יוצא מהמירוץ

AdirSha

New member
יוצא מהמירוץ

קצת משתף..
לאחר תקופה של כמה חודשים שבהם חיפשתי דירת 4 חד' באיזור הקריות וביקרתי בכמה בתים המוצעים למכירה הגעתי להחלטה.
לא קונים.
מאוד הייתי רוצה לרכוש דירה.אין כמו הרגשת הביטחון,היציבות והיכולת לעשות כראות עיניך בביתך.
לצערי המחירים עלו כ"כ שהעניין הפך ללא כדאי.
חיפשנו דירת 4 חדרים בתקציב של 840 אלף ש"ח וגילנו שבשורה התחתונה כל הדירות דומות:הרבה מאוד כסף לדירה שיש בה הרבה פשרות(קומה רביעית ואחרונה,ו/או זקוקה לשיפוץ יסודי ו/או באיזור לא טוב).
אני שותף לדעה שכרגע יש בועת נדל"ן כי הפער בין השכר החציוני לעלות דירה ממוצעת הוא עצום,לדעתי הגבוה מאז ומעולם(תקנו אותי אם אני טועה).
אין לדעת מתי טירוף המחירים הזה יקרוס,זה יכול להיות בעוד שנה וזה יכול להיות בעוד 10 שנים.
בינתיים אני מתכוון להשקיע את ההון העצמי שהיה אמור לשמש לרכישה באפיק סולידי ולהמשיך לשכור את הדירה הנוכחית.
אני רואה סביבי המון זוגות צעירים שמתאמצים מאוד להגיע לדירה ונוטלים סיכונים גדולים ואני מקווה מאוד שעוד בקדנציה הזאת הממשלה תדע לעשות את המהלכים כדי להוציא בהדרגתיות את האוויר מהבועה כך שיפגעו כמה שפחות אנשים.
בהצלחה לכולם.
https://www.facebook.com/mechaat.dior/?fref=ts

elvinnox

New member
אין טעם להיות במשחק הזה - עשית בחוכמה.

אני לצורך הדוגמא בשנה האחרונה הצלחתי לממן את עלות הדיור רק מהתשואה על ההון העצמי שלי.
&nbsp
נכון שזה לא מתאים לכולם ולא לכולם יש את הניסיון לעשות את הדברים שאני עושה, אבל במקרה שלי, אני במצב שאני גם מכסה את עלות השכירות בתשואה כיום ובנוסף עוד חוסך.
&nbsp
אז כרגע ממש לא בוער לי לקנות עכשיו במחירי הטירוף האלה. עוד שנה, עוד שנתיים - הזמן רק לטובתי כי ההון העצמי עולה, וכל שנת המתנה כזו מקטינה לי עוד שנתיים משכנתא.
&nbsp
אבל בלי קשר, זה רק עניין של זמן שהמחירים ירדו, זה לא ימשך עוד הרבה זמן
&nbsp

elvinnox

New member
אתה רציני?

אם אתה חושב שהמחירים יכפילו את עצמם רוץ לקחת הלוואות ומשכנתאות וקנה כפי כל יכולתך.
&nbsp
בקיצור, שים את הכסף איפה שהפה שלך.
כנראה שאתה גם מבין שהטירוף הזה לא ימשך עוד הרבה זמן. אבל העיקר לזרוק סיסמאות
מחר לא תוכל, נדל"ן תמיד עולה וכו'.
&nbsp
מה עם daz לאן נעלמת?
&nbsp
היום כבר כולם יודעים, מי שהיום יקנה - מחר יבכה :)
&nbsp

dat nigga daz

New member
זאת עובדה ידועה שנדלן בישראל עולה...

מדינה קטנה, ביקוש עצום ומטורף, מנהיגים משקיעי נדלן.. חסר סיבות ?

וכן מי שיש לו מספיק כסף קונה רק נדלן , מי שיש לו מעט כסף (נניח 300 אלף) והוא בגיל מתקדם הולך לשוק ההון..
אין מה לעשות , לא כל אחד יכול להתעסק עם נדלן ומי שלא הולך לשוק ההון או לפקמ בבנק ..

