יוצאים איתו או שלא - פינת המתלבט 8-

Liroy25

New member
יוצאים איתו או שלא - פינת המתלבט 8-

פגשתם בחור - חמוד, מצחיק, נאה, חכם וכיוצ"ב. יושבים לכם ומשוחחים בנחת, וכשעולה השאלה - "אז מה אתה עושה בחיים?" מסתבר לכם שהבחור מנהל חנות סקס. יוצאים איתו לדייט שני או שחותכים במקום? התשובות האידיאליות הן "כן בוודאי, מה שחשוב זה האישיות" ושאר הערות שנונות כל האביזרים והשמנים שתוכלו לקבל ללא תוספת תשלום. האמנם זה כך באמת? האם זה באמת לא משנה בן הזוג עושה כרגע בחייו או מהן תוכניותיו לעתיד?

.m

New member
למה לא?

שינהל חנות סקס, שיהיה כוכב פורנו מצידי... אולי אני תמימה אבל: "כן בוודאי, מה שחשוב זה האישיות". לתכניותי העתידיות יש משקל, כמובן - אבל כמו בכל מצב צריך לשקול את החיים כאן ועכשיו אל מול העתיד, שמי יודע מה יקרה בו...
mai

old crow

New member
מה הוא עושה

ומה התוכניות זה אחול שרמוטה חלק מהאישיות. בסיטואציה שלירוי מצייר, דהיינו ישבת, ברברת, היה נעים ונמשכת אזי כפי הנראה נמשכת לאישיות שכוללת את הרצון/יכולת לנהל חנות סקס ואתה תאמר "סבבה". אשנבך וטדזיו, המיליונר והזונה - הבעיה מטופלת מכל צדדיה בספרות/קולנוע.

מה לעזאזל הבעיה עם חנות סקס? ../images/Emo67.gif

איך ולמה זה אמור להשפיע על משהו בכלל? אני לא מבין. אני יודע שזו רק דוגמה, איתי. אז אולי זו לא הדוגמה הכי טובה. אם היית אומר לי שהוא הבעלים של חוות גידול קופים למטרות ניסויים, הייתי אומר לו - "ימח שמך וזכרך, חתיכת חלאה בן חלאה!" אבל חנות סקס?! נהפוך הוא! תפאדל!...בא לך לעשות לי איזה מחיר טוב ככה, על כל הדגמים החדשים?...

וכדי לחדד את העניין

רק כדי להעביר את זה יותר טוב למתקשים להבין: אני מתכוון שזה לגיטימי מאד בעיניי לנהל חנות סקס. אני אפילו חושב שזה די "בורגני". וכפועל יוצא - די מהוגן. אז מה הבעיה? אין! לא התייחסתי לזה בצחוק, כאל בדיחה. למה אני צריך להסביר בכלל?

Liroy25

New member
בכדי לחדד את הנקודה שאולי לא הובהרה

ובניגוד להסכמה הכוללת בין הדעות אני דווקא לא חושב שהיה לקשר הזה המשך מצידי וגם אסביר למה. פלצני, בורגני או פולני ככל שזה ישמע כן חשוב לי להשוויץ בבן הזוג שלי, כן חשוב לי לדעת שברגע שישאלו אותי מה הוא בחייו אוכל לציין זאת בגאוה כל שהיא. אני לא ממש רואה את עצמי מושיב את הנסיך מול אמא שלי בארוחת ערב ומספר לה בהתלהבות על המוצרים החדשים שהגיעו לחנות. אז לא, אני לא מחפש להתחתן עם רופא או עו"ד, אבל יחד עם זאת לא יודע אם הייתי יוצא עם הנסיך (והדגש כאן הוא גם על הגיל) לו היה אומר לי כי הוא מלצר, דוור או חופף במספרת שוקי זיקרי. כן חשוב לי לדעת שלבן הזוג שלי ישנם תוכניות לגבי העתיד, ושהוא כן יודע מה הוא רוצה מעצמו.

לירוי-אני עומד בקריטריונים ?

