היום (וחצי) הראשון של אייקון שלי
אייקון התחיל אצלי כבר במוצ"ש בארוחת סגל עם דריל גרגורי (אורח הכבוד), שהתגלה כאדם מקסים, מגניב וכיפי. היה תענוג גדול, ולסיום גם קיבלתי ממנו חתימה עם פנדמוניום עם תודה על זה שהייתי הראשון שפרסם אותו בעברית (הסיפור גוף שני, הווה" ב"בלי פאניקה"), כך שזה כבר עוד יותר מגניב.
באותה הזדמנות גם אספתי באשכול את הכרטיסים שהזמנתי מראש, כך שניצתי את המערכת ואת הצפיפות בקופות.
היום הגעתי ב-12, היישר להרצאה הנחמדה של רן קרויזר על "והאדם היה לאל", שהיתה מוצלחת בהחלט. הוא דיבר על המרכיבים של תהליך הפיכת האדם לאל בדתות השונות והדגים אותו בין השאר על דמויות מהז'אנר. היה מעניין, בנוי טוב וחידש לי כמה דברים, אז עוד יותר טוב. זו הפעם הראשונה שאני שומע הרצאה של רן, ויצאתי מרוצה. הבעיה היחידה שלי היתה שאולי היה עדיף לשים אותה בשעה פחות מוקדמת, כשמוח פתוח יותר לנושאים יחסית כבדים כמו אלה שבהם הוא עסק.
המשכתי להרצאה של יעל פורמן על "מורשת טרון המוחמצת", שבה היא הסבירה על פי הסרטים "טרון" ו"טרון: המורשת" איך בונים סיפור טוב... ולמה "טרון: המורשת" מפשל בזה בגדול. נהניתי מאוד, אם כי כמובן אני משוחד בהתחשב בזה שיעל היא הבתזוג שלי.
המשכתי להרצאה מרתקת של פרופ' גל קמינקא על רובוטים במציאות ובז'אנר, וגם למה למרות שהחוקים של אסימוב לא שווים כלום מבחינה מעשית, הם עדיין כלי רעיוני מדהים לעיסוק ברובוטיקה. משם המשכתי לאסיפה הכללית של האגודה, שבה נפרדנו מליאת אחרי ארבע שנים בתור היו"ר, ואפילו הברזתי בגלל זה מהשעשועון "איפה הפרה שלי", מה שמוכיח שבלי ספק שיקול הדעת שלי לקוי. אבל אני אוהב את ליאת, ורציתי להתעדכן גם בסיכומי השנה, ובכל מקרה אי אפשר לא להחמיץ המון אירועים מגניבים באייקון אז הנה עוד אחד לרשימה ונא לכם.
אחרי כך קפצתי לבצ"א, להרצאה מצוינת ומצחיקה להפליא של יואב לנדסמן על הניצחון המכריע של מאדים על בני האדם שניסו להטיס אליו חלליות, ואחריה הרצאה מצוינת ומצחיקה להפליא של קרן לנדסמן על הניצחון המכריע של המגפות על בני האדם. סיימתי, עייף מדי ולא מרוכז מספיק בהרצאה של אושר פרנק באשכול על הארכיטקטורה של הפנטזיה. היה מעניין, אבל הראש שלי כבר לא היה שם. יום ארוך.
וחוץ מזה, היה אייקון, מה שאומר שאנשים, ועוד אנשים, והמולה, ושלושה ספרים מיואב בתור ספתח, וחידוש חברות באגודה, ו"היה יהיה 5", ועוד אנשים, שהרבה מהם כיף לפגוש מחדש ו... טוב, אייקון, אתם יודעים.