יוצא עם ספרדיה? לא תקבל ממני תמיכה!

Puskas

New member
תרגעי אישה!

אתה במחזור או משהו? מה זה ההתקפה המוגזמת הזו?
דבר ראשון, אתה נגד חרדים, אני נגד ערבים.. SAME SAME, אתה לא נעלה כל כך.
דבר שני, זה שאתה החלטת שמי שאוהב ערבים והומואים הוא נעלה, זה רק בעיינך.. יש כאלו שרואים זאת אחרת.
דבר שלישי, להגדיר אדם שאתה לא מכיר כרפה שכל ופרימיטיבי זו בעייני הטיפשות הגדולה ביותר והחטא הכי גדול שאתה יכול לעשות ביחסים בין אנושיים.
דבר רביעי, ניאנדרטלים ידידי, לא היו אנשים פרימיטיביים וקדמונים אלא כאלו שהלכו זקוף, היו שונים מאוד מקופי אדם, השתמשו באש וטקטיקות ציד..
למען האמת הם חיו בתנאים הרבה יותר מאתגרים וקשים מההומו ספיינס ועדיין עשו עבודה טובה למשך המון שנים..
אז קודם תלמד, אחר כך תחליט אם לקרוא למשהו ניאנדרטל זו ירידה או לא..

בסדר חמודה? עכשיו תרגעי וקחי אדקס נגד כאבי המחזור :)

mad alot

New member
אתה באמת רוצה להכנס לזה שוב

השנאה שלי לחרדים, והשנאה שלך לערבים היא שונה, לצמצם את זה רק למילה "שונא" והלגיד שזה אותו דבר... קצת חלש.
מי ששונא בן אדם על פי הזהות המינית שלו בלבד, אז כן משהו דפוק אצלו.
רפה שכל, פשוט צריך להודות בעובדות, וחטא ביחסים בין אנושיים?
מי אתה בכלל שאני ארצה להיות איתך בכל סוג של יחסים טובים?
ובקשר לכל הרעש וההמולה שאתה עושה עם סיפור הניאנדרטלים, כהרגלך אתה מאוד אוהב להתקע על התפל, אז סבבה.
אז אתה לא ניאנדרטל אתה סתם פרימיטיבי, גזען, ואידיוט.

Puskas

New member
בינתיים

מי שמקלל זה רק אתה וכידוע אדם שמקלל זה אדם שנגמרו לו הדברים החכמים להגיד :)
אז מבין שנינו אני חושב שמי עונה על ההגדרות של רפה שכל ושאר הקללות ששחררת, הוא אתה חבוב.

אגב, אהבתי שאתה עושה הבדלה בין סוגי סלידה.. ז"א אם אתה עושה אדם על בסיס לאום או העדפה מינית אז אתה פרימיטיבי,
אך אם אתה סולד מאדם על בסיס אמונה ודרך חיים, אז אתה בסדר.. ברשותך אני אגיב בקיצור מפורסם, WTF??

Optimus_Prime

New member
תסבירו את שורשי הויכוח

כדי שאוכל להכריע

mad alot

New member
ושוב כהרגלך, אתה נהנה לדבר שטויות.

כידוע אדם שמקלל זה אדם שנגמרו לו הדברים החכמים להגיד. למי זה ידוע בדיוק? טמבל.
הנה קללתי ויש לי עוד מה להגיד, הפתעה.
בכל מקרה, אני אף פעם לא אמרתי שאני שונא חרדים על בסיס אמונתם.
אני שונא את הדרך שזרמים מסויימים משפיעים עלי ועל והמדינה, אבל אני לא שונא כל אדם דתי/חרדי.
אני כן חושב שהאמונה שלהם, ושלך, היא דבר נורא שצריך למגר מהעולם.
שוב, אני לא מדבר על הדת היהודית, שיש לי בעיות איתה אבל הן לגמרי לא קשורות כרגע. אני מדבר על זרמים מסויימים באוכלוסיה, שבמקרה הם גם פנטיים דתיים.
אבל בסופו של דבר הם נולדו לתוך התרבות הזו, אני לא מאשים כל אחד מהם ספציפית אני מאשים את האוכלוסיה שבה הם נמצאים.

