יום ב
בתום היום הראשון חזרתי עייפה וחשבתי ללכת ישר לישון, אבל לאבאמא יש יס ופתאום גיליתי שיש אמי! אז צפינו באמי (היה מצוין) וכך קרה שנשארתי ערה, ונרדמתי ב-6 בבוקר, ממש בהפסקת הפרסומות לפני שוויל פארל הכריז על הזוכים (אל דאגה, יש גם מקס
).
חשבתי אולי לבוא מוקדם (יחסית) ולהגיע להרצאות של "הראה לי את חלליתך ואגיד לך מי אתה" של ד"ר ויקטור צ'רנוב או "גם למרובעים יש חבורות" של אלון ניסן-כהן, אבל איפה...
ישנתי עד הצהריים והתעוררתי באיטיות. מזל שקניתי כרטיסים מראש רק לשעה 17:00 ואילך...
17:00 אשכול: זהות אישית - ממשות או אשליה? / ירון אסא
http://iconfestival.com/cod/sessions/זהות-אישית-ממשות-או-אשליה
מתברר שכל מה שאנחנו עושים כבר תוכנת מראש ע"י המוח שלנו ולכן הרשות נתונה אבל הכול צפוי. בעיניי זו קצת "הנחת המבוקש" (כי כל מה שאתה עושה הוא בעצם מה ש"חווטת" לעשות, הנחת מוצא שבה לעולם לא תוכל לטעות) אבל את הסגותיי כבר שטחתי בפני ירון אישית. גם ירון מרצה מוכשר ונהדר ומכין מצגות שיגעון...
אני לא מתחנפת, אני פשוט יודעת לאילו הרצאות ללכת.
הפעם נותרו לי רק 10 דקות לרוץ מאשכול לבצ"א וזה לא היה כיף. בהתחשב בכך שנזקקתי גם לביקור במקום חשוב, טוב שההרצאה הבאה לא החלה בדיוק בזמן.
18:00 בצ"א: יקומים שלא היינו רוצים לחיות בהם / פאנל: ד"ר ויקטור צ'רנוב, ד"ר רועי צזנה, ד"ר קרן לנדסמן, יואב (מה, לא דוקטור?) לנדסמן
http://iconfestival.com/cod/sessions/יקומים-שלא-היינו-רוצים-לחיות-בהם
פאנל שכלל את כל המרצים האהובים עליי מיום א'. לכאורה מתכון מנצח, ולמען האמת נהניתי מאוד, אבל זה היה קצת ערב דאחקיות... ויקטור לא היה נוכח במיוחד בפאנל, קרן השתלטה על העסק בחינניות משעשעת ושלטה בגברים שסביבה... אני כבר לא זוכרת על מה דיבר יואב, קרן דיברה בעיקר על יקומים מד"ביים שלא הכרתי...
רועי העביר מצגת מושקעת שהבהירה את סלידתו המדעית מ"אוואטר" או את העובדה שהיה לו הרבה יותר מדי זמן לחשוב על זה... אויש נו, למי אכפת! העיקר שהסרט יפה... אבל סחתיין, זה היה הנטפוק המושקע ביותר שראיתי מימיי, והוא היה משעשע ומהנה אז למי אכפת. בקיצור, כפאנל זה היה די מפוזר, אבל נהניתי.
20:00 בריאות, זה אצלי בגנים / ד"ר יוסי לוי
http://iconfestival.com/cod/sessions/בריאות-זה-אצלי-בגנים
הרצאה שלא חידשה לי הרבה אבל הייתה מעניינת. לוי לא מרצה כריזמטי, סוחף ומלא הומור, הוא חנון עציצי במקצת... אבל זה בסדר, אני חובבת גם כאלה, וכבר הכרתי אותו מהרצאות קודמות וידעתי שהוא לא מהמרצים שמפילים את הקהל. ההרצאה הייתה קצרה והתאימה היטב למסגרת הזמן ואפילו נותר זמן לשאלות. עם זאת נראה לי שהוא היה קצת לא מרוכז או לא קשוב לקהל כי הוא פספס כמעט כל שאלה (לא הבין נכון את כוונת השואל וענה על משהו קצת אחר) והשואלים נאלצו לחזור ולהסביר את עצמם (אני ממש לא מהתחום והבנתי נכון את כוונתם של השואלים).
21:00 הרועה האחרון
זה המועד שביקשתי מראש (תרמתי למיזם) והימרתי שהוא לא יתנגש לי עם אירוע אחר שארצה לראות. לשמחתי צדקתי.
לרגע קט ראיתי שאני מפסידה הפקת מקור בשם "בית התה", אבל ממה ששמעתי מאנשים שנכחו בה, לא הפסדתי כלום (הביקורות ממש קטלו). באתי בחולצת הסרט (לוקל פטריוטיזם הוא שמי השני!) וקיוויתי לטוב, כי הטריילר היה תמוה, מוזר ולא ברור ולא השאיר עליי רושם טוב או רצון לצפות בסרט (מלבד זה שכבר היה כי אני מכירה את הנפשות הפועלות וכי גם ככה תרמתי והיה לי כרטיס...). הסרט התגלה כמשעשע ומהנה להפליא, מכובד ביותר להפקת חובבים. לא התלהבתי מהתמה הקבליסטית, אבל אני מניחה שבתור פנטזיה ישראלית טבעי לשאוב מהיהדות ולא מהנצרות. השחקנים הפגינו משחק לא רע בכלל (בדרך כלל), חלק מהליהוקים הפתיעו ושעשעו במיוחד (בכלל מגניב לראות על המסך הגדול אנשים שאת רובם אני מכירה אישית
), קטעי האנימציה היו רעיון יפה שתרם הרבה, ובסוף הסרט אפילו הצלחתי לאתר את שמי בשקופית הקרדיטים האחרונה (רשימת התורמים). הידד! ממש שמחתי ששילמתי מראש גם על DVD כי אני רוצה לחלוק את חוויית הצפייה עם חבריי, הצטערתי קצת לגלות שהוא כנראה יגיע רק באייקון הבא... נו טוף. אני מבינה שמנסים להשחיל אותו לפסטיבלים בעולם, אז שיהיה
אגב, פגשתי אנשים שרצו לקנות כרטיס אבל לא הצליחו כי נאמר שכולם נמכרו. עם זאת, בפועל ראיתי באולם כמה וכמה מקומות ריקים... אולי אנשים שקנו/הזמינו כרטיס ובסוף לא ניצלו? לא יודעת, אבל חבל...
לסיום הערב חזרתי לאשכול וקשקשתי עם חברים עד שכבר כאב לי הגרון (כיאה לאייקון).