אכן- פלצני,פולני ובורגני.האם כל אחד צריך שיהיו לו שאיפות ואמביציות לעבוד במשהו "נחשב" ? ואם יש מישהו שטוב לו לעבוד בחנות מין או כמלצר או כחופף במספרה ? מה רע בזה? אם טוב לו עם זה - זה מה שחשוב
ולא מה שתגיד האמא של הדודה של האחות של הסבתא. בן אדם צריך להיות מסופק בחיים ולעשות דברים שמעניינים אותו ושטוב לו איתם ואם זה דברים שלא "נחשבים" אז זו בעיה של מי שיש לו עם זה בעיה. יש כל כך הרבה אנשים שעובדים במקצועות "נחשבים" והם סתומים,מגעילים ומטומטמים ולעומתם יש המון אנשים שמסיבות כאלו ואחרות בחרו/נאלצו לא לעבוד במשהו "ייצוגי" והם חכמים ומעניינים הרבה יותר. ואת ג-י-ב-ר-ת, תחשבי על זה.

Liroy25

New member
סומסון היקר,

לעבוד במה שעושה לך טוב מבלי להתייחס לדעת הכלל זה דבר אחד, לצפות מבן הזוג לעתיד שיתרשם מזה? זה כבר דבר אחר. לו היית אומר לי שבגילך המופלג אתה חסר השכלה פורמלית ועובד במלצר/נציג בשירות לקוחות כי ככה בא לך, לא היינו ביחד היום! צר לי, אבל אם אני נכנס למערכת יחסים עם בחור חשוב לי לדעת שהוא עושה משהו בחייו שכולל עבודה/לימודים. חשוב לי לדעת שיש לו כיוון מסוים ושהוא לא דורך במקום. מקצוע נחשב אינו בהכרח חייב להיות עו"ד או רופא (עיין ערך "האקס המשותף") אבל כן חשוב לי שיהיה בו משהו עם אפשרות להתקדמות. היית יוצא איתי לו הייתי עובד בדוכן פאלפל? לו הייתי מנקה רחובות? לו בכלל לא הייתי עובד כי ככה בא לי? אני לא חושב.

.m

New member
כן!

לא מתיימרת לענות בשם הנסיך, אבל בשם עצמי - בהחלט כן! הייתי יוצאת איתך (וההתייחסות היא אליך, אבל הכוונה בהחלט מורחבת מעבר) גם אם היית מנקה רחובות או עובד בדוכן פלאפל. למה? בגלל מי שאתה! וכאן נכנסות תכניות לעתיד - העובדה שהיום אתה מוכר פלאפל לא מלמדת בכלום על מה שיקרה לך מחר, ממש כמו שהעובדה שהיום אתה לומד משפטים/רפואה/עיצוב אופנה לא מראה מה יקרה לך מחר או מה תהיה בעוד 10 שנים! ודאי שהרבה יותר נעים לבוא לאבא´לה ולומר "זה בן זוגי והוא עו"ד/רופא/פרסומאי/מנכ"ל/...", אבל זה בטח ובטח לא שיקול! ואם טוב לך להיות מלצר, אם אתה מאושר ממכירת שרוכי נעלים, אם נעים לך למכור ירקות בשוק...אז לך על זה! תהיה מאושר! הרי זה מה שבאמת חשוב בשורה התחתונה. ועוד דבר - מעולם לא לקחתי עבודה (כל עבודה שהיא, ובאמת שעשיתי כל מני דברים...
) כדי להרשים אף אחד, או כדי לקבל כותרת כזאת או אחרת.
mai

אני המומה !

