יום ראשון 22/9 באייקון

adiavn

New member
למה צחוק?

איזו סיבה יש לשים את קופות הכרטיסים בתוך החלל שבו מתקיימת הפעילות?
באף כנס בינלאומי לא עושים את זה. אתר מכירת הכרטיסים תמיד נפרד פיזית.

cwen

New member
לשים את הקופות והתור לקופות בחוץ בחום?

ולא נראה לי שיש חדר פנוי ממוזג בשביל זה.

subatoi

New member
קודם כל,

לא כ"כ הבנתי את ההשוואה בין כנסים בינלאומיים, עם התנאים שלהם, לכנס שלנו עם התנאים שלנו. וכשאני כותב תנאים אני מתכוון לכסף ומקום (שבתורו מושפע מכסף, מן הסתם).
שנית, גם אם "אתר מכירת הכרטיסים תמיד נפרד פיזית", זה לא אומר שהוא במיקום נפרד, בחוץ.
שלישית, למה זה חייב להיות נפרד פיזית?
ורביעית - הכי חשוב - האם אתה כ"כ שש לעמוד מספר דו ספרתי כלשהו של דקות בשמש הקופחת של ספטמבר, בצהריים, בתור לקופות? האם אתה מוכן לשבת שם כמתנדב, במשמרת של שש שעות?

אישית אני גם לא מבין איך כל האנשים בדוכנים שבחוץ ישבו ככה 3 ימים, חלקם בלי שום מחסה מהשמש. אבל לשים שם את הקופות ולהביא לשם את הקהל?

adiavn

New member
הגיון פשוט

המצב הקיים הוא צפוף ומסריח. במובן המילולי. אני מנחש שגם מי שיושב בפנים יום שלם לא ממש נהנה מכך.

החלל בתוך המבנה מיועד למי שממתין לארועים, כלומר עומד בתור לפאנלים ופעילויות. והמשתתפים עומדים בתורים כאלה הרבה יותר זמן משהם עומדים בתורים לרכישת כרטיסים.

למחסה מהשמש אפשר לדאוג, אבל אני מסכים שלא ממוזג בחוץ.
מצד שני, האם הכנס מיועד למתנדבים או למבקרים?

subatoi

New member
הכנס מיועד למבקרים אבל זה לא אומר

שצריך להתעלל במתנדבים, שלא מקבלים גרוש על זה שהם יושבים שש שעות בשמש בעבודה קשה ומלחיצה מאוד (ביום הראשון).
אף אחד מאיתנו לא היה שמח לעשות את זה, איכשהו לזרוק אחרים לשרב זה הרבה יותר קל.

מצד שני, מי שכן מקבל כסף אלה הפעילים בדוכנים שיושבים בתוך המבנה, שמקבלים כסף מהמעביד שלהם הן על ישיבה במזגן והן על ישיבה בשרב. אולי בעלי הדוכן ישלמו פחות לפסטיבל אם הם יבלו את היום הראשון בחוץ, אבל זה אומר שיהיה מקום לזוז.

לגבי מקום לנשום, הוצאת הדוכנים לא תעזור, אני מסכים. הדרך היחידה היא להוציא משם את ההמונים, וזה כנראה לא יקרה. אולי אפשר לארגן מזגנים ניידים כדי לסייע למזגנים הקיימים באשכול. או איזה רעיון מד"בי כזה.

adiavn

New member
כמו שכתבתי קודם

וכמו שגלקטור כתב, לא חייבים לשבת בשמש, ואישית, אני חושב שישיבה באוויר הפתוח בחוץ לפעמים עדיפה על לשבת שעות במחנק בפנים.
אז אני לא בטוח שהגישה שלך זה מה שעדיף למתנדבים.

ובכל מקרה, מההתרשמות שלי הבעייה בפנים היא התורים של *הקהל*, לא הדוכנים עצמם. אז הדוכנים של הכמה עסקים שבפנים לא ישנו הרבה, כי לפי מה שראיתי הם לא גוררים תורים ארוכים. הקופות - כן.

subatoi

New member
כן ולא.

אני מסכים שישיבה באוויר הפתוח נעימה יותר. אבל שוב, זה תלוי מזג אוויר. כשחם בטירוף ולח, לשבת בחוץ זה לא כזה תענוג. אם זה יותר נחמד או פחות נחמד מאשר לשבת במחנק של בפנים, זה אינדיבידואלי.

