יוקר המסע לפולין

מופ1

New member
יוקר המסע לפולין

בני בכורי אמור לצאת השנה למסע. אנו רואים חשיבות מרובה ביציאה למסע כזה והייתי מעוניינת לצאת אליו בעצמי מכיוון שלעשות את המסע דרך משלחת בית הספר יעלה משהו כמו 5500 ש"ח חשבתי אולי לצאת למסע עצמוני ואולי זול יותר. אני זקוקה לרעיונות איך מתחילים דבר כזה? למי פונים? תודה מראש

שירנות

New member
היי:)

אני לא יכולה לעזור לך בנושא של ארגון המסע לבד ואין לי מה לייעץ לך בנושא,אבל חשבתי שחשוב שתדעי שהמסע עם החברים מהבצפר הוא חוויה מיוחדת שלא ניתן להשיג אותה בשום צורה אחרת של מסע לפולין,זאת חוויה אחרת לגמרי כשעוברים את זה עם החברים והשכבה,זה עושה את המסע להרבה יותר משמעותי ומיוחד... הסיבה הכספית היא סיבה מספיק טובה בשביל לחשוב על אופציות אחרות למסע אבל אני יכולה להגיד לך ששווה מאוד לעשות את המאמץ ולשלם את הסכום אפילו שהוא יקר כי המסע במתכונת הזאת שווה כל שקל ושקל,וזאת חוויה שהבן שלך יזכור לכל החיים והיא תלווה אותו תמיד... (:)

7575

New member
אל תשלמי זהו פשע

זה לא מסע זה טיול לחוץ לארץ,עם קניות בדיוטי פרי,יציאות לבילויים בערב לאחר שבמשך היום ראו משרפות,אדם שמכבד את עצמו ואת הניצולים לא יוצא לשם במתכונת הזו.

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo31.gif לא יפה סתם להשמיץ. אני מציע שתקרא את מה

שאנשים כתבו בפורום ונמצצא במאמרי הפורום. המסע הזה הוא היפך מטיול. כשנוער מגיע לטרבלינקה ונשבר שם זה לא טיול. כשנוער מגיע לבתי כנסת הרמ"א בקרקוב הוא לומד על העבר המפואר של העם היהודי בפולין. כשנוער מגיע ליער לופוחובה הוא שוב לומד על הצד השני של החיים בפולין - הפעם בתקופת השואה. זהו מסע ולא טיול. אני יודע שאנשים נהנים להשמיץ את המסע הזה, בר"כ מתוך אי ידיעה אבל זה לא יעזור. נוער ימשיך לנסוע וימשיך ללמוד.

7575

New member
מ 1988 יוצאים הילדים לאותם טיולים מה קיבלנו

עד עכשיו,הנוער רק הולך ומדרדר מכל מבחינות,סטודנטים לא מסוגלים לענות על שאלות אלמנטריות כמו מזה מבצע אנטבה,ומי היה הנשיא הראשון, חיים לוי תעשה לי טובה,תניח למשפחות המסכנות ואל תגרום להם להיקרע תחת המעמסה,הפרוייקטים האלה הם עסק כלכלי משומן,אם יש בך מעט כבוד לניצולים תסגור את הפורום הנוראי הזה

מדריך1

New member
7575

איני יודע בן כמה אתה, מי אתה, מה נסיונך, בכל הקשור לפולין. תוקפנות והתלהמות, ואצלך זו לא פעם ראשונה וכמדומני לא רק בפורום הזה, היא כסוי לבורות , לחוסר ידע והבנה בכל הקשור למסעות בני הנוער לפולין. רק לידיעתך, איני מתפרנס מההדרכה בפולין, עוסק בנושא כמעט 19 שנה, מתוכם 15 שנה בהדרכה וניהול משלחות ב ה ת נ ד ב ו ת. נכון, הוא התייקר מאד. בהתארגנות נכונה, של רשויות, הורים ונוער, ניתן לשלם את הסכום הנדרש. יש נסיונות להוזיל את המחירים, מקוה שיצליחו.

