יו רק שבת וכבר שבועות, מה במרחשתכם לחג?



 

smaak

New member
היה לי במקרר רק לף (או לפה כמו שקוראים לזה)

ודובל. השניה חזקה לי מדי, לא שתיינית גדולה.

אבל בהחלט עשה את העבודה ועזר לי להרדם מהר..
היום אנחנו סגורים, ונראה לי שניסע למקום הזה.
http://www.citenature.com/WPCN/?page_id=19

זה מוזיאון בעיר אראס. אנחנו גרים על הגבול עם צרפת מצפון, ונראה לי מעניין. מוזיאון על ההיסטוריה של החקלאות והאוכל באיזור. המבנה היה פעם מכרה פחם.
הכנתי לנו כריכים על כל מקרה שלא יהיה לנו מה לאכול שם.

אגב, הבוקר הכנתי פעם ראשונה חביתה מקמח חומוס. הוספתי המון עשבי תיבול טריים ובצל ירוק, יצא נחמד.
 
גם אני אנסה את עוגת הגבינה-שוקולד

של חיפושית (הזמנה של הבת שלי)

אני מנסה אותה אצל אמא שלי, מקווה שאמצא את כל סוגי הגבינה בעדן רעננה
 
יש לי חצילים פיצפונים

הכנתי להם אורז ועדשים למלא, מתכוונת לטבול בבלילת חומוס, לטגן ואז לבשל ברוטב חמצמץ כמו של עלי גפן עם הרבה נענע קצוצה, להגיש עם טחינה גולמית ותועפות פטרוזיליה.

כרובית מחכה להחלטה בענינה, אולי סתם על אדים ואז בתנור עם קמח תירס גס?...

פטריות מתכוננות למלא את הקרפים שטרם הוכנו...
בצק גביניות עם גלוטן תופח בנחת
תותים משובחים לרוטב תות בשביל מלבי

והשאר עוד נראה...
 
טוגנו בבלילת חומוס

והושכבו על מצע עגבניות עלי נענע בצל מיצלימון מלח פלפל כורכום שמן זית ואחר כך כוסו במים ושכבה מקנחת מהנ"ל
 
את בצק השמרים

החלטנו להפוך לשטרודל אגוזים קינמון וסוכר
ואת תערובת ה"גבינה" ערבבנו עם כוס קמח, אבקת אפיה והרבה שברי שוקולד מריר ויהיו לנו מאפינס גבינה שוקולד!
 
קינוח מלבי

עם רוטב תותים טריים
מאפינס גבינה שוקולד יצאו בטעם גבינה שוקולד ממש וגלילות שמרים עם אגוזים סוכר קינמון
קפה מרחשש במקינטה
מה עוד נבקש לערב אחד?
 
הו היכן התמונה?

זה בגלל שלא שמתי תמונה של הכרובית המהממת? או של הבלינצ'ס המופלאים?
אין לי לא צילמתי הכל
 
לקיתי את המתכון של החיפושית

מהחוברת, במקום קרם קוקוס השתמשתי בחלב סויה כי לא רציתי את העומס הקוקוסי, הכנסתי יותר מי זוהר ממה שכתוב וגם מלח.
600 מ"ל חלב סויה ללא מלח או סוכר ( במקום 400 קוקוס ו200 מים)
רבע כוס מי זוהר (במקור מי ורדים)
רבע כוס סוכר
כף אבקת סוכר
1/3 כוס קורנפלור מעורבבת בערך רבע כוס מים עד להמסה מלאה
2 כפות קמח קוקוס
קורט מלח

חוץ מתערובת הקורנפלור הכל לסיר, להרתחה, מקטינים חום ומוסיפים תוך כדי בחישה את תערובת הקורנפלור, בוחשים בלי להפסיק למניעת יצירת גושים, ממשיכים לערבב עד שמסמיך ואז מעבירים לגביעי הגשה , אנחנו העברנו לכלי זכוכית חסין חום שקוף והגשנו לחוד את הרוטב ואת המלבי.

רוטב תותים- לא יודעת כמצויות כי הרבה תלוי בתותים אבל הכנו מכמעט ק"ג תותים מהממים רסק בבלנדר , הוספנו מיץ משני לימונים וסוכר. צריך לטעום כדי להחליט מתי זה מתאים. מתחילים מרבע כוס ומוסיפים לפי צורך. זה טעים ברמה אחרת
 

merav999

New member
כן יש/יהיה באדיבות החוברת של החיפושית


בורקס תרד וגבינת שקדים

פירה מלכותי (שכבה של פירה עם שמן זית ושמן אלפרו, מעל פרוסות של תפוחי אדמה ועגבניה, ורוטב של פלפלים אדומים עם שמנת אלפרו).

קפרצ'יו סלק

גבינת שקדים (רגילה, עם עגבניות מיובשות ועם פסטו)
 
למעלה