לא שאני מבין למה אני מסביר לך את זה, אתה גם ככה לא תבין מה אני מנסה להעביר.
וכמו שכבר אמרתי, אם הילד שלי יחליט לחזור בתשובה אני לא אנשל אותו מחיי, בניגוד אליך שתזרוק את הילדים שלך מכל המדרגות.

עכשיו זה לא שאני מצפה מאידיוט גמור כמוך לעשות את ההבדלה הזו, אבל כן, יש הבדלים בין סוגים של שנאה, בדיוק כמו שיש הבדל בין סוגים שונים של אהבה. חלקם לגיטימיים יותר, חלקם לגיטימיים פחות.
ולשנוא אדם על בסיס צבע עור, מוצא, דת, מין, זהות מינית, מגדר. אלה דברים שנמנים עם הסוגים הפחות לגיטימיים, ואדם שדוגל בהם, כמוך,
לא מגיע לו, אפילו לא הקמצוץ הקטן ביותר של כבוד ממני.
ודעתי האישית בלבד, הוא שאנשים כאלה הם הזוהמה של האוכלוסיה שלנו, הבררה של הבררה, תתי אדם, חלאות ובכלליות אנשים לא משהו.

הבעיה, שאתה ספציפית גם מצליח להתעלות על שלל ההגדרות האלה, ומצליח גם לגלוש לכל קטגוריות האיודיטים למניהן.

Cade Foster

New member
מילא שאתה מטיף, מקלל ומזלזל באחרים

אבל אחרי זה אתה עוד מחפש סיבות למה השנאה שלך לגיטימית והשנאה שלו לא.

נאה דורש נאה מקיים.

Cade Foster

New member
אז אתה לא שונה ממנו בשום צורה

שזה היה בסדר גמור אגב, אם לא היית מתבטא בצורה כזאת כנגד מישהו בעל אותן הדעות, רק מהצד השני

Puskas

New member
בשורה אחת

אני אתאיסט ולא מאמין בכלום חוץ מאשר בעצמי..
הרי בעצמי אמרתי שאני לא רוצה שהילד שלי יהיה חרדי אז איך אני מאמין גדול?
ושוב, אתה בדיוק כמוני רק עם חרדים.. גם לי אין בעיה עקרונית עם ערבים נוצרים וגם לא עם מוסלמים שהם לא אנטי ישראל,
אני נגד הזרמים הקיצוניים בעיקר של מדינות ערב ושל האיסלאם בכלל.

אתה יכול לנסות ולצייר אותי עד מחר כהיטלר אבל לצערך אני חכם מדי בשביל להיות הטוקבקיסט הממוצע שיפול איתך לקטנות ולשפה מגעילה..
בשביל להוציא אותי רע אתה צריך שאני ארד מהקלאסה שלי ואתחיל לדבר מגעיל ומלוכלך ולא לעניין,
לצערך זה לא יקרה.. NICE TRY ANY WAY..

וכן, מי שמקלל זה מי שנגמרו לו הדברים החכמים להגיד ואני אמשיך לחזור על זה..
אם היית מסוגל להסביר את עצמך בשפה נורמלית ולא בדיבור של ביוב אז היית עושה את זה,
אך מאחר ואתה חסר כישורי שפה מסוימים אז אתה משלים את החסר בקללות..
לא מצפה ממך לאהוב את העניין הזה, אחרי הכל אף אחד לא אוהב להודות שנגמרו לו המילים החכמות או שהוא חסר בידע בסיסי,
אבל זה המצב חבר..

mad alot

New member
איך זה היה שורה אחת?

אתה רוצה לעבור שורה שורה ולהבין איפה אתה טועה?

אני אתאיסט ולא מאמין בכלום חוץ מאשר בעצמי.. לא ממש קשור להגדרה של אתאיזם אבל אחלה
הרי בעצמי אמרתי שאני לא רוצה שהילד שלי יהיה חרדי אז איך אני מאמין גדול?מתי אמרתי שאתה מאמין?
ושוב, אתה בדיוק כמוני רק עם חרדים.. גם לי אין בעיה עקרונית עם ערבים נוצרים וגם לא עם מוסלמים שהם לא אנטי ישראל,שוב, הסברתי לך מה ההבדל, אתה יכול לגולל למעלה ולקרוא שוב, אני לא הולך לחזור על זה
אני נגד הזרמים הקיצוניים בעיקר של מדינות ערב ושל האיסלאם בכלל. אתה נגד כל ערבי באשר הוא ערבי, כבר דיברנו על זה בדיונים אחרים, ואמרת בעצמך שאתה תנשל את הילדה שלך עם היא תתחתן עם ערבי

