יוצרי הסדרה מגיבים על המחלוקות שהפרק יצר:

austin1

New member
הבנו אתה לא חושב שהם גאונים

פשוט תקרא את מה שיש להם להגיד ותבין עד כמה קשה לתכנן סדרת טלוויזיה מהתחלה הם אפילו מודים בזה שלא הכל תוכנן מהתחלה אז מה בדיוק אתה רוצה פה ? שנגיד שהם לא גאונים ? ואיזה סתירה יש בדיוק בן גיל המתים במערה למה שהם עשו בפרק האחרון ? You've said many times that when people find out who Adam and Eve are, we'll all realize just how long you've been planning the mythology. Well, I went back and watched the "House of the Rising Sun" scene, and Jack says that the clothing looks like it's 50 years old. Is he just not very good at calculating the rate of decay on fabric? CC: Jack is not really an expert in carbon dating. DL: He's not really a forensic anthropologist. We need to bring in Bones. CC: Or Charlotte. She's an anthropolgist. DL: The other theory that I would like to throw out there is that Jacob and his mother were just expert craftsmen. They made those clothes on that loom so well, it would appear that they were only 50 years old in decomposition, when in fact it's several thousand. CC: Or perhaps the fabric is magic. A lot of theories there, Alan. אתה רואה אין שום סתירה

22ק ו ס ם

New member
טוב שאתה קובע מה אני חושב עלי היוצרים

לי אין בכלל בעייה שהם לא תכננו הכל מראש וזה מאוד ברור שאין שום אפשרות לתכנן את הסיפור מראש וגם כתבתי את זה כבר. נראה לי שיש לך בעייה לזהות סרקזם בתגובה של היוצרים. הם מודים בתגובה הזו בבירור שלא היה להם מושג והם רק עושים צחוק כמה קל להסביר כל דבר בדיעבד כאילו הם חשבו עליו.

austin1

New member
ברור

כבר בלי קשר לתגובה שלהם בקשר לבגדים הם מודים שאין שום אפשרות לתכנן את הכל מראש מה הבעיה לא הבנתי, מה מפריע לך בזה ? לילה טובה נמשיך מחר

הגישה שלהם מזכירה לי את מאיר שלו ../images/Emo13.gif

באחת ההרצאות שלו שנכחתי בהן, מספר שלו כשהוא נשאל על תהליך כתיבה הספר ובניית העלילה ו/או הדמויות ש"עד שני שליש מהספר אני נותן לדמויות לעשות מה שהן רוצות ואז אני מתחיל לעשות סדר" (משהו כזה....) אפילו אם היוצרים לא ידעו כבר מההתחלה מה יקרה לקראת הסוף , בסוף זה לא ממש רלוונטי. זה כמו לנסות לתפוס אותם בביצים בקטע של חוסר מקצועיות, אבל המקצועיות קיימת ברגע שהם יודעים להמציא חוטים בתוך הסיפור ולשלב את הכל ברמת ההיגיון של הסיפור (גם אם זה מד"ב) שהכל יסתדר וישלים את עצמו לבד. ואם הם לא ידעו את הכל מהתחלה - אז מה? לא מבינה למה עושים מיזה כזה עניין גדול. גם אם סיפור האור והמנהרה וזה ש MIB הלך את האי לאורכו ולרוחבו ולא הצליח למצוא את האור.... הכל קיים ב"היגיון" של מציאות האי והתכונות שלו.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif גישת הכתיבה הזאת היא גם של טרנטינו,

