יוצרי הסדרה מגיבים על המחלוקות שהפרק יצר:

daeve1

New member
יוצרי הסדרה מגיבים על המחלוקות שהפרק יצר:

הכוונה היא כמובן ל"Across the Sea", הפרק האחרון ששודר על עברם של ג'ייקוב והאיש בשחור: http://www.hitfix.com/blogs/whats-alan-watching/posts/exclusive-interview-lost-producers-damon-lindelof-and-carlton-cuse-talk-across-the-sea מה דעתכם?

yd33

New member
איזה פרק משעמם היה . התאפקתי לא להירדם באמצע

black scar1

New member
האמת שמעונה 3 בערך כבר פחות אהבתי את הסידרה

אני חושבת ממהרגע שהתחלנו להכיר את האחרים ואת הקטעים במד"בים של הסידרה, כבר הרגשתי שהסידרה מאוד התדרדרה. הרבה יותר אהבתי את העונה 1-2, לפני הקטעים האלו. התחילו לתת תשובות לא הגיוניות, או לא מספקות, לפתוח מלא חוטי עלילה שנשארו ללא מענה. ובכלל, הסידרה הפסיקה להיות בנויה טוב... המשכתי לראות כי עדיין סיקרן אותי לדעת את כל הסודות, וכי כבר התמכרתי ואהבתי את הדמויות, אבל היא ממש לא יצירת המופת שחשבתי עליה בעונות הראשונות. אמנם היו פה ושם עוד פרקים טובים ורעיונות מגניבים, והתפתחות של הדמויות שאהבתי, (אהבתי את הרעיון של הפלשפורוורד בעונה הרביעית, ושל הפלשווידס בעונה הנוכחית) אבל באופן ככלי, דיי ירד לי מהסידרה. רק מעניין אותי לראות איך יסתיים, אם כבר הגעתי עד לפה...

y o s i k a t z

New member
הרבה מרמור יש בראיון הזה

היוצרים ממורמרים מציפיות הצופים, המראיין ממורמר מהם, והטוקבקיסטים (המעניינים) ממורמרים באופן כללי. היוצרים של הסדרה מתעקשים שתמיד יהיו אנשים מאוכזבים, לא משנה איך הם יחליטו לספר את הסיפור או לתת תשובות. הם אומרים שהם לא מתפלאים שדווקא הפרק שנתן תשובות הפך לשנוי במחלוקת כל כך. אולי יש משהו מעודד בשאלה והתשובה הזאת:
A couple of my readers pointed out that when Jacob sends the Man in Black down the log flume and he turns into the Smoke Monster, the light in the cave goes out. And they've wondered if that means that Smokey now is the light that Jacob is supposed to protect and that's why he can't leave the island. CC: You'll get more information that will help you understand that in the episodes that follow this one.

והם צודקים לגמרי.

תמיד יהיו אנשים מאוכזבים, גם אם הפרק הזה היה נפרש על (נניח) שלושה פרקים. זה לא העניין שתמיד יש אנשים מאוכזבים, זה העניין שהתשובות לסדרה הן כאלה, בדיוניות או אפילו גובלות בפנטזיה. וחלק מהאנשים כאילו עדיין מתעצבנים כל פעם מחדש, ואפילו מצפים לזה רק כדי לרדת על זה. זה משהו שאני לא מבין. אני מבין את הביקורת על הצורה שבה ניתנות התשובות, אבל רוב הביקורת השלילית היא על התשובות עצמן. וזה פשוט אידיוטי מצד הצופים. למה ציפיתם?