אתה יכול לנסות ולצייר אותי עד מחר כהיטלר אבל לצערך אני חכם מדי בשביל להיות הטוקבקיסט הממוצע שיפול איתך לקטנות ולשפה מגעילה..אתה לא כזה חכם, אבל זה חמוד שאתה ממשיך לחשוב ככה, לנסות להשתמש במדע ולטעות גם בזה
בשביל להוציא אותי רע אתה צריך שאני ארד מהקלאסה שלי ואתחיל לדבר מגעיל ומלוכלך ולא לעניין, איזו קלאסה?, ואתה מוציא את עצמך די רע רק בעזרת הדעות שלך, אתה לא צריך עזרה.
לצערך זה לא יקרה.. NICE TRY ANY WAY.. לצערי

וכן, מי שמקלל זה מי שנגמרו לו הדברים החכמים להגיד ואני אמשיך לחזור על זה.. תמשיך, זה משפט ריק
אם היית מסוגל להסביר את עצמך בשפה נורמלית ולא בדיבור של ביוב אז היית עושה את זה, על זה אתה הולך? אתה יכול להוריד את כל הקללות מכל הפוסטים שלי איתך, התוכן עדיין קיים ורלוונטי, הקללות בונוס, אבל אתה תמשיך להתעלם בצורה מאוד אלגנטית מכל הסבר שאני נותן לך, אז מה זה משנה בעצם?
אך מאחר ואתה חסר כישורי שפה מסוימים אז אתה משלים את החסר בקללות..איזה כישורי שפה בדיוק? ושוב, תוריד את הקללות, עדיין קיים תוכן שאתה מחליט להתעלם ממנו ולחזור על אותם סמסאות שוב ושוב.
לא מצפה ממך לאהוב את העניין הזה, אחרי הכל אף אחד לא אוהב להודות שנגמרו לו המילים החכמות או שהוא חסר בידע בסיסי, ידע בסיסי כמו מה בדיוק? על זה שאתה רב איתי על מה ההגדרה המילונית של מה זה גזענות, טועה, ואז אומר שאתה לא מקבל את ההגדרה? זה שאין לך ממש מושג במושגים מדעיים ואתה עדיין רב איתי עליהם? או זה שאיכשהו החלטת שהאדם הנידאנרטל היה מוצלח יותר שכלית מאיתנו כי הוא שרד במקומות יותר קשים פיזית?
אבל זה המצב חבר..חבר תקרא לאחותך

אז כל ההודעה הזו שלך, היתה בעצם, חסרת תוכן.
לא הבאת שום טענה חדשה, לא ענית על הטענות שלי, סתם כתבת כל מני משפטים נחמדים ולא נכונים. חוץ מהקטע שניסית להגיד שאתה לא שונא את כל הערבים, אבל כבר הודאת בעבר שזה לא בדיוק המצב.

Puskas

New member
אמא לא לימדה אותך שלא יפה לשקר?

לא כתבתי שאני אנשל את הילדה שלי או הילד שלי (למה אתה מסיק שזו ילדה?) אם הם יצאו עם ערבי, אמרתי שאני אלחם בזה בכל דרך אפשרית מאחר ולנשל אותם משמע לדחוף אותם עוד יותר לידיים של הבן אדם... אבל אם אחרי כל המאמצים תצא לי טלי פחימה בבית אז כן, ברור שאני אבעט אותה מכל המדרגות.

אמרת שצריך למגר את האמונה של החרדים ושלי מהעולם.. הסקתי ששמת אותנו תחת אותה מטרייה, אם לא אז סליחה.

לא אמרתי שהבן אדם הניאנדרטל היה מוצלח יותר מאיתנו שכלית, למה לסלף ככה? אמרתי שהוא היה קרוב יותר אלייך ממה שאתה חושב,
אמרתי שהוא לא היה פרימיטיבי כמו מה שאתה חושב עליו עכשיו (אדם מכופף עם פנים של קוף) ואמרתי שהוא שרד עשרות אלפי שנים שזה מכובד וראוי להערכה.

אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה, אל תרצה לי כשאתה לא שונה ממני, אל תסלף את הדברים שלי לנוחיותך,
ומעל הכל, אני מקווה שלא תצטרך יום אחד לעמוד בפנים הקו האדום שלך, ילד שיחזור בתשובה ויכנס לעולם החרדי חזק.

mad alot

New member
שוב, הבנת הנקרא שלך ראויה לערכה

אתה אומר שלא כתבת שתנשל את הילד/ילדה שלך, ואז כותב שכן.
אני לא מסלף לנוחיותי, זה בדיוק מה שאמרת, שוב. "אבל אם אחרי כל המאמצים תצא לי טלי פחימה בבית אז כן, ברור שאני אבעט אותה מכל המדרגות"
משמע, ותקן אותי אם אני טועה, הצאצא שלך יתחתן עם ערבי/ה, אתה תנסה הכל בשביל להפריד בינהן, אם לא תצליח אתה תזרוק אותו מכל המדרגות.
אני טועה?

ושהילד שלי יחזור בתשובה זה ממש לא קו אדום, אף פעם לא אמרתי שזה קו אדום, רק אמרתי שזה יהיה מאוד מבאס.
זה יהיה מאוד מבאס לא כי אני לא סובל את הציבור שהוא נכנס אליו, זה יהיה מאוד מבאס כי בגלל האופי המאוד קיצוני של המגזר הזה, אנחנו כנראה ננתק קשר, או לפחות הקשר יחלש באופן משמעותי, כי אין מה לעשות, העולם שלהם והעולם שלנו כל כך שונה, שלפעמים מאוד קשה לגשר על הפערים.
אבל אני לא אנתק איתו קשר בגלל זה.

אז מי מסלף את הדברים של מי בדיוק?

Puskas

New member
טוב שלא התערבבת עם עצמך

אנחנו כנראה ננתק קשר...כי אין מה לעשות, העולם שלהם והעולם שלנו כל כך שונה...אבל אני לא אנתק איתו קשר בגלל זה.

אממ... אז אתם כנראה תנתקו קשר אבל אתה לא תנתק איתו קשר בגלל זה?
מבולבלים? גם אנחנו!

mad alot

New member
מה לא ברור פה? ואתה קורא לעצמך אינטליגנט

אז בוא אני אפשט את זה בשבילך.
"אני לא אנתק איתו קשר בגלל זה"-> אני לא אזום את הניתוק בגלל ההחלטה שלו לחזור בתשובה, עד כאן ברור? יופי.

"אנחנו כנראה ננתק קשר...כי אין מה לעשות, העולם שלהם והעולם שלנו כל כך שונה"-> שפה החלטת להחסיר חלק מהציטוט מסיבה מאוד לא ברורה אבל אני אסביר לך את זה בכל, כי אתה מתקשה משום מה.
הקשר יתנתק, לא בגלל שאני החלטתי לנתק את הקשר, בגלל שיש הבדל תהומי בין העולמות, ובגלל שזו אוכלוסיה די קיצונית, קשה לי לראות איך אפשר לשמור על קשר טוב, אם בכלל. שזה אגב אחת הסיבות שאני מאוד לא רוצה שהילדים שלי יחזרו בתשובה.

ואני הולך לחזור על זה שוב, בשביל שיהיה לך ברור.
אני אנתק קשר -> מעשה אקטיבי שלי לניתוק הקשר.
ננתק קשר כי יש הבדלים בין העולם-> ניתוק הקשר יקרה בגלל אורך חיים שונה, או בגלל קיצוניות האמונה של הילד, לא בגלל החלטה שלי.

ברור?
אני מקווה שאתה לא מבולבול יותר.

Puskas

New member
מכיר מחשבה בוראת מציאות?