אין לי שום רצון או צפייה שבן זוגי יתרשם ממה שאני עושה.זה יכול להיות נחמד, אבל אני לא עושה דברים כדי שבן זוגי יתרשם. את הרושם השארתי בפולניה. אני עדיין לא מבין מה הבעיה בבחור בגיל שלושים,נגיד, שעובד לפרנסתו כמלצר או מוכר בחנות בגדים או חופף במספרה , שלא למד לימודים מסודרים (אין לו תואר).הוא בחור חרוץ,נחמד,ישר שמפרנס את עצמו.הכיוון שלו זה לחיות חיים מאושרים ולעבוד לפרנסתו.לא מעניין אותו תואר,לא רוצה להיות עשיר,לא מחפש להרשים אף אחד. אז האימא של הבן זוג לא תתרשם ? מזיז לי אתה יודע את מה. בתשובה לשאלתך - האם הייתי יוצא איתך (או עם מישהו אחר) לו היית מוכר בדוכן פלאפל או מנקה רחובות,התשובה היא כן.זה לא היה מפריע לי אם כל שאר הדברים היו מוצאים חן בעיני.
זכור לי שבצעירותי היו לי חברים בצפון הולנד,באיזור כפרי מלא הולנדים כפריים גבוהי קומה,חסונים,לא נימולים. טוב, סטיתי מהנושא (ולא נראה לי שלמישהו זה הפריע) עבודתי באותה תקופה הביאה אותי הרבה לחו"ל וביקרתי אותם הרבה.שם מי שהיה שואף ללמוד באוניבסיטה או לעבור לעיר גדולה היה חריג. שם היית יכול להיות קצב כמו האבא והסבא שלך,או למכור בשוק של הכפר תוצרת חקלאית שאתה גידלת והאנשים ניראו מאושרים. אני זוכר שהייתי המום מזה. איך יכול להיות שהם לא עוזבים מייד את המקום הזה והולכים ללמוד משפטים או כלכלה ? איך מישהו יכול להיות מאושר בכפר הזה ולעבוד סתם באיזה דוכן או חנות ? אין להם שאיפות ? מאז עברו כמה שנים והגעתי לגילי המופלג (32, בנובמבר).הרבה חברים שלי למדו רפואה ומשפטים וכל מיני מקצועות שהיו גורמים לכל אימא אורגזמה מיידית והיום חלקם משועממים ולא מבינים מה גרם להם ללכת לתחומים האלו. האקס המשותף שלנו(עו"ד) חולם להיות שף, האקס שלי לפניך(מהנדס) חולם להיות שוש עטרי ב"חדש חדיש ומחודש",חברה אחרת (רופאה) חולמת לעזוב הכל ולגדל כלבים,חבר אחר (מהנדס גם) חולם לעזוב הכל ולעבור להודו. זו לא חוכמה להרשים וללמוד דברים מרשימים. צריך גם לחיות עם זה. לכן אם מישהו ימצא את אושרו בפתיחת דוכן פלאפל לי זה לא יפריע,ההיפך.

אני באמת שמח ../images/Emo20.gif

סומסום, כל הכבוד לך. איתי, יקירי, הפתעת אותי, ולאו דווקא לטובה. אתה, שתמיד משדר עצמאות מחשבה וחופש, פתאום "מפיל" את זה - לא נעים מה אמא/סבתא/דודה אסתר/אנא-עארף, יגידו. למה שיהיה אכפת לי בכלל?! ועוד משהו, לא מוצא חן בעיניי ששופטים אדם (או בוחרים האם להיות איתו בקשר כלשהו) על סמך עיסוקו/השכלתו/הישגיו. נכון, אפשר להשתמש בזה כמסננת גסה מאד לניפוי והגעה לחומר "איכותי", אבל בדרך...אתה מאבד כל כך הרבה... "אני לא רוצה להיות חבר במועדון שמקבל אנשים כמוני" ודבר אחרון: גם אם היית מספר לי שאתה מובטל מרצון, חסר השכלה פורמלית, שאיפות להשיג השכלה כזו או אחרת ובעל חשבון בנק שנמצא תמיד במינוס של מאות אלפי שקלים (וגם גר באופקים/דימונה/ירוחם, הייתי עדיין שמח להיות ידיד/חבר שלך. האישיות חשובה יותר מכל. בשורה התחתונה - איתי, זכותך המלאה. עשה מה שאתה חושב לנכון.