טיי 1

New member
כמו שכתבת - זה לא העניין

(ואת זה כתבת לבד) - לזה ש"תמיד יהיו אנשים מאוכזבים". זה כמו סופר שיכתוב חרא ספר, ואז ישב בבית וייחייך ויגיד "תמיד יהיו אנשים מאוכזבים, אני לא אשם". אז - זה לא לעניין. אני מתייחס עניינית למה שאני חושב. ונקודה שנייה , " חלק מהצופים מצפים שיהיה רע, כדי לרדת על זה"- אז זה באמת צופים ברמה של בית ספר יסודי. זה גם לא נכון להיתפס לדבר השולי הזה -כדי לפתור את הכותבים מכתיבה גרועה. זהו ? כל הביקורות על הסידרה, או רוב הביקורות על הסידרה , הם מילדים שמחכים בפינה כדי להנות מלרדת על הסידרה ? כולם טוקבקיסטים ממורמרים ? להיפך - הצורה שבה ניתנות התשובות מבחינתי - מילא .. זה עניין טכני , שמפשלים בו.. אבל נלך צעד אחורה - מהן התשובות האלה ? זה לא אידיוטי מצד הצופים - זה אידיוטי מצד הכותבים. ואין לי בעייה גם שישיארו את הסידרה בסוף פתוח , באמת שלא. אף פעם לא ציפיתי ודרשתי תשובות. מצידי , בסידרה כזאת (וככה חשבתי בעונות הראשונות שיהיה) שיתנו בסוף כיוון כללי , וכל אחד ייקח את זה לאנשהוא רוצה... אבל פה מערבבים את כל הכיוונים ביחד... גן עדן וגיהנום ורוחות , ושדים ופיות ומעיין נעורים , וגם פיזיקה של קפיצות בזמן , ובעצם פצצת אטום . אבל עזוב , לא נסכים על זה. רק מגיב נקודתית על זה שאתם חושבים שמה שמפריע בעיקר לאנשים זה אם ההסבר נמשך שלושה פרקים או פרק. כבר עברנו את השלב הזה . לא צורת ההגשה היא הבעייתית.

לדעתי, זה ועוד איך קשור לצורת ההגשה. ../images/Emo58.gif

היוצרים הוכיחו פעמים רבות לאורך הסדרה שהם יודעים להעביר את העלילות ההזויות ביותר בצורה כל כך יפה ומרתקת, עד שאיש כמעט לא ירגיש שזה מגוחך. הטריק היה לעשות את זה לאט ובהדרגה, ולשמור על ריאליסטיות עד כמה שניתן. ההוכחה המוחצת היא סיום עונה 4. כשהאי נעלם לכולנו מול הפרצוף, מעטים היו אלה שהחליטו שנמאס להם ושהם פורשים מהסדרה, רובנו הגדול אהב את זה, והיו גם כאלה שנשארו אדישים ופשוט קיבלו את זה כך. אחר כך החלה עונה 5 עם שני פרקי פתיחה הזויים ברמות קשות, של קפיצות בזמן, ובהתחלה כולנו היינו בשוק, והביקורת לא הייתה משהו, ואז לאט לאט במשך העונה רובנו הגדול ממש התאהב ברעיון של המסע בזמן ומצא אותו מרתק וגאוני. פה פשוט הפילו עלינו פרק עם הרבה התרחשויות ומיתולוגיה, בלי שום הכנה מוקדמת, ועוד בדיוני יותר מכל מה שהיה בעבר. אם גם זה היה מתבצע בהדרגה, כולם היו מקבלים אפילו את זה. הכל קשור בצורת ההגשה. אבל הפעם לא היה מספיק זמן. ויתכן אף שנעשה במכוון כדי להפתיע את כולנו לטובה בפינאלה (אני מעדיף להשאר אופטימי, אם לא שמת לב. זה פשוט נחמד יותר מלהתבאס). בקיצור.. לכעוס על היוצרים זה כן טיפשי. לא סתם התמכרנו לסדרה הזאת במשך 6 עונות שלמות. היא סדרה טובה, והיוצרים הם טובים. ובזה אין ספק. וכמו תמיד, הם לא עומדים לאכזב. הפינאלה תהיה כרגיל פיצוץ, גם אם לא נקבל תשובות לרוב השאלות. וכשהסדרה תגמר, אני בטוח שבצפייה שניה בפרק הזה נבין הכל הרבה יותר טוב, והכל יראה הרבה יותר יפה וגאוני ממה שזה נראה כרגע. היוצרים לא טיפשים, וזה הוכח כבר מאות פעמים.