שוב, הדוכנים בפנים לא תופסים מקום ע"י האנשים שממתינים להם בתור. ברור שלא. אבל הם תופסים המון שטח. לא מדובר בשולחן וזהו, כמו הדוכנים שבחוץ. מדובר על כמה שולחנות שמתפרסים על שטח.
אם הם יעופו משם, יהיה הרבה יותר מקום לקהל לעמוד בתור לקופות או לזוז מסביב.
אבל כן, זה לא יפתור את בעיית המחנק. זה נכון, כפי שכבר ציינתי. אלא אם יתגברו את המזגנים או משהו.

גלקטור

New member
לא. וארחיב על מה שכבר אמרו כאן

יש פתרונות מעשיים:
מחסה מהשמש, מאווררים לצינון וכדומה.

ולא חייבים להוציא את כל הקופות. אפשר לשים קופה בחוץ וקופותיים בפנים, כאשר הקופותיים בפנים מיועדות רק עבור רוכשי כרטיסים לאירועים של השעות הראשונות של הכנס (מה שנקרא קופה מהירה... - רעיון מעולה) או רוכשי כרטיסיות ללא בחירת האירועים.

אני לא ממש יודע איך זה נעשה בפועל לגבי הכרטיסיות - אבל כמו שאני רואה זאת, צריך לאפשר מכירת כרטיסיה כללית בקופה, ובחירת האירוע באמצעות הרשמה אוןליין (דרך טלפון חכם, או עמדת מחשב נפרדת). מראים לסדרן אישור על צג הטלפון, או אישור מודפס מעמדת המחשב (אולי בשילוב עם ברקוד - הרי היום יש סורק ברקוד לכל טלפון חכם)

גלקטור

New member
בנוסף - העמדה בחוץ תהיה מיועדת רק

לעומס של היום ה-1, והמתנדבים שם יתוגמלו בהתאם...

trilliane

Well-known member
מנהל
וצריך לתגבר את הקופות ביום הראשון

הובטח לי אישית שככה יהיה בכנס הבא

הם הבטיחו לי אישית שהם למדו סוף סוף את הלקח והם לא יכניסו יותר לשם שום דוכן גם לא את מבוכים ודרקונים.
בואו נקווה שזה יהיה נכון.

תראה זה נהיה צפוף מאז שהסנימטק

פרש פעם זה היה מפוצל לשניים בין אשכול פייס עכשיו הכול מרוכז באשכול פייס
מלבד העובדה הזאת היה בסדר נהניתי מהרצאות .
אני בד"כ נוהג לבלות את החלונות ברחבת הכדורסל שם יש יותר מקום אפשר גם להעלות למרפסות של אשכול פייס
עצה לפי מה שראיתי היום אז בשעה תשע בלילה יש פחות לחץ בדוכנים.
אז כך למרות החסרונות לדעתי בסדר כד עכשיו

גרומיט

New member
היום (וחצי) הראשון של אייקון שלי

אייקון התחיל אצלי כבר במוצ"ש בארוחת סגל עם דריל גרגורי (אורח הכבוד), שהתגלה כאדם מקסים, מגניב וכיפי. היה תענוג גדול, ולסיום גם קיבלתי ממנו חתימה עם פנדמוניום עם תודה על זה שהייתי הראשון שפרסם אותו בעברית (הסיפור גוף שני, הווה" ב"בלי פאניקה"), כך שזה כבר עוד יותר מגניב.

באותה הזדמנות גם אספתי באשכול את הכרטיסים שהזמנתי מראש, כך שניצתי את המערכת ואת הצפיפות בקופות.

היום הגעתי ב-12, היישר להרצאה הנחמדה של רן קרויזר על "והאדם היה לאל", שהיתה מוצלחת בהחלט. הוא דיבר על המרכיבים של תהליך הפיכת האדם לאל בדתות השונות והדגים אותו בין השאר על דמויות מהז'אנר. היה מעניין, בנוי טוב וחידש לי כמה דברים, אז עוד יותר טוב. זו הפעם הראשונה שאני שומע הרצאה של רן, ויצאתי מרוצה. הבעיה היחידה שלי היתה שאולי היה עדיף לשים אותה בשעה פחות מוקדמת, כשמוח פתוח יותר לנושאים יחסית כבדים כמו אלה שבהם הוא עסק.

המשכתי להרצאה של יעל פורמן על "מורשת טרון המוחמצת", שבה היא הסבירה על פי הסרטים "טרון" ו"טרון: המורשת" איך בונים סיפור טוב... ולמה "טרון: המורשת" מפשל בזה בגדול. נהניתי מאוד, אם כי כמובן אני משוחד בהתחשב בזה שיעל היא הבתזוג שלי.

