יו רק שבת וכבר שבועות, מה במרחשתכם לחג?

יו רק שבת וכבר שבועות, מה במרחשתכם לחג?

אני אין לי שומושג לאן ומה
התייבשתי מרוב שבתות וחגים...
גלידה? לקנות הרבה גלידה טבעונית בוניליה בתחנה?
תותים ? לקצץ המוני תותים מעליה וסביבה?
וחוצמזה שומכלום
שומרעיון כלשהו
גמכן חג
 

יוספה 51

New member
אכן. בטח אעשה את העוגה שלך של השוקולד=גבינה

עם הביסקוויטים. וזה הזמן לשאול אם ניסית משהו מהעוגות הבחושות שהמלצנו ואם צוות השופטים הקשוח שאצלך הסכים לקבל אותם . בכל אופן, חוצמזה אני מתעלמת מהחג.
 
לא ניסיתי

זה לא הצוות קשוח- זו אני!
לא עושות לי את זה
אני קוראת את המרשם ואני יודעת שזה לא מה שאני מחפשת
מעדיפה בלי מאשר להתבאס

שוקולד גבינה בסקויטים זה פתרון מקובל
אני שוקלת אולי להכין רוטב מפרות טריים- תותים או אחרים
אבל איכשהו כבד עלי, נטול גלוטן עם טבעונות זה אפשרי ולרוב אני עם זה בסבבה אבל לחג הזה...לא בא לי בטוב
 

Ofericko

New member
אצלנו, מרוב שאין זמן והשראה, אנחנו רוצים

בחג להתארח. אני מחכה לקרוא פה מי מבשל מה כדי שנדע לאן כדאי לבוא......
 

Ofericko

New member
אז זהו בדיוק.... נחכה לראות מה קורה אצל

האחרים...
 

יוספה 51

New member
מהיכרות קלילה איתך בסוף יהיה שולחן

מוטרף בכמות האוכל המיוחד והמתוחכם שיש. עופריקו- רוץ אליה.
 
משהו שאף פעם לא הכנתי

למרות שזה נראה די קל בסה"כ: ברוח חג הביכורים ושבעת המינים, מתכננת להכין עלי גפן ממולאים.
 

nowonder

New member
לאחרונה, החלטתי לנסות להכין לבד

אוכל הודי. אני נורא אוהבת, אבל במנות שיש במסעדות יש המון שומן וגם חמאה. אז אני מנסה גירסאות ידידותיות יותר להיקף המותניים שלי.

אחרי אין ספור נסיונות, הבנתי שבבישול הודי אין קיצורי דרך ודילוג על שלבים. צריך סבלנות ולעקוב אחר המתכון.
בסופ"ש הזה ניסיתי דאל עדשים כתום שיצא מעולה! פשוט אי אפשר היה להפסיק לאכול אותו.

בפרוייקט הבא שלי, המתוכנן לשבועות, אני עולה מדרגה, ומנסה כדורי עדשים.
http://sinfullyspicy.com/2010/12/27/moong-dal-ki-goli-curried-lentil-balls/
 

Gidi Shemer

New member
עופר, את nowonder אני מכיר כבר

לא מעט זמן מפורום אחר.

אין צ׳אנס שהיא מצרפת תמונה של המותניים שלה. שכח מזה.
 

nowonder

New member
כן. ואל תחזרי על הטעות שלי ...

לא להתעצל. כל השלבים הכרחיים.

חומרים:
עגבניות בשלות קלופות
בצל לבן חתוך לקוביות
שתי כוסות עדשים כתומות שטופות אבל לא מושרות
3 כוסות מים
2-3 סמ של שורש ג'ינג'ר טרי
3 שיני שום
פלפל ירוק חריף (חלופיניו) לפי הטעם (אני השתמשתי בחצי כי אין לי בעיה עם חריף)
כפית גרגרי חרדל
כף זרעוני כוסברה
כפית גרם מסאלה
כפית פלפל שאטה מרוסק (פלפל אדום חריף יבש ומרוסק)
שלושה עלי דפנה
מלח לפי הטעם
שלוש כפות שמן זית*

שלב ראשון:
בסיר בינוני מבשלים על אש נמוכה את העגבניות + הבצל +עלי דפנה + גרם מסלה + קצת מלח עד שהכל מתרכך ויש הרבה נוזלים בסיר.
מוציאים את עלי הדפנה, ומרסקים את התבשיל עד לקבלת מחית חלקה (אני השתמשתי בבלנדר סטיק כזה של מרק לריסוק). מניחים בצד.

שלב שני:
קוצצים דק את הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף.
מחממים שמן זית בסיר רחב עם עומק.
שמים את החרדל + זרעוני הכוסברה + פלפל שאטה בשמן החם, ומטגנים עד שמתחילים לשמוע קולות פצפוץ. מוסיפים את הג'ינגר, השום והפלפל, ומטגנים, עד שמתמסטלים מהריח הנפלא.

שלב שלישי:
שופכים לשמן את מחית העגבניות ומערבבים היטב.
מוסיפים את העדשים ומערבבים.
מוסיפים את המים (שימי לב, אם מדובר בשקיות הארוזות של חצאי עדשים צריך פחות מים. אם מדובר בעדשים אדומות שלמות, אז הכמות שציינתי)
מוסיפים עוד קצת מלח ומבשלים על אש נמוכה כ 45 דקות. חשוב מאוד לערבב לעיתים תכופות.

*במתכון המקורי משתמשי בחצי כוס ג'י (חמאה מותכת שמסירים ממנה את הקצף) במקום בשלוש כפות שמן זית.

זהו.
בתאבון
 

nowonder

New member
בערך 10 מנות בינוניות

(אם כבר מדברים על היקף המותניים)
 
למעלה