יום ראשון 22/9 באייקון

adiavn

New member
היית בארוע Q&A של צ'ייס?

ואם כן, מה הסיכוי שתכתוב על זה סיכום?

subatoi

New member
חיובי (באמת שכחתי להזכיר את זה במפורש).

יש סיכומון של זה "במקומות המוכרים", כלומר בסטארבייס972.
רק סיכומון, לצערי.

trilliane

Well-known member
מנהל
סיכום אייקון שלי רגע לפני שהשרשור גולש מהעמוד

יום א
הגעתי ביום הראשון (שהיה גם יום ראשון, כמה נוח
) בשעת צהריים מאוחרת. החלל הגדול באשכול היה עמוס כרגיל, והתורים לקפות מטורפים... מזל שהזמנתי מראש, כי בעמדת ה"מראש" לא היה תור בכלל.

לקחתי את הכרטיסים שהזמנתי, את הכרטיסייה שזכיתי בה (תודה למסך המפוצל!) ואת החבילה שלי מהעמדה של "הרועה האחרון" ויצאנו לאכול במסעדה היפנית ממול (זו שפתוחה בצהריים). עסקית לא רעה.

16:00 אשכול, אירוע הפתיחה שסירב להיפתח... עמדתי ועמדתי ועמדתי בהמולה שבלב אשכול וזה היה די מעיק
. הבדיחות שרצו בחוץ טענו שהוא יאוחד עם אירוע הסיום...
בסוף הוא החל רק ב-16:40, איחור "סולידי" של 40 דקות. אבל היה נחמד מאוד. ניר קיטרו ורותם ברוכין הנחו בחינניות, היה משעשע, אורחי הכבוד (פעם ראשונה ואחרונה שראיתי אותם) עשו רושם טוב, והייתי אווירה נעימה.

משם הלכנו לבית ציוני אמריקה. לא כ"כ נוח שאייקון מתפרס על פני מקומות לא צמודים, אבל מאחר שפתחו את לאונרדו דה וינצ'י עד רחוב הארבעה, זו הליכה בקו ישר (שהוא כידוע, הכי קצר) ומגיעים תוך פחות מעשר דקות (העיכוב הגדול ביותר הוא חציית קפלן, למען האמת). הבאסה היא שב-ZOA (שם ציוני הולם) אין דוכנים, אין אווירה ואין כלום... אז לא כ"כ כיף להסתובב שם. מצד שני לפחות רוב ההרצאות שרציתי לראות היו שם, וברצף, אז נחסכו ממני הליכות מיותרות הלוך-חזור.

18:00 לחיות לנצח / ד"ר רועי צזנה
http://iconfestival.com/cod/sessions/לחיות-לנצח
רועי מרצה מקצועי ומוכשר, ההרצאה זרמה נהדר. ספוילר: אולי אחלום לנצח (אבל לחיות כנראה לא בעתיד הנראה לעין, אם בכלל).

20:00 אל תתעסקו עם מאדים / יואב לנדסמן
http://iconfestival.com/cod/sessions/אל-תתעסקו-עם-מאדים
הרצאה נהדרת! אחת ההרצאות המהנות ביותר שנכחתי בהן באייקון. יואב סקר בחן ובהומור את המשימות למאדים (תקציר: הרוסים הרוסים).

21:00 אל תצאו מהבית, זה יהרוג אתכם / ד"ר קרן לנדסמן
http://iconfestival.com/cod/sessions/אל-תצאו-מהבית-זה-יהרוג-אתכם
גם קרן לא אכזבה, מיותר לציין; הרצאה מעולה אך מטרידה, כתמיד (תקציר: סגר. סגר. סגר. סגר. וקרן צודקת). עם כל ההומור הסוחף של קרן, כל השבוע האחרון אני מהרהרת בשחפת עמידה לאנטיביוטיקה... אוי אברוך.

