"יותר חשמל - פחות עמל"

נתיבה

New member
אחותו של..אני לא מצדיק ולא כלום רק

ש..קראתי ת´סיפור ב´מעריב´ על איך הוא שהוא נשאר לשבת על המכסה של הג´יפ ותהיתי..מה זה קשור.? לעניוח דעתי אם הוא לא שם ידיים..אז יללה ותגובת המערכת השיפוטית היתה כנראה בהתאם למה שעלה מהסיפור שלה.! אגב אולי היא פירשה את כל הענין..ככה ואולי צריך תקנה שלא נשארים קצין ופיקודה לבד. ואני...רק לפני חדשיים נסעתי עם אשת רב..שלקחתי טרמפ..וולה איזה מזל שלא ישבתי על המכסה מנוע.!

נתיבה

New member
עכשיו ברצינות. המפגש בין קציני קבע

לחיילות בסדיר הוא בלתי נמנע.לכן צריך כנראה קוד אתי כמו שפרופ´ אסא כשר ניסח.! לא שאני הייתי בסיטואציה בס"ה הייתי סמל..אבל האמת בצבא זה אחלה מקום של מפגש של צעירים ולפחות אחדים מחברי[וגם אני] פגשנו שם את אהבתנו הגדולה..אז בואי ולא נחסל את זה. גם אנחנו היינו צעירים..!

שקדי

New member
צריכים שניים לטנגו הזה........בד´´כ

ובד´´כ ברוב המקרים שאני היכרתי הטנגו נרקד ברוב התלהבות ושקיקה הדדית במקרים שלא.....ישנן דרכים למנוע

מצטערת שקדי- לא מסכימה איתך

בעיניין של הטרדה מינית - יש משחקי כח. ומבלי לגעת במקרה הספציפי הזה של "הקצין על מכסה המנוע", למה לא שומעים על סיפורי הטרדה בין אנשים בדרגה שווה? תמיד, אבל תמיד המטריד נמצא בעמדה או סמכות גבוהה מזו של המוטרד. ולעניין ה"שקיקה ההדדית" - מנסיון, לא שקיקה ולא נעליים ! פשוט עניין של הישרדות וחוסר אונים\ברירה - מהצד החלש. אני זוכרת שכשיצאתי לשוק העבודה בפעם הראשונה, נערה בת 17.5 עבדתי במשרד עו"ד. היה שם עו"ד חטייאר בן 60+ ששם עלי ידיים, הייתי בהלם, הייתי זקוקה נואשות לכסף, והתביישתי לספר להורי.. "העברתי" אותה - עד שמצאתי משרה חדשה... נוסטלגיה... נא נעימה... שבת שלום לכולם.

גם עלי שם חטיאר

זקן את הידיים שלו אני הייתי בת 26 אמרתי לו שיזיז אותן הכי מהר שיכול ושבחיים לא יעז לעשות את זה שוב הוא כל כך כעס עלי, מה עוד שעמדו אנשים בסביבה והודיע לי שהוא עוד ינקום בי וכשהוא הלך ניסו מסביב לומר לי שלא הייתי צריכה לומר לו ושהוא עושה את זה לכולן אמרתי - לא אכפת לי מה הוא עושה לכולן בי הוא לא ייגע ומייד נכנסתי למשרד של הבוס שלי ואמרתי לו מה קרה וגם אמרתי שאם עוד פעם האיש ההוא שהיה בכיר בהנהלת הארגון בו עבדתי ישים עלי ידיים אני אתלונן במשטרה ושידע ושיתכונן (הבוס שלי) ושלא תהיינה שום שאלות אחר כך החטיאר לא נגע בי יותר רק מבטיו מזרי האימה ננעצו בי כל פעם שעברתי במסדרון לא פחדתי? פחדתי מאד מסכימה שצריך לשלוח ידיים לכל ציצ רענן? ממש לא זהו ניצול מחפיר רומנטיקה צומחת אחרת שבת שלום יקירות ויקירים

את גיבורה את ../images/Emo25.gif

גם היית יותר בוגרת.. אני הייתי טרף קל ! אין גבול ....