22ק ו ס ם

New member
בדיוק מה שאני חושב

זה לא המה אלא האיך. והיוצרים במידה רבה הם קורבנות של ההצלחה שלהם עצמם כי הם הראו בעונות הראשונות אין בונים סיפורים בצורה מופתית והדרגתית שתהיה הגיונית ותשמור על מתח. הם פשוט בגדו באתוס הזה בעונות האחרונות כי הם כנראה התמכרו לכל הספינים וחשבו שהקהל יקבל הכל.

טיי 1

New member
ברור שזה גם חלק.. האיך... זה לא שאני לא מסכים

הרבה סיפורים מופרכים .. אם עושים אותם איכותי - הם מתקבלים ואמרתי פה בעבר, שאין לי בעייה עם הז'אנר. יש המון סרטי מד"ב קלאסיים ,הכי מופרכים ברעיון שלהם ,שהם כל כך מדוייקים.. שאתה יכול להזדהות ולהנות ברמה מושלמת עם הסיטואציות שעל הנייר עם הכי מופרכות. אבל כשהביצוע גרוע - זה מוריד. אבל כאן בנוסף - לא רק שהביצוע גרוע - הרעיונות גרועים. תראה, סיום העונה השלישית של הסידרה ... הפלאשפורוודים - ה"פלאש" ים לעתיד- היה גאוני.. זו הייתה תבנית חדשה בסידרה ובכלל.. שימוש שכמעט לא נעשה באף סידרה.. והוא לקח תבנית מסוימת שהייתה כבר בסידרה והביא אותה בהפוך על הפוך שאף אחד לא ציפה - שזה מעולה. ה"טוויסטים" בעונות האחרונות נראים כמו "בעל הבית השתגע".... פתאום מכשפה, ופיה וטרול ואובללה ומפלצת וקורא מחשבות (לא. .אל תתפסו אותי במילה.. לא הייתה פיה. נכון)... אבל הכוונה הובנה. ואז מנסים להסביר ולבנות הסברים מפותלים .. וככה זה גם נראה. שים לב .. איך רעיון מדהים של פלאש פורוורד , כשנכתב מעולה ... לא היה צריך יותר מדי להסביר אותו.. במשפט אחד של ג'ק .. שאמר "אנחנו חייבים ל ח ז ו ר לאי"... כולנו פתאום הבנו שזה בעצם פלאש פורווד.. לא צריך הסברים ושרטוטים ומפות וציר זמן .... כשזה טוב - זה נראה כאילו זה נכתב מעצמו וכל החלקים נופלים למקום.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif דווקא אצלי, למרות

שנראה שאני "פתאום" מהעונה הזאת לא אוהב את הסידרה.. העלמות האי הייתה מבחינתי נפילה וממש עשתה לי רע.. זה כבר באותו רגע התחיל להיות מגוחך. אני ממש לא נמנה עם האלה שהיו בשוק ואז ממש התאהב ברעיון. ממש ממש לא. זה היה טפשי. . ו"העברתי" את זה .. כי היה בסידרה , חוץ מהעלמות האי, עוד הרבה מסביב.. שפשוט קיוויתי שזה יהיה משהו שולי ברמת "משהו על פני השטח" תפנית עלילתית. .שנצטרך לחיות איתה ולהמשיך הלאה. אגב -הקפיצות בזמן הראשונות של דזמונד גם היו מצד אחד שוק.. אבל כם היה לי קשה לקבל. ו - כן - כשתסריטאים כותבים משהו טפשי - מותר להגיד (מי שחושב ככה )שזה טפשי. כמו שאם מישהו אומר ביקורת נגד מדינת ישראל, לפעמים מותר להקשיב לו ולא לצעוק ישר שהוא אנטישמי וחס וחלילה אסור לפגוע בקודש הקודשים ולהגיד משהו רע על מדינת ישראל, או על הפוליטיקאים שלה. הכי קל זה לצעוק - "הוא אנטישמי" ולא לשמוע ביקורת (כמובן ,זה משל, זה ברור לא , כן ? שלא יגידו שאמרתי שאתה אנטישמי. קשה לדעת מה אנשים מבינים או לא בפורום). אז - מותר לי להעביר ביקורת ואפילו חריפה על הכותבים, וזה אולי אפילו בצדק. גם אם לדעתך לא. דבר נוסף שאני לא מבין - זה את כל ה"דוברים" שקובעים (גם פה, וגם בפורומים אחרים) ש"הפינאלה תהיה , כרגיל, פיצוץ... ראית את הפינאלה ? אתה יודע ? זה יפה ונחמד. אתה בא מאהבה... ממקום לא ביקורתי, ובתכלס, לא משנה מה יהיה בפינאלה .. אתה כבר קבעת שתאהב אותה. אז בטח שתאהב.. כמה פיצוצים. .כמה דמעות... זה יתפוצץ וזה יתפוצץ.. יראו גן עדן יראו גיהנום.. קצת מפלצת העשן תעשה יותר מהעשן הרגיל .. וחובבי האקשן - בעננים. סבבה. אם זה מה שמספק . אגב - יכול להיות שהפינאלה תביא טוויסט - שבחיים לא חשבתי ואני אוריד את הכובע- ואנשים יגידו - "אתה רואה ? סתם השמצת" אז לא - לא סתם השמצתי .. אם 15 שבועות צפיתי ולא נהניתי - זה אומר שמשהו לא טוב. אפשר לעשות גם טוויסט שחבל על הזמן.. וגם ברמה של כל פרק לכתוב אותו כמיני יצירת מופת. לא צריך לעשות 15 פרקים גרועים ואז פרק מדהים ולהגיד "אתם רואים?" צריך לעשות 15 פרקים טובים.. ופרק 1 הרבה יותר מ"טוב".

