יורשה לי לפצוח במעין... דיון סקרי?

נו בסדר....

אלת הירח כבר תיקנה אותי

ToryMaster

New member
זה גם לא קריטי ../images/Emo3.gif

התיאוריה שספר הג'ונגל מבוסס על זה, מוכרת למישהו?

המממ הכי פשוט בעולם יהיה

להיכנס בטאגליינס או בקישורים לאינציקלופדיה מית'יקה, ללחוץ על Search ולכתוב "Artemis"....

NJS

New member
אמממ

באלים אפולו(ן) כי אפילו שהוא לא אחד מהאלים ה"חשובים" הוא בכל זאת אל שווה עם הרבה מאמינים ובאלות אתנה בגלל שהיא אף פעם לא תעזור למישו בלי לבחון אותו

ToryMaster

New member
"אלשווה עם הרבה מאמינים"?

איך אתה יודע שהוא שווה? חוצמזה, הוא לא נחשב לאחד מהאלים העליונים? ה12 או ה13 או משו כזה?

אפולו הוא אחד הכי החשובים שיש

מעבר לשלישיית המחץ (זיאוס, האדס ופוסידון) אין ספק שאפולו הוא הזכר האולימפי החשוב ביותר (ואכן היו 12).... עניין ההרבה מאמינים לא נהיר לי...

ToryMaster

New member
תראה

אין ספק שאפולו היה אחד האלים המוערצים והנסגדים ביותר שעל האולימפוס, אבל דוגרי, מה זה קשור? "שלישיית המחץ"

Esmerallda

New member
"שלישיית המחץ"?

או שלא. מה שכן- זאוס, פוסידון, האדס, דמטר, הרה והסטיה הם ילדים ישירים של הטיטאנים קרונוס וריאה, בעוד ששאר האלים האולימפיים הם, בצורה כזו או אחרת, ילדיו של זאוס (חוץ מאפרודיטה). שום שלישיית מחץ ושום בטיח ושום אבטיח. בתור שלושת הזכרים השולטים, הם חילקו ביניהם את השליטה בעולם, זאוס על השמיים ועל בני האדם, פוסידון על הים והאדס על המתים והשאול. אפולון כשלעצמו הוא אל השמש (כנראה באיזשהו שלב הוא השתלב עם הליוס, בן הטיטאנים, שהיה אל השמש המקורי), אל הצדק, אל המוסיקה, אל החץ והקשת ואל האמת. מקדשו היה המקדש בדלפי, בו ישבה הכוהנת שלו- האורקאל. נאמר שהייתה אבן במקדש דלפי, שהיא הייתה מרכז העולם. אפולון הוא אל יפה תואר, חביב על אלים ובני אדם, האי דלוס (עליו נולד) מקודש לו, תאומתו היא ארטמיס (אלת הירח), והוא בנו של זאוס. ואלו היו שישים שניות על אפולו. -הצוענייה.

ToryMaster

New member
לא לא

בהחלט אפשר להגדיר את האדס, זאוס ופוסידון כ"שלישיית המחץ" הם למעשה נחשבים לשלושת האלים העליונים על העליונים, הרה, דמטר והסטיה אולי גם הן הבנות של כרונוס וריאה, אבל הן לא משתוות בעוצמן ל"שלישיית המחץ" כנאמר, חברי השלישיה חילקו ביניהם את השליטה על תחומים שונים בחיי האדם, כשזאוס הוא עדיין מלך האלים. יש לי את הסיפור איפשהו, אני אחפש ואתקצר אם תבקשו

Esmerallda

New member
אני מכירה את הסיפור

של המלחמה בטיטאנים, אפילו יש לי מאמר איפשהו שעוסק בפילוסופיה שמאחוריי החלוקה. אבל דווקא האדס הוא אל שלרוב נעלם מהבמה המרכזית, ובכלל אין לו חלק נרחב במיתולוגיה. פוסידון וזאוס זה עניין אחר אמנם, אבל להגדיר אותם כ"שלישיית המחץ"? משהו במושג לא מצלצל טוב. מיתולוגיות אמנם בד"כ מגדירות מי היה השליט העליון (זאוס, אודין, יופיטר), אבל זה לא הופך אותו בהכרח לחשוב ביותר. לעניין, זאוס הוא היחידי שיש לו איזושהי סמכות עליונה. הוא האל השליט, בסופו של עניין, ומהווה את המשפט הסופי (בהנחה שאינו שיכור או עסוק בפרשיית אהבים). אבל פוסידון והאדס? הם שליטים רק בממלכתם שלהם, בדיוק כמו שדמטר שליטה על האדמה, והרה על הנישואים, ואפרודיטה על האהבה, ואתנה על הצדק והחכמה. אף אחד לא מפקפק בעליונותו של האל בתחום שלו. זה שהתחומים של האדס ופוסידון יותר "פיסיים" משל שאר האלים, זה עניין של בכורה. ואגב זאוס- גם הוא לא בדיוק מה שיקרא "ראש מחץ", מספיק קל לעבוד עליו כשצריך ;). -הצוענייה.

ebony

New member
היא לא אלה אבל אני אוהבת אותה

Echo או בעברית אקו. אקו הייתה נימפה ואני אוהבת אותה בגלל האהבה שלה לנרקיס זה דיי מזכיר לי אותי בהמון מצבים בחיים שלי... אבונית הרוח שנושבת בין העצים

shirleyrozental

New member
קודם כל... סחתיין על הפורום!

ממש אהבתי! מה עם אפרודיטה או ארוס? אף אחד נראה לי לא הזכיר אותם... למה אני אוהבת אותם? כי אני מאוהבת באהבה...

אור2221

New member
אפרודיטי

לא מגיע לה, אני יודעת, אבל אותה אהבתי בתור ילדה בכיתה ד' ואיתה אני נשארת. יפה, פיקחית ומניפולטיבית :) ופגיעה. יש את הסיפור שתמיד אהבתי בתור ילדה איך היא ניסתה להציל את אניאס (בנה) ממוות באמצע מלחמת טרויה אבל דיופובוס (אני חושבת???) ידע שמלחמה זה לא הקטע שלה, אז הוא נתן לה מכה עם החרב, והיא נפצעה ועלתה לאולימפוס להתבכיין בפני זאוס שהופתע לראות את האלה שכ"כ אוהבת צחוק - בוכה. ואמר לה להתרחק משדה הקרב... לאת'נה, אני מניחה - יותר מגיע, במיוחד הנאמנות לאודיסאוס, למרות שהייתי בצד הטרויאנים במלחמה. לארטמיס יש צדדים אכזריים שאני לא אוהבת. הרה בכלל כלבה מרושעת. אלים גברים? כולם די בלתי נסבלים ואנוכיים - להרמס יש פוטנציאל. אור.

למעלה