אבל לא ציינתי שמאז

כלום לא היה אותו הדבר כעסתי על ההערות שקיבלתי ("לא נורא הוא עושה את זה לכולם") כעסתי על מבטיו הננעצים בי וידעתי שלא אוותר אולי זה חישל אותי? אני עוד צריכה לומר תודה לחטיאר?

magy

New member
האסרטיביות שלך הייתה כבר אז

מפותחת כל כך?????? באמת כל הכבוד..... עד לפני עשר שנים לערך, .........(ואני בת 54 בקרוב), לא ידעתי איך מתמודדים עם הטרדה... ובנוסף גם אין עם מי להתחלק...כי איך אפשר לספר לבן הזוג....שמישהו מעיז להביט .....באשתו.? אמרתי מביט..... לא יכולתי לספר לו שרוצים יותר מלהביט.......וכך כל בוקר, בלב כבד ללכת שוב לאותו מקום עבודה.....כשהממונה קובע מי תלך לקורס....מי תעלה בדרגה... על פי שיתוף הפעולה איתו..... ובמוסד ציבורי - ממשלתי גדול זה.......לא שלחו אותי לקורס..... הנשים שהסתגרו איתו בחדר......(כן...דלת סגורה) שצחוקם הגיע עד לחדרים שלנו......יצאו לקורס..... אבל שנים אחורה....הייתה מודעת נמוכה מאד לנושא.... ונאלצתי לשמוע חיטיאר....שרב שיניו היו רקובות....כרסו הסתירה כל חלקה אחרת בגופו, ואת המילה שיער.......ראה רק במילונים.... הקשבתי לכל סיפוריו........על נשים בחייו.....כן נשוי.......אבל העלה זיכרונות.....זה הפריע לי להדפיס.....אבל ......ההקשבה הייתה בעיניו חשובה מהחומר שהיה צריך להיות מוכן בזמן.... לא האמנתי לאף מילה שלו....ונאלצתי לחייך בהבנה.... כדי לשמור על מקום העבודה.... פנטסיונר...... במקום אחר.....טוב.........לא אמשיך..... הוטרדתי...........המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן הדבר מעולם לא הגיע לידי נגיעה......רק הצעות......מגונות...... מחמאות מלוקקות.......דביקות...... מאנשים צעירים.....ולא צעירים... בכל גיל....הייתה ההטרדה המתאימה..... אני לא מדברת על חיזורים.......אלא רמיזות גסות... של מעבידים ובעלי סמכות........... חיזור .........זה משהו אחר לגמרי..................

