וזה התירוץ שלך כדי לא לחשוב על דברים לפני שאתה עושה אותם?
כפי שאמרו חז"ל "סוף מעשה במחשבה תחילה", ובמיוחד כאשר מדובר בנושא חשוב כל כך כמו זוגיות וילדים, זה משהו ששווה להקדיש לו מספיק מחשבה, אני אומנם לא יכול להיות בטוח במאה אחוז שבחורה מסוימת מתאימה או לא מתאימה לי, אבל אני יכול להיות בטוח בסבירות גבוהה, יש הרבה קשרים בעייתים שאנשים נכנסים עליהם משום שהם לא חשבו על כך מראש כמו שצריך או משום שהם היו בטוחים שהם יצליחו לשנות את הצד השני, בנוסף לכך יכול להיות שהם גם הלכו שולל אחרי משיכה או/ו רגשות, בלי לחשוב מספיק על התאמה ועל הנתונים היבשים, עם הזמן המשיכה והרגשות פוחתים, ומתגלה האמת, שאין מספיק התאמה.
אני גם לא מאמין גדול במזל, כפי שציינתי אני לא פוסל על הסף על הנושא ילדים, אבל לא הייתי מתחתן עם מישהי שלא רוצה ילדים, ומישהי שלא רוצה ילדים מוריד לה הרבה נקודות אצלי, ואם זה בא עם דברים חשובים נוספים שמפריעים לי, אז אני מעדיף לוותר על זה מראש. תגיד לי שעושים קניה חשובה, כגון קניה של רכב או דירה אז גם לא צריך לבדוק אותם, ולהגיד "שבמלא אי אפשר לדעת מראש" וללכת על ההצעה הראשונה שמקבלים? אפילו אם היא נשמעת ממש גרועה, ויש אלטרנטיבות הרבה יותר טובות? אני מעדיף להתייחס לזוגיות ועל אחת כמה וכמה לנשואים כעל קניה של רכב או דירה, ולא כעל קניית גרביים.
"הנתונים היבשים על אדם הם הנתונים האובייקטיביים שלו, כמו למשל, השכלה, משפחה, הכנסה, מנטאליות, תרבות, בריאות וכו'. הנתונים "הרטובים" הם התחושות הסובייקטיביות שיש על האדם, למשל משיכה אליו, אהבה, הערכה או הערצה."
"אנשים רבים מתעלמים מהנתונים היבשים, כמעט לחלוטין. הם מעניקים דגש מוגזם ולעיתים טוטאלי לנתונים הרטובים של בן הזוג שלהם, לתחושות ולרגשות שלהם כלפי אדם מסוים, ומפתחים עיוורון כמעט מלא לנתונים האמיתיים והיבשים שלו. רק לאחר שנים הם משלמים את המחיר על התעלמות זו, כשהם מגלים שדווקא הנתונים היבשים משחקים תפקיד קריטי בניבוי הצלחה או כישלון זוגי."
http://www.ybc.co.il/PAGE616.asp
"In layman's terms: if there's a million to one chance against something of vital importance happening, then it's that one time rather than the other million times. This is Truth in Television to a certain degree that it becomes likely that an extremely improbable event will occur to someone, and it's his story that's told."
"This comes up most frequently when characters say Never Tell Me the Odds, and occasionally when someone makes a few calculations. A good approximation of these odds is the chance of flipping a coin twenty times and getting heads every time."
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MillionToOneChance