Liroy25

New member
ואחרי שנסתיימה הצהרת העצמאות

בוא ואחדד שוב את נקודתי במידה ולא היתה ברורה - הנקודה כאן היא לא רק העיסוק כי אם גם עוד כמה דברים. לו היית מובטל מרצון וחסר השכלה פורמלית או רצון להשיג אחת כזאת, חברים טובים יכולנו להיות אין ספק, אבל לגבי זוגיות? צ´מע לא יודע! אני אולי תמים אבל את הקשר שלי עם הנסיך אני רואה ורוצה שיגיע למחוזות רחוקים יותר, דהיינו חתונה וילדים. לו הוא היה אומר לי שהוא מובטל מרצון, גר אצל הוריו ולא לומד שום דבר, תודה אבל לא בביתנו! לעומת זאת לו היה אומר לי שהוא עובד כנציג בשירות לקוחות אבל במקביל הוא מחזיק דירה ולומד, כן היה על מה לדבר כי ברור לי שיש לו כיון בחיים! הדברים שאתה אומר נכונים תורן, אבל הם מכוונים לכלל ואינם בהכרח פוגעים במטרה, עיין ערך תיבת פנדורה בשם שרשור "האם לצאת עם בחור שנמצא בארון". יש לי חברים נפלאים שחלקם בארון ואני מכבד אותם ואת בחירתם אבל לא תראה אותי נכנס איתם למערכת זוגית. מקווה שהייתי יותר ברור הפעם.

xanadu

New member
היית ברור כשמש

אבל מה הקשר בין מה שכתבת לבין מנהל חנות סקס, שזה מה שהתחיל את השרשור? אפשר להבין למה יהיו לך הסתייגויות לצאת עם מובטל, שמשחק שש-בש כל היום במרכז המסחרי ומבזבז את כל הביטוח הלאומי על ערק (רגע, זה לא מה שאתה עשית לפני חצי שנה?). אבל עדיין אני לא מוצא את ההיגיון בלפסול מישהו בגלל תחום העיסוק שלו. שזה מה שכתבת אי שם למעלה.

Liroy25

New member
מנהל חנות סקס היתה דוגמא

ובאה אחרי דיון שהשתתפתי בו לפני מספר חודשים בפורום הסקס של YNET. בהמשך הבאתי עוד מספר דוגמאות להבהרת הנקודה, כמו כן שמתי דגש חיובי על הודעתו של לייזר.

EyeSeeYou

New member
שניה לפני שאתם עונים תחשבו רגע

כשאתם מגיעים לדייט עם מישהו, ומין הסתם מנסים להשאיר את הרושם הכי חיובי שאפשר, האם כל מה שאתם עושים זה רק להתלבש יפה, לחייך ולספר בדיחות מצחיקות? אולי במקרה גם תספרו בהתלהבות על מקום עבודה שאתם עובדים בו ובמקרה "אחראים על משהו ייחודי", אולי על איזה תחום לימודים מעניין שאתם לומדים או על איזה הצטיינות שקיבלתם? יצא לי בשנותי כהומוסקסואליסט וגם בשנותיי כסטרייט לצאת ללא מעט דייטים, ובכלל לפגוש לא מעט אנשים חדשים - רובם המכריע הדגישו בשלב זה או אחר את הייחודי בתחום עיסוקם, לימודים וכו´. אז נכון, בגיל 24 (הגיל הממוצע פה כרגע) אי אפשר לצפות ממישהו שיהיה מדען אטום או דוקטור, אבל זו התממות לדעתי מצד חלקכם להגיד שזה כלל לא חשוב. גם אני נמנה על הגישה הפתוחה יחסית של יש דברים שהם פחות חשובים, אבל מה לעשות מגיעים לרגע שהם כן חשובים ולדעתי לירוי, על גישתו הורודה-נישואין בלבד, הציג אותה לא רע. לימודיו של אדם אומרים עליו הרבה, על רצונותיו בחיים, על נסיונות ההגשמה העצמית שלו, או אולי על זה שהוא פאפי של אמא שלומד מה שהיא אמרה לו, על אם הוא הולך עם העדר (משפטים ומנהל עסקים) או אולי בעל שאיפה עצמית חזקה יותר (פילוסופיה, אמנות ושאר דברים שיגידו עליהם בהמשך "ומה עושים עם זה?") - וזה הרי האופי שאתם מדברים עליו, לא? הרי רובכם כבר שפטתם אנשים לפי המגמה של לימודיהם, ואפילו מקום הלימודים שלהם (באר שבע?? מי לומד בבאר שבע??/ ואווו טכניון אמרת? פששיייי) עיסוק של בן אדם אומר עליו הרבה, הוא אומר לעיתים משהו על יכולותיו, הוא אומר משהו על אופיו (על זה הרי מדברים לא?), הוא אומר משהו על מעמד חברתי(זה לא מושג גס אתם יודעים, כולנו שואפים לכזה), הוא אומר משהו על מצבו הפיננסי של אדם (שעם כל הכבוד לאהבה, היא מטחנת כסף לא קטנה). ברור שיש יוצאי דופן, והקרובים אלי פה יודעים על איזשהי התלבטות גדולה שהייתה לי לאחרונה עם נושא קרוב ובסוף הלכתי עם הלב, וזה לא יהיה קל דווקא בגלל הסיבות האלה. אבל בסך הכל, אני חושב שחלקכם חוטאים בהתממות ורודה (שהאמת מאפיינת דווקא אותי ואת לירוי וזה אירוני משהו) במחשבה של "כנגד כל הסיכויים". רבותיי, צאו מהבועה היעני גאה של "מקבלים את כולם" - אתם לא מקבלים את כולם, ובוודאי לא בקהילה שלנו בה חיצוניות (מה לעשות חלק ממנה זה כסף ומעמד) משחקים תפקיד בכיר. סינדרלה זה בעיקר באגדות (ולברי מזל באמת גם במציאות), רובינו צריכים לעבוד וללמוד כדי להגיע לאנשהו. היו פה כמה כינויי גנאי, הומופוב וכל מיני מאוכזבים..לא ברור לי מאיפה זה צץ ועל מה.

