יוצא עם ספרדיה? לא תקבל ממני תמיכה!

EdisonGirl

New member
יוצא עם ספרדיה? לא תקבל ממני תמיכה!

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4293215,00.html

הכתבה תשאיר אתכם פעורי פה
ויש כ"כ הרבה לאן לקחת את זה...
אני יכולה לשאול אתכם איך הייתם נוהגים במצב שילדכם מפנים לכם את הגב ועושים משהו שמנוגד לעמדתכם - האם תמשיכו לתמוך בם ולעזור להם?
אני יכולה לשאול אתכם האם גם לכם יש דעות קדומות, והאם לא הייתם יוצאים עם מישהו רק בגלל שהוא _______ (השלם את החסר)?
אני יכולה לשאול אתכם אם קרה לכם שהייתם בצד השני של המתרס- לא רצויים מסיבה כלשהי בעיני הוריהם של בן/בת הזוג שלכם? איך הרגשתם בסיטואציה ומה עשיתם בנידון?
אני יכולה בכלל לשאול אתכם מה אתם חושבים על האירוע שמתואר בכתבה....?

אז פשוט קחו את זה לאן שבא לכם, לאן שהרגש שלכם וניסיון החיים לוקח אתכם ותגיבו, ושיהיה מעניין, הא?

Puskas

New member
לא המום מזה

רצון לגיטימי של האמא וזכותה המלאה לעשות את זה.
זה חבל שזה בא על חשבון העתיד שלו ואני לא הייתי עושה את זה אלא אם כן..(חכו לסעיף 2).
תהיה לי בעיה רצינית אם הילד יהיה הומו (או הילדה לסבית) ותהיה לי בעיה רצינית אם הם יחזרו בתשובה.
מעבר לזה, שיעשו כמעט מה שבא להם (שוב, חכו לסעיף 2).
קו אדום בשבילי זה שהילד/ה יצאו עם ערבי.
לא מקבל ערבי נוצרי וכמובן שלא מוסלמי וזה מבחינתי קו אדום זוהר.
אני אנסה להגיע לעמק השווה עם הילד שלי ולהרחיק אותו מהטעות הזו ובכל מקרה, לזרוק אותו יהיה פתרון קיצוני שיגיע רק אחרי שניסיתי הכל.
לא הייתי בצד השני, כל מי שפגש אותי, אהב אותי ואפילו כעס על הבת על זה שהיא כבר לא איתי, עניין של חינוך ואופי.

בכל מקרה, לא מזועזע מהכתבה ולא הייתי מסתכל בעין העקומה על האמא הזו.

AS00AS

New member
יש אנשים שתמיד יתסכלו על האחר ולעולם לא במראה

אין לי כרגע ילדים (ולא זוגיות) אני בהחלט מניח שהיה לי קו אדום בהקשר להתנהגות שלו ,

דעות קדומות היום כבר אין כמעט בכלל, לפני 5-6 שנים הייתי מלך הדעות הקדומות, לאט לאט הבנתי שהיתי מפגר ועכשיו אני משדתל לשפוט אדם ע"פ מעשיו,

כן לפני 5 שנים הייתי בקשר רציני עם משהי, שהורים שלה התנגדו אלי בכל תוקף,
הם אפילו לא היו מוכנים לדבר איתי בכלל, רק אחותה ודודה שלה היחידות מכל המשפחה שכן היו בעד הקשר הזה,

אמא דפוקה, זה נטו דעות קדומות, אם התברר שאותה אחתץ סוחטת כסף מהבן או פוגעת בו לגיטמי אבל בגלל שהיא ממצוא מזרחי,
אני מניח שגם די משעמם לה בחיים, אם היא שולחת חוקרים פרטים בעקבות הבן שלה,

פופאפ

New member
יותר גרוע שחוקר פרטי מפרסם מקרה כזה

הפרסום כביכול לא חושף את פרטי המשפחה אינו מוכח לנו ואף עלול להיות שקרי ומגמתי
חוקרים כאלו, אנשים שמקצועם הוא לחטט בפח ולחדור לפרטיות של אנשים תמימים
הם השפל מבחינתי, לא סומך עליהם שכל הסיפור לא מצוץ מהאצבע ממניעים אישיים גזעניים.

