יוצא מהמירוץ

Snow Jon

New member
אלווין אתה דוגמה חסרת מנוחה לכך שמי שחיכה כבר לא יכול לקנות

elvinnox

New member
אני יכול לקנות מחר דירה ב-2M

למעשה אני מקבל מדי שבוע טלפונים מסוכני מכירות על ההצעות שבדיוק עומדות להמכר ואם לא אקנה עכשיו "אפספס". רק שהטלפונים חוזרים על עצמם מחודש מרץ והמחיר לא משתנה וההצעות עדיין לא בורחות.
&nbsp
מי שרוצה לקנות דירה בפריפריה במיליון שח, מוזמן להתכבד לעשות את זה.
&nbsp
תנו לי להרגיע אתכם - אל דאגה, ישארו מספיק דירות בדימונה או ערד, אתם תוכלו לקנות אותם גם בעתיד במיליון שח אם כלכך תרצו להיות פראיירים. זה לא יגמר לכם.
&nbsp
במחירים של היום אין כל הצדקה לשלם מחיר כזה, עצם זה שיש פראיירים אחרים - שיבושם להם.
הם אלו שיתקעו אחכ עם דירה במשך ה-30 שנה הקרובות וישתעבדו עוד ועוד.
אני מעדיף לחיות, ואני לא מפחד שהמחירים יברחו כי בינתיים ההון העצמי שלי גדל בקצב יותר מהיר מעליית מחירי הדיור (שכבר בעצם התחילו לרדת)
&nbsp
אבל הכי קל לדחוף את אחרוני הפראיירים להשתעבדות במחירי שיא, כי מחר לא יוכלו להרשות לעצמם לקנות בבניין רכבת גם לקנות בערד, אז חייבים פשוט חייבים לרוץ לקנות היום בשיא.
&nbsp
אני מכיר גם משקיעים כבדים (עם עשרות דירות) שעכשיו מוכרים (מעניין למה) אבל זה בסדר, תמשיכו לדוג פראיירים, בסוף יבוא משהו לחכה.
&nbsp
אל דאגה - כבר הזמנתי פנקס שיקים, אני מסודר.

dat nigga daz

New member
אתה לא יכול לקנות ב 2 מיליון...

עם הון עצמי כמו שיש לך (נקצין ונניח שיש לך חצי מיליון) בגיל שלך אתה יכול לקנות גג ב 1.3... מעבר לזה זה מאוד מסוכן עבורך.. זה אפילו לא דירה קטנה בגוש דן...

צעירים בניגוד אלייך , מהם הבנק וחברות הביטוח פחות מודאגים ונותנים להם תנאים הרבה יותר טובים ...

אז אל תספר לנו סיפורים ... דירות טובות נמכרות תוך ימים ספורים וכל המדינה עדה לזה...

ההון העצמי לא יכול לגדול מפקמ בבנק..ותשואות בהימורי שוק ההון ? כבר דיברנו על זה...

דבר אחד נכון.. בפריפריה לא חסרות דירות... במרכז חסר ....

elvinnox

New member
מסוכן?

אני רק רוצה להבין מיהם אותם צעירים שרק סיימו לימודים ותארים ויש להם 0.5M הון עצמי? מאיפה בדיוק?
ניקח הנחה שאם הם למדו מאוניברסיטה מכובדת, כל אחד יודע שהלימודים תובעניים מאוד ולא מאפשרים עבודה עם שכר גבוה שיאפשר חסכון מעבר לצריכה השוטפת.
&nbsp
אז מתי הם הספיקו בכלל לעבוד? ומתי חסכו 0.5M ?
יש היום אנשים בני 40 שאין להם את ההון הזה, שלא לדבר על זה שהשכר שלהם נמוך ואין להם שום מקצוע או אופק תעסוקתי.
&nbsp
כרגיל קל לזרוק שטויות באוויר
אה כן, החיילים נוהרים לקנות דירות.
&nbsp

dat nigga daz

New member
צעירים לא צריכים חצי מיליון...

גם עם הון עצמי פחות משלך הם יכולים לקנות דירה טובה יותר ממה שאתה יכול...
הבנק מתייחס אליהם הרבה יותר טוב, סומך עליהם ועל האחריות שהם לוקחים,

מה גם שהם לא מפונקים כמוך, הם מתחילים בקטן - ולאט לאט משתדרגים,
אל תדאג להם, עד שהם יגיעו לגילך יהיה להם כבר דירה הרבה יותר טובה

עדיף שתדאג לעצמך ותשאל את עצמך : "למה לא קניתי לפני עשור ?? " חחחח

elvinnox

New member
כמה בדיוק צריכים צעירים?