מבחינתי הסידרה "קפצה את הכריש" בעונה ה4

בפרק ה8- פרק החזרה של מייקל- באותו פרק מייקל לא יכל לירות בעצמו מחוץ לאי כי "האי לא ייתן לו" . הבנתם...האי עושה קסמים!!! כמה נוח לכותבים . זה הרי נורא קל לתת תשובות כאשר אתה יורה לכל הכיוונים ובאופן כללי לא מתווה שום חוקיות פנימית שמציבה גבולות .

מסכים איתך מאד

למרות שכבר בעונה הראשונה נחשפנו למשהו דומה בעניין המספרים שגרמו להארלי לזכות בלוטו והביאו לו מזל רע, הכל מחוץ לאי כמובן. אני זוכר שבזמנו חשבתי שעם כל הדברים המיסתוריים על האי - זה יהיה הדבר שהכי קשה להסביר בצורה משביעת רצון, והנה 6 שנים עברו ועדיין אין הסבר משביע רצון (או הסבר בכלל). אני בספק אם זה ישתנה בשני פרקים שנשארו אבל נחכה ונראה.

sirpad

New member
אולי פה הבעיה

שהם מודים שיש כמה דרכים לספר את הסיפור. מבחינתי, יש סיפור אחד, שצריך לספר אותו. אם יש להם כמה גרסאות, והם בחרו באחת מהן, אז זה ממש מעצבן לגלות את זה. זה מראה שזה בעצם מזוייף. האדם הרומנטי שבי רוצה להאמין, שיושבים להם הכותבים של הסדרה, ומקבלים מוזה לסיפור, שהם יודעים את הקווים הכלליים בו, התחלה וסוף, ושהם על פי זה מספרים אותו. אבל אם הכל הוא מקרי, ומתגלגל, זה מאכזב.

JohnLocke

New member
הם לא אמרו שיש להם כמה גרסאות

הם אומרים בבירור שהם מספרים את הסיפור שהם בחרו לספר. אבל בסדרת טלוויזיה יש אלף גורמים שלג'יי-קיי ראולינג לא היו כשהיא כתבה את הספרים של הארי פוטר. אם השחקן שמשחק את אקו יום אחד רוצה לעזוב את הסדרה, אז הם צריכים למחוק את כל העתיד שהיה אמור להיות בו בסדרה, ולנסות להעביר את העלילה למישהו אחר.

verdax

New member
הרבה מרמור

ולעיתים המרמור שלהם הופך לזחיחות. משעשע : You've said many times that when people find out who Adam and Eve are, we'll all realize just how long you've been planning the mythology. Well, I went back and watched the "House of the Rising Sun" scene, and Jack says that the clothing looks like it's 50 years old. Is he just not very good at calculating the rate of decay on fabric? CC: Jack is not really an expert in carbon dating. DL: He's not really a forensic anthropologist. We need to bring in Bones. CC: Or Charlotte. She's an anthropolgist. DL: The other theory that I would like to throw out there is that Jacob and his mother were just expert craftsmen. They made those clothes on that loom so well, it would appear that they were only 50 years old in decomposition, when in fact it's several thousand. CC: Or perhaps the fabric is magic. A lot of theories there, Alan.