המשכתי להרצאה מרתקת של פרופ' גל קמינקא על רובוטים במציאות ובז'אנר, וגם למה למרות שהחוקים של אסימוב לא שווים כלום מבחינה מעשית, הם עדיין כלי רעיוני מדהים לעיסוק ברובוטיקה. משם המשכתי לאסיפה הכללית של האגודה, שבה נפרדנו מליאת אחרי ארבע שנים בתור היו"ר, ואפילו הברזתי בגלל זה מהשעשועון "איפה הפרה שלי", מה שמוכיח שבלי ספק שיקול הדעת שלי לקוי. אבל אני אוהב את ליאת, ורציתי להתעדכן גם בסיכומי השנה, ובכל מקרה אי אפשר לא להחמיץ המון אירועים מגניבים באייקון אז הנה עוד אחד לרשימה ונא לכם.

אחרי כך קפצתי לבצ"א, להרצאה מצוינת ומצחיקה להפליא של יואב לנדסמן על הניצחון המכריע של מאדים על בני האדם שניסו להטיס אליו חלליות, ואחריה הרצאה מצוינת ומצחיקה להפליא של קרן לנדסמן על הניצחון המכריע של המגפות על בני האדם. סיימתי, עייף מדי ולא מרוכז מספיק בהרצאה של אושר פרנק באשכול על הארכיטקטורה של הפנטזיה. היה מעניין, אבל הראש שלי כבר לא היה שם. יום ארוך.

וחוץ מזה, היה אייקון, מה שאומר שאנשים, ועוד אנשים, והמולה, ושלושה ספרים מיואב בתור ספתח, וחידוש חברות באגודה, ו"היה יהיה 5", ועוד אנשים, שהרבה מהם כיף לפגוש מחדש ו... טוב, אייקון, אתם יודעים.

shirkhan

New member
הרצאות מוחמצות זה עניין כואב.

אבל, מצד שני זה סוג של מדד עד כמה הכנס איכותי ומענין.
היום אני אחמיץ את ההרצאה של עמנואל על תור הזהב. אני אשמח לעידכונים, וחוויות.
(אני אגיע לכנס *רק* מחר..)

אומפאומפאומפגאאד!

דריל גרגורי הזה הוא הדריל גרגורי שכתב את "גוף שני, הווה"?
זה כאילו הסיפור הקצר הכי אהוב עלי בעולם. אחרי שקראתי אותו בפעם הראשונה הייתי מפנטזת שעות על זה שהוא בעצם לא סיפור קצר ויש לו המשך שלם, ספר של 500 עמודים כזה, שאחרי שמסיימים אותם יש עוד 500, ועוד 500...
עכשיו אני ממש כמעט מצטערת שלא באתי לאייקון.
תגידו לי משו. פנדמוניום הזה שאתם מדברים עליו טוב כמו גוף שני? כי אם כן אני פורצת לסטימצקי ומשיגה לי עותק ממש עכשיו.

גרומיט

New member
פנדמוניום ספר טוב מאוד

הוא ספר טוב, לא כמו "גוף שני, הווה" אלא כמו פנדמוניום - הם שונים מאוד וקשה להשוות ביניהם. בכל מקרה הוא מומלץ. יש לי מאייקון גם עותק של הספר החדש שלו, "האלף-בית של השטן", אבל לא קראתי אותו כך שאני לא יכול להמליץ או לא להמליץ עליו.

פריצה נעימה לסטימצקי

Markup

New member
צריך להעביר את אייקון למקום אחר.

משנה לשנה זה נהיה צפוף יותר, אין אוורור (או מינימום) והריח בהתאם
. הבעיה, איפה מוצאים קומפלקס אולמות כזה שפנוי בסוכות? אולי באונ' תל אביב?

Markup

New member
אם גנ"ת אז רק באולם הראשי. שאר האולמות קטנים

ובודדים. גנ"ת בהחלט יכול לשמש אלטרנטיבה. יש שם גם שטחי דשא עצומים וחנייה גדולה צמודה. יחד עם זאת באונת"א (אונ' תל אביב) יש מבני כיתות כמו שיש עכשיו, זה שימושי.

trilliane

Well-known member
מנהל
הבעיה שאלה מקומות בעיתיים יותר מבחינת אוכל

אחד הדברים הטובים באירוע בלב ת"א הוא הנגישות של כמות בתי האוכל והקיוסקים מסביב. אם ניאלץ להסתמך רק על קפיטריה מסכנה במתחם כלשהו זה יהיה קשה...

למעלה