יעוץ בהחלפת חברת גז

יעוץ בהחלפת חברת גז

שלום לכם אנחנו מספר בנינים המקושרים בחוזה לאספקת גז עם אמישראגז. אנו שוקלים מעבר לחברת גז אחרת למען הוזלת העלויות. נשמח אם נקבל כאן טיפים לבדיקת הנושא, מה דורשים ומקבלים ואפילו שמות של חברות גז המתחרות על מתן שרות .

אני ממליץ בחום לעבור לחברת החשמל .

אין כמו כיריים חשמליות לא היה ולא יהיה , שלא יטעה אותכם אף אחד זה לא צורך חשמל גדול . במיוחד אם מבטלים את השימוש בגאז משותף שהוא יותר יקר מבלונים . בכל הפרמטרים כיריים הלוגניות עולות על כיריים של גאז . הפרמטרים הם היופי נוחות הנקיון ונוחות השימוש . הקניה הראשונית היא אמנם יותר יקרה אבל את זה שוכחים מהר מאוד יש לי כיריים כאלו כבר 10 שנים .

חי צומח

New member
כמה חשמל זה אוכל?

מה ההספק ב"וואט" של כיריים חשמליות? זה לא אוכל חשמל בכמיות? אני שואל זאת משום שגז הוא זול מאוד, וחשמל היום הוא די יקר לשימוש כזה.

בקומקום חשמלי אתה משתמש ?

שמת לב שלקומקום חשמלי יש גוף חימום של 2000W , ממש כמו לדוד שמש ובכל זאת לא שמעתי אף אחד שואל על צריכת החשמל של קומקום חשמלי, מהסיבה הפשוטה אומנם ההספק הוא גבוה אבל לא משלמים על הספק אלא על ההספק +הזמן = קילו וואט / שעה . כנ"ל כיריים הלוגניות . הכיריים אוגרות חום מצויין ולכן הן לא פועלות רצוף בזמן הבישול יש להן טרמוסטט שמפסיק ומפעיל אותן . גם בסוף הבישול אפשר לכבות אותן לפני הזמן כי החום ממשיך לעשות את שלו . אני לא הרגשתי בשום שינוי בחשבון החשמל שלי כשעברתי להשתמש בכיריים הלוגניות חשבון החשמל האחרון שלי היה 600 ש"ח, כמה היה שלך ? עוד יתרון ששכחתי , אפשר לזרוק את פלטת השבת המעצבנת , שצריך גם לדאוג לה למקום איכסון , להוציא להכניס ,לפנות לה מקום . כששמים את הכיריים על עוצמה נמוכה = מס 1 או 2 הן מתפקדות כפלטה לכל דבר . אני לא דתי אבל לחמין בשבת הן מצויינות . הבישול בכיריים הלוגניות יותר טוב כי החום מתפזר באופן שווה בתחתית הסיר ולא כמו בכיריים של גאז, שהלהבה מחממת רק חלק מהסיר והחום מתפשט בצורה לא שווה לחלקים האחרים של הסיר .

חי צומח

New member
נשמע מעניין...

שמע, קומקום אני מפעיל לזמן קצר מאוד. העניין כאן, הוא שנניח וההספק הוא 1000W, ואני מבשל נניח שעה ביום (לפעמים אפילו יותר), זה אומר שאני צורך 1 קוט"ש ביום על בישולים. זה אומר שאני צורך 30 קוט"ש בחודש, שזה בערך 15 ש"ח לחודש. בהחלט לא נורא..;) השאלה היא, האם באמת ההספק הוא 1000W. יש לך פרטים על זה? אולי יש לך עדיין את הקטלוג של הכיריים שרכשת?

לא אין לי פרטים הכיריים כבר 10 שנים

אצלי . תוצרת באוכנט . להפטר מהטירדה של חברות הגאז ובבתי קרקע להפטר מהבלונים המכוערים והמועדים לגניבה , זה עושה את כל ההבדל . אין הבדל משמעותי במחיר ( פרט לקניה ) לדעתי ההלוגניות אפילו זולות יותר , החום שלהן לא הולך לאיבוד בחלקו כמו בגאז .

