יוני רועה - לא קול ולא שופט - חושך בעניים

רוחי היחידה בהיכל שלא מסוגלת/tapuzforum/images/Emo2.gif

לא מסוגלת לבצע שירים שלא ארצישראלים.בניגוד אליה כל זמרי ההיכל הצליחו לצאת מהמגרש הביתי שלהם ולתת ביצועים מדהימים.זמר צריך להיות מסוגל להתאים עצמו לכל סגנון ורוחמה פשוט לא מסוגלת ורואים את זה כל יום מחדש.אפילו אריק שהוא מאוד ייחודי מסוגל לשיר במזרחית ולהדהים כמו שעשה ב"אחת שלי". כנ`ל כל היתר בהיכל שגם כמו רוחמה מאוד מזוהים ומורגלים לסגנון ספציפי. הם לעומתה הצליחו גם הצליחו לבצע מגוון סגנונות. אם אתם לא יכולים להודות בזה אתם פשוט טומנים את ראשכם יותר מדי עמוק באדמה.

juspan

New member
דווקא אני בטוחה שפורטיס יכול היה להביא

ביצוע מדליק והכי פורטיסי לירושלים של זהב, סביר שלא היית נהנית ממנו, כי נשמע שאת לא אוהבת את קרקוריו של פורטיס גם ברגיל שלו. לגבי רוחמה המתוקה והמשעשעת שנוכחותה האישיותית מוסיפה להיכל בהחלט, הדבר שהכי מחריד אותי אצלה כשהיא שרה שירים כאלה (מעבר לאינטונציה המורתית הנוראית, שהיא דבר כה לא מוזיקלי, ואת זה יש לה בבגרותה בכל שיר, גם מהז'אנר שלה) זה שפשוט הבחורה הזו, כן סולם, לא סולם, מתגלה כנורא לא מוזיקלית! קחי כל אדם מוזיקלי, גם אם קולו לא נורא יפה, תני לו לשיר בכייף שיר תוסס וקצבי כמו "ארץ טרופית יפה" - הוא יעשה את זה בסבבה! רוחמה פשוט לא מסוגלת בכלל לשיר דברים כאלה, היא לא היתה בקצב המון פעמים, אין לה טיפת גרוב שאמור להיות לזמר. זה היה כ"כ מביך, באמת. זה היה נראה כמו מישהי עלתה פתאום לשיר באקראי, מישהי מהקהל של איזה ועד עובדים, מישהי מהבנק (סתם כי נמאס לי מהדימוי השחוק שלי - מורה לתושב"ע). לולא קראו לה רוחמה רז ולולא כולם היו דיפלומטיים מחמת הנימוס והכבוד, לא מדמיינת אדם אחד נורמלי שמבין קצת במוזיקה, ששומע מוזיקה להנאתו, שלא היה מתפחלץ או צוחק למשמע השיר אתמול. כל קשר בין הביצוע הנ"ל (וכמה אחרים) לבין המילה "זמרת" - מקרי בהחלט מבחינתי.

בוףברכה

New member
לי עוד הייתה האמונה..ש

2 שאטים..לפני שהייתה עולה לשיר....או איזה קוקטיל..שהיה מוציא אותה..מהקוביה.. יכלו..ללהכניס אותה..לקצב....(או..רכונה על האסלה... וולס...עם רוחמה....

היא שרה שיר שממש לא התאים לה והיא יודעת את זה

בגלל ההגרלה וזה היה ברור שהיא לא תוכל לשיר את זה טוב יש שירים קצביים שאפשר לשיר אותם לאט אבל את השיר הזה אי אפשר זה כמו שיתנו לאצן 100 מטר לרוץ מרתון או לרץ מרתון לרוץ 100 מטר ב"כוכב נולד" גם כשיש נושא המבחר הרבה יותר גדול והיא יכלה לבחור הרבה שירים אחרים שכתב אהוד מנור

נכון שחלק מהזמרים יכולים לשיר גם לאט וגם קצבי

וגם בסולם נמוך וגם בסולם גבוה וגם בסיגנון x וגם בסיגנון y אבל זמר לא חייב לשיר בכול פעם בסיגנון אחר מישהו פעם בא בטענות ללאונרד כהן על זה שהוא שר תמיד רק בסולם נמוך ולאט ?

רגע רק רגע

Active member
הגם אתה במתרצים?! ../images/Emo12.gif

כולם מגרילים שירים שלא נוחים להם ובדיוק בנקודה זו, באות לידי ביטוי יכולותיהם בשירה. זה מה שמבדיל אותם בתור זמרים מקצוענים,לבין זמרי קריאוקי חובבים. מה גם שרוחמה, גם בשיריה שלה... לא בדיוק סיפקה ת'סחורה.

כולם מגרילים לפעמים שירים לא נוחים אבל

יש זמרים שיכולים לשיר בכמה סיגנונות ויש כאלה שלא אבל זה לא אומר שהם זמרים פחות טובים אף זמר לא מוציא דיסק עם שירים שהוא הגריל

ולטעמי בשירים שלה היא סיפקה את הסחורה ואם

אתה לא מסכים אז כנראה שזה פשוט עניין של טעם קפה וקולה ומשקאות אלכוהולים לא טעימים לי אבל אני אף פעם לא אמרתי שאלה משקאות לא טובים כול אחד והטעם שלו

רגע רק רגע

Active member
לא מדבר על הטעם...

מדבר על תאריך התפוגה. אם לקפה יש ריח מעופש או לקולה אין התססה - זה סימן לקלקול. ונחזור לנמשל - רוחמה מזייפת, פשוטו כמשמעו, ברוב ביצועיה. לכן כל עניין הטעם המוסיקלי לא רלוונטי לדיון.

היחיד שם שהקול שלו השתנה במהלך השנים

זה אריק סיני (פעם הקול שלו לא היה צרוד) אני לא חושב שרוחמה זייפה יותר מהאחרים והיא גם אף פעם לא שינתה את הלחן כמו שזמרים אחרים עשו היו ביצועים שאם לא הייתי מכיר את השיר אז לא הייתי יודע לפי איזה מנגינה הם שרים ואצל רוחמה זה לא קרה

רגע רק רגע

Active member
אין לי טענות על העיבוד...

מי שיכול, שיעבד משהו חדש (בקטע הזה דווקא מייקל הפתיע אותי לטובה). מי שלא יכול, שלא יעבד/ישנה את השיר. יש לי טענות על רמת הביצוע ופה אני חולק על דעתך. אני חושב שרוחמה היא הזמרת הפחות טובה בהיכל. על אריק לא ארחיב בדיבור.

אני לא מדבר על העיבוד אלא על הלחן

מייקל שר הרבה פעמים מאוד יפה ולטעמי הוא זמר טוב מאוד אבל ב2 שירים הוא הרס את השיר בשירים "אל נבקש" ו"כמו שאתה יודע" בקושי זיהיתי את המנגינה גם אדם (לא זוכר באיזה שיר) ואפילו בני אלבז בשיר "טיפת מזל"

רגע רק רגע

Active member
טוב, פה זה כבר עניין של טעם אישי לכל אחד.

ב-"אל נבקש" מייקל בכלל לא שר. הוא ילל למוות את השיר (דווקא אהבתי את העיבוד). ב- "כמו שאתה יודע" אהבתי גם את ההגשה שלו וגם את השינוי בלחן של השיר. את השיר "טיפת מזל" אני לא אוהב באופן כללי, אבל הביצוע הקולי של בני אלבז היה טוב. גם אני לא זוכר לאיזה שיר של אדם אתה מתכוון

היו עוד זמרים ששינו את הלחן לפחות בשני שירים

גם דפנה ארמוני בשיר של משה פרץ ובעוד שיר וגם אילנה אביטל בשיר או שניים מה שאירוני זה שאילנה אביטל אמרה בשיפוט שלה למייקל שהיא לא זיהתה את המנגינה ב"כמו שאת ה יודע" (והיא צדקה) אבל גם היא עשתה את זה (באופן פחות קיצוני )

רגע רק רגע

Active member
כל השופטים חוטאים בחטא זה...

המצחיק הוא - שהיחידה שהעירה לשופטים על כך, היא לא אחרת מאשר... עינת ארליך (סוף-סוף הבנתי למה הביאו אותה בתור מנחה
)

תיקון קטן

אמרתי לפני כמה ימים שאת השיר "רקפת" היא היתה צריכה לשיר בגירסה המקורים ולא בגירסת הג'ז דרך אגב, לפני 5 שנים אילנה אביטל חידשה את השיר "אותך" וזה היה הרבה פחות יפה מהגירסה המקורית ושימי תבורי שאני מאוד אוהב את השירים שלו שר את "תני לי" בגירסה חדשה שלא אהבתי כמו שאהבתי את הגירסה המקורית

רגע רק רגע

Active member
מודה ומתוודה...

שלושת החידושים שציינת, לא מוכרים לי. מכיר אותם בביצועם המקורי ושלושתם יפים בדרכם שלהם (אתה רואה... אני יודע להבדיל בין טעם לבין מוצר מקולקל
)

רוחמה רז שרה רק את ארץ ישראל היפה

היא מודעת לזה ואוהבת את השירה הארצישראלית, אתמול רוחמה ידעה וכולנו ידענו שהשיר "ארץ טורופית יפה" לא מתאים לה ושהיא לא תשיר את השיר כל כך טוב, עובדה שרוחמה קיבלה לפני שלוש שנים פרס אקום לשימור הזמר הארצישראלי, זה שרוחמה נישארה אחרונה מהזמרות בהיכל, זה בזכות ההתנהגות שלה המתוקה, השובה לבבות, השופטים יודעים זאת , ההפקה יודעת זאת, וזה מה שחשוב, ראשית אופי, אחר כך שירה, הדוגמא הכי טובה היא אילנה אביטל, ביצועיסטית מהממת עם אופי חרא, לכן הודחה, אגב כבר לא איכפת לי אם רוחי תגיע לגמר או לא תגיע לגמר, חשבתי שיום ראשון זה הגמר , מספיק 6 שבועות כל יום נוסף זה כבר יותר מדי. מישהו מכם יודע מתי הגמר אמור להתקיים? מתי התוכנית מסתיימת? חשבתי שיום ראשון הקרוב 3.7 זה היום האחרון. כן או לא?

מצטרף לשאלה : הגמר ביום ראשון ?

אני חושב כמוך לגבי כול מה שאמרת לא הייתי אומר שלאילנה יש אופי חרא ואני לא חושב שהיא אישה רעה אבל היא שוויצרית ושחצנית זכותה לא לאהוב את השירים של רוחמה אבל היא התייחסה אליה בזילזול וגם האופן שבו דיברה לאדם אחרי שנתן לה 8 נקודות לא תרם לפופולריות שלה

צודק, ידידותי, ולגבי אילנה,

אני לא אמרתי שהיא רעה, התכוונתי למה שאתה כתבת, אבל אולי ניסחתי זאת בצורה אחרת,

למעלה