ושל רבים אחרים, הגירסא הזאת אומרת- שכשכותבים סיפור , ואם הדמויות כתובות טוב . .. הסופר כאילו לא צריך לגעת בעלילה.. .הדמויות כותבות את עצמן... כלומר , יש שתי גישות : א. שהסופר זורם את העלילה. ב. אם הדמויות נבנו לעומק, כשהסופר "שם" אותן בסיטואציה, האופי שלהן כל כך כתוב מהודק, שמעצמן , לפי האופי שלהן הן יפעלו בלי שהסופר יצטרך להתאמץ. (לכאורה) הבעייה שסידרה כמו אבודים , היא סידרה שחייבת להיות מתוכננת מראש.. אי אפשר לזרוק אלמנטים מטרימים (כלומר כאלה שחיוניים לעלילה (דוב קוטב, מטוס עם בובות של נזירות , מספרים מוזרים) ואז בדיעבד, לרקום להם עלילה - כי ככה זה נראה. אגב, אני מתקומם על משהו אחד בקטע הזה, שבעבר, אם תיכנסי לפורום , בעונות 1-2 אם מישהו העז להגיד שהיוצרים סתם מרמים אותנו ומכניסים אלמנטים, זורקים אותם לסיר ,ונהנים מניתוחים עמוקים של אנשים, לאלמנטים שהם זרקו לתסריט בשניות ללא מחשבה ו"צוחקים עלינו" בקטע הזה - היו תולים אותך. המעריצים היו אומרים "לא נכון ,לכל פיפס, היוצרים יודעים מהתחלה מה הם יעשו" . כאילו שהיוצרים ידעו מהעונה הראשונה שיהיה ג'ייקוב. לדעתי , ההגיון של האי נבנה בדיעבד..(חלק ממנו, לא הכל כמובן) , וככה זה נראה.

אין ספק שיש תמונה כללית הגיונית (בבדיוניות של

האי) שהייתה קיימת מהתחלה בראש של ג'י ג'י אברהאמס שרקם את הסדרה בראשיתה. לפי מה שקראתי בעבר רק אחרי 4 פרקים הפיילוט תפס וחברת ההפקה אמרה "עוד!". הרעיון היה ליצור אי שיש לו אופי משלו שהוא עוד דמות בסיפור של "מטוס עם נוסעים מתרסק על אי" כי הקטע הזה כבר בבסיסו היה בעבר בכל מיני סרטים וגרסאות. מינסתם הכוונה היתה ליצור משהו שאף אחד לא יצר לפני, אחרת זה יהיה סיפור ממוחזר - "אותה הגברת בשינוי אדרת". ולכן... אין ספק שהתמונה הכללית היתה קיימת ולאט לאט היא התרחבה לצדדים...... בדיוק כמו שכותבים ג'אז
.

rawsh

New member
הם לא רציניים! הם לא הולכים להסביר../images/Emo58.gif

את מרדף היריות בלב ים של הנוסעים בזמן מהפרק "הנסיך הקטן"? זו אולי סתם פיסת מסתורין קטנה שלא חיונית לשום עלילה, אבל זה היה מסקרן בגלל כל הקטע של הלולאה בזמן כמו שהם אומרים. צודק המראיין שעם כל ההתניידות של הדמויות בסירות קאנו במהלך העונה הנוכחית, היוצרים לא יכולים להגיד שלא היו להם הזדמנויות לדחוף את הפתרון הקטן הזה איפשהו. אפילו אם אלה סתם היו "אחרים" נודדים או אנשים מטיסת אג'ירה שאחר כך נהרגו על האי הקטן, לפחות תסגרו את זה. אני לרגע לא הייתי מרגיש שזה מלאכותי או מאולץ אם הם היו מכניסים קטע כזה. עדיף שתפחדו יותר ממה שיגידו אם לא תסגרו מעגל, מאשר אם תסגרו אותו בצורה מאולצת. והתירוץ שלהם נוראי... מי אמר שצריך להחזיר בשביל זה לסדרה את הדמויות של הנוסעים בזמן שכבר מתו מאז, כמו פאראדיי וג'ולייט? פשוט תציגו את הסצינה מנקודת המבט של הקאנו השני, ותראו איך הרודפים רואים מרחוק ובמטושטש בחורה גבוהה עם פאה בלונדינית יורה עליהם מהקאנו האחר.