חי צומח

New member
טוב, אולי זה לא כ"כ משלתם, שים לב:

עשיתי מחקר קצר ב"זאפ", ואלו הנתונים על מרבית הכיריים החשמליות: הספק מוקדי החימום: שמאל אחורי - 18 ס"מ הספק 2000W ימין אחורי - 14.5 ס"מ הספק 1200W שמאל קדמי - 14.5 ס"מ הספק 1200W ימין קדמי - 21 ס"מ הספק 750W / 2200W הספק כולל: 6000W. טוב. מה שאומר, שבקלוות אפשר להגיע לתוספת בצריכת החשמל של 60 ש"ח בחודש ויותר. לצורף העניין, גז מרכזי עולה באזור ה-25 ש"ח לחודש. בחישוב לשנים רבות, ברור לגמרי שעדיף גז!

שוב פעם אין קשר מובהק ל וואטים

תכלס חשבון החשמל לא משתנה . אנשים משלמים על שידרוג הפלאפון שלהם יותר ( ללא כל צורך אמיתי )

yrnkrn

New member
ההספק לא קובע לך את חשבון החשמל

כמו שכתב האיש הפשוט אתה משלם על צריכת קוט"ש כלומר הספק מוכפל בזמן שהכיריים מחממים שנמדד בשעות. לא כמו בכיריים של גז, לכיריים חשמליים יש טרמוסטט ובזמן בישול הם נדלקים ונכבים כדי לשמור על הטמפרטורה הרצויה. לכן צריך להכפיל לא בזמן הבישול אלא בזמן שהכיריים ממש מחממים שהוא קטן בהרבה מזמן הבישול. מאחר שהזמן הזה לא ידוע שיטת ההשוואה הנכונה בין אמצעי חימום שונים היא מה עלות אנרגית החימום שמופקת בכל אמצעי. בהשוואה כזו יוצא שהחשמל זול יותר.

ענתש

New member
אוף ../images/Emo178.gif אתה מבשל ?

אני ובעלי בדיוק בויכוח הזה... יש לי כיריים חשמליות (הלוגן) כבר 6 שנים ולפני כן תמיד בישלתי על גז. אני בשלנית מאד, אוהבת לבשל ומבשלת המון. והחשמל... זה לא זה. זה פשוט לא זה. 6 שנים ועוד לא התרגלתי לעניין של "מרגישים" את הזמן הנכון של הבישול ושהזמן שלוקח לזה להתקרר הוא ארוך ולכן או רוצים להוריד חום משמעותית (מי אמר אורז ?) צריך להחליף "להבה" וכו'. אני רוצה בבית החדש לחזור לגז. בעלי לא מוכן בלוני גז בבית (האמת שגם אני מתה מפחד עם הילדים בגינה וכו'. וגם כי זה להחזיק פצצה ליד הבית, פשוט ככה). עוד לא נפתר הויכוח. ומסכימה אתך שצריכת החשמל של זה לא משמעותית בכלל. זה לא מורגש בחשבון החשמל אם אני משתמשת הרבה או פחות והחשבון לא השתנה משמעותית אחרי התקנו אותן. המזגן הוא החלק המשמעותי אצלינו בחשבון, לא הכיריים

אם מישהוא מחפש להתאבד

שיגע בכיריים ההלוגניות של אישתי , הוא ישר מקבל " נשיכה ערפדית " מאשתי . קודם כל כיריים הלוגניות הן רהיט כך אומרת אשתי שנית הניקיון קל יותר משמעותית וזה מה שחשוב לבשלניות . יש שיגידו שזורקים את חלקי מבעירי הגאז למדיח וזה הפתרון שלהם אני אומר שהפתרון שלי הוא ריסוס קל של מנקה חלונות וניגוב בדיוק 2 דקות עבודה ולעיתים הרבה יותר רחוקות יש צורך לנקות כיריים הלוגניות 10 שניים אני לא צריך להתעסק עם החלפת בלוני גאז . תשופר אמיתי . כיריים הלוגנית הן שידרוג אמיתי לכל מטבח

חי צומח

New member
ואפרופו מזגן...

את יודעת שעמותת "אדם טבע ודין" הציעו חוק שלפיו המדינה תאסוף את כל המזגנים הישנים ואלו שמבזבזים המון חשמל. הם חישבו ומצאו שזה יחסוך חלק ניכר מאוד מצריכת החשמל הלאומית, מה שיוביל לכך שלא יהיה צורך לבנות תחנות כוח חדשות. (עם קצב הגידול בצריכת החשמל - בעוד 10 שנים נצטרך עוד שתי תחנות חדשות בגודל ובזיהום כמו התחנות של חדרה ואשקלון...) בשורה התחתונה - השיקול החשוב ביותר בקניית מזגן - שיהיה עם דירוג אנרגטי A. ולא משהו אחר!

