יום ראשון 22/9 באייקון

MxIxAx

New member
יום ראשון 22/9 באייקון

חשבתי שזה יהיה רעיון טוב לבוא כל כך מוקדם ביום הראשון (בערך), והתבדתי, היה עמוס בצורה מסתכלת שהבריחה אותי, בגלל שאני מתחיל דרך חדשה בענייני קינדל לא רכשתי שום ספר ויצאתי רק עם SFX אוקטובר וחולצה של בית סטארק הידועה, לא יכולתי לסבול את החום והצפיפות כדי להתרשם מההופעות של האנשים שבאו לאייקון...

ומה איתכם מה תספרו?

agamkedem

New member
מסכים איתך לחלוטין.

העומס הרס את האירוע. רק לעמוד בתור לקופות זה 40 דקות (ספרתי), ואתה תמיד יכול לגלות שהכרטיסים לאירועים שאתה רוצה נגמרו (בשביל לבדוק את זה קודם אתה חייב להגיע לקופות הארורות).

אני אבוא גם מחר, בתקווה שיהיה רגוע יותר.

MxIxAx

New member
אשכול פיס מקום מאוד מרכזי אבל

הוא לא בנוי לאירוע הזה יותר

agamkedem

New member
אני לא חושב שהבעיה באשכול

צריך להעביר את כל הדוכנים שקרובים לכניסה לאיזור הרחבה הגדולה. זה גם יקל על ההסתובבות בין הדוכנים, וגם יאוורר את הכניסה. כולל את דוכני המשחקים שהיו באשכול עצמו. בקומת הקרקע של המבנה צריכות להיות רק הקופות.

adiavn

New member
נכון

אבל זו המסקנה שהמבקרים מגיעים אליה כל שנה כבר 3 שנים לפחות, ואני לא רואה שהיא מיושמת....

(בסיבוב הראשון שלי באזור אשכול וויתרתי על כניסה פנימה כשראיתי את "פרוזדור הזוועה" הזה)

Markup

New member
אם מסדרים את כל הדוכנים בחוץ, אפשר

גם לפרסם "שוק פנטזיה"..

kenny66

New member
זה לא מדויק

לקחים בהחלט נלמדו ויושמו והדוכנים מפוזרים היום על שטח *הרבה* יותר גדול מאשר בשנים קודמות. למעשה, הם מפוזרים על שטח יותר גדול אפילו מאשר בשנה שעברה.

חלק מהדוכנים שהיו בתוך האשכול הוצאו משם, והדוכנים שנשארו כרגע לא חוסמים את הכניסות לאולמות, שזו הייתה הבעיה העיקרית של הדונכים בפנים. הלובי, כשנכנסים אליו, עדיין צפוף אבל לא באשמת הדוכנים.

הבעיה כרגע היא הדוכנים שמוצבים משני צדי שביל הכניסה הצר שיוצרים פקקי תנועה, ואם היו מזיזים אותם (למעשה רק חלק מהם) התנועה הייתה זורמת הרבה יותר בקלות.

לדעתי הבעיה ה"כרונית" היא הלחץ על הקופות בשעות הראשונות של היום הראשון, והיא הנושא הדחוף ביותר שצריך למצוא לו פתרון.

adiavn

New member
הבעייה בכניסה

הייתה ההנחה שמרווח של 4 אנשים מספיק כדי כדי לאפשר אנשים עומדים ליד דוכנים בשני הצדדים פלוס טור של התקדמות לכל כיוון. זו לא טעות ייחודית לאייקון, אבל זו עדיין טעות.
בדיוק כשעברתי שם שמעתי מפעיל של אחד הדוכנים אומר ללקוחות שלו "כולם לקחת צעד אחורה"....

kenny66

New member
אין ספק, אתה צודק

ודרך אגב, זו גם בעיה לבעלי הדוכנים שהמוצרים שלהם עלולים להינזק כאשר נדחפים ועוברים על ידם. הרבה אנשים + תיקים גדולים על הגב + דוחק - ראיתי את זה קורה. למרבה השמחה, שם לא היה נזק רציני.
ועד הזיזו את אחד השולחנות הבעייתיים ביותר מהיום הראשון. זה עזר, אבל מעט מאוד.

אבל בתוך הלובי עצמו המצב השתפר פלאים.

subatoi

New member
הלקח הכי חשוב שנלמד בשנתיים האחרונות היה

לפתוח את הכניסה השניה למבנה עצמו. זה עזר מאוד בפקקים בכניסה למבנה עצמו, וזה מצוין. גם העברת הכניסה לאשכול 1 לכניסה הימנית סייעה למדי, עוד לקח מצוין. אבל השנה הדוכנים במעבר היו בעייתיים יותר מהשנים האחרונות, בעיקר בגלל אחד מהם (כפי שציינת) שחבל שלא הוזז במהלך היום הראשון. אבל הוא הוזז למחרת, כנראה, כי הפקק הענק והמגוחך נעלם.