22ק ו ס ם

New member
זה רק מראה שהם לא באמת ידעו

הם לקחו קטע מהעונה הראשונה והלבישו עליה פרשנות מסוימת מאוחרת יותר. סביר שהם חשבו שבטח יהיה איזה מאבק בין טוב לרע אז נשים איזו אבן שחורה ולבנה ואחרי זה נשבור את הראש מה זה בדיוק אומר.

austin1

New member
אתה חתיכת קרציה כל פעם אתה מזכיר את זה מחדש

בלי להעליב שלא תהפוך אותי לאיזה ארנב
הבנו שאתה מאוכזב קבל ציטוט מראיון נוסף איתם מלפני שלושה ימים שם הם מתיחסים ליצורים כמוך
Tonight's episode, "Across the Sea," focuses on Jacob and the Man In Black. When were these guys first conceived? Lindelof: We had to start talking about the overall mythology of the island in greater detail in the cracks between the first and second seasons, before our characters went down into the hatch. That conversation basically kicked out into the other major arc of the second season. Which was: Who are the Others? Who are these other people on the island, and who was their leader? And who was he receiving his instructions from? By the time the show got into its third season, we started to hear references to this character, Jacob. And I think it's safe to say that those conversations started then. Do you think some fans get disappointed when they find out that everything wasn't plotted out from the first episode? Cuse: I think the answer is, once we announced the end date, I think a lot of those concerns went away. I can't imagine that there are many authors that are able to, basically, conceive something entirely beforehand. We feel strongly that the show would be worse if we were just marching forward. The creative process is not like a situation where you get struck by a single lightning bolt. You have ongoing discoveries and there's ongoing creative revelations. Yes, it's really helpful to be marching toward a specific destination, but, along the way, you must allow yourself room for your ideas to blossom, take root, and grow. I think that's how we approached the show: We had a rough idea of certain things, a specific idea about other things. Over six years, everything got a lot richer and fuller because we spent all that time thinking about the show and thinking about how to make the show better. As opposed to someone like George Lucas who, today, claims he knew the entire arc of Star Wars when he was filming the first movie. Even his old interviews prove that's not true. Lindelof: Totally. The other thing is, we never had the hubris or the audacity to try and plot out too far in advance, because we didn't even know if the viewers were going to want another season of Lost. Just to say in season three that we'll end the show after season six, then people decide they hated the show in season four, there wouldn't have even have been a season five. You have to focus on what's in front of you. If J.K. Rowling was only thinking about the seventh Harry Potter book when she was writing the third one, she wouldn't have been able to write the third one. You kind of have to say, "Hey, we have a cool idea for this character named Jacob and his nemesis, the Man in Black. But let's not put that idea in front of the audience until we're really ready to start telling that chapter of the story. We'll allude to it, because we have it in mind. In the meantime, this chapter of the story is that the island is moving through time and that's what the characters are dealing with right now. If you throw Jacob and the Man in Black into that story, people's heads are going to explode ויש עוד http://nymag.com/daily/entertainment/2010/05/lost_showrunners_damon_lindelo.html

22ק ו ס ם

New member
אני מבין שיש לך קצת בעייה לקבל ביקורת

על סדרתך האהובה ולא חשוב מה יקרה תחשוב שהיוצרים גאונים. התגובה שלך מאוד דוחה ומראה קצת על היסטריה מצידך צר לי. העובדה שיש סתירה כל כך צורמת בין גיל המתים למה שהם עשו בפרק האחרון די מייתרת את כל ההסברים שלהם.

למעלה