היתממות? התיפייפות-נפש? לא אצלי

אני מוחה על הרעיון בכלל. אישית, התכוונתי לכל מה שכתבתי, ואני עדיין חושב ככה. אגואיזם טהור זה לא בשבילי. אם הייתי מספר שהשתחררתי מצה"ל, ואני עכשיו בתחילת שנה-שנייה-רפואה/הנדסה גרעינית/משפטים בטכניון, אני בטוח שהייתי מקבל תגובות אחרות. נלהבות יותר. אישית, כשאני פוגש אדם חדש, דווקא צורם לי אם הוא מספר מייד כמה שהוא מוצלח ומצטיין פה ושם. אני לא מספר דברים כאלו על עצמי. הכל קישוט. כמה שיש לו יותר - כנראה שיש על מה לכסות. כמו איפור מוגזם. דעתי האישית.

ELP

New member
וואט דה פאק

סליחה על הצרפתית, אבל אם יש משהו שאני שונא זה ששופטים אדם לפי עיסוקו וכיוצא בזה... אתה רוצה להגיד לי שאדם חסר השכלה שווה פחות מבנאדם משכיל??? אז בוא ואני אגיד לך שפגשתי המוווון אנשים עם תארים למינהם ורובם לא הגיעו לחכמה ולאישיות המקסימה של אנשים ללא תארים... ואתה יודע מה...אני כבר בן 24 עם מינוס ענק, אין לי תואר ואני גם לא רוצה אחד כזה, אתה יודע מה השאיפה שלי בחיים, או כמו שאתה אומר "מה המטרה שלי בחיים?" להיות מאושר ואני חושב שזה הרבה יותר חשוב מתואר, ומעבודה פלצנית עם חליפת שלושה חלקים וגינוני נימוס... ועוד דבר... בגלל צורת חשיבה כמו שלך רוב החברה לא מקבלת את ההומוסקסואליות, בגלל שאנשים כמוך מסתכלים על הקליפה החיצונית ולא על הדבר החשוב שזה מה שיש מתחת לקליפה, אז אני לא חושב שאתה יותר טוב מהומופוב או גזען או כל בנאדם אחר שפוסל בנאדם מסויים רק בגלל שהוא לא נראה לו נורמלי.

Liroy25

New member
תודה על המילים החמות ELP!!

אין ספק שאתה יודע לגרום לבחורה להרגיש מיוחדת!
לא אמרתי שאדם נטול השכלה שווה פחות מאדם עם השכלה, מי כמוני יצא עם עו"ד ועד היום נשאר עם טראומות. לאור הכרותנו אני אמנע מלהגיב על "אז אני לא חושב שאתה יותר טוב מהומופוב או גזען או כל בנאדם אחר שפוסל בנאדם מסויים רק בגלל שהוא לא נראה לו נורמלי". תקרא את תשובתי לתורן ונמשיך משם, אוקי?

למעלה