הלובי צפוף ביום הראשון באשמת הקופות. אבל כשהתורים הענקיים מגיעים לדוכנים הענקיים שיש שם, הכל מתמזג ובקושי יש מקום לזוז. כבר ב-11:00 בבוקר, שעה לפני תחילת הלו"ז של היום הראשון, היה די מלא. אולי שווה לשקול שביום הראשון לא יהיו דוכנים בכלל בתוך האשכול (או לשים רק דוכנים קטנים), ולאפשר להם להכנס ביום השני. כי זה סיוט שמתחיל להמאס על יותר ויותר אנשים. אם כבר חייבים לעמוד בתור, לפחות שיהיה מקום, לפחות שהיאוש יהיה נוח.
צורך נוסף הוא כמובן להוסיף עוד קופות (בלי לזלזל לרגע בלוגיסטיקה הכרוכה בזה). אין ספק שהקופות ביום הראשון לא עומדות בקצב. במיקום הנוכחי של הקופות אין איפה להוסיף עוד מחשבים. אם דוכני הענק לא היו בפנים, אפשר בעקרון להוסיף קופות, גם אם זה רק ביום הראשון.
והתורים מושפעים מהקצב של הקופות. המתנדבים, המחשבים, המדפסות, האנשים שנכנסים באמצע התור. אין ספק שנהיה שם ג'ונגל ישראלי ולא נעים. והחום לא מסייע. אני עמדתי ביום הראשון 20 דקות בתור של 6 אנשים בלבד, כדי לקנות שני כרטיסים. זה לא סביר בשום קנה מידה. זה משהו שחייב להשתנות, אחרי שנים שלא השתנה ממש (יכול להיות שהוסיפו עוד קופה או שתיים בשנים האחרונות, קשה לשים לב כשהעומס נשאר).

אגב, יש עוד דוכן קטן אחד בפנים שעדיין לא עף החוצה. הדוכן ליד הכניסה לאשכול 2 ושירותי הגברים עף מזמן, וטוב שכך. הדוכן ליד הכניסה (החדשה) לאשכול 1, ליד המשחקיה וליד שירותי הנשים נשאר, ואין לו פואנטה שם. בטח לא כשהמוני אנשים ממתינים לאשכול 1.

ביום הראשון יש אנשים שקונים כרטיסים לכל הכנס

אז זה די הגיוני שהיו 6 אנשים לפניך וחיכית 20 דק'. גם בשעות הבוקר נפלה המערכת.
הייתי בקופות בצהריים והיו אנשים שחיכו גם מעל שעה.

subatoi

New member
יכול להיות שזה הגיוני,

אבל זה לא הגיוני מבחינת "חווית שירות" שאנשים חווים שם. זה לא עושה רושם טוב על אפאחד, וכל מי שיצא מהתור הזה בחיים הרגיש כאילו המשיח האישי שלו הגיע. נכון, יש תורים כאלה בעוד מקומות בחיים שלנו, אבל זה לא אומר שצריך להשאיר אותו כמו שהוא רק כי זה לא חריג.
יש גם אנשים בתור הזה שרוצים רק כרטיס אחד או שניים. יש אנשים שעומדים בתור ויגלו כשיגיעו לקופה שאין כרטיסים בכלל לאירוע שהם מעוניינים בו. מכל הסיבות האלה, זה מאוד מתסכל לעמוד בתור ארוך.

אם יש פתרון מעשי לזה, עדיף ליישם אותו. בהנחה שיש כזה.

subatoi

New member
רעיון מצוין.

רק שזה יצטרך להאכף יותר טוב מאשר בסופר, אחרת לא ישתנה הרבה.

אבל כן, זה רעיון טוב.

cwen

New member
אם יהיה מקום ברחבה של הלובי

היה כדאי לעשות תור כזה עם מעברים שבו כולם עומדים בתור אחד ארוך מתפתל, וכל פעם הראשון בתור ניגש לקופה שמתפנית. ככה מישהו שקונה עשרה כרטיסים בבת אחת וגם מתייעץ עם המתנדב שמוכר לא יעכב את כל התור.

subatoi

New member
עוד רעיון טוב.

ובדיוק בשביל רעיונות כאלה צריך לפנות לגמרי את האשכול ביום הראשון. או לפחות מהדוכנים הענקיים בעלי הגודל המוגזם יחסית לשטח הפנוי.

למעלה