אם אתה מדבר על דירה שאפשר לגור בה, אני לא מכיר כזו בפחות מ-1M.
שלא לדבר על אפשרויות תעסוקה באזור ואחזקת רכב ודלק (X2) לזוג
&nbsp
עכשיו, בוא ותסביר לי, איך צעיר נניח בגיל 25, או אפילו 30 מגיע לסכום כזה ואיפה, ואיך בדיוק הוא יתקדם וישתדרג אם הוא תקוע עכשיו על משכנתא כבדה והוא בקושי מצליח לחסוך? וכאן זה אפילו לא משנה אם מחירי הדיור ירדו או יעלו כי עדיין ההפרש ישאר גבוה להשתדרגות.
&nbsp
אני באמת לא מצליח להבין, אם אתה רוצה שיתייחסו אליך ברצינות - תביא דוגמא עם מספרים קונקרטיים.
&nbsp
זה נכון שיש גם דירות ב-400K בפריפריה הרחוקה אבל איזה אפשרויות תעסוקה יש שם (מלבד שכר מינימום) ?
זה נכון שאפשר גם לגור בדירת 2 חדרים ולהרגיש בתא מעצר אבל אני לא חושב שזוגיות תשרוד ככה.
זה נכון שגם אפשר לעבוד בשתי עבודות ולישון פחות שעות, אבל אני לא באמת בטוח שאפשר לעשות את זה לאורך זמן.
&nbsp
גם בכל ההנחות המקלות שנתתי, עדיין המספרים לא מסתדרים.
אז מספיק עם הסיפורים. זה פשוט לא קיים ואתה סתם זורק סיסמאות באוויר.
&nbsp
היום כבר כולם יודעים - מי שהיום בשיא יקנה - מחר במפולת יבכה :)
&nbsp

dat nigga daz

New member
זה שאתה לא מכיר לא אומר שאין...

העובדה שאתה מחפש כל הזמן ולא מוצא ובנוסף כל הזמן חוזרים אלייך סוחרים עם הדירות הגרועות במחיר מופקע מראה שאתה לא יודע לחפש.. זוגות צעירים שמחפשים יודעים למצוא דירות טובות..

אלו דירות ? כמה כסף ? ואיך מגיעים להון עצמי ? הראתי זאת פעם אחר פעם אחר פעם...
תנבור קצת בהודעות שלי מהעבר ותחכים ! תמיד הבאתי עובדות נכונות...
ויודע מה ? לא צריך אפילו אותי..
תראה איך זוגות עושים את זה - שנה אחרי שנה - פעם אחר פעם - במשך כל 10 השנים האחרונות של הבועה - זה אפשרי למי שבאמת רוצה

Fitch

New member
יש חבר'ה מ8200, ממר"ם וכד' שכבר בגיל 21-22 עושים 20K בחודש

גרים אצל ההורים, אוכלים ומכבסים אצלם, ויכולים לחסוך כל אחד בקלות 200-250K תוך שנה-תיים.
&nbsp
זוג אחר, יכול נגיד תוך פרק זמן פי 3 לחסוך. אז יהיו בני 28, אפשר לחשוב...

elvinnox

New member
אני אפילו לא מתאמץ להגיב

כי אתה בדומה לחבריך שוב זורק שטויות לאוויר.
&nbsp
בוגרי ממרם או 8200 או ממדס או כל יחידה טכנולוגית אחרת חותמים קבע לפחות ל-3-6 שנים ששם הם מרוויחים שכר יחסית נמוך, (8-10K). הניסיון כמובן שווה להם הרבה.
אם הם מבטלים את הקבע, אף אחד באזרחות לא יקח אותם בשכר כזה כי אין להם ניסיון.
אז גם אם אנחנו לוקחים הנחה כזו, הם מקבלים משכורת כזו רק בגיל 26 בממוצע, ורק התותחים שבהם.
&nbsp
מ-20K ברוטו בחודש, נשאר בערך 12K. אז גם אם הם חיים אצל ההורים וחיים מסכום מינימאלי של 2K בחודש (צריך גם לקנות כמה דברים בגילאים האלה) 10K בחודש חסכון זה אפשרי.
אבל זה ממש לא בקלות, ולאחוז מאוד קטן מהאוכלוסיה.
אני יכול לתת לך כדוגמא זהה לזו, שיש גם סטארטאפיסטים שמשתחררים בגיל 25, מגייסים כסף ואחרי שנתיים עושים אקסיט של 10M דולר, שנשאר להם 2M דולר והם קונים דירת פנטהואז בתא, אבל כמה כאלה כבר יש? זה יוצא מן הכלל שלא מעיד על הכלל.
&nbsp

dat nigga daz

New member
אתה אומר שלא תתאמץ - אבל אתה מאוד מתאמץ חחח...