sirpad

New member
מילא זה, הרבה דברים יישארו פתוחים

הם עש את הפרק הזה, כדי לשים את הגולל על הנושא של מיהו ג'ייקוב. הוא לא אל, נקודה. מפה והלאה, הם יתרכזו בדמויות שסמוקי מנסה להרוג. בעצם, הם הולכים לסיים את הסדרה, בלי לומר בכלל מי התחיל בכל הקטע של האי הזה. זה יסתיים בזה שמישהו כנראה יחליף את ג'ייקוב, ולא נדע למה הוא צריך להגן על האי, ומהו האי. ג'ייקוב יורד על פי הפרק הזה מדרגה של זה שיודע הכל על הכל, לעוד אחד שממלא פקודה, שנאמרה לו, בלי שהוא יודע למה, כי ככה. לפניו היו רבים וטובים אחרים, באותה מידה. בן ליינוס, ריצ'ארד אלפרט, ג'ון לוק, אני לא אתפלא אם גם אימם המאמצת של התאומים, גם לא יודעת כלום, ורק עושה את זה כי ככה אמרו לה.

../images/Emo58.gif מעלי ופה.

בעקבות הראיון הזה אני חושב שלעולם לא נגלה באמת מה יש באי הזה. כל פעם שמישהו מתקרב לתשובה, הוא מת. אין דרך לגלות את זה. אני כן חושב שנקבל רמזים עבים, אבל זה ישאר לפרשנות אישית.

JohnLocke

New member
אתה יודע כבר איך הסדרה תיגמר?

JACOB: It only ends once. Anything that happens before that is just progress. העלילה היא לקראת שיא, לא לקראת מעגל שלא נגמר לדעתי. גם קשה לי להאמין שמישהו מהלוסטיז יחליף את ג'ייקוב בלי להבין את משמעות התפקיד. ג'ייקוב קיבל את התפקיד כי כל חייו ידע שיש סיכוי שזה יהיה הוא, אבל ג'ק רק החליט את זה לפני שבוע. אני מאמין שאם אכן יהיה מחליף לג'ייקוב, נקבל עוד מידע על האי דרך תהליך ה"הכשרה" שלו.

sirpad

New member
אני לא יודע איך היא תיגמר

אני מדבר יותר מתסכול מאשר מהגיון. אבל אחרי שאני קורא את הראיון הזה עימם,אני מבין שהם סיימו עם המיתולוגיה, ושהם לא הולכי להסביר יותר על הכיוון הזה בסדרה. אז אם בסופו של דבר, לא נדע מהו האי, ומהו הסוד שלו. ונדע רק שזה מאוד חשוב לשמור על האי, אחרת אוי ואבוי. זה יהיה קצת אנטי קליימקס, שלא לומר האנטי קליימקס של העשור. זה גם מעלה חשד, שהם לא יודעים בכלל מהו האי, או שזה לא מעניין אותם, או שהם לא יודעים איך לאכול את הסרט שהם עשו לעצמם, והם בוחרים פשוט לא להתמודד עם השד הזה.

JohnLocke

New member
הם אולי סיימו להרחיב על המיתולוגיה,

ולהראות לנו את העבר, אבל יש על האי את ווידמור, שיודע בבירור מה יקרה אם סמוקי ייצא, ויש לו תכנית איך לעצור אותו. חוץ מזה שיש לנו מציאות ב' ששם אין את האי, שבו הם יכולים להראות בדיוק מה קורה אם אין את האי - והאם זה מסוכן לעולם או לא. יש גם את דזמונד, שנראה שיודע די הרבה ויכולים להשתמש בדמות שלו כדי להרחיב על 'האור'. זה לא כאילו עכשיו התכנית פשוט תהיה מעין מלחמה בין סמוקי ללוסטיז בלי שהלוסטיז יידעו למה הם נלחמים.

sirpad

New member
אם בארזים וגו

ג'ייקוב לא יודע מהו האי באמת, אז אתה מצפה מווידמור שיידע? פעם האמנתי שג'ייקוב לא מגלה את מהות האי, כי הוא מעונין שיילכו איתו מתוך אמונה, ולא מתוך ידיעה. עכשיו אני מגלה שהוא עושה זאת, כדי לשמור על הפוקר פייס שלו, כי הוא מבלף. הוא לא יודע.