אחרי ערב מוצלח ביותר בבצ"א שקלתי לחזור לאשכול להרצאה של מתן כהן "בחזרה ל"בחזרה לעתיד"" אבל לא נותרו כרטיסים. זו הרצאה שהתלבטתי אם להזמין לה כרטיסים מראש ובסוף לא קניתי כי לא ידעתי עד כמה אהיה עייפה בסוף בשעה הזאת, אז החלטתי לזרום ואם יצא יצא (לא יצא).

trilliane

Well-known member
מנהל
יום ב

בתום היום הראשון חזרתי עייפה וחשבתי ללכת ישר לישון, אבל לאבאמא יש יס ופתאום גיליתי שיש אמי! אז צפינו באמי (היה מצוין) וכך קרה שנשארתי ערה, ונרדמתי ב-6 בבוקר, ממש בהפסקת הפרסומות לפני שוויל פארל הכריז על הזוכים (אל דאגה, יש גם מקס
).

חשבתי אולי לבוא מוקדם (יחסית) ולהגיע להרצאות של "הראה לי את חלליתך ואגיד לך מי אתה" של ד"ר ויקטור צ'רנוב או "גם למרובעים יש חבורות" של אלון ניסן-כהן, אבל איפה...
ישנתי עד הצהריים והתעוררתי באיטיות. מזל שקניתי כרטיסים מראש רק לשעה 17:00 ואילך...

17:00 אשכול: זהות אישית - ממשות או אשליה? / ירון אסא
http://iconfestival.com/cod/sessions/זהות-אישית-ממשות-או-אשליה
מתברר שכל מה שאנחנו עושים כבר תוכנת מראש ע"י המוח שלנו ולכן הרשות נתונה אבל הכול צפוי. בעיניי זו קצת "הנחת המבוקש" (כי כל מה שאתה עושה הוא בעצם מה ש"חווטת" לעשות, הנחת מוצא שבה לעולם לא תוכל לטעות) אבל את הסגותיי כבר שטחתי בפני ירון אישית. גם ירון מרצה מוכשר ונהדר ומכין מצגות שיגעון...
אני לא מתחנפת, אני פשוט יודעת לאילו הרצאות ללכת.

הפעם נותרו לי רק 10 דקות לרוץ מאשכול לבצ"א וזה לא היה כיף. בהתחשב בכך שנזקקתי גם לביקור במקום חשוב, טוב שההרצאה הבאה לא החלה בדיוק בזמן.

18:00 בצ"א: יקומים שלא היינו רוצים לחיות בהם / פאנל: ד"ר ויקטור צ'רנוב, ד"ר רועי צזנה, ד"ר קרן לנדסמן, יואב (מה, לא דוקטור?) לנדסמן
http://iconfestival.com/cod/sessions/יקומים-שלא-היינו-רוצים-לחיות-בהם
פאנל שכלל את כל המרצים האהובים עליי מיום א'. לכאורה מתכון מנצח, ולמען האמת נהניתי מאוד, אבל זה היה קצת ערב דאחקיות... ויקטור לא היה נוכח במיוחד בפאנל, קרן השתלטה על העסק בחינניות משעשעת ושלטה בגברים שסביבה... אני כבר לא זוכרת על מה דיבר יואב, קרן דיברה בעיקר על יקומים מד"ביים שלא הכרתי...
רועי העביר מצגת מושקעת שהבהירה את סלידתו המדעית מ"אוואטר" או את העובדה שהיה לו הרבה יותר מדי זמן לחשוב על זה... אויש נו, למי אכפת! העיקר שהסרט יפה... אבל סחתיין, זה היה הנטפוק המושקע ביותר שראיתי מימיי, והוא היה משעשע ומהנה אז למי אכפת. בקיצור, כפאנל זה היה די מפוזר, אבל נהניתי.