כמו שכתבו לפניי , מי שרוצה באמת אין לו שום בעיה לחסוך ,
מי שגר עם ההורים אחרי צבא - בכלל יכול לחסוך בקלות...

זוג צעיר שמרוויח שכר מעפן וגר עם ההורים יכול בשקט לחסוך 10 , תוך כמה שנים יש לו הון עצמי לדירה, לרכב, ולריהוט לכל הבית...

אלו שעובדים ב 8200 ובכלל בהייטק ? עושים את זה בחצי מהזמן....

הנה עכשיו גם אתה יודע :
מי שרוצה חוסך וקונה, מי שכמוך גר בשכירות ובוכה :)

Fitch

New member
לחיילים משוחררים יש הטבות מס כך שנשאר יותר מ12K.

Fitch

New member
אגב לא יודע מי הם "חבריי", בחלק מהמקרים אני מצדד בך...

AdirSha

New member
אם אין מחסור בפריפריה

אז למה המחירים הכפילו את עצמם גם כאן?
אפילו בחורים כמו דימונה וירוחם המכירים הוכפלו,בטח לא חסרות שם דירות ובטח לא קרקעות..
אתה יודע למה? כי עליית המחירים בשנים האחרונות היא ספקולטיבית.

dat nigga daz

New member
הם עלו כתוצאה מעליית המחירים האמיתית במרכז....

עליית המחירים במרכז היא אמיתית ביותר ונובעת מביקוש מטורף,
חלק מהביקוש המטורף שלא מצליח לקנות במרכז עובר לפריפריה וקונה שם במחיר גבוה יותר כי הביקוש גדל

בדיוק כמו מוצרים מתחרים בסופר...
אחד מעלה, האחרים - גם אם הם פחות טובים - מעלים, אבל בפחות

AdirSha

New member
אז מי שלא הצליח לקנות בת"א קנה בירוחם?

תגיד אתה אמיתי?

dat nigga daz

New member
העיוות אצלך הוא נוראי ... מבין למה לא הצלחת לחסוך מספיק ?

רובנו רוצים לגור בתל אביב .. לא כולם מצליחים... אז עוברים למקומות אחרים, לגוש דן ,שרון, שפלה...
אלה שלא מצליחים לקנות גם שם כי אין להם מספיק כסף (כמוך) ועדיין רוצים דירה משלהם, או לחילופין הם ילידי המקום - עוברים לגור שם, ולכן הביקוש שם גדל והמחיר עולה....

דוגמא מהסופר :
קוואקר מכרו שיבולת שועל ב- 10 שקלים, חברות לא מוכרות מכרו ב- 5 שקלים (אותה כמות)
פחות מחודש אחרי שקוואקר העלו מחיר ל - 15 שקלים, החברות הלא מוכרות כבר הגיעו ל- 7-8 שקלים

ברגע שתבין למה זה קורה, תוכל להבין את ההקשר לפריפריה
לא תבין - תמשיך לחכות לכחלון חחחח

kobra14

New member
elvinnox - כמה דברים

1. אם הייתי יכול לקנות נדלן הייתי קונה עוד דירות ( כרגע אין באפשרותי בגלל מגבלות משכנתא וכדומה)

2. תמשיך לשלם שכירות - כמה שנים אתה כבר שוכר? במילים אחרות כמה עלתה לך עד היום השיכרות הכוללת?

3. תכין פנקס שייקים :)

4. תשים את הכסף איפה שהפה שלך - את זה אתה רשמת

elvinnox

New member
רוץ לקנות, מה זה משנה? רק תקנה

&nbsp
גם אני הייתי קונה אם הייתי מוצא עסקה טובה, אני לא פוסל נדלן, פשוט לא בתשואה העלובה שישנה היום.
&nbsp
למעשה בשנה האחרונה הרווחתי מהמגורים בשכירות אבל לא נכנס לזה
&nbsp
יש לי פנקס שיקים, אני מסודר
&nbsp
הכסף שלי מושקע במספר אפיקים, נדלן לא אחד מהם.
הסיבה שאני מעדיף לקנות דירה למגורים ולא להשקעה, כי דירה להשקעה תמנע ממני קניה של דירה למגורים ב-10 שנים הקרובות ובפרק הזמן הזה אני מעוניין לקנות משהו למגורים.
אז גם אם עוד 3 או 5 שנים תהיה עסקה טובה, אין לי ספק שאקנה.
כרגע לא בוער - כל שנה שכירות מקטינה שנתיים משכנתא.
&nbsp

למעלה