7575

New member
הבה נא לי בבקשה לינקים מפורומים בהם אני מתלהם

תודה רבה

Efrat K

New member
אתה פשוט מקשקש בשכל שטויות

ממש בילויים וקניות בדיוטי פרי,במשלחת שלי הדבר היחיד שעשו לנו היה קריוקי עם שירי ארץ ישראל במוצאי שבת ושעתיים חופשיות בשוק בקראקוב שבקושי אפשר לקנות שם משהו. בכל שאר 8 ימי המסע לא עשינו שום דבר חוץ מביקורים במחנות השמדה/מוזיאונים וכ'. לא מסעדות,לא יציאות לבילויים ולא קניות בדיוטי פרי-מתי בדיוק אמור להיות לנו זמן לזה ולמי בכלל יש כוח לקנות ב5 לפנות בוקר? ההודעות שלך מוציאות אותך דביל ולא אותנו.

7575

New member
תחסכי את הכסף לעתיד בנך

ללימודים או לדברים אחרים,ואם בנך מספיק נבון אז הוא יבין זאת

שירנות

New member
טעות!!!!!!!!!!!!!!!

אני לא יודעת אם עשית את המסע הזה אבל הוא ממש לא מה שאמרת,ואם לא עשית אותו אל תדבר על דברים שאתה לא מבין בהם!!! אנשים עוד יחשוב שזאת האמת... המסע הזה הוא ממש לא טיול עם יציאות לבילויים!!!!!! המסע לפולין הוא מסע לכל דבר. אין בילויים בערב,אני לא יודעת מה אתה מחשיב בילויים אבל יש ארוחות ערב במסעדות לפעמים מעניינות כמו קריוקי ופולקה ולפעמים רגילות אבל העובדה היא שאם הדבר לא היה קיים כדי להפיג קצת מהעומס היינו חוזרים הביתה ישר לבית משוגעים כי החוויה של המסע היא לא חוויה קלה ואם יש דבר שיכול לעזור קצת להוריד קצת מהעומס והקושי אז למה לא?!? בקשר לקניות בדיוטי,תסלח לי על המילה אבל זה נראה לי ממש דבילי לחשוב שאנשים שטסים לחו"ל לא יקנו בדיוטי,אז מה אם הם נוסעים לפולין ללמוד על העבר של העם שלהם ועל העבר של השואה ולראות משרפות?!?מה פסול בקניות בדיוטי?!?איפה פה הקשר בין הדיוטי למשרפות?למה זה צריך לסתור אחד את השני? אני לא יודעת אם עברת את המסע או שאתה סתם מרשה לעצמך להגיד דברים כאלה,בכל מקרה כדאי שתחשוב פעמיים לפני שאתה מוציא מהפה דברים שהם לא נכונים ופוגעים!

7575

New member
אני יודע על אני מדבר,ואולי כדאי שגם את תחשבי

לפני שאת מלחיצה משפחות קשות יום להוציא אלפי שקלים שאין להם,

7575

New member
קריוקי אה

בבוקר אשוויץ בערב קריוקי גועל נפש ובחילה

שירנות

New member
אתה ממש לא יודע על מה אתה מדבר...