20:00 בריאות, זה אצלי בגנים / ד"ר יוסי לוי
http://iconfestival.com/cod/sessions/בריאות-זה-אצלי-בגנים
הרצאה שלא חידשה לי הרבה אבל הייתה מעניינת. לוי לא מרצה כריזמטי, סוחף ומלא הומור, הוא חנון עציצי במקצת... אבל זה בסדר, אני חובבת גם כאלה, וכבר הכרתי אותו מהרצאות קודמות וידעתי שהוא לא מהמרצים שמפילים את הקהל. ההרצאה הייתה קצרה והתאימה היטב למסגרת הזמן ואפילו נותר זמן לשאלות. עם זאת נראה לי שהוא היה קצת לא מרוכז או לא קשוב לקהל כי הוא פספס כמעט כל שאלה (לא הבין נכון את כוונת השואל וענה על משהו קצת אחר) והשואלים נאלצו לחזור ולהסביר את עצמם (אני ממש לא מהתחום והבנתי נכון את כוונתם של השואלים).

21:00 הרועה האחרון
זה המועד שביקשתי מראש (תרמתי למיזם) והימרתי שהוא לא יתנגש לי עם אירוע אחר שארצה לראות. לשמחתי צדקתי.
לרגע קט ראיתי שאני מפסידה הפקת מקור בשם "בית התה", אבל ממה ששמעתי מאנשים שנכחו בה, לא הפסדתי כלום (הביקורות ממש קטלו). באתי בחולצת הסרט (לוקל פטריוטיזם הוא שמי השני!) וקיוויתי לטוב, כי הטריילר היה תמוה, מוזר ולא ברור ולא השאיר עליי רושם טוב או רצון לצפות בסרט (מלבד זה שכבר היה כי אני מכירה את הנפשות הפועלות וכי גם ככה תרמתי והיה לי כרטיס...). הסרט התגלה כמשעשע ומהנה להפליא, מכובד ביותר להפקת חובבים. לא התלהבתי מהתמה הקבליסטית, אבל אני מניחה שבתור פנטזיה ישראלית טבעי לשאוב מהיהדות ולא מהנצרות. השחקנים הפגינו משחק לא רע בכלל (בדרך כלל), חלק מהליהוקים הפתיעו ושעשעו במיוחד (בכלל מגניב לראות על המסך הגדול אנשים שאת רובם אני מכירה אישית
), קטעי האנימציה היו רעיון יפה שתרם הרבה, ובסוף הסרט אפילו הצלחתי לאתר את שמי בשקופית הקרדיטים האחרונה (רשימת התורמים). הידד! ממש שמחתי ששילמתי מראש גם על DVD כי אני רוצה לחלוק את חוויית הצפייה עם חבריי, הצטערתי קצת לגלות שהוא כנראה יגיע רק באייקון הבא... נו טוף. אני מבינה שמנסים להשחיל אותו לפסטיבלים בעולם, אז שיהיה

אגב, פגשתי אנשים שרצו לקנות כרטיס אבל לא הצליחו כי נאמר שכולם נמכרו. עם זאת, בפועל ראיתי באולם כמה וכמה מקומות ריקים... אולי אנשים שקנו/הזמינו כרטיס ובסוף לא ניצלו? לא יודעת, אבל חבל...

לסיום הערב חזרתי לאשכול וקשקשתי עם חברים עד שכבר כאב לי הגרון (כיאה לאייקון).

trilliane

Well-known member
מנהל
יום ג (מה, כבר נגמר?!)

הפעם השתדלתי להגיע לאשכול קצת יותר מוקדם (אף שלמעשה הפעם כל הכרטיסים שלי היו לאירועים בבצ"א) כדי להספיק סוף סוף לטייל בין כל הדוכנים, מה שלא הספקתי לעשות ביומיים הקודמים בגלל הריצות להרצאות (ובעיקר כי הייתי רוב הזמן בבצ"א). הספקתי לעבור על כ-ו-ל-ם ואפילו להתאפר בדוכן האיפור, משהו שתמיד התלבטתי אם לעשות או לא בכנסים קודמים ובסוף תמיד לא יצא מפאת קוצר הזמן (או הכסף).

הייתי שמחה להגיע להרצאה של בוריס על "המדריך לתייר בארץ התיכונה", אבל היא נקבעה ל-10 לפנות בוקר...