על הטרדה ועל חיזור ומה שבאמצע

בגן השעשועים, זה שליד סניף הדואר,בין הנדנדות והקרוסלות שבורות זוויות הפח,עמד איש מכנסיו פתוחים,כאילו רוצה לעשות פיפי בפינה של הגן.אולי מפחד שיברח לו למכנסים, אם לא ישקה מייד את העץ הקרוב.למרות שלא ראיתי אנשים מבוגרים שמשקים עצים וקירות של מקלטים בצנור הפיפי האישי שלהם,האיש הזה ביקש ממני שאעזור לו. חשבתי לעצמי אולי הוא הסתבך עם הכפתורים של המכנסים,כי אז לא היו עוד רוכסנים ולחצניות,אלא כפתורים בלולאות תפירה כפולות,מחוט כותנה מחוברים אל מכנסי החאקי או הדקרון. הלכתי לעזור לו, וכל מה שביקש שאחזיק לו את הבולבול. לא עשה פיפי בכלל, רק הסתכל עלי,מחזיקה לו את הבולבול ואמר לי איזה שיער יפה יש לך ילדה,ואני לא עזבתי את הבולבול שלו,כי לא ידעתי מתי הוא יעשה כבר פיפי, ובכלל הוא היה המבוגר ואמור היה להגיד לי בת השש ,מתי הוא כבר לא צריך עזרה. כשנמאס לי העזרה הזו, ובכלל לא נראה לי שיבוא לו פיפי עכשיו, אמרתי לו שאני הולכת הבייתה, ולא שכחתי לשלוח את המכתב שאבא ביקש בתיבת הדואר האדומה שמול הדואר. בכיתה גימל שתיים, אהוד השמן ויודה,שכמובן המורה קראה לו יהודה, והדגישה את ה"הא" , ביקשו ממני לבוא איתם לחורשה ,זו שפעם הייתה גן שעשועים, מאחורי הדואר הישן.והלכנו לשחק מחבואים. אבל כשאני הייתי צריכה לעמוד,והם להתחבא, הם נעלמו לי, ונהיה חושך, וקצת פחדתי בחורשה עם עצי האורן הגבוהים.ואז הם קראו לי והלכתי הבייתה. למחרת שניהם יחד עם גדי המקל, קראו לי לבוא לחצר של בית הספר, מאחורי כיתה חית, ואמרו לי שאם אני לא אראה להם את התחתונים שלי,הם ישאירו אותי שוב לבד בחושך בחורשה.ונורא התביישתי,אבל גם רציתי שנהיה חברים לתמיד,אז הראיתי להם את התחתונים הלבנים, לשניה של הצצה חטופה ומייד משכתי עלי את מכנסי הספורט עם הגומי בקצוות. בכיתה וו, שכבר היינו ממש גדולים, יודה עבר לעיר אחרת ואהוד השמן חזר בתשובה, אבל גדי היה נתקל בי כל פעם במסדרון בית הספר, ליד הברזיה או מאחורי אולם ההתעמלות החדש שהייתה לו רצפת פרקט מבריקה ואסור היה לדרוך בנעלים., וכל פעם שנתקל היה בודק לי את הציצים, לפעמים, סתם כאילו במקרה מתנגש בי, ולפעמים ממש שולח את הידיים, מסיט את השיער הארוך,שנפל על הגב והחזה, וממשש לראות מה התקדם אצלי, לדאבונו היה צריך לחזור על הבדיקות לעיתים קרובות למדי,כי ההתקדמות לא הייתה מספקת רצון. אחר כך נהיינו בנות לחוד ובנים לחוד, גדלנו יחד ,היינו יחד בכיתה ובתנועה,אבל נוצר ריחוק וזרות,של של לחשושים וסודות .ובמסיבות, תמיד היה אהוד(השני,לא אהוד השמן ),רוקד סלואו עם הבנות הכי מפותחות. אלי היה מצמיד אותי אליו,עד שהרגשתי שאין לי אוויר יותר,אבל השיטה שלו לבדוק את הציצים שלי הייתה נוחה קצת יותר מהצביטות של גדי הרזה.כל רצון שלי להתחמק ממנו,הסתיים רק כאשר הדליקו את האור עם נייר הצלופן האדום. המדריכה, עופרה, בתנועה עשתה "פעולה" על אונס. הזהירה אותנו מגברים זרים במקומות חשוכים. לא לנסוע בטרמפים לא מוכרים, לא ללכת לבד ברחובות בלילה.לא לפתוח את הדלת לאנשים זרים, לא להתפתות להיות דוגמנית של עיתון "לאשה", ובעיקר- לא ללכת ברחוב בשיער גולש בשעות הלילה מבלי שאחד החברים לקבוצה ילווה אותנו הבייתה. והלכנו לתיכון, זה שהוקם במקום החורשה הישנה.ובטיולים התקלחנו עם בגדי ים, כדי שהבנים לא יציצו לנו דרך חורי המקלחת הצבורית. מתחת לחצאית לבשנו מכנסי התעמלות, כדי שהמראות שהורכבו על נעליהם לא ישקפו את תחתונינו הבתוליים.היו מי שנישקו בכוח , בחטף, והיו מי שהעיזו יותר,מצמידים את גופי אל קיר הבית הקר, דוחפים רגל בין ברכיי, וידיהם משוטטות על גופי. והחיים נמשכים,למדתי לאסוף את שיערי הארוך,למדתי להבחין בין אריה לכבשה,ולהגיב לאריה כלביאה,החכמתי לאהוב, ולחוש . בכל פעם שהנושא נפתח לשיחה- כמה קשה לי לראות שהחוויה הנשית הזו, בכל גיל ומצב משפחתי וסיטאוציה,חוזרת על עצמה ,אצל רבות. אוי מגי האם יש אשה שלא הוטרדה/מוטרדת/תוטרד?

הזכרונות הללו עשו אותי עצובה

פתאום נזכרת בסיטואציה של האיש במכנסיים הפתוחות שהלך ברחוב ואני כל כך קטנה לא ידעתי מה קורה לו שם מה זה הדבר הענק הזה נזכרתי במזכירתי שלושים שנה אחרי שהוטרדה על ידי הבוס וכשלבסוף פתחה פה העיף אותה מהעבודה והיא משפחה חד הורית זה לא ייסתיים וזה לא ייגמר, כנראה, לצערי

magy

New member
הזכרת מכנסיים פתוחות...