עכשיו גם אתה יודע :
Daz לא נעלם, הוא כאן כדי להראות את האמת לכולם :)

Snow Jon

New member
הפוזיציה דופקת אותך מלראות - לאורך זמן המגמה בארץ תמיד עליה

גרף מחירי הנדלן בארץ תמיד עלה וירד כמו נחש המטפס למעלה

אכן, גאות ושפל מסביב לקו המדד. וכאמור, המדד תמיד עולה

אז בשביל להסביר לך מה זה ה"נחש" הזה שעולה מעלה, זה התנהגות של גאןת ושפל מסביב לקו המדד. זה הכל.
ובאופן מעשי, המשמעות של קו המדד היא הגידול הטבעי של האוכלוסיה (כ 2% ממוצע בשנה )
ככה שהקו העולה הזה, הוא מה שהיית מקבל בכל תוכנית חסכון פשוטה בבנק שצמודדה למדד.
וה"נחש" הזה, הוא הגאות והשפל שמסביב למדד.
וגם המשכורת עולות בערך באותו יחס, וגם מחירי המוצרים במשק כמובן.
אבל,
אם תיישר את קו המדד הזה לאופק (להצעלם מהמדד השנתי שאפשר גם לקבל בבנק), תראה שלנדל"ן היו שנים של עליות וגםהמון שנים של ירידות, אפילו מאד מאד גדולות.
והפוזיציה שלי יושבת טוב מאוד בתוך עולם הנדל"ן.

Snow Jon

New member
הפוזיציה שלך ושל אלווין יושבת שנים בנדלן-בשכירויות וציפייה

Snow Jon

New member
מוסקיטר כשמדובר בנתונים ועובדות אתה "מסביר" והאף שלך מתארך

כשאתה מסביר כי עליית קו המגמה היא כמו עליית המדד שמקבלים בבנק אתה שוב משקר את עצמך.
אם עליית קו המגמה הייתה כמו עליית מדד המחירים, מבט על גרף מחירים ריאלי היה מראה קו ישר מאוזן. אבל קו השווי הריאלי של מחירי הדירות בישראל תמיד עולה. הנדלן לאורך זמן תמיד עולה בוודאי יותר מהמדד.
[URL]http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/media.madlan.co.il/articles/areFlatPricesAlwaysRising/normalizedFlatPriceIndex5decade.jpg[/URL]

dat nigga daz

New member
שקר... נדלן בישראל רק עולה...

כשנדלן ירד בארץ עוד היה הרבה קרקעות במרכז, ולא היו מנהיגים עם אינטרס..

היום קורה בדיוק מה שציינתי בהודעה הקודמת, לא סתם אני צודק פעם אחר פעם אחר פעם...

אתה משקר בכותרת, ואחרי סותר את עצמך בתוך הפוסט

נתחיל מזה שעובדתית, הנדל"ן יורד וירד בשמך המון המון שנים בישראל
אפילו אתה מסכים עם העובדות, הרי כתבת "כשנדלן ירד בארץ "

כלומר, לפחות על העובדות, יש לנו הסכמה.
עכשיו אתה מנסה להסביר שמעכשיו, זה לא יכול לרדת.
אז ברור שיש מספיק קרקעות במרכז, ואפילו בתל אביב, לעוד מיליוני תושבים.
תוכניות המתאר לעשרות השנים הבאות מדברות על אכלוס של עוד 20 מיליון איש ללא שום קושי אורבני.
עד לפניח כמה חודשים פמפמו את השקר שחסרות 100,000 דירות, וכשהבלוף מתגלה, פתאום מנסים שוב להמציא מחסור מדומיין בקרקעות.
ובדיוק כמו תמיד, הנדל"ן ימשיך להתנהג כמו בגאות ושפל סביב קו המדד.
כמה שנים הוא עולה,
ואחר מכן, כמה שנים הוא יורד.
מה שהיה, תמיד יהיה

אגב, למי שעדיין לא הבין.
אנחנו בדיוק בנקודת שיא הסטורית. מכאן, מתהפכת המגמה

dat nigga daz

New member
אתה ממשיך לשקר... למרות שנחשפת בעבר פעם אחר פעם....