עמותת אדם טבע ודין - אני ירוק כמוהם

אבל הם מדברים שטויות , כבר ב 2009 יהיה צורך בתחנות חדשות עם מזגנים חדשים או בלי התחנות לא יבנו ע"י חברת החשמל אלא ע"י יצרנים פרטיים .

ענתש

New member
ישן ? המזגן שלי הותקן לפני 6 שנים

ועלה לי כל כך הרבה כסף (סביב 30 אלף ש"ח) כי אנחנו אנשים שחם להם והיה לנו חשוב מזגן טוב. אז הלכנו לבית המזגן וקנינו מזגן משוכלל ומסחרי (7 כוח סוס) לכל הבית עם שליטה בכל חדר ועם רדיאטור מים שמוסיף לחות בחורף ומקרר אותו בקיץ לחסכון באנרגיה. טעות גדולה שאני ממליצה לא לחזור עליה. קודם כל - לעולם לא אקנה עוד מזגן "בוטיק" כזה שרק חברה אחת בארץ יכולה לתחזק ולתת לו שירות וחלפים. השירות של בית המזגן מחפיר ומזעזע ואני לא ממליצה להתקרב אליהם בכלל. גם אין לי יכולת לאיים עליהם שאלך לקבל שירות אצל מישהו אחר - כי *אף אחד אחר* לא מכיר את המזגן ולא מחזיק עבורו חלפים. דבר שני - הם רימו אותי בענק. ורק בגלל בעלי הרגוע והפשרן שטען שההליכה לבית משפט ואיבוד שעות עבודה והעצבים לא יהיו שווים לנו את ה-2500 ש"ח שהתיקון שלהם עלה לנו, רק בגלל זה לא תבעתי להם את הצורה. מקרה שהיה כך - המזגן עבד שנה אחת להפליא ואז הפסיק. באו בית המזגן, בדקו ובדקו והגיעו למסקנה שיש אצלינו הרבה אבן במים ושבגלל זה הרדיאטור של המזגן נסתם ובגלל שהוא נסתם נשרף לא איזה חלק (אמרתי כבר הפין של הפולי ?) ובגלל זה צריך להחליף את כל הרדיאטור וזה לא נחשב באחריות ולכן 2500 ש"ח. אז שאלתי אותם מה נעשה, עכשיו נחליף רדיאטור כל שנה ? לא, אמרו החכמים, הפעם נחבר את זה לא לברז כי אם למערכת עיבוי מים פנימית של המזגן בעצמו ואז לא תהיה אבן. ואני חטפתי קריזה- זו ממש רמאות ! אם ידעתם מראש שאבן במים יכולה להיות בעיה הייתם צריכים להציע לי - שאפשר לחבר את זה כך או אחרת. לא להחליט לבד. אולי הייתי בוחרת לשים מרכך מים ? אולי הייתי בוחרת שיחברו את זה אחרת מראש ? הם גם חיברו את זה איך שבא להם וגם גבו ממני כסף על החלפת כל הרדיאטור. והנקמה הקטנה שלי (כי בעלי לא הסכים לבזבז זמן על תביעות) זה לא להמליץ עליהם ושוב לא להמליץ עליהם ושוב - אל תתקרבו אליהם, לא לגעת בהם אפילו לא במקל. ואם אתם מחפשי מזגן - תקנו מתוצרת כזו שהיא נפוצה וידועה ויש לה 20 חברות שנותנות לה שירות.

לפעם הבאה תספרי לבעלך

שתביעות קטנות זה לא נסחב הרבה ומאוד משתלם . אובדן של יום עבודה שמוחזר בפיצוי

ענתש

New member
אל תחמם אותי עוד יותר.. ../images/Emo123.gif

הנה צד שלי שעוד לא הפציע בפורומים (באלו שאני גולשת בהם הרבה שנים בכל אופן) - אני נקמנית וחמומת מוח ואני לא סולחת ולא שוכחת. זה היה כבר לפני 5 שנים ואני כועסת עליהם בדיוק כמו ב-5 דקות אחרי שזה קרה. אני שומעת את השם שלהם ועולים לי אדים לראש.

yrnkrn

New member
לאלקטרה ותדיראן כולם נותנים שירות

לא הייתי קונה מזגנים מתוצרת אחרת. מה שכתבת נכון גם למערכות טלפוניה, אזעקה, מיזוג, חימום, מחשבים, מכשירי חשמל, מכוניות - הכל. אחרת כשיש בעיות מקבלים שירות גרוע תמורת תשלום מופקע. אגב את הראדיