ילדים זה עם אכזר

Arfilit

New member
ראשית -

את לא יכולה לדבר מגרונו של מי שהוא הורה לשניים או יותר ילדים. בכנות לא ניסית את זה. אני מכירה נשים שמספיקות גם הורות וגם דברים אחרים. אמנם ההורות תופסת מקום - אבל גם שיעורי סלסה - וממילא בזמן שלהם את מוותרת על דברים אחרים. אבל לא על זה שאלתי אותך. מה ששאלתי - זה למה את מציירת נשים שבחרו להיות אמהות במשרה מלאה כפחותות ערך? גם הבחירה בהורות מלאה היא בחירה לגיטימית, ויש לגנות ולהוקיע גם את הנטיה החברתית הקיימת לזלזל במי שהיא רק אמא (ואולי לא יודעת מהו דיסוננס קוגניטיבי. כאילו - דהה... זה כזה חשוב לדעת מה זה? ידענות איננה חזות הכל - וידע בתחום מסויים בטח ובטח שאיננו חזות הכל. את בודאי מכירה שניים שלושה אנשים שלמדו באוניברסיטה ושהם ידענים גדולים ושהם חרא של אנשים. אני יודעת שאני מכירה כאלה.).

XUXA141

New member
אז ככה.

קודם כל, היות והאישה כל כך משוויצה בקטע של האמהות, הבנתי שזו תכלית חייה, ומה לעשות שכשמתעסקים בדברים שקשורים לאמהות, אין זמן ללמוד מושגים בפסיכולוגיה... ולעצם הענין - ההבדל נעוץ ב סיבה שבעקבותיה אישה תבחור להיות עקרת בית - יש המון סיבות לא נכונות וסיבה אחת נכונה. הסיבות הלא נכונות הן אילוצים כגון בן זוג שוביניסט, או חינוך מילדות שזה תפקיד האישה או לחץ חברתי. הסיבה הנכונה היא שלמרות שיש לאישה כל האפשרויות וכל ההזדמנויות, היא אוהבת מאד את כל מה שקשור בלהיות עקרת בית ולכן בחרה בזה למרות שיכלה לבחור בכל דבר. עכשיו, יש המון חסרונות בלהיות עקרת בית - כשהמרכזית היא חוסר הערכה. היות ולא מקבלים שכר, בחברה שלנו אדם מוערך על ידי שכרו. נוסף לזה אין אפשרות קידום, אין שימוש באתגרים שכליים ומדובר בעבודה סיזיפית שלא צריך שכל רב בשביל לעשות אותה.גם אין אינטרקציה עם אנשים מבוגרים. כל הדברים הללו גורמים לזה להיות לא אטרקטיבי ולכן העובדה שבכל זאת רוב מי שעוסק בזה זה נשים, אומר דרשני. האם יתכן שכל הנשים שנמצאות בתפקיד זה באמת בחרו בזה מרצונן החופשי המוחלט למרות שעמדו בפניהן כל האפשרויות?

shellyshelly

New member
חיפשתי בכל הפורום הודעה כזו

תודה. עכשיו אני יכולה להציג את הסוגיה שמציקה לי וזאת ללא צורך לפתוח שרשור חדש. סוגיית ה"לדבר בשם". אני מכירה את עצמי בתור אדם ביקורתי. אולי אפילו ביקורתי מידי. בכל פעם שאני רואה ילדים מוזנחים ליבי נחמץ. אני כן אוהבת ילדים, אבל מתוך בחירה, לא מעוניינת להוליד. כרגע גם גידול ילדים שאינם שלי לא בא בחשבון מבחינה כלכלית. זה היה רקע כללי. השאלה שאני מפנה לפורום היא כזו: האם אתן חושבות (מופנה לכולם ללא אפליה) שיש לי זכות לבקר הורים (שלא בפניהם) על גידול וחינוך (מסכימה עם שושה - בד"כ "א-חינוך) ילדיהם? האם יש לי זכות להעביר ביקורת כשאינני נמצאת בנעליהם? זהו. שאלה קטנה, מחכה לתשובות. תודה.

prizman

New member
יובלים, אין ספק שאת צודקת.

מצד אחד את כותבת שילדים הם תמימים, ומצד שני שילדים התעללו בה בילדותה. מצד אחד את שולחת אותה לטיפול פסיכאטרי ותרופתי ומצד שני מגדירה את עצמך כמטורפת. אכן היגיון צרוף.

למלכת הקסמים...

אני חדשה בפורם הזה...קראתי את הודעתך ולא רציתי לקרוא את התגובות כי אני לא יודעת עד כמה אנשים מתחסדים פה אני מגיבה את דעתי ... לא פעם ולא פעמיים נתקלתי בילדים ניתעבים כשאני רואה ילד אפילו הכי קטן שבא לעשות דבר כזה אני נישבעת לך בא לי לבוא אליו ולהתחיל לבעוט בו!!! לא רק ילד כמובן כול אדם שעושה מעשים כאלה הוא נתעב בעיני ומגיע לו למות דווקא שמחתי לראות את מה שכתבת(לא המקרה כמובן) אלא הדרך שבא אמרת את מה שאת באמת חושבת בלי לחשוב מה יגידו אחרים...

שייגעצה

New member
לילדה האסורה

אני רואה לך בעיניים? אז מה, ממי, כולם מתחסדים? רק את יודעת מה אמת ומה שקר? הידיעה בידך בלבד? לך הזכות לקבוע למי מגיע למות ולמי מגיע לחיות? האם את לקחת על עצמך את תפקידו של היושב במרומים? לא, רק שאדע אל מי להתפלל שישאיר אותי בחיים...
סתתתתם. יאללה, ברצינות. נכון שאת רואה כמה שזה לא מאוזן, מה שאת כותבת פה? את חמודה אבל.. מבולבלת כהוגן.
*** את שמה לב מה את עושה, נכון? בא לך לבעוט בילד בגלל שאף אחד לא כיוון אותו בחיים! על זה שלא היו לו הורים טובים. את רוצה להגיב באלימות כלפיו על האלימות שלו. לא תשיגי ככה כלום, חוץ מעידוד האלימות. אלימות מזעזעת אותך?! עשי משהו! התנדבי למרכז לטיפול בנפגעי אלימות למשל. התנדבי לארגונים שמארגנים חוגים ללא תשלום לילדים במצוקה למשל. אם את מסווגת אותו באומרך "מגיע לו למות" את הופכת למפלצת בעצמך. ילד לא מבחין בין טוב ובין רע. אם אין מישהו שיכוון אותו הוא יכול להיות כל דבר. אם ההורים שלו לא עושים את זה אז את רוצה לתקן את המצב על ידי כך שאת תחליטי מי לחיים ומי למוות על תקן של "מטהר הגזע"? אני מקצינה את תגובתך בכוונה, על מנת שהאבסורד שבה יחדור לתודעתך. והיי סמוכה ובטוחה שאנני חושבת שאת רעה. נהפוך הוא. אני חושבת שאת ילדה טובה אבל גם פגועה וגם .. נסחפת.

שייגעצה

New member
תגידי, מלכת הקסמים,

בתור אחת שכותבת על עצמה בכרטיס שלה ש"רוע זה השם השני שלי", אני כבר לא כל כך יודעת מה את. טובה או רעה? ואיזה מן ילדה היית? אם היית ילדה רעה, ועכשיו את טובה, אז אין לך זכות דיבור. טוב תעשי אם לא תבקרי, כי אין לך זכות. ואם היית ילדה טובה, אז איך זה שכל הילדים אכזריים?! עובדה, את היית ילדה טובה. אז.. מה נכון?!

TRIDENT

New member
ילדים הם עם אכזר

ילדים הם אולי עם אכזר, אבל המבוגרים הם אכזרים הרבה יותר. אל תשכחי שהילדים הם בסה"כ השתקפות של המבוגרים שמגדלים אותם. המעשה הזה של הילדים הוא נתעבב, אבל קצת נסחפת פה, לא ? "פשוט לא מגיע לאחרים לבוא לעולם בו ילדים לא רק שמכלים את משאבי כדו"א" ? מי שמכלה את משאבי כדור הארץ זה המבוגרים ולא הילדים ! נראה שבהסחפות שלך קצת היזקת לנושא הפורום. את מצטיירת כך כפנטית, שמרוב תיעוב לעניין הילדים לא מסוגלת לראות דברים כמו שהם.

למעלה