EdisonGirl

New member
גם אם הוא מצוץ מהאצבע- המציאות תמיד עולה >

על כל דמיון

כך שמקרה כזה בטוח קרה איפושהו, ואולי אף חמור ממנו. לא באמת אכפת לי אם הסיפור אמיתי או לא, לצורך העניין.

פופאפ

New member
people lie

לקראת הבחירות והפוליטיקה
http://www.youtube.com/watch?v=gF5ArkHvucY
השיר הזה נכתב לפני שרוב חברי הפורום היו בתכנון...
והמילים בפנים
אגב, לפעמים גם כשיש הסכמה כביכול מתחת לפני השטח יש מתחים והרבה טינה...

Purple Mushroom

New member
שנאת זרים וצרות עין,

ומה זה זרים? השד העדתי מהצד האשכנזי.
אין לי דעות קדומות. הכל קשור גם באגו, וגם באופי.
רוצה להפריך את כל הדעות הקדומות שיש לי.
אני יצאתי עם מזרחית, מה זה יצאתי? התחתנתי, כנגד רצון כל ההורים, כנגד כל הסיכויים והסיכונים.

spaysi8

New member
גועל נפש

אני לא חושבת שהיו הרבה דברים שהילדים שלי היו עושים שהיו מפריעים לי ברמה כזו שאפסיק לתמוך בהם.. אם הם רוצחים אז אפסיק, ואגב, לא מפריע לי אם הבן שלי יהיה הומו או משהו כזה.. בטח שלא אם יצא עם בחורה מזרחית.. כל כך שטויות!

אין לי דעות קדומות, אני לא הייתי יוצאת עם מישהו שהוא לא יהודי בגלל שאני אוהבת את המסורת ואת היהדות ומישהו ממסורת אחרת סביר להניח שלא ירצה לעשות איתי קידוש בשישי.. אם הוא היה מתגייר למעני (אבא של האקס שלי עשה זאת למען אשתו)- בכיף.
ולא הייתי יוצאת עם מישהו שלא עבר ברית מילה, פשוט כי זה מגעיל אותי XD אבל אני לא שוללת על פי עדות וכאלה.. בד"כ אני אפילו לא רואה על בנאדם מהי העדה שלו..

לא הייתי אף פעם בצד השני של המתרס, לפחות לא שידעתי.

ולגבי האירוע, כמו הכותרת- גועל נפש.
חתיכת פוסטמה מטומטמת (סליחה, אני פשוט בשוק ממנה) והייתי מנתקת איתה קשר אם היא הייתה אמא שלי.

ebi83

New member
כל אחד עושה בחירות בחייו..

החכמה היא להתמודד איתן

עזבו את זה שהסיבה הארכאית-הזויה הזו של האם והסנקציות שהיא בחרה להשתמש בהן כלפי בנה זה כ"כ שנות ה70.

לי ברור שלאור הקשר שלי לדת יהיה לי קשה עד כמעט בלתי אפשרי לקבל שאחד מילדיי יצא עם מישהו שאינו יהודי. אבל אני מודע ל"גזענות" שבזה..

לגבי התנהלות האם- סיכוי סביר שהיא תחטוף את זה בחזרה.. אם הוא ימשיך לצאת עם הבחורה ואף יתחתן איתה (או עם כל פרענקית אחרת) כנראה שהיא לא תהיה בקשר עם בנה ונכדיה, שתתמודד עם זה

לטעמי השאלה שכל אחד עם קוים אדומים צריך לשאול את עצמו מאיפה הם נובעים והאם הסיבה ממשיכה להיות רלוונטית לאורך זמן, זה רק יעשה את העולם לטוב יותר או לפחות למובן יותר

מקרה קיצוני!

אבל בהחלט משהו שקיים עדיין בחברה, שהורים מוקיעים את ילדיהם בשל האנשים שהם יוצאים איתם.
הקיצון פה זה שהיא הגיעה עד לשכירת חוקר פרטי כדי לדעת עם מי הבן שלה יוצא.
לצערי זה קיים.
אני משתדלת פחות לתחום את עצמי בעם מי לצאת ועם מי לא, אבל ברור שיש לי העדפות מסוימות.