וזה מגליש אותי הלאה....אל הסוטים... משום מה בבריכה ששחיתי בה כשהייתי קטנה...היה איש שצלל כל הזמן.....וכל הזמן נתקל בי בלי כוונה...מתחת למים... פעם, פעמיים.....זזתי.....הלכתי....שיניתי מיקום..... הוא תמיד צלל מתחת למים ונגע בנשים בלי כוונה........בלי כוונה...... אבל אחותי, עם פרצוף תמים.....ילדונת....חזרה הבייתה ברחוב שהיה רחוב של מדרגות.....כך בנויה חיפה,,,,,מדרגות שיורדות.....מהכרמל........דרך הדר עד העיר........ וברידתה במדרגות......התקרב אלייה איש....הראה לה..... וברח....... במקרה אחר.....כבר היתה בחורה......כשהלכה להפקיד צק במקום עבודתה..... עברה דרך גן ציבורי גדול.....בעיר.....התחתית.....ומישהו התחכך בה..... הוציא.......ליכלך וברח........ מקרה שלישי שלה........היה מזויע.......היא היתה נערה.....(אני אחותה הגדולה.... לכן שיתפה אותי.......וגם היינו יתומות מאם)..... היא חזרה באוטובוס.....מהעבודה....נכנסה הבייתה מוכת זוועה.....ורצה ישר לאמבטיה......לרחוץ את היד.... מישהו באוטובוס........."הזיע" לה.....על הזרוע.................... קשה היה לנחם אותה ולספר לה שלא כל הגברים דומים לשלושת המקרים שאירעו לה...... נו. טוף......היא התחתנה וילדה ילדים..........ואני מקווה שהיא לא זוכרת...... אבל מי שוכח דברים כאלו?????????????????? האם בחיפה דאז היו כל כך הרבה סוטים פדופילים????????

magy

New member
כשכותבים - נזכרים בעוד...

אבל על המקרים שאני חוויתי......אין לי כח לספר.......

זהבוש

New member
בוקר טוב לכולם ושבת שלום ../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif ../images/Emo24.gif

צער לי שלא יכולתי להגיב אתמול, לכל מה שהעלתן, כי כמוני כמוכן, עברתי מספר חוויות לא נעימות באותו עינין שנקרא" ניצול מיני" כבר מגיל 7 או 8 אני פשוט לא זוכרת בת כמה במדיוק שבאתי לבקר חברים של הורי שהיתה להם בת בגילי ואביה שהיה חבר טוב של הורי ביקשלעזור לי ללבוש את הפיגמה לפני לכתנו לישון ודחף את ידיו לחלקי התחתון ואני כמובן שהייתי מאד תמימה חזרתי הביתה וסיפרתי בשיא התמימות להורי שכל ערב הוא עם חיוך של מנוול{ היום אני מרשה לעצמי להגיד זאת} דחף את ידיו, הורי כמובן מיד הפסיקו את הקשר איתם ושנים הם אפילו לא ידעו למה, וכמובן יש עוד סיפורים לאורך השנים אבל אני יכולה רק להגיד שבגיל מאד צעיר ידעתי כבר לברוח מהמצב הנ"ל לא תמיד בהצלחה מרובה אבל השתדלתי לתת יד לסיפור, ישנו סיפור שכבר בגילי המתבגר הייתי אם לילד גרתי בחיפה באותה תקופה ועבדתי בטכניוןבהדר והיה שם פרופ מאד מכובד במחלקה שכל פעם קרא למישהי אחרת לחדר להקריא לה ותמיד ביקש שישבו קרוב אליו לקח לכולנו זמן להבין שבצורה שיטתית הוא כל פעם ניסה בחינניות מגעילה ללטף את הבנות במחלקה זה היה פשוט נורא ואף אחד לא העיז בתקופה ההיא להעיר לו למרות שכולם במשרד ידעו על זה, לכן אני יכולה רק להגיד כמו מגי וכמו אחותו קשה לי להאמין שיש נשים בנות שלא עברו כל מיני סוגים של חוויות מסוג זה, לצערי . הגיע הזמן שכמה פעמים שכן הגישו תלונות נגד, שגברים יקבלו את מה שמגיע להם צר לי אבל אין ברירה כנראה שרק השיטה של למען יראו כולם זו השיטה אולי!!!!!