JohnLocke

New member
הוא לא ידע בשנת 43 לספירה

מאז עברו 2000 שנה, שבהם הוא היה השומר של האי! הוא הביא את דארמה לאי, והם יודעים להגיד באופן מדעי מהו "האור". אז אם דארמה יודעים, למה שג'ייקוב לא יידע? חוץ מזה, שלדעתי כמעט בטוח שווידמור יודע מה לעשות כי ג'ייקוב אמר לו. זה הכי הגיוני, ואני מקווה שנגלה את זה בפרק הבא.

sirpad

New member
מרת הכל, ובעצם לא אמרת כלום

ווידמור יודע כי ג׳ייקוב אמר לו. וג׳ייקוב יודע כי אימא שלו אמרה לו. ואימא של ג׳ייקוב יודעת כי דאדא אמרה לה. ודאדא יודעת כי סקובי דו אמר לה. אתה מבין על מה אני מדבר?

JohnLocke

New member
זה בדיוק העניין

אתה רוצה שיגיע אלוהים ויסביר הכל? ואנשים מדברים על דאוס אקס מכינה עכשיו...

sirpad

New member
זה בדיוק להיפך

זה לקחת דמות, שהיא אלילית במקור, ולהאניש אותה. מילא זה, אבל אתה גם לא מסביר מאיפה לה המוטיבים האליליים. זה לא שאני רוצה שיבוא אלוהים, ויסביר הכל, אלא אני כועס שג'ייקוב היה בוואסח של אלוהים שלוש עונות, והופה הוא רק בנאדם שאישה משוגעת נתנה לו יין של קידוש. אם המוטיב של הסדרה הזו יהיה "אנשים עושים דברים מתוך אמונה, למרות שאין להם מושג מי נגד מי" אם הכל זה עוד קונסטלציה של סיפור ההאטש והכפתור שדזמונד היה צריך ללחוץ עליו, אז זה חרא של מוטיב, וחרא של סיפור.

JohnLocke

New member
אתה יכול לחשוב שזה חרא של מוטיב

אבל כמו שאמרת, כל עונה 2 הייתה בדיוק על אותו נושא, האם ללחוץ על הכפתור מתוך אמונה, או לקחת את הסיכון שלא יקרה כלום. לדעתי הסיפור יותר מעניין אם אין לנו עדיין מושג מה בדיוק יקרה אם סמוקי ייצא מהאי. אותי מאוד מעניין האם מישהו יצליח לתת הסבר מדעי ללוסטיז, האם הם יאמינו לו, מי יפעל ומי לא יעשה שום דבר. אלו המוטיבים המרכזיים של הסדרה מהעונה הראשונה, אמונה מול אמפיריות, ואני שמח שהם משתמשים בהם גם בעונה האחרונה. חוץ מזה, שזה לא ייגמר ב"אנשים עושים דברים מתוך אמונה, למרות שאין להם מושג מי נגד מי". הסדרה רומזת שדברים לא יישארו בסטטוס קוו (ג'ייקוב: "הכל זו רק התקדמות"), לכן קשה לי לראות סוף שבו סמוקי נשאר תקוע על האי, יש שומר חדש, ושום דבר לא השתנה. כמו שבעונה 2 אקו נאבק עם לוק על הכפתור ובסוף דזמונד בא ושינה לחלוטין את כל התמונה, ככה אני מאמין שיהיה בעונה 6. דזמונד הוא הwild card של הסדרה.

למעלה