המקרה הזה הזכיר לי מקרה מהמשפחה שלי.
הבן של בת דודה של אמא שלי יצא עם מישהי שההורים שלה לא קיבלו אותו כי לא היו בעד זיווג עם רוסים (ואנחנו בכלל אוקראינים... חחח)
אפילו אותה בחורה סיפרה שפעם היתה בגישה שלא תגע בחיים ברוסי!
אבל מה לעשות, התאהבה...
ההורים שלה לא קיבלו את זה, אז היא עברה לגור איתו, אצל ההורים שלו.
בתום שירותה הצבאי הם התחתנו (יש מצב שהיא אפילו לא הספיקה לסיים את הצבא) והיום הם הורים לתאומים מקסימים בני 6 בחודש הבא (בן ובת).
מיותר לציין, שהמשפחה שלה קיבלה אותו לבסוף ואפילו החותנים ביחסים טובים.
יותר מזה, אחותה התחתנה גם עם רוסי חחח

al19

New member
אויש..... זה נוראי

אני יכולה לשאול אתכם איך הייתם נוהגים במצב שילדכם מפנים לכם את הגב ועושים משהו שמנוגד לעמדתכם - האם תמשיכו לתמוך בם ולעזור להם?

זה שאלה שמאוד שמה את עצמך בנעליים של האם. וזה כבר יפה.
אבל כמובן איזה מין שאלה ?!
איינשטין אמר שהכל בחיים יחסי. (תורת היחסות :) LOVE IT)
זה אומר שגם אם אני עושה משהו בחיים זה לא אומר שאני עושה אותו נכון, ומה שזה עוד יותר אומר
זה ש:הדעות של האם, אב מי שלא יהיה הם לא תמיד נכונות.
אני פשוט לא תמיד צודק.
לא הייתי רוצה שהילד שלי יהיה קופי שלי (נשמע נוראי להגיד את זה נכון ?)
הייתי רוצה שיהיה לו חיים חופשיים שהוא יהנדס את עצמו כמו שהוא רואה לנכון .
התפקיד שלי זה להיות שם בשבילו מתי שהוא יצטרך.
מי שבאמת אוהב צריך לאהוב עם יד פתוחה. זאת אומרת לאהוב אבל תמיד לתת לילד את הדעות האישיות שלו, אני הרי בסוף מגדל בן אדם לא רובוט.

אני יכולה לשאול אתכם האם גם לכם יש דעות קדומות, והאם לא הייתם יוצאים עם מישהו רק בגלל שהוא -?- (השלם את החסר)?

בסופו של היום אין שום דבר שבעולם שהיה עוצר אותי..
על כל מה שמפריע ביחסים אפשר לדבר ולעבוד על זה, יחסים שלא מדברים בהם על הבעיות מיועדים לאסון ובסופו של דבר לכישלון.
אני חושב שזה הכל יוצר חוויה, תראו, הדבר היחידי שהיה הכי מפריע לי זה אם היא מעשנת, אבל גם על זה אפשר לעבוד. כלומר על הכל בסופו של דבר אפשר לדבר.
אפשר להגיע לפשרות בנושאים. ולפתור בעיות, אני חושב שביחסים לא תמיד מוצאים את הבן אדם שהוא מושלם , אלא מוצאים מישהו שהוא פשוט טוב לב,והוא ב90 אחוז. ולאט לאט עם השנים
משלימים את ה10 אחוז האלה.. ומגיעים להבנות יותר ויותר. ולאט לאט הופכים את זה יותר ויותר למושלם.

אני יכולה לשאול אתכם אם קרה לכם שהייתם בצד השני של המתרס- לא רצויים מסיבה כלשהי בעיני הוריהם של בן/בת הזוג שלכם? איך הרגשתם בסיטואציה ומה עשיתם בנידון?

הסיפור של החיים שלהם, אני עד היום לא רצוי אצל אמא שלי, אני נושם אוויר בצורה לא נכונה .. (מטאפורה לכל מה שאני עושה פשוט לא טוב לא משנה מה אני עושה)
הבן אדם היחידי שהייתי רצוי אצלו זה היה אבא שלי, אבל הוא כבר לא פה.
בעני העניים של ההורים של הבן\בת זוג ?
כל מה שיש לי להגיד על זה זה שאם אתם לא מסתדרים עם המשפחה של הבן\בת זוג אבל הם כן מסתדרים איתם,
אז יש לכם בעיה אפילו בעיה לא קטנה בכלל. שצריך באמת באמת לדבר עליה בין הזוג ולהסביר את הרגשות שלכם אחד לשני.
מה ההרגשה להיות לא רצוי בעניים של המשפחה של הבן או בת זוג ? מה זה מה ההרגשה, הרגשה נוראית הכי נוראית שיש, כאילו אתם אשמים במשהו כאילו עשיתם משהו לא במקום
זה הרגשה ...לא טובה.

