ילדים זה עם אכזר

QueenOfMagic

New member
ילדים זה עם אכזר ../images/Emo7.gif

היום כשהלכתי עם חברה שלי עם הכלב שלה חזרו (מוקדם מדי לטעמי) ילדים מבית הספר הביתה. אחד מהילדים סתם ללא סיבה מוצדקת (לא שיש אחת) רץ בשקט בשקט כדי לבעוט בחתול שישב על המדרכה לתפוס קצת שמש. למזלו של החתול הוא הרגיש את מה שהולך לקרות וברח מהבעיטה האדירה שהיה צפוי לחטוף מאותו ילד (אני אפילו לא יכולה לקרוא לייצור הברברי הזה ילד - כי אם זה ילד פשוט לא מגיע לו לחיות בעולם הזה). הילד לא וויתר ומצא חתול חולה (ראו שהחתול חולה מאוד אפילו) הוא וחבריו של הילד הקיפו את החתול ואז פה אני נכנסתי..איימתי להתקשר למשטרה ומה החצוף הזה עונה לי?!?! תתקשרי... אם יש דבר שאני לא סובלת חוץ מילדים באופן כללי זה ילדים חצופים שמתעללים בחיות. איחלתי לילד בליבי מוות ביסורים רבים וחזרה בגילגול הבא כחתול שערס תורן אחר יבעט בו. זה ממש לא העולם שהייתי רוצה להביא ילד אליו...פשוט לא מגיע לאחרים לבוא לעולם בו ילדים לא רק שמכלים את משאבי כדו"א אלא מתעללים בחיות..סתם כי זה כייף... (במקור הכתיבה שלי היתה יותר חריפה מזה..וממש ניזהרתי שלא לקלל ולא לגדף או לאחל דברים יותר קשים ממה שכתבתי עכשיו). ושלא יגידו לי אימהות מאושרות "אבל הילד שלי לא כזה" כי למישהי יש ילד כזה גם אם זה מוכחש ע"י האימא וגם אם זה רק חבריו של הילד שלה ואין פה הכללות כי אני לא מכירה את כל הילדים בעולם אני רק יודעת שאני לא הייתי כזאת. ואין מה לעשות צדק מי שאמר "ילדים זה עם אכזר"...אני סבלתי מהעם הזה בהיותי ילדה ואני לא חושבת שלשום ילד עתידי שהיה אמור להיות לי צריך לסבול מבדיוק אותו סוג ילדים שנתקלתי בהם היום.

XUXA141

New member
ילדים הם התוצר של ההורים שלהם.

באחד הפורומים בוואינט הועלתה שאלה של אם לילדה בת 13 (!) שמסתובבת בפאבים (!) והאם "לא יכולה למנוע ממנה כי כל הילדים בחברה שלה מסתובבים שם". והיא מודאגת כיצד למנוע מהילדה להתדרדר לסמים ואלכוהול בעקבות חבריה. בת 13!! וילדה אחרת מסתבכת בצרות אחרי שקיימה יחסים אורליים עם חבורה של בנים והם צילמו אותה. בת 14 (!). 14! הגיל שבו עוד צריך לצחקק מול תמונה של בראד פיט ולהסמיק אם הבן שאת אוהבת הסתכל לכיון שלך! מנין ילדה בת 14 בכלל יודעת מה זה מין אוראלי? איפה לעזאזל ההורים שלה? אולי ההורים שלה עסוקים בלהטיף לילודה בפורום כאן ואין להם זמן לקלוט מה קורה בבית שלהם? רבונו של עולם, למה אנשים עושים ילדים בכמויות, מטיפים לעשיית ילדים בכמויות, רואים את מי שחושב אחרת מהם כמטורף או מעוות, ובסוף מה?

Arfilit

New member
איך את יודעת

שההורים שלה עסוקים בלהטיף לילודה? אולי הם עסוקים בדברים אחרים? ואולי הם פשוט מחנכים גרועים? למה החיבור בין הורות גרועה להטפה לילודה הם אוטומטיים בעינייך?

XUXA141

New member
לא אוטומטי אבל..

ברגע שהרוב המוחלט של האנשים עושים ילדים, וזה מובן להם שצריך ילדים, ואולי הם לא מטיפים כולם אבל בהחלט ירימו גבה ויתמהו אם מישהו לא רוצה ילדים, ומצד שני כל כך הרבה ילדים אלימים, חצופים, מסוממים, מתעסקים במין ובאלכוהול בגיל עשר וכו' - יש איפשהו נקודות השקה, לא? הנקודה היא שאנשים מטיפים להולדה, ומצד שני יש כל כך הרבה הורים גרועים. סימן שלפחות חלק מהמטיפים הם הורים גרועים. ואגב, הכי הרבה פשע יש במשפחות מרובות ילדים, מהסיבה הפשוטה שאי אפשר להשתלט על כל כך הרבה ילדים.

I s t a r

New member
לעניות דעתי

אנשים לא מקדישים מחשבה רבה ,אם בכלל -לנושא ההתרבות האנושית ועם זאת נוקטים גישה צדקנית ומתנשאת כלפי כל מי שמעיז להקדיש לכך מחשבה, או רחמנא ליצלן- לבחור אחרת מהם. בו זמנית, בחברות רבות- הנטיה לא לקחת אחריות על יוצאי חלציך די מקובלת. אם מדברים על החברה הישראלית- הטענה" אה,זה רק ילדים"- מאוד מקובלת לתירוץ כמעט לכל דבר- החל בהתנהגות מזעזעת אחד כלפי השני וכלה באותה התנהגות בדיוק כלפי בעלי חיים. הקמת רעש,חוסר התחשבות באחרים, אלימות ופריצת גבולות הם נורמה בחברה בה טענה זו נותנת לגיטימציה כמעט לכל דבר. אין לי ספק שאילו אנשים רבים יותר היו גם לוקחים אחריות על הבחירה שלהם להתרבות ומבינים שזה מעבר ללהוליד ודורש אחריות עמוקה הרבה יותר לחינוך וליצירת חברה מתוקנת, הדברים היו נראים אחרת.

Arfilit

New member
הסיבה "הפשוטה" לה את טוענת

לא כל כך פשוטה. יכולים להיות שלל הסברים אחרים לסטטיסטיקה הזו (אם היא נכונה. לצורך הענין אני מניחה שכן). הסבר אחר (ואשר נשמע לי הרבה יותר הגיוני באופן אישי): חלק גדול מהמשפחות מרובות הילדים הן במעמד סוציואקונומי נמוך - שם המושג של "תכנון המשפחה" פחות מקובל או פחות מופנם. בשכבת האוכלוסיה הזו גם סטטיסטיקת הפשיעה גבוהה יותר - בשל תנאי הפתיחה הנמוכים יחסית. ולגבי ההסבר הראשון שאת נותנת, ההשקה הסטאטיסטית שאת מתארת נשמעת לי רחוקה, ועם רוח קלה של התנשאות (כאילו את אומרת: "הוב המוחלט(!) חוץ ממני....). לא הצלחתי בינתיים לנסח למה זה כל כך רחוק בעיני - אבל אני אשתדל בהמשך - על מנת להסביר את עצמי.

XUXA141

New member
הרוב..

רוב האנשים עושים ילדים. זו עובדה למה הם עושים ילדים? מכל מני סיבות אבל אחת הבולטות היא ש"ככה זה". זה פשוט מקובל וככה כולם עושים. כמה אנשים מתוכם עושים ילדים כי הם באמת באופיים אוהבי ילדים ומוכנים להשקיע ולהנות מזה ( כי אם לא נהנים מהר מאד נוטשים ועושים את המינימום)?

Arfilit

New member
אני באופיי

אינני אוהבת ילדים. גם אינני שונאת אותם. גם בנזוגי - באופיו - איננו אוהב ילדים. ובכל זאת שנינו החלטנו להיות הורים. לא כי "ככה זה" אלא לאחר חיבוטים ומחשבות שונות (אחרות אצל כל אחד מאיתנו). ואגב - את באופייך אוהבת ילדים?

XUXA141

New member
לא.

אני עשיתי אחד כי זה המקסימום שאני מסוגלת לוותר על דברים בחיים שלי, וגם אותו תמיד החשבתי כ"מבוגר נמוך". ילדים של אחרים אני לא אוהבת, ואם הם גם מלוכלכים, מנוזלים או סתם עם חיתול מלא, שלא יעיזו להתקרב אלי. למה עשיתי את האחד? כי ידעתי שאוכל להתייחס אליו כ"מבוגר נמוך". אם לא הייתי יכולה לחנך אותו כך - לא הייתי עושה אותו.

Arfilit

New member
אני לא מבינה

עשית אותו כי ידעת שתוכלי להתייחס אליו כאל מבוגר נמוך? אני לא רואה כאן את הסיבה. את הבסיס לרצון. רצית מבוגר נמוך בחייך? זה נשמע כאילו את אומרת שהחלטת להוליד ילד כי חישבת ומצאת שהוא לא יפריע לך. איזו מין סיבה זאת לעשות דברים? אנחנו עושים דברים כי אנחנו רוצים אותם. אנחנו חושבים שהם ישמחו אותנו. יקדמו אותנו. יעשירו אותנו. יקלו עלינו. כל מיני סיבות. את הסיבה: "ידעתי שזה לא יפריע לי" כדרייב לעשיית דברים לא היכרתי. אני מבינה שזה הסבר ל"למה רק אחד" - וזו גם סיבה טובה לכך בעיני. אבל השאלה שלי היא למה אפילו אחד? למה בכלל ילדת מלכתחילה? ועוד נקודה - מההודעה הקודמת שלך - היה נשמע כאילו את מלינה על הורים שהם באפיים לא אוהבי ילדים - ולמרות זאת הביאו ילדים לעולם. הודעה אחת לאחר מכן - את מעידה על עצמך שאת לא אוהבת ילדים. אז אני כבר ממש לא מבינה - על מה הלנת מלכתחילה אם גם את נהגת באותה דרך? או שאולי לא הבנתי נכון - וזו לא היתה ביקורת / תלונה כלפי הורים שאינם אוהבי ילדים באופיים?

XUXA141

New member
לא הבנת, אנסה להבהיר.

רציתי ילד אחד כתוספת לחיי, כי ידעתי שהמחיר הוא אחד שאני יכולה להרשות לעצמי, בגלל שידעתי שהוא יהיה מבוגר נמוך. למשל - "ילד" יכול להשכב על הרצפה של הסופר ולעשות סצינות. "מבוגר נמוך" לא יעשה כך. למה? כי חינכו אותו שזו לא התנהגות . אז אם היו אומרים לי שהבאת ילד כרוכה באותה סצינה בסופרמרקט, לא הייתי יולדת אותו. הכל שיקול של בעד ונגד. ובמקרה של ילד אחד, שכאמור ידעתי באיזה צורה אני אחנך אותו ( יחד עם בן זוגי כמובן שהיה באותה דעה), שיקולי הבעד גברו על שיקולי נגד . אני לא מלינה על הורים שלא אוהבים ילדים. אני מלינה על הורים שטוענים שהם אוהבים ילדים, שמביאים ילדים, ואז חושבים שבזה נגמרה העבודה ואפשר לשחרר אותם חופשי, והתוצאה - אלימות, פשע וסמים.

Arfilit

New member
אכן לא הבנתי אותך

גם לי יש הרבה על הורים שחושבים שעם הלידה אפשר לנוח - או לחילופין - שחושבים שאושרו של הילד כרוך באי הצבת גבולות כלשהם באשר הם שם (וזה למרות שמהכירותי איתך עד היום די ברור לי שאנחנו לא רואות ממש עין בעין עניינים שונים הקשורים בחינוך וגם שלא בחינוך...
לפחות פה אנחנו מסכימות).

Kalla

New member
לרוב ההורים מרובי הילדים

אין אפילו אינטרנט.

Arfilit

New member
אבל אבל אבל -

ביקשת שלא נגיד "אבל הילד שלי...", והבת שלי עדיין לא בגיל שאפשר בכלל למדוד את הדברים האלה (לעת עתה היא מאוהבת בכלב של השכנים והוא מחזיר לה אהבה...) - אבל - כמו שאת לא היית ילדה כזו, וכמו שאני לא הייתי כזו, יש עוד ילדים שאינם כאלה. ומי שלא היה ילד כזה - יש סיכוי רב יותר שיגדל להיות הורה שמחנך ל"לא להיות ילד כזה". אגב - לפני זמן מה ראיתי בן של שכנים (בן 6 בערך), שהזיק המרושע נדלק לרגע בעיניו, והוא כמעט מציק לחתול בשכונה. אמא שלו קלטה את זה רגע לפני - והעמידה אותו במקום בצורה מאוד ראויה ומאוד אסרטיבית בעיני. אז יש גם הורים אחרים.

XUXA141

New member
ברור שיש גם הורים אחרים אבל..

זה רק הולך ונעשה גרוע יותר ויותר - האם לפני חמש עשרה שנים תלמיד היה מעיז להתחצף למורה? היום הם חותכים לו את הצמיגים ומרביצים לו. האם לפני חמש עשרה שנה ילדה בת 14 היתה יודעת בכלל מה זה מין אוראלי? האם לפני חמש עשרה שנה ילדים היו אלימים, חצופים, שותים, מעשנים ולוקחים סמים כמו היום? ואני לא מדברת על לפני 200 שנים. אני מדברת על דור אחד אחורה, אפילו פחות! מה לעזאזל קורה לאנשים?

יובלים11

New member
תגובה

אני ממש מזועזעת ממך ילדים הם תמימים ועושים הרבה פעמים שטויות גם לי יש חתול והילדים שלי מתים עליו לכלול את כל הילדים ולהגיד שהם ברברים זה טפשות מצדך כנראה שהיתעללו בך ילדים כשהיית קטנה וזה השאיר בך מועקות רבות הדרך היחידה שאת יכולה לצאת מהסבך הזה זה ללכת לפסיכיאטר לשוחח איתו ולקבל טיפול תרופתי אני כשעוד הייתי ילדה רציתי הרבה ילדים וגם לי לא היתה ילדות "מאושרת" בגיל 25 הייתי אמא ל-2 ובגיל 27 אמא ל-3 ואני מטורפת על הילדים שלי ועל כל הילדים אני מרחמת על נשים שאין להם ילדים זה בהחלט בעיה לפסיכאטר

בעיה לפסיכיאטר:

"בגיל 25 הייתי אמא ל-2 ובגיל 27 אמא ל-3 ואני מטורפת על הילדים שלי ועל כל הילדים" ולדעתי זו בעיה לפסיכיאטר! (יש לי טלפון של אחד, שאשלח לך במסר?)

עינת12

New member
עוד בעיה: מחפשת בקדחתנות רופא

שמוכן לבצע הפרדת זרע רק כדי שהבא יהיה בן. לתומי תמיד חשבתי שאצל הורים אוהבים מי שבא ברוך הבא....

alit2

New member
בעיה לפסיכאטר

כן יש אמהות צעירות ומאושרות, מה לעשות??? רובנו לא מתות זקנות עריריות ,מה לעשות??? ואם את מכירה פסיכאטר זה אומר דרשני. תשלחי לכל המתוסכלות שלא אוהבות ילדים. כנראה שהם אף פעם לא היו ילדים זו בעיה. או שהם לא אהבו את עצמם בתור ילדים וזאת כבר בעיה מאוד גדולה שרודפת אותם עד המוות.

למעלה