גם ההרצאה "אסטרוביולוגיה למתחילים" של איילה סלע נשמעה בעלת פוטציאל, אבל ב-11 בקושי פקחתי את העיניים.
מה לעשות, בחופשים אני קמב"צים (קמה בצהריים) ולכן טוב שרוב האירועים שעניינו אותי היו בשעות אחה"צ/ערב.

אחרי שסיימתי את ענייניי באשכול הלכתי (בפעם האחרונה) לבצ"א.
16:00 בחלל איש לא שומע אותך מטיף / אורי ליפשיץ
http://iconfestival.com/cod/sessions/בחלל-איש-לא-שומע-אותך-מטיף
אורי דיבר על שימוש בסוגות הבדיוניות כדי להעביר ביקורת סמויה על סוגיות פוליטיות עכשוויות, נושא ידוע ומוכר ולכן לא ממש חידש לי דבר. ההרצאה הייתה טובה, אין לי אף מילה רעה; אורי מנחה כריזמטי ומשעשע שיודע להפעיל את הקהל (זו אחת הסיבות שבחרתי בה), והמצגת הייתה סבבה... אבל קלטתי מהר מאוד שאני יודעת לאן הוא חותר ומסכימה איתו מראש, אז טוב שיש לי סמרטפון (זה מאוד חדש אצלי) כדי להפעיל לעצמי גם את שאר החושים...
בדיעבד הצטערתי קצת שלא הלכתי לפאנל באולם השכן ("המדע משנה זהות").

את שעת החלון העברתי בעיקר עם עצמי בבצ"א... זו הבאסה בפיצול האירועים לשני מוקדים.

18:00 אז מהי בעצם זהות? / פאנל: עמית בן-בסט, ירון אסא, דניאל הראל, לירן ענתבי
http://iconfestival.com/cod/sessions/אז-מהי-בעצם-זהות
גם זה פאנל שהלכתי אליו בזכות המשתתפים, את שני הראשונים אני מכירה כבר כמה שנים ונהנית להאזין לדבריהם.
ירון שוב ניסה להבהיר לקהל שאין לנו באמת רצון חופשי (צר לי, עדיין לא שוכנעתי); לירן דיברה על רובוטים ומידת אנושיותם; דניאל הראל הדגים קריאה קרה וטכניקות שבהן מנחשים שם שאדם חושב עליו (הדגים, לא הסביר...
), ואני זוכרת שגם עמית דיבר על משהו מעניין, בחיי... אבל לא זוכרת כבר מה זה היה...
(עמית, זה לא אתה, זו אני).

20:00 פילוסוף, מתמטיקאי ופיזיקאי נכנסים לבר / פאנל: בועז קרני, ד"ר גדי אלכסנדרוביץ', איוב קרן
http://iconfestival.com/cod/sessions/פילוסוף-מתמטיקאי-ופיזיקאי-נכנסים-לבר
פאנל אחרון חביב שבו נחתמו אירועי אייקון 2013 עבורי. אם עד אז בדיוק אמרתי שלא היה אף אירוע לא מוצלח שנכחתי בו או שהתאכזבתי ממנו... הוא הגיע דווקא בקינוח. אולי לא הבנתי נכון את נושא ההרצאה מהתכנייה, אבל בפועל קיבלתי דיונים פילוסופיים מדי... לא ממש הבנתי מה הם רוצים ממני ולאן הם חותרים. הבנתי מילולית במה מדובר, אבל המכלול, כפאנל, כדיון, פשוט לא התחבר לי לשום אמירה או תובנה קוהרנטית. מכיוון שכבר הייתי גם עייפה פיזית, כשהבנתי שאני פשוט לא נהנית החלטתי לוותר ופרשתי באמצע.

חזרתי לאשכול שנמלא בהמולה קדחתנית של קיפולים... פגשתי עוד כמה אנשים, אמרתי שלום לחברים, וזהו, הביתה... תם ונשלם.

היה אייקון גדוש (מבחינות רבות), מעניין ומהנה, וכמו תמיד נגמר שנייה אחרי שהתחיל...
אז מה, מאורות?

למעלה