אני יכולה בכלל לשאול אתכם מה אתם חושבים על האירוע שמתואר בכתבה....?

זה בכלל נוראי.
שאמא לא תתמוך בבן שלה ? למה בגלל שהוא גיי ?
מה היא חיה ב1980 ? כאילו כן .. היא חיה שם .. כי אז היא היתה בת 20 בערך
אבל היום גיי זה בכלל לא מילה גסה, בקרב הצעירים זה נורמאלי לחלוטין.
האם פשוט צריכה להבין שהלב, לא יודע להבדיל בין , צבע, מין, לאום, צורה, או דברים שטחיים אחרים
הלב לפעמים פשוט אוהב.. וזה יכול להיות מישהי מלבנון ממוצא סיני, זה יכול להיות מישהי ירוקה, סגולה, צהובה זה לא משנה בכלל
אנכנו לא בוחרים במי הלב מתאהב לפעמים הוא פשוט עושה את זה בלי לשאול אותנו.
אני לגמרי נגד האמא הזאתי, לפי דעתי היא שטחית, לא מבינה את הבן שלה לא חיה ב2012
ואני הייתי מנסה לדבר עם האם, אם היא לא היתה מקשיבה לי הייתי עוזב את הבית באותה השנייה במקום הילד.

Optimus_Prime

New member
כתבת הרבה דברים מענינים...

קודם כל אני מתחבר לחלוטים לרעיון שאני לא רוצה שהילד יהיה קופי שלי..
זה נכון מאוד. הוא מיוחד בפני עצמו עם מערכת אמונות ורגשות ואני לא רוצה להשפיע על הילד שלי ברמה כזו שהוא יחקה כל פסיק ופסיק ממה שאני עושה.
כן הייתי רוצה להשפיע עליו בנקודות שלדעתי צריך להשפיע. בייחוד במקומות בהם "קל להדרדר" כמו כל מיני החלטות מוסריות, חברים, דעות, לימודים..
בקשר לזה שאתה כותב שאתה לא רצוי.. אני מצטער לשמוע

אבל ענית לעצמך בשתי השאלות הקודמות. הרי בוודאי שאתה לא אשם במשהו. נכון, לא קל להשתחרר מהתחושה הזו.. בכלל, תחושה שכזו מאדם שקרוב אליך זה משהו מתסכל מאוד..
רק בריאות ואושר, ידידי

ולגבי הסוף - הייתי בכיף יוצא עם מישהי סגולה או צהובה. אדומה קצת בעייתי לי....

mad alot

New member
לא נראה לי שיכול לקרות משהו שיגרמו לי לנשל את

הילד.
הדבר היחיד שמפחיד אותי זה שהילד שלי יחזור בתשובה, יגדל ערס, יתחתן עם פרחה.
מבאס, אבל אני לא אעניש אותו על זה.

Puskas

New member
והנה אתה לא שונה ממני

מלבד הסעיף על ערבי שאותו חולקים איתי הרבה אנשים.

mad alot

New member
אני שונה ממך אלפי מידות חביבי.

דבר ראשון, לא אכפת לי שיהיה לי ילד הומו או ילדה לסבית.טרנס, דו, תלת, וכו', זה אפילו לא יטריד אותי קצת. אני אתמוך בהם ויהיי מה.

דבר שני, הסעיף על הערבי זה פער תהומי ביננו, פער שמתבטא בזה שאתה תשים את דעותייך מלפי דעות הילדים שלך בכזו קנאות שאם הם יפרו את פיך ורחמנא ליצלן יצאו עם ערבי אתה תנתק איתם קשר.

וזה שאתה בכלל משתמש ומוצא נחמה בקונספט של "הרבה חושבים כמוני אז זה בסדר" רק מוכיח כמה אתה רפה שכל.

אז פעם הבאה שאתה משווה ביננו, כי שנינו אמרנו משהו שנשמע אולי טיפה דומה, והוא לא, תחשוב קצת לעומק, אני יודע שלניאנדרטל פרימיטיבי כמוך זה קשה, אבל תעשה מאמץ טוב?

למעלה