יוצרי הסדרה מגיבים על המחלוקות שהפרק יצר:

sirpad

New member
ואנחנו מטומטמים באותה מידה

כולנו מניחים שאסור לסמוקי לצאת מהאי, כי ג'ייקוב אמר לנו. אבל ג'ייקוב לא יודע כלום מהחיים שלו, הוא לא יודע מה ייקרה אם סמוקי ייצא מהאי.

JohnLocke

New member
לא פספסת

כנראה בתסריט היה כתוב את השנים (דלפו ספויילרים לפרק עם השנים, וגם השחקן שמשחק את ג'ייקוב אמר את השנה בראיון במגזין "פיפל"), אבל החליטו מתישהו לא לכתוב אותם בפרק עצמו.

22ק ו ס ם

New member
הם אוכלים את הדייסה שהם בישלו

הם מאוד מתגוננים בראיון הזה כי כנראה לא ציפו לביקורות קטלניות. אחרי שכל מה שנגעו בו היה זהב בעונות הראשונות, ביקורות שהתחילו בשתי העונות האחרונות מגיעות לשיא העונה. עקרונית הם צודקים. יש להם סיפור לספר אותו והם יעשו את זה בדרכם והם לא צריכים להתחשב במעריצים. הבעייה היא שהם קצת סותרים את עצמם כי בעונות האחרונות הם כן התמכרו למעריצים. במקום סדרה עם סיפורים מורכבים היא הפכה בעיקר לסדרה שהמטרה שלה זה להפתיע ולעשות הרבה טוויסטים עלילתיים. לי אישית אין בעייה עם כל פתרון כל עוד הוא מסופר בצורה רצינית וברור לכולם שזה לא נעשה ככה בעונה האחרונה שבנויה טלאים על גבי טלאים של פתרונות. זה קצת מפתיע בהתחשב בזה שהיו להם שלוש עונות לתכנן את סוף הסדרה, פריביליגיה חסרת תקדים בטלביזיה. תחשבו למשל מה היה קורה אם במקום פרק אחד על ג'ייקוב והאיש בשחור היו לנו 3-4 פרקים עליהם שהיו מתפזרים על פני שתי העונות האחרונות. זה היה מאפשר סיפור יותר עמוק ולא מה שנראה, ניסיון לסתום חורים. זה היה הרבה יותר מעניין מאשר כל העונה המשעממת של המסע בזמן שלא תרמה לכלום. זה גם קצת מצחיק שעונה שלמה שבוזבזה על דארמה ופתאום עכשיו מודיעים לנו שהם רק משהו צדדי ולא חשוב ולא מזכירים אותם בכלל. אז למה בזבזתם על הסיפור הזה עונה שלמה?

צודק

גרוע מהסיפור המזונח של דהרמה הוא כל העניין עם ה"אחרים" . במשך יותר משלוש עונות ה"אחרים" היו התעלומה הכי מסקרנת על האי . קיבלנו את ההרגשה שהם כל יודעים והבנת המניעים להתנהגות המוזרה והמיסתורית שלהם היא המפתח להבנת הסיפור של האי או שהם לפחות שחקן מרכזי בסיפור . בסוף מסתבר שהם קבוצה זניחה ורנדומלית של אנשים שהגיעו או הובאו בנסיבות שונות ומשונות ומשמשים כלים במשחק של ג'ייקוב והאיש בשחור בזמן שהם לא יודעים כלום ופועלים מתוף אמונה עיוורת .

22ק ו ס ם

New member
אני מסכים איתך

עד העונה השלישית הייתי בטוח שהסיפור יהיה בנוי על המתח בין הלוסטיז לאחרים שנבנה מצוין. מאז העונה השלישית האחרים פשוט התמוססו והתגלו כחבורה שאין לה מושג מה קורה ועוקבת אחרי המנהיגים שלהם בצורה עיוורת וכל הזמן זזה ממקום למקום. אני חשבתי למשל שלוק יהפוך למהניג שלהם ואז יהיו מאבקים בין הקבוצה שהוא מנהיג לזו של ג'ק. הבעייה היא שכל הזמן אנשים זזים ועוברים מקבוצה אחת לשנייה כך שאין ייחוד לקבוצה כקבוצה.

דנה1982

New member
הם די מתחמקים מתשובות, לא?

אני מבינה את ה"מרמור" שלהם מהציפיות האולי-מופרזות של הקהל והתגובות הצוננות כתוצאה מכך. אבל התשובות שלהם בראיון הזה קצת מתחמקות. התשובה לכל שאלה היא "ככה בחרנו לספר את הסיפור שלנו", "לא נתנו שם לאיש בשחור כי לא הרגשנו שיש צורך להסביר". אפילו מהראיון הזה נשמע כאילו הם בעצמם לא סגורים במאה אחד על הסיפור שהם בנו. הם הסתבכו בעלילה הסבוכה של עצמם והם מנסים בעונה הזאת לצאת ממנה, אבל כמו בראיון ככה בסדרה - הם די מסתבכים עם זה...