המחירים בישראל רק עולים
מעולם לא אמרתי שהם לא ירדו אף פעם, בניגוד אלייך אני לא מתווכח עם עובדות
ירדו - כן, זה שייך לעבר

המחסור היום במרכז מאוד מאוד חמור, הביקוש מטורף ועצום גם של ישראלים, גם של יהודי חול, וגם של זרים - כולם כולם כולם רוצים כאן דירות

מה לעשות ? אין מספיק, לכן אנשים ממהרים וקונים
רוצה לקנות ? תקנה בפריפריה, למרות שגם שם הממשלה עושה הכל על מנת לשמר מחירים גבוהים

אין מה לעשות... כל השנים אני תמיד צודק, ומי שעבר כאן כברת דרך והקשיב לי מברך אותי בטוח כל יום שישי בבית כנסת...
לעומת זאת, מי שהקשיב לנביאי הזעם הקודמים כמוך מתעורר כל לילה בזעקות : "למה לא קניתי בזמן ? "
הבעיה היא שלא ניתן לזהות את נביאי הזעם הללו, כי כולם כבר קנו דירות ונהנים מהחיים... ומה איתך ? לא רוצה דירה משלך ? אתה כבר לא ילד חחחח

את סיפורי "המחזוריות" שלך תשמור לשוק ההון, שם זה באמת עובד. כי שם אתה מהמר - פעם זוכה, פעם מפסיד

אז מוסקיטר היום גם אתה יודע :
אם היית מפנים בזמן, גם לך היה היום נדלן :)

אין שום בעיה של מחסור. יש הצגה של ביקוש מדומיין להמשך הפמפום

ככה זה האינטרסנטים.
הם בפאניקה מירידת המחירים שבפתח
אחרי שהתגלה שאין מחסור, הדרך היחידה היא להמשך לפמפם את הביקוש המדומיין.
אבל מה לעשות שמשרדי המכירות ריקים
אין קונים
הקבלנים קיבלו עוד 10 מילארד מבנק ישראל בשביל להמשיך לשבת על הגדר עם ההיצע שלא מצליחים למכור..
כאילו שיקרה איזה נס מחר בבוקר וכל היהודים בעולם יעלו לישראל ויקנו את הדירות במחיר מופקע שהם לא מצליחים למכור....

את השקר של המחסור כבר גילו
השקר של הביקוש המדומיין לא תופס..

מסכנים כל אלה שקנו במחירים מופקעים, אבל לפחות יש תקווה בעתיד הקרוב לדור שלם שכמעט שיעבד את עצמו לדעת, וניצל ברגע האחרון

h a j b i

New member
מספר חודשי ההיצע של דירות לא מכורות נמוך מ - 2013

ומרוב 2014, הוא אכן נמצא בעלייה אבל ביחס לקצב המכירה, כמות הדירות הלא מכורות לא גבוהה, כלומר אין לנו אינדיקציה לעודף היצע כרגע.
&nbsp
אני יכול כרגיל להביא לך את הנתונים הרשמיים אבל בטח למדת כבר לסמוך עליי כבר

dat nigga daz

New member
המחסור הוא אמיתי... אולי חלמת שהוא לא אמיתי....

חסרות כרבע מיליון דירות במרכז,
אם היה עודף היצע - המחירים היו יורדים
אין היצע - והביקוש - אוי ואבוי - הביקוש לוהט יותר משריפה ביער....

אבל מה אפשר לצפות מאדם שחושב שקרקע חקלאית בברלין היא הדבר הבא ?

אלו שקנו שיחקו אותה.. קיבלו ריביות ברצפה, אלו שלא קנו - מסכנים - גם מחירים גבוהים וגם ריביות גבוהות וגם עוד שכירות שהתבזבזה וגם עוד שנתיים שנעלמו מהחיים שלהם...

היום גם הם יודעים :
אם היינו מקשיבים ל- daz בזמן, גם לנו היה יכול להיות נדל"ן :)

kobra14

New member
Dat יש לציין שמאוד אהבתי את הפוסט

אם היינו מקשיבים ל- daz בזמן, גם לנו היה יכול להיות נדל"ן :)
&nbsp
חבל שמאמיני הבועה לא הקשיבו בזמן ומזמן :)
&nbsp
&nbsp

למעלה