אני מצטערת אבל מי שמעורר בחילה זה אתה והטיעונים השיטחיים שלך שמשמיצים את המסע הכל כך חשוב הזה,בגלל אנשים כמוך עוד יבטלו את אחד הדברים החשובים שעוד קיימים לנו במערכת החינוך... על השאלה אם המחנות הפכו למערכת כלכלית שמשמנת את עצמה או לא,אני לא מתווכחת בכלל,המסעות יקרים מאוד ואני בטוחה שחלק מהכסף הולך לכל מני כיסים פרטיים כי ככה המדינה שלנו עובדת,אבל אין קשר בין העיניין הזה לבין חשיבות המסע, המסע חשוב!אין כל ספק בעניין הזה בכלל ומי שיש לו ספק בקשר לזה אני לא יודעת אם הוא עבר את המסע כי כל מי שעבר את החוויה המדהימה והחזקה הזאת יודע שמסע כזה הוא אחד הדברים המיוחדים והמלמדים ביותר שקיימים. אז מה אם הולכים למסעדת קריוקי?למה זה צריך לצרום למישו?למה זה פוגע בחשיבות וברמת המסע? המסע לפולין זה הרבה מעבר ללמוד על השואה,ועל אף העובדה הזאת הלמידה על השואה לא נפגעת לרגע,וכמו שכתבו לפני כשמגיעים לכל המחנות בפולין ונשברים וקשה ומצליחים להבין אולי טיפה אחת ממה שהלך שם וממה שהיהודים זה ממש לא טיול!וכשנכנסים לבתי כנסת יהודיים ושרים שם שירים בעיברית ולומדים על המסורת היהודית בפולין זה ממש ממש ממש לא טיול! ומה הקשר בכלל בין התדרדרות הנוער לבין המסעות לפולין?!?למסעות יוצאים רק קבוצה קטנה מתוך כל הנוער בישראל,מעבר לזה שההתדרדרות שותפה גם למבוגרים שחיים פה ולא רק לנו הנוער ואפילו מתחילה אצל המבוגרים,אם יש דבר שמרגיז לשמוע זה כשמאשימים את הנוער כשהמצב הוא בעצם בדיוק הפוך-אנחנו לומדים איך להתנהג ואיך לסדר את סדרי החשיבויות שלנו מהמבוגרים שאחראים עליינו,אני מצטערת אבל זה ממש חוצפה להגיד כזה דבר ולהחפיש את השם של כל בני הנוער בארץ,כל הכתבות למינייהם על המסעות שהפכו לטיולים או לפורקן של בני נוער הם כתבות על משלחת אחת מתוך כמה עשרות אם לא מאות שיוצאות בשנה,כל שאר המשלחות מתנהגות למופת נותנות את היחס והכבוד הראוי לנושא,ובעיקר באות ללמוד על העבר של היהודים בפולין ועל השואה.זה שסטודנטים לא יודעים לענות על שאלות בסיסיות זה בעיה של המורים והמרצים שמלמדים והאחריות צריכה ליפול רק עלייהם-אין קשר בין חוסר הידע שלהם לבין המסעות החשובים האלה! אני מצטערת אבל אתה ממש לא מביא נימוקים ואתה לא יכול להגיד את זה על סמך זה שבא לך... אנחנו לפחות יודעים ומנמקים בדיוק מה ולמה אנחנו חושבים ככה... ונראה לי שכדאי שאתה תחשוב לא רק פעמיים אלא 5(ולא אני)פעמים לפני שאתה משמיץ ככה אנשים ומסעות כאלה חשובים וערכיים! ואני ממש לא לוחצת על אף אחד להוציא כסף שאין לו,מעבר לזה שתמיד אפשר לקבל עזרה(מלגות וכו')שמציאים לאותם אנשים שמאוד רוצים לצאת אבל אין להם את היכולת..אני רק הצגתי את העובדות וחשבתי שזה מאוד חשוב שהיא תהייה מודעת לחשיבות המסע ביחד עם החברים שלו מהשכבה!

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo45.gif חבל על הויכוח אתו. הוא לא רוצה להקשיב

לטיעונים ובא בשלילה מוחלטת מראש ושום דבר לא יזיז אותו

7575

New member
עם גברת או אדון שלא מבינים את הקונפליקט

והאבסורד של סיורים בבוקר במשרפות ובערב ארוחות דשנות וקריוקי אינני רוצה שום שיג ושח, זו רמתכם, כנראה שזה המקסימום שאליו אתם מסוגלים, הטיולים האלו יום אחד יפסקו מתי אינני יודע,אבל הם יפסקו

למעלה