rawsh

New member
../images/Emo45.gif

אותי אישית אי אפשר להאשים בשליליות-יתר, אני מעריץ גדול של הסדרה ואהבתי מאוד גם את העונה הנוכחית שכתובה היטב כרגיל וכמעט שום דבר בה לא היה מיותר. לדעתי כל אחת מהעונות שמרה על איכות ומומנטום בדרכה שלה, והסדרה מעולם לא איבדה את הדרך או "קפצה מעל כרישים", אפילו לא בימי הדשדוש העליזים בעונה 2 או 3. אני נותן להם את מלוא הקרדיט ביחס לשלוש השעות שנותרו, ואין לי ספק שיהיה פגזי וכולנו נישאר שמוטי-לסת יותר מפעם אחת. יחד עם זאת, נראה לי שבדיעבד אחרי שתשכך ההמולה וישקע האבק או העשן השחור, מבט פנורמי על המסתורין בסדרה ופתירתו יעיד שהם טיפסו על עץ גבוה מדי עם כל התעלומות הפזורות והרבות האלה, ולא הצליחו לרדת ממנו. הם חושבים שאנחנו רוצים "תיאוריה מאחדת" שתסביר את כל התעלומות הגדולות בהינף יד אחד, אבל זה לא באמת נחוץ, כל מה שאנחנו רוצים זה רק שהתשובות תהיינה חד-משמעיות, בהירוֹת ועקיבוֹת. אין לי בעיה עם הסבר מיסטי-ספיריטואלי על ה-Force ועל טוב ורע ורוחות של מתים, אבל זה צריך להיות פחות מעורפל ועמום, ואת כל הסתירות הקטנות שזה יוצר מול העונות הקודמות צריך להסביר.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif זה דווקא בסדר,

ואת יודעת שאין לי דברים חיוביים להגיד על העונה הזאת, אבל דווקא פה אני סולח להם. להרבה יוצרים, ובמאים, מותר לשמור על דעות לעצמם, על דברים פתוחים... לא לתת שם לזה ולזה.. ולתת קצת לצופים עבודה. הבעייה שלי היא יותר עם הדברים שהם כן ענו עליהם... שהם בנו תאוריות כל כך רעועות וילדותיות, שבשביל להסביר אותם צריך להתפלפל כמו ילדים קטנים. לדוגמא : למה אם אסור לאחים להרוג אחד את השני, איך זה שג'ייקוב הרג את אח שלו וכו'- ואז הם מתפתלים "הוא לא בדיוק נגע בו.. זה כאילו שבדיוק באותו רגע הוא נפל, ובמקרה הייתה שם אבן ובמקרה היא נפלה עם הראש על השפיץ של האבן" והוא מת וכו' וכו'.. או לא משנה מה. נתתי דוגמא מפגרת. .. כמובן שיש טובות יותר. זה מזכיר לי באמת עלילות שראינו בסרטי ילדים ,או משחקים ילדים שנוגעים אחד בשני ואומרים "אתה זה", אבל אם בטעות נגעת לי עם הרגל שלך באף אז אני "זה" וכו' וכו'. בעיני זה ילדותי.

river8

New member
אופי הסדרות של ג'יי ג'יי

אני לא התאכזבתי מאבודים. וההסבר מאוד פשוט. אני מכירה את הסדרות של ג'יי ג'יי ואני יודעת למה לרוב (אם בכלל) הם לא עוברות 5 עונות. (אבודים היה מתוכנן להיות 5 עונות ובעקבות ההצלחה שלה הם פיצלו את העונה האחרונה ל2). ובכן יש לג'ייג'יי נטיה להעלות ציפיות לשמיים אם זה בפרק ראשון של עונה או העונה ראשונה לסדרה... כלומר לתת את הבסט שם ובשאר זה רק סביר. הוא מצפה כשהעונה\פרק ראשון יחזיקו את שאר הסדרה\עונה. זה קרה בשולחן לחמישה וזהות בדויה ובפליסיטי ... היה שם טוב לעונה הראשונה ואחרי זה זה נעשה גרוע ביותר. רק מה שקרה באבודים יותר קיצוני כי ההצלחה שלה גדולה מאוד והם טיפסו פה מאוד גבוה ויש צפיות גבוהות מהם, ובצדק. אבל! אני יודעת כבר יותר טוב. אני ראיתי זהות בדויה, סדרה שיש 2 פרקים טובים בכל עונה, הראשנה והאחרונה. לכן אני לא מאוכזבת מאבודים, אי אפשר להתאכזב כשאין ציפיות. מקוה שהשכלתם.

Anikaa

New member
פליסטי וזהות בדויה היו ממכרות עד סופן

והיה קשה מאד להפרד מהן. לא נכון לומר שאבודים נסמכה לאורך שש עונות על פתיחה פנטסטית בלבד. היו לה רגעי שיא שומטי לסת רבים רבים, סטורי טלינג מרתק ויוצא מן הכלל דמיון סיפורי אדיר ועושר אינטרטקסטואלי. התהליך הנוכחי שרבים מצופי הסדרה עוברים כרגע הוא בלתי נמנע כמעט ונובע בחלקו גם מחרדת הפרידה וגם מחרדת האכזבה
הם אכן יצרו יותר מדי תעלומות וקוי עלילה פתוחים, ואכן הלכו רחוק מדי עם העמימות והמשיכה באף אבל זה היה חלק מסוד קסמה של הסדרה הממכרת ביותר בהיסטוריה של הטלויזיה כנראה. לדעתי פתרון יצירתי יהיה אישזהו אפילוג אחרי סיום הסדרה, אם קולנועי ואם ספרותי.

ilovenewyork

New member
סתם טיזר לא ספוילר

שמתם לב באיזה תאריך ישודר הפרק האחרון ? ה 23 למאי :)

למעלה