כן. ואל תחזרי על הטעות שלי ...
לא להתעצל. כל השלבים הכרחיים.
חומרים:
עגבניות בשלות קלופות
בצל לבן חתוך לקוביות
שתי כוסות עדשים כתומות שטופות אבל לא מושרות
3 כוסות מים
2-3 סמ של שורש ג'ינג'ר טרי
3 שיני שום
פלפל ירוק חריף (חלופיניו) לפי הטעם (אני השתמשתי בחצי כי אין לי בעיה עם חריף)
כפית גרגרי חרדל
כף זרעוני כוסברה
כפית גרם מסאלה
כפית פלפל שאטה מרוסק (פלפל אדום חריף יבש ומרוסק)
שלושה עלי דפנה
מלח לפי הטעם
שלוש כפות שמן זית*
שלב ראשון:
בסיר בינוני מבשלים על אש נמוכה את העגבניות + הבצל +עלי דפנה + גרם מסלה + קצת מלח עד שהכל מתרכך ויש הרבה נוזלים בסיר.
מוציאים את עלי הדפנה, ומרסקים את התבשיל עד לקבלת מחית חלקה (אני השתמשתי בבלנדר סטיק כזה של מרק לריסוק). מניחים בצד.
שלב שני:
קוצצים דק את הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף.
מחממים שמן זית בסיר רחב עם עומק.
שמים את החרדל + זרעוני הכוסברה + פלפל שאטה בשמן החם, ומטגנים עד שמתחילים לשמוע קולות פצפוץ. מוסיפים את הג'ינגר, השום והפלפל, ומטגנים, עד שמתמסטלים מהריח הנפלא.
שלב שלישי:
שופכים לשמן את מחית העגבניות ומערבבים היטב.
מוסיפים את העדשים ומערבבים.
מוסיפים את המים (שימי לב, אם מדובר בשקיות הארוזות של חצאי עדשים צריך פחות מים. אם מדובר בעדשים אדומות שלמות, אז הכמות שציינתי)
מוסיפים עוד קצת מלח ומבשלים על אש נמוכה כ 45 דקות. חשוב מאוד לערבב לעיתים תכופות.
*במתכון המקורי משתמשי בחצי כוס ג'י (חמאה מותכת שמסירים ממנה את הקצף) במקום בשלוש כפות שמן זית.
זהו.
בתאבון