תודה לך!
אני אספר את הסיפור מהצד שלי, ואנסה להשלים מה ששאלת. בתקופה האחרונה של ההריון, הינו בקשר קבוע. היו חששות שהמיילדת לא תוכל להגיע (תהיה בלידה אחרת), ואני, הזכרתי ל-MISE שאני לא מקצועית, ושאני לא מוכנה להיות אחראית במצב של לידה ללא מיילדת. התכנון היה שהיא תקרא לי בשלב מוקדם, ולמיילדת בשלב מתקדם יותר. בשבת, בשעה 20:15, MISE התקשרה. אמרה שירדו המים, ויש צירים אבל היא לא בטוחה שזה זה. שאלתי אם היא רוצה שאבוא, והיא אמרה שכן, אבל לא למהר. אז התארגנתי ויצאתי לדרך הארוכה והפקוקה (אם תרצי שאהיה גם בלידה הבאה תצטרכי לעבור צפונה....
). הגעתי קצת לפני 23:00, ועוד נשארתי כמה דקות באוטו, לנפח את הכדור (הבטחתי שאביא, ולא רציתי את הרעש המטרטר בתוך הבית). כשהגעתי גיליתי את MISE עם צירים חזקים ותכופים מאד. חשבתי שהיא בשלב מתקדם של הלידה, אבל מכיוון שהלידה הקודמת היתה מאד ארוכה, העדפתי לא להגיד שום דבר. הצירים היו מאד תכופים, כך שלקח כמה צירים טובים עד שהצלחתי להתארגן - שמן, כיבוי האור הגדול, שירותים... די מהר היה לי ברור שהיא בשלב המעבר, אבל שוב - לא העזתי להגיד כלום. שאלתי, אם היא לא חושבת שכדאי כבר לקרוא למיילדת - והסתבר שהיא כבר קראה לה, לפני שהגעתי. מתישהו, MISE אמרה שהיא צריכה לשירותים. ניסיתי לשאול אותה אם רק בזמן ציר או כל הזמן - ואמרה שכל הזמן. הלכה לשירותים, ואני דאגתי שאולי אלו צירי לחץ, והתינוק יצא בשירותים.... אחרי זמן לא-ארוך, היתה הפסקה קצרה בין הצירים (כלומר: יותר מחצי דקה-דקה שהיו קודם P-: לא ממש הפסקה ארוכה) וניחשתי (שוב: לעצמי) שזו המנוחה של פתיחה מלאה. אחריה הצירים באמת השתנו, והפכו למה שנראה לי כצירי לחץ. גם בנזוגה (שדילג בין ארגון כללי, לטיפול בתינוקת הבכורה שהתעוררה, לחדר בו היינו) חשב שאלו הם צירי הלחץ. MISE היתה עכשיו בבריכה. לוחצת בכל ציר. להערכתי עברו כ-10 ד' (הסתכלתי כל הזמן בשעון, כי ידעתי שכשיצא התינוק אני אשכח, אז שתהיה לי הערכה). ואז היא אמרה שהראש בחוץ. הושטתי ידיים לבדוק - ואכן, כל הראש היה בחוץ. אמרתי לה שתושיט ידיים - מתוך כוונה שהיא תוציא את התינוק בעצמה, אבל כנראה שלא הייתי ברורה, או שהתנוחה לא היתה נוחה לשחרר ידיים, ופחדתי שהתינוק ישאר במים לאחר יציאתו, לכן בציר הבא שמרתי עליו, ואכן הגוף יצא בבת אחת. עזרתי להרים אותו. MISE הרגישה/ראתה שחבל הטבור כרוך סביב הראש, ושחררה אותו. תינוק נולד. בהתחלה הוא היה מאד מאד שקט. לא בכה. שמתי עליו יד, בשביל לזהות שהוא נושם (גם ראיתי אותו זז). זה היה קטע שדי פחדתי - כי אין לי כלים לזהות אם משהו לא תקין, או לעשות משהו בנדון. אחרי כמה רגעים הוא התחיל "לחרוק" בעדינות. הסתכלנו בשעון (כמובן שלא זכרתי) - 23:50. דאגנו לחמם אותו. אחרי כמה דקות נוספות MISE יצאה מהמים וילדה את השיליה על הספה הצמודה (כשהתלוננה שיש עוד צירים, הצעתי, בצחוק, כלמודת תאומים, שאולי יש שם עוד תינוק... בדיחה שמובן למה לא התקבלה באהדה רבה...) שוב - לא ידעתי להגיד אם השיליה שלמה ותקינה או לא. המיילדת התקשרה, והסתבר שהסתבכה בדרך והיא מתעכבת. סיפרו לה שיש כבר תינוק... MISE נראתה חזקה ו"כשירה" לחלוטין, אבל קצת פחדתי שהיא תלך להתקלח ויסתבר שזו אשליה, ורציתי שנחכה למיילדת. בשלב הזה ניסיתי לתמרן בין לא להשאיר את MISE לבד, לבין לאפשר למשפחה החדשה זמן ביחד-לבד (הבכורה ישנה בחדר אחר). בסוף, מכיוון שהמיילדת התעכבה, בכל זאת MISE הלכה להתקלח, מפקידה בידי את האוצר המתוק. המיילדת הגיעה כאמור, בערך שעה לאחר הולדת התינוק. בדקה, הסבירה, חתכה את חבל הטבור (כבר לא היתה זרימה בכלל, והיא לא רצתה להשאר הרבה זמן במקום). והשאר יסופר בדפי ההסטוריה... שמחה שהייתי שותפה ברגע המרגש הזה. מצד אחד - זו היתה הזדמנות חד פעמית עבורי, מאד קוסמת, ומצד שני נמצאתי במקום של אחריות שלא יכולתי לקחת על עצמי. תוך כדי, הרגשתי רגועה (אולי בגלל שבכל זאת ידעתי מראש שהאפשרות הזו עלולה לקרות), ונעזרתי בנסיון שהיה לי מלידות קודמות שליוויתי, אבל היה כאן גם הרבה מזל... תודה גם על המחמאות האחרות בשרשור