יש דברים שלא משתנים....
אחרי יובלות שלא הייתי כאן, נכנסתי במקרה וקראתי את כל מה שכתבתן על הכתבה בטלויזיה ועל זו שבעיתון.
קודם כל התפלאתי שיש יועצת תקשורת ליחידניות. אני אם יחידנית כבר 14 שנים ולא ידעתי שיש לי יועצת תקשורת. אם יש לי, לא מפריע לי שהיא בזוגיות, אבל הייתי שמחה אם היא היתה בודקת איתי לפני שהיא מקדמת אג'נדה מסויימת. אפילו אם אני מסכימה עם האג'נדה שלה....
כל השנים הפריע לי שאנשים מתייחסים ליחידניות כאל מיקשה אחת. אנחנו לא. יש גורם שמקשר בינינו וזו העובדה שבחרנו לעשות ילדים מבנק הזרע ואנחנו מתמודדות עם נושאים שרלבנטיים לעניין במהלך גידול הילדים. ההתמודדות הזו שונה לכל אחת והיא מסתמכת על הרבה גורמים ובין השאר עולם הערכים שלנו והתפיסות שעליהן אנחנו מתבססות. ושוב - לא כולן מיקשה אחת.
לעניין - אני מסכימה שצריכה להיות הסדרה בין בנקי הזרע בארץ - הציבוריים והפרטיים, אבל לא הייתי רוצה שיהיה מאגר מידע שכל האקר בן 16 יוכל לפרוץ אליו ולפרסם ברשת מי אח של מי...
תמיד ידעתי שהסיכון בתרומת זרע הוא שהילדות שלי יכולות להתאהב ב"אח" שלהן. מוסרית, מבחינתי מי שלא גדל איתן הוא לא אח שלהן ולכן אין פה "גילוי עריות" פר אקסלנס. פונקציונלית - נישואי קרובים בעייתיים מבחינה גנטית ולכן ראוי לבדוק שלא מדובר באחים. הבדיקה הזו פשוטה היום, אז למה לסבך? אם בתי תתאהב ותרצה להתחתן עם בחור שהוריו "ידועים", עדיין הוא יכול להיות אח של בתי אם אביו תרם זרע. אז מה הבעיה לשאול? אם האב של החתן המיועד לא תרם זרע, דייני. אם החתן המיועד נולד מתרומת זרע, נשלם על בדיקה גנטית, נלמד את העובדות וגם אז דייני.
ובמאמר מוסגר - למי שזה חשוב לה, אפילו הרבנים מסכימים על השיטה. בניירות שקיבלתי מבית המשפט הרבני המאפשרים חיתון של בנותי כדת משה וישראל מצויין שעלינו לבדוק לפני החתונה שלא מדובר בנישואי אחים.
בקיצור - הסדרה בין הבנקים כן. מאגר - לא.
ואם יש עוד פונקציות שמייצגות אותי ללא הסכמתי לבד מהיועצת התקשורתית (יועצת משפטית? יועצת כלכלית? חברת כנסת?) יעלו ויבואו כדי שישמעו גם את דעתי. ואם דעתי לא מתאימה להן או לאג'נדה שהן מקדמות, יסירו נא את התואר שלכאורה מייצג אותי.