שניה לפני שאתם עונים תחשבו רגע
כשאתם מגיעים לדייט עם מישהו, ומין הסתם מנסים להשאיר את הרושם הכי חיובי שאפשר, האם כל מה שאתם עושים זה רק להתלבש יפה, לחייך ולספר בדיחות מצחיקות? אולי במקרה גם תספרו בהתלהבות על מקום עבודה שאתם עובדים בו ובמקרה "אחראים על משהו ייחודי", אולי על איזה תחום לימודים מעניין שאתם לומדים או על איזה הצטיינות שקיבלתם? יצא לי בשנותי כהומוסקסואליסט וגם בשנותיי כסטרייט לצאת ללא מעט דייטים, ובכלל לפגוש לא מעט אנשים חדשים - רובם המכריע הדגישו בשלב זה או אחר את הייחודי בתחום עיסוקם, לימודים וכו´. אז נכון, בגיל 24 (הגיל הממוצע פה כרגע) אי אפשר לצפות ממישהו שיהיה מדען אטום או דוקטור, אבל זו התממות לדעתי מצד חלקכם להגיד שזה כלל לא חשוב. גם אני נמנה על הגישה הפתוחה יחסית של יש דברים שהם פחות חשובים, אבל מה לעשות מגיעים לרגע שהם כן חשובים ולדעתי לירוי, על גישתו הורודה-נישואין בלבד, הציג אותה לא רע. לימודיו של אדם אומרים עליו הרבה, על רצונותיו בחיים, על נסיונות ההגשמה העצמית שלו, או אולי על זה שהוא פאפי של אמא שלומד מה שהיא אמרה לו, על אם הוא הולך עם העדר (משפטים ומנהל עסקים) או אולי בעל שאיפה עצמית חזקה יותר (פילוסופיה, אמנות ושאר דברים שיגידו עליהם בהמשך "ומה עושים עם זה?") - וזה הרי האופי שאתם מדברים עליו, לא? הרי רובכם כבר שפטתם אנשים לפי המגמה של לימודיהם, ואפילו מקום הלימודים שלהם (באר שבע?? מי לומד בבאר שבע??/ ואווו טכניון אמרת? פששיייי) עיסוק של בן אדם אומר עליו הרבה, הוא אומר לעיתים משהו על יכולותיו, הוא אומר משהו על אופיו (על זה הרי מדברים לא?), הוא אומר משהו על מעמד חברתי(זה לא מושג גס אתם יודעים, כולנו שואפים לכזה), הוא אומר משהו על מצבו הפיננסי של אדם (שעם כל הכבוד לאהבה, היא מטחנת כסף לא קטנה). ברור שיש יוצאי דופן, והקרובים אלי פה יודעים על איזשהי התלבטות גדולה שהייתה לי לאחרונה עם נושא קרוב ובסוף הלכתי עם הלב, וזה לא יהיה קל דווקא בגלל הסיבות האלה. אבל בסך הכל, אני חושב שחלקכם חוטאים בהתממות ורודה (שהאמת מאפיינת דווקא אותי ואת לירוי וזה אירוני משהו) במחשבה של "כנגד כל הסיכויים". רבותיי, צאו מהבועה היעני גאה של "מקבלים את כולם" - אתם לא מקבלים את כולם, ובוודאי לא בקהילה שלנו בה חיצוניות (מה לעשות חלק ממנה זה כסף ומעמד) משחקים תפקיד בכיר. סינדרלה זה בעיקר באגדות (ולברי מזל באמת גם במציאות), רובינו צריכים לעבוד וללמוד כדי להגיע לאנשהו. היו פה כמה כינויי גנאי, הומופוב וכל מיני מאוכזבים..לא ברור לי מאיפה זה צץ ועל מה.