אתה כבר החלטת שאם הילד שלך יהיה חרדי אז החיים יפרידו ביניכם באופן טבעי ובלתי נשלט..
אם אתה חושב על זה ככה אז כמובן שזה מה שיקרה אבל תן לי לחדש לך ידידי ההומו ספיין,
סבא שלי היה האדם הכי חילוני שקיים בעולם הזה, הבן שלו היה אתאיסט גמור שלבסוף הפך חרדי תלמיד ישיבה מי"ם,
הם לא ניתקו קשר ולמען האמת, הקשר אפילו לא נחלש..
כמובן שיש דוגמאות לצד ההפוך אבל עצם זה שאתה מראש קובע שלשם הקשר ילך, זה מצב קלאסי של "מחשבה בוראת מציאות"

עד כאן השיעור לסופ"ש זה, נתראה בסופ"ש הבא עם עוד פניני חכמה מעת החכם בדורו, פושקאש הנעלה!

mad alot

New member
בוא נניח שאתה צודק ,מה שאף פעם לא באמת נכון

ואני "החלטתי" שהקשר יתנתק באופן טבעי ובלתי נשלט, מה שלא באמת הסיפור. אבל להסביר לך משהו זה גובל בבלתי אפשרי.

אוקי אז במציאות הזו שאני החלטתי שהקשר יתנתק, אני אחראי לניתוק הקשר בגלל סיבות כלשהן שאתה קורא להן מחשבה בוראת מציאות, שאני לא מבין כל כך איך זה כל כך רלוונטי לנושא הספציפי הזה, אבל אוקי.

עדיין, הסיבה שאני אנתק קשר עם הילד שלי, היא לא מבחינת שום קו אדום זוהר וצווחני, ולא בגלל שהילד לא הסכים איתי, או עשה משהו שאמרתי לו שלא יעשה.
היא פשוט נובעת מאיזו תמימות או חוסר ידע שלי, שעצם המחשבה שהקשר יתנתק תגרום לזה. לא משהו שאני עושה במודע.

לעומתך, שאתה לגמרי עושה את זה באופן מודע ובמכוון.
לא רק במודע, אלא אפילו, כמו שזה נשמע מדברייך, בשמחה. "אבעט אותה מכל המדרגות".

אשמח אם בתגובה הבאה שלך תתיחס לכל הפוסט, ולא רק לזה שאמרתי שתעשה את זה בשמחה, ואתה תגיד שלא בשמחה.
כי כהרגלך, דעתך נוטה להסח נורא בקלות ע"י התפל ולא ע"י התוכן עצמו של הפוסטים שלי.

Puskas

New member
אז תהיה רגוע

אם הבן שלך יהיה נורמלי ולא פנט שרואה רק אלוהים בעיניים ואם הוא יהיה אדם משכיל ורציני אז הקשר שלכם לא יתפורר בכלל.
מקווה שלא תצטרך כמובן לעמוד מול הסיטואציה הזו אבל אם כן.. אז אין מה להילחץ.
ואני רק אדגיש פעם אחרונה.. אם הבת שלי (או הבן) תהפוך לסוג של טלי פחימה (משמע, נמשכת מדי לאיסלאם, שוקלת לעבור אליו וחיה בשטחים) אז כמובן שלא יהיה בינינו קשר.. אבל גם במצב כזה הקשר ינותק רק לאחר שמוצו כל האופציות בניסיון להשיב אותה לחיק השפיות.

spaysi8

New member
כהרגלם, חפרתם.

סתם בחרתי תגובה להגיב לה, אני מגיבה לכל השרשור בינכם.

אני חושבת שכבר מזמן הדיונים בינכם הפכו למשהו אישי,
כלומר, אתם יודעים שאתם לא משדרים על אותו גל ולא חושבים אותו הדבר, ויודעים שלעולם לא תגיעו לעמק השווה בינכם,
ועדיין בכל שרשור אתם מז**נים את השכל ומנסים להסביר את עצמכם אחד לשני, פשוט כי אתם שונאים אחד את השני.
(ואתם גם גברים ויש לכם אגו ענקי :p)
זה טיפשי, כי זה כמו שתקחו רוסי ויפני ותנסו לגרום להם לדבר,
הסיכויים לא לטובתם.

בכל מקרה, אני מסכימה עם mad alot, כי גם לי יש כעס כלפי התנהגות של אוכלוסיה מסוימת וזה לא אומר שאני שונאת אותם, אני פשוט שונאת את ההתנהגות הזו וכל עוד בן-אדם חושב בצורה שלדעתי שגויה, פשוט לא בא לי להיות קרובה אליו.

אבל זה לא משנה, כי לא משנה עם מי אני או כל אחד אחר פה בפורום מסכימים, אני חושבת שדיונים בין שניכם לא הלכו, לא הולכים ולא ילכו לשום מקום וחבל על העצבים :)

למעלה