נתיבה

New member
ב...נות איך זה שאשתי אין לה כאלה

סיפורים מרתק...ים. ואני גם לא דחפתי ידיים כדי לבדוק..דוקא שיר השכונה נראה לי יותר מתאים..מכסימום הרצועה של אם היא כבר לובשת כבר את זה עניין אותנו....הגזמתן..!

נתיבה, אני מקווה שאתה

אינך חושב שאנחנו מפברקות כאב כדי שיגיע גבר עם רגישות של פיל בחנות חרסינה ויאמר לנו "הגזמתן" מקווה שלא יטרידו אותך או את אשתך או את בני ביתך ואומרת את זה ללא כעס או לגלוג

שקדי ונתיבה אל תהיו תמימים או

אולי מיתממים. הקצין הוא סגן אלוף בן 40 לערך, הקצינה היא בת 18 וחמישה חודשים (מוכרת לי אישית אגב) הוא נשוי ובוגד היא ילדה טובה ורומנטיקנית. זה לא הרומן בין הסגן עם הכומתה האדומה לבין משקי"ת החינוך. הוא בגיל של אבא שלה על איזה טנגו אתם מדברים כאן? אני לא יכולה , ובטח שלא במסגרת הזו לפרוש את כל אותן עשרות סיטואציות שנשים בכל גיל, נתקלות בהן ביום יום בחיים,שהן סיטואציות של השפלה,עלבון ומבוכה גדולה. הרי דוגמאות יכולות כל הנשים לתת כל הזמן. ובעניין הדרכים למנוע- ההבדל הוא לא בהטרדה אלא ביכולת האסרטיבית של האשה להגיב. ככל שהוא בכיר יותר במעמד והיא צעירה יותר בשנים אין פה טנגו יש פה ניצול מעמד.

שקדי

New member
למען הסר כל צל של ספק.............

הטרדה מינית עם ניצול מעמד או ויחסי כפופה למנהל או מפקד ואו כל הטרדה מינית אחרת הינה מאוסה נבזית ונקלה בעיני אינני מכיר ואו קראתי את סיפור הסגן אלוף שאליו התיחסתן קראתי את סיפוריכן על ההטרדות ההשפלות והגועל והכאב הכרוכים בהן וכעסתי סליחה לכל מי שעוררתי בה זכרונות לא נעימים בהחלט לא לזה שאפתי התכוונתי שבת שלום .....למרות הכל

אשור

New member
שקדי מסכים לכול מילה שלך.

איך אתה מפרש את היתנהגותו של של המז"ר הנואף מימי שארם העליזים? האם גם שם הייתה הטרדה.?באותו עניין בעת שירות באילת עשינו "זובור" למטרידן .אני ועוד שתי חיילות שלחנו את המטומטם לאכסיינת הנוער שהייתה צמודה לבסיס.לא לפני שתיאמנו עם בעלת המקום ובעלה החביב. אמרנו למטרידן שבעלת האכסנייה שהייתה אישה יפה ומושכת שהיא שמה עליו עיין ושהיא מבקשת שיבוא לבקרה בערב. הנ"ל התלהב ואז כמובן באמצע הפילטרוט הגיע הבעל. מאז אותו מטרידן לא הטרידוהבונוס היה שהוא גם הפסיק לדבר איתי.

שקדי

New member
המטריד שהפך להיות מפקד החיל....בושה

לא יודע אם ידוע לך אשורי אותו מז´´ר שאני מת לכתוב כאן את שמו אסר על בנות חיל הים הנחמדות לרדת אל הביתן שלנו בתואנה שזה מחוץ לגדרות המחנה.....חחחחחחחחח ובאותו הזמן ממש החזיק בחוף שומם קראוואן ובילה....ולא אפרט וכשיומי הודח בחרפה מהחיל .....בצדק....בגלל ניסיון לאונס אותו מז´´ר עלום שם מונה למפקד תחתיו ולא ידענו האם לצחוק או לצעוק..............

עיניים

New member
תגידו=====

מטרידנות היתה סיסטמאטית בחיל הים???? טוב, בעצם מה אני תוהה? אם שר הביטחון לשעבר של מדינת ישראל הוכיח ש"אי אפשר בלי זה" אז מה התמיהה.... הסיפורים הללו נשמעים נורא... אני שירתתי בשריון, ולמרות שלא היו הרבה בנות בבסיס שלנו - לא היו סיפורים כאלה על הטרדות
רומנים? כן. הטרדות וניצולי מעמד? - לא. ושוב שבת שלום לכם.

למעלה