יונה וקמנצינד,

dariayaari

New member
יונה וקמנצינד,

יונה - האופן בו את משתלחת בכותבים פה, כולל אותי, הזלזול התהומי בכל אחד ואחד, הציניות, הבוטות, הרצון לפגוע ויהיי מה - כל א לו יוצרים רק דבר אחד: את מבריחה את אנשי הפורום. קמנצינד - או שיש לך בעיה בהבנת הנקרא, או שמא מצאת לך שעשוע נחמד, {וצר לי שעל גבו של גלעד}, שעשוע מוזר, ושמו: התעללות. גם אתה מבריח את אנשי הפורום. אם הפורום הזה נולד כמקום בו נוכל לנהל דיאלוג, להחליף רעיונות, להתייעץ, לייעץ - וכל אלו כדי לתרום ולו במעט במאבק לשיחרורו של גלעד, הרי שלא כך קורה. שניכם יחד, חברתם יחדיו למטרה שאיננה ברורה לי. שניכם יחד מביאים לגסיסתו בטרם עת של הפורום. דינה.

נגיעוT

New member
נא להעמיד דברים על דיוקם

הפורום הזה הוקם כדי לקדם את חזרתם של אודי אלדד וגלעד הביתה אודי ואלדד חזרו גלעד עדיין בשבי עם כל הכבוד לויכוחים פה,יש עוד הרבה אנשים שפועלים,חלקם אף רק מאחורי הקלעים אבקש להמנע ממריבות פרטיות וויכוחים שלא מביאים אותנו לשום מקום,למרות שאני יודעת שזה קשה לפעמים להתאפק ולא להגיד את המילה האחרונה. ועוד דבר-תמיד יש לזכור שאנחנו אנשים בוגרים ולא ניתן לחנך אף אחד

שלחתי לך מסר ולא נעניתי

אנא תגובתך. ובאשר לאנשים מבוגרים שלא ניתן לחנך אותם - אין צורך לחנך איש, אבל צריך לאכוף את כללי הכתיבה בפורומים באופן הוגן וללא משוא פנים. לצערי זה לא מה שקורה בפורום זה ונמנעת אפשרות להרחבת הדיון לרעיונות שלא נושאים חן בעיני החבורה האלימה. מי שלא מתיישר עם הקו מושתק, או לפחות נעשה נסיון להשתיקו בדרכים שונות.

נגיעוT

New member
אכתוב את זה פה בפעם האחרונה

הפורום הזה הוקם למטרה ספציפית כשאתה בא לפה ומשתלח באנשים שדעתך מנוגדת אליהם-לא ארשה זאת ויש לי את כל הגיבוי לכך מהנהלת תפוז.

איני מתשלח כאן באיש

ההיפך הוא הנכון. כל שאני עושה זה להציג דעה שאינה מוצאת חן בעיני מספר אנשים וסופג על כך קללות והתשלחויות מבלי שתנקטי פעולה נגדם. למשל שאלה שהעלתי - "האם נראה סביר בעיניכם לתת חסינות לחוטפי גלעד שליט?" מדוע מחקת אותה? במי השתלחתי בדיוק? במה שאלה זו הפריעה לך?

יונה1

New member
ראובן, כנציגת הקבוצה האלימה

אסביר לך פעם נוספת מה שהובהר לך כבר בעבר. הפורום הזה אינו פורום "אקטואליה" וגם לא "פורום פוליטי". הוא הוקם לצורך מטרה מאד ספציפית, ולא מנסה להסתתר מאחורי סיסמאות של "דמוקרטיה" ו"חופש דיבור". אתה פלשת לפורום הזה בגסות רוח שאין כדוגמתה וחוסר רגישות משווע כלפי מלי ותאיר, דווקא בימים הכי קריטיים וטעונים, מתוך מטרה אחת ויחידה - להרגיז ולעורר פרובוקציות. ומאז נשארת והתנחלת כאן. קח בחשבון שיש באינטרנט פורומים שבכדי להשתתף בהם, יש חובת רישום והזדהות ולא לכל אחד מותר להשתתף בהם. לצערי הרב פורום זה אינו נוהג כך, ולפיכך גם לבעלי דעה כמו שלך מותר להשתתף בו. אבל תפסיק להתבכיין שנוהגים כלפיך באלימות. הרי בדיוק את זה אתה מחפש פה, אחרת היית עובר לפורום אקטואליה ומשפריץ שם את דעותיך הלגיטימיות ואפילו קונה לך חסידים.

גם אני אסביר לך את מה שכבר הוסבר לך

זהו פורום פתוח וככזה מותר לכל אחד להביע בו את דעותיו באופן לגיטימי וחופשי. גם לשחרור החיילים יש יותר מדרך אחת ומותר בהחלט לנהל דיון על מה ואיך. רוצה להיות אלימה ולהשליט רק את הדעה שלך, אפילו נגד נועם שליט? אין בעייה. רק שלא תתבכייני שאף אחד לא עושה שום דבר למען גלעד כשאת בעצמך מבריחה רבים מאוד מהפורום הזה.

יונה1

New member
אפילו נגד נועם שליט?

ברור - בעיקר ורק נגד נועם שליט כאשר הוא עושה טעויות שעלולות לפגוע בבן שלו. נועם שליט אינו פרה קדושה שזקוקה למחיאות כפיים שלי על כל מילה וכל עשייה שגוייה. לנועם שליט אין כל מומחיות ובקיאות לגבי מה שקורה מעברו השני של השבי. אפס ידע, נאדה, זירו. הוא בור מוחלט וגמור בנושא בדיוק כמוך ובדיוק כמוני, אלא אם כן הוא לומד, מתייעץ ושואל את חברי עמותת ערים בלילה. אני הצגתי כאן את דעתם ולא את דעתי. כמוך, גם אני למרבה השמחה לא הייתי מעולם בשבי, כך שאיני יכולה להעלות שום ספקולציות, ניחושים והשערות על איך זה "שם". קטונתי. אבל אני כן יכולה להיות קשובה לדעת פדויי שבי ולקדש את מוצא פיהם בנושא.

תפסיקי בבקשה לדחוף את העמותה שלכם

אף אחד אצלכם לא היה שבוי של החמאס, איש מכם לא הייתה לו אזרחות צרפתית והגנה של ממשלת צרפת, ואיש מכם לא היה שבוי יחיד שנדרש כל כך הרבה עבורו. היחיד שיכול להעיד זה אלחנן טננבויים שהיה שבוי בתנאים הכי דומים לכך. עד כמה שזכור לי מן הסיפורים שלו על השבי שום דבר מן ההפחדות שלך לא היה תקף, וזה לא שהחיזבאללה יותר אנושיים מן החמאס. הם לא. ולא שזה רלוונטי לגבי שאלת ההתנהגות של נועם שהוכחה כנכונה, ולא שזה רלוונטי לאלימות והבוטות שלך שאינן במקומן. הדעות שלך לגיטיטמיות לחלוטין כמו כל דעה אחרת. עם כל הכבוד ניתן לנהל דיון איכותי וענייני ללא האלימות שאלוהים יודע מהיכן היא צצה דווקא אצל פדויי שבי.

יונה1

New member
אני לא שייכת לעמותת "ערים בלילה"

כיון שמעולם לא הייתי חייל צה"ל שהיה בשבי האויב. אני כן באה מהאקדמיה (אגב, ממצויינות בתחום מדעי החברה) ולפיכך גם יודעת היטב ממי לשאוב מידע מהיימן בתחומים חדשים ולא מוכרים לי. שלא במפתיע, ההערה שלך על טננבאום מטופשת כיתר הערותיך. טננבאום היה אזרח חטוף ולא חייל שבוי. לצה"ל בהחלט היו גם היו שבויים בודדים בשבי הפלסטיני.

יונה1

New member
תיקון טעות והתנצלות

בניגוד לדברי הקודמים, נועם שליט יודע טוב מכולנו מה עלול להיות גורלו של שבוי. אחיו התאום של נועם, היה שבוי שנרצח בידי הסורים.

קמנצינד

New member
תודה יונה !

איך, בלעדייך, מישהו היה יכול להבין שהתגובות של רואבן מטופשות ? למה את מבזבזת אנרגיה על הראובן הזה ? לא מבין אותך...

עצוב ולא רלוונטי

מה שעצוב זה הסגנון שלך שמעיד על הכאב העמוק שאין לו נחמה אלא באלימות כלפי אחרים. מה שלא רלוונטי זה הנסיון להפוך קורבנות למומחים ולהחיל את הטראומה שלהם על מקבלי ההחלטות בכל הדרגים. עצוב וחבל.

קמנצינד

New member
להפך

מי שצריך להשפיע על אותם 'מקבלי ההחלטות' (מי אלה, לעזאזל ?), אלה אנשים שכלל לא איכפת להם מגלעד שליט. נכון, ראובן ? בסופו של דבר, מי שאשם בכך שגלעד שליט נפל בשבי, ובכך שהוא כבר שנתיים בשבי, זה, כמובן, הש.ג. !

אין כזה דבר מישהו שלא אכפת לו מגלעד שליט

אולי אתה וחבריך רוצים להאמין שיש כזה דבר, אבל פשוט אין. סליחה, אולי התועמלן הפרו-פלשתינאי שמצדיק "לוחמי" חופש" טרוריסטיים. איתו אתה צריך לבוא חשבון.

קמנצינד

New member
יופי, ראובן....

הייתי בקשר היום עם מישהו שהיה בשבי הסורי. סיפרתי לו על הדברים שאתה כותב כאן, וכיצד אתה מזלזל בחיילי צה"ל שהיו בשבי האויב. שלחתי לו קישור, אך הוא כתב לי שאין לו כח לכל פלצן שחושב שהוא מבין מה זה שבי.

הייתי אומר במקומו את אותו הדבר

ואתה, תפסיק להיצמד אלי בבקשה. לא נראה שיש לך איזשהו טיעון מהותי ואתה מנסה רק ללבות ריבים.

קמנצינד

New member
ניסיתי, ראובן, הרבה ניסו

כשהגעת לפורום, הרבה ממשתתפי הפורום ניסו לדבר איתך בהגיון, ולהביא לך טיעונים מהותיים. אתה מצידך הכנסת מילים לפה של אנשים, ודיברת בכלל לא לעניין. אז בבקשה, אל תעשה עכשיו פרצוף תמים ונעלב, ואל תתחבא בבקשה מאחורי המילים של 'אני רק מנסה לפתח דיון', או 'אני רק מנסה לומר את דעתי הלגיטימית'. תעזוב. אני לא קונה את זה. אתה מנסה לכתוב דברים מעצבנים, רק בשביל לקבל תשומת לב, כמו ילד קטן. ומה שעצוב זה שאת כל זה אתה עושה על חשבון גלעד שליט. ובבקשה אל תצפה, ואל תתפלא, שאתה לא מקבל תגובות רציניות.

אינך דובר אמת

יותר נכון לומר שאתה כנראה דובר את האמת שאתה רואה, אבל אין לה קשר למציאות או לעובדות. אני מציע שתפסיק לרדוף אחרי ותעסוק בגופו של עניין. השאלה היא כיצד מסייעים לנועם שליט להציל את גלעד ולא את מי אתה אוהב בפורום הזה.

למעלה