"יועצת התקשורת של האמהות היחידניות" היא בכלל בזוגיות

judith4

New member
ילדיה מתרומת זרע וזה מה שרלוונטי

ומה זה משנה אם היא בזוגיות לסבית או כמו הגבר הצעיר שהופיע בכתבה שסיפר שלאחר שאביו נפטר גילו לו שהוא נולד מתרומת זרע.
&nbsp
אפשר לחלוק על האג'נדה אבל איפה המניעים הנסתרים?
&nbsp
אני חייבת להודות שההתייחסויות לעניין כאן בפורום מנוסחות בצורה בוטה מדי, ולטעמי אינה מתאימה.

אמאנחל

Member
מנהל
אם אין לה מניעים נסתרים

למה היא מנסה להציג את עצמה במין כותרת מומצאת שכזו? האמת לא מספיקה לה?
&nbsp
אני ממש לא מאמינה שהיא באמת מצאה עשרה אחאים. להערכתי היא משקרת. אני לא מאמינה שהיא עשתה עשר בדיקות גנטיות. כמו כן אני ממש לא מאמינה לה שהיא מצאה אחאים ב"כמה" בנקי זרע. וגם לא מאמינה לעוד כמה קטעים בסיפור שלה.
&nbsp
וכן אני ממש לא רוצה שישימו אותי ואת הילדים שלי באיזה מאגר מידע ממשלתי. זה די בוטה בעיניי.
&nbsp
והמניע הנסתר הוא שהיא כותבת "לדבריה, לצד מטרתה להסדיר את התחום במטרה למנוע גילויי עריות, היא גם מעוניינת להשלים את הפאזל עבור בתה הקטנה. "מצאתי לבת שלי ילדים שהם לא אחים אבל הם מאותם שורשים שלה ואני שמחה עם זה. כל אדם זכאי לדעת מה הם השורשים הביולוגיים שלו", אמרה שגב. "
&nbsp
כשהיא כותבת "להשלים את הפאזל" ו"כל אסם זכאי לדעת מהם שורשיו הביולוגיים" היא מכוונת, בסופו של דבר, לנצל את המאגר להגיע לפרטי התורמים. כך אני קוראת את כוונתה.

judith4

New member
לא נכנסת למניעים שלהן

וכמו שהן משתמשות אולי בניסוחים מתלהמים ואתן מתלוננות על כך, מפריע לי שכאן בפורום עושים שימוש במילים כמו "מגעיל" ו"שקרים" בהקשר זה ובכלל.
&nbsp
כל שאני מבקשת להעלות שצריך להיזהר בלשוננו, כולנו.
&nbsp
כל השיח סביבנו מדבר על הבעייתיות שבשיח לא מכבד ברשת, ובניסיון למנוע שיימינג ולחנך את את הילדים שלנו לעשות שימוש זהיר ומושכל במדיה הוירטואלית, וחובה עלינו לתת דוגמא.
&nbsp
דרך אגב, היא לא המציאה שהיא מצאה עשרה אחאים, והיא מפרטת בכתבה כיצד נערכת ההתאמה. עוד אוסיף, שלטעמי, ומהתרשמותי מאז שנפתחו הבנקים הפרטיים מספר המקרים בהם יש באמת מספר אחאים גדול עלה מאד.
&nbsp
עוד דבר - לא גיבשתי עמדה בעניין - לא לכאן ולא לכאן. עם זאת אני חייבת לציין שאני לא זוכרת שהחתימו אותי מעולם על טפסים בהתייחס לסודיות כזו או אחרת. אם חתמתי, ואני באמת לא זוכרת בכלל כל אקט של חתימה שלכל היותר שאני יודעת שאני לא אקבל מהם מידע על התורם. אז כל מי שפה מנפנפת במה שחתמנו - יכולה להעיד על המקרה הספציפי שלה ועל בית החולים בו היא קיבלה את התרומה ולא על כלל המקרים.
&nbsp
לסיכום - אני חוזרת על התחלת דבריי - בואו ניזהר בלשוננו, זה הכל.
&nbsp
&nbsp

אמאנחל

Member
מנהל
את נמצאת בקבוצות האחאים?

באמת ראית שם קבוצה של עשר נשים שמצאו שנתרמו מאותו תורם? כי אם את אומרת שכן, אני מקבלת את המילה שלך.

judith4

New member
כן. אני בקבוצה.

תכלס היא לא משקרת. לא יודעת פרטים מעבר לזה וגם אם ידעתי לא אני זו שיכולה לפרט ולמסור מידע של אחרים.

אמאנחל

Member
מנהל
אוקיי

כשאת משתמשת במילה "תכלס". זה משאיר אותי בתהייה. לא ביקשתי פרטים בכלל. רק האם מדובר בעשרה ילדים. לא תשעה לא שבעה. עשרה.
&nbsp
אבל בסדר, אני מקבלת שזאת התשובה שלך.

רוןרון40

New member
אמאנחל.. אין פיקוח על כמות האחאים

בעבר (היתה כתבה בטלוויזיה לפני שנים וגם דוח של מבקר המדינה שבעבר קראתי) אמרו שמגבילים ל 21 לידות מתורם מסוים... וגם אז אמרו שאין מעקב של בית החולים ואין מעקב של תורמים בין בתי החולים וגם לא של משרד הבריאות.

בזמנו דיווחתי אישית על הגדול (אף אחד לא טרח להתעניין).. והפנתי חברות לתרומה מהתורם והיא נגמרה... וגם כשביקשתי שישחררו לי אמרו "נבדוק".. עברו מספר שנים מאז ולא חזרו אלי.
בינתיים נולד אח נוסף מאותו התורם (ivf איזה כייף), הניירת אצלי...ולא דיווחתי.
לא נמצאת בקבוצת האחאים... כרגע לא רלוונטי לי.

וכאמור המגבלה אמורה להיות 21 ואין על זה פיקוח. אז הגיוני 10 אחאים.
ולקחתי את זה בחשבון כשקיבלתי תרומה אנונימית. הצלחתי לאתר מספר תורם. ומבחינתי יש מידע על התורם.. רק שהוא לא ידוע לי וזה בסדר
מודה לאלוהים על מה שנתן.. וגם לתורם האנונימי שהסכים להביא איתי ילדים לעולם.

אמאנחל

Member
מנהל
אני כן דיווחתי כשנולדו לי הילדים

ועכשיו אני מקווה שלא תהיה לי ולהם סיבה להצטער על זה.

s p r i n g1

New member
אכן לא ניתן לפקח כי אין חובה לדווח על ילדים....

צריך לקחת בחשבון שאם הלידות לא מדווחות, ואם זה אפילו בבנק ציבורי שצמוד לבית חולים וילדת בבי"ח אחר ולא התנדבת לדווח אז הבנק כלל לא יודע שהיתה לידה , אלי התקשרו לא מזמן ואמרו שאין להם דיווח לגבי הקטנה כי ילדתי במקום אחר, אמרו שלא חייבת לענות אבל אם מוכנה לענות, רק אז דיווחתי להם..כלומר הדיווח היה רק אחרי שלוש שנים....ויש כאלה שכלל לא מדווח...
המסקנה לדעתי שמספר הלידות מאותו תורם גדולות ממה שרשום בבנק,
וגם אותו תורם יכול לתרום במספר מקומות ואין כלל דיווח והצלבות בין בנקים שונים על אותו התורם...
בסיס מידע מרוכז היה פותר את הבעיה מצד אחד אבל כיוון שבארץ שלנו כל מאגרי המידע נפרצים בסופו של דבר (כמו המידע ממשרד הממשרד הפנים וכו שמידי כמה זמן מישהו גונס את הנתונים...)אז זה מעיב על האנונימיות ובהכרך יקטין משמעותית את מספר התורמים.... וגם לא הייתי רוצה שהמידע הרגיש מאד יזלוג חופשי וישמש בידי גורמי דת למינהם וישמש בעצם לרעה....
אני אישית מתנגדת נחרצות לחוקים בנושא של חיוב מאגרי מידע לתורמים,
כשמישהי לוקחת תרומה היא צריכה לדעת שיש שתי אפשרויות, או לקחת תורם פתוח שמראש הסכים שהמידע עליו יהיה גלוי חלקית או מלא, או שתהיה מודעת לבעיות בלקיחת תורם אנונימי ותחליט אם מתאים לה או לא.

יולי 7

New member
למה זה נראה לך מוזר?

אני לא בקבוצות האחאים וגם לא מחפשת, אבל 10 ילדים או אפילו עשר אמהות נשמע לי מס' הגיוני ביחס למצב שבו אין פיקוח על הנושא, שזה המצב עד היום
&nbsp

אמאנחל

Member
מנהל
אגיד לך למה

קודם כל אין לי בכלל ספק שבהרבה מקרים, אולי ברוב המקרים, יש לכל תורם יותר מעשרה ילדים. הרי מבקר המדינה עצמו דיווח על מקרים של עד 25 ילדים/הריונות. (מספר הריונות כידוע לא שווה למספר הילדים).
אבל לא כ-ל האמהות הן בקבוצות לחיפוש אחאים, ולכן בכל מקרה לא תמצאי בקבוצה כזאת את כ-ל האחאים של הילד שלך. עד היום כל מי שדיווחה כאן בפורום על מציאת אחאים, דיווחה על מציאה של אחד או שניים. או מציאה של אחד וחשד לשני. וגם בכתבות הכי צהובות שהתפרסמו בעיתון מסופר על אמא שמצאה פתאום אמא אחת אחרת שנתרמה מאותו תורם. אף פעם לא פורסם על קבוצה שלמה של אמהות שמצאו אחת את השנייה. והרי העיתונות הייתה שמחה לקפוץ על זה, אם זה היה קיים.
&nbsp
ופתאום, מכתבות, צהובות ככל שיהיו, על מציאה של חצי אח או שניים, פתאום יש כאן קפיצת מדרגה לעשרה. (ובלי צילומים נרגשים של עשרה ילדים
).
ולכן זה לא נשמע לי סביר בכלל.
זה לא סביר בעיניי שכל כך הרבה נתרמות של אותו תורם, כולן רצו למצוא אחאים, וכולן הצטרפו לאותה קבוצת פייסבוק, ומצאו אחת אחת השנייה.

judith4

New member
כתבתי קודם ואני חוזרת על דבריי ומפרטת

מספר היחידניות הגדל ומספר התרומות המצטמצם יחד עם פתיחתם של בנקים פרטיים שנותנים מידע יותר מפורט על התורם (ונראה לי מעדיפים רווח כספי על פני שיקולים אחרים) כל אלה מביא לכך שרבים מהתינוקות שנולדו בשנים האחרונות יש להם יותר אחאים משהיה בעבר וגם יכולת הצלבת הנתונים גדלה. רוצה לומר שלאמהות לילדים גדולים יותר קשה יותר למצוא התאמות מאמהות לילדים קטנים.

אמאנחל

Member
מנהל
תודה

כל אלה שדיווחו בפורום על מציאת אחאים היו אמהות לילדים צעירים לא בוגרים. וכל הכתבות גם הן היו על מציאת אחרים לילדים צעירים ולא לילדים בוגרים. ובאף מקרה לא דובר על יותר משניים.

יולי 7

New member
אולי בגלל ההסכמה שלא לדון פה בנושא

אין בפורום הרבה דיווחים של אמהות שמצאו התאמות
&nbsp
למיטב הבנתי קבוצת האחאים בפייסבוק היא די גדולה, וככזו, וכשזו המטרה שלה הגיוני שיגלו את ההתאמות, כמובן שהן לא ימצאו את כל האחאים, אלא רק את של האמהות הרשומות שם.
אגב, זה שכולן התקבצו לאותה קבוצה אומר שהן עשו עבודת שטח טובה והצליחו למשוך את כל מי שמחפשת אחאים לשם, עד כמה שידוע לי יש קבוצה אחת כזו לעומת כמה וכמה קבוצות של יחידניות

אד י

New member
גם אני חושבת שיש פה מניעים נסתרים

הטענה שצריך מאגר כדי שלא יהיו גילויי עריות היא מופרחת לגמרי.
&nbsp
וזה עוד לפני שבכלל התחלנו לדון בשאלה האם יחסי מין עם מישהו שאתה לא יודע שהוא קרוב אליך גנטית נחשב בכלל גילוי עריות.
&nbsp
המאגר הזה יכול להועיל רק למי שרוצה לאתר אחאים.
&nbsp
אני לא רואה נערים בני 14-15 רצים לבדוק במאגר כל ילד/ה חמוד/ה מהשכבה.
או לחלופין מגלים לאמא שלהם שהם מתכננים לילה רומנטי עם מישהו/י כדי שהיא תבדוק במאגר.
&nbsp
אז כל הטיעון של גילוי עריות הוא בולשיט. זה נשמע טוב, זה נורא מתאים להלך הרוח האולטרה-דתי במדינה ובכנסת, אז הן הולכות על זה. הכל כשר כדי להשיג את המטרה האמיתית שלהן שהיא לאפשר לכל ילד מתרומה לאתר את כל אחאיו מתרומה. שזה משהו שהן רוצות כאמהות.
&nbsp
כשמדובר על חתונה, אז יש מקום לבצע בדיקה גנטית ולברר את הנושא.
ובטח עוד קודם כשהיחסים רציניים אז שואלים ובודקים.
אבל בשביל זה לא צריך מאגר.
&nbsp
ודרך אגב, אתן יודעות שלתורמים יש אחים, יש להם ילדים שהם מגדלים בעצמם, יש להם אחיינים, כל אלו לא ייכנסו למאגר ההיפוטתי שיקום....
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

a morph

New member
לא יודעת לגבי אג'נדה, אבל מסע ההפחדה קצת אגרסיבי לטעמי

עצם השימוש במונחים "גילוי עריות" ו"סדום ועמורה" כל כך מוגזם והזוי בעיניי.
כלומר, הרי מדובר פה בנשים שבחרו להקים משפחה שבעיני חלקים נרחבים מהציבור הדתי תיתפס כ"סדום ועמורה" בכל מקרה (זה ממש לא משנה אם הן לסביות או סטרייטיות), והן עצמן משתמשות במונח העלוב הזה וצועקות על הבעיה "המוסרית" העצומה? משהו פה פשוט לא מתיישב עם ההגיון הבריא.
אני מניחה שהמונח גילוי עריות הוא תלוי פרשנות, אבל אני ממש לא רואה את זה כך. אנשים שגדלו בבתים שונים ללא כל ידיעה על קרבתם הגנטית הם לא "אחים" בעיניי. כלומר גנטית כמובן שכן, מוסרית ממש לא. אדם שבא מתרומת זרע מודע לזה, ובבוא הזמן כשירצה להביא ילדים לעולם יוכל לעשות בדיקות גנטיות או אחרות. לא מכל דבר צריך לעשות דרמה.
חוץ מזה, איך הן יכולות להיות בטוחות שמצאו אחאים אמיתיים? הרי נתוני התורמים בבנקי זרע חסויים לחלוטין, אם הבנתי נכון הן מבססות את מציאת האחאים הזאת על הצלבה של נתונים תיאוריים בסיסיים של התורמים (מוצא\צבע עיניים), וסליחה על הסקפטיות אבל להיכנס מזה להיסטריה נראה לי קצת מוגזם.

jiminit2

New member
מסכימה מאוד

לא יודעת מה האג'נדה שלהן אבל מסע ההפחדה הזה הזוי. לא מדובר לא בסדום ועמורה ולא בגילוי עריות (זה בטח אחד הדברים הראשונים שילדים מתרומה יבדקו אם יחליטו לצאת). והרי כל נושא התרומה האנונימית בארץ ידוע מראש לכל מי שהחליטה להכנס לתהליך הזה וללדת כך ילד. אני רואה סתם אמהות סקרניות שמנסות לאתר אחאים לילדים שלהן (אף פעם לא הבנתי למה) וילד עם בעיות זהות שהמילה "מגעיל" שולטת בחיים שלו וזקוק לעזרה מקצועית ולא כתבה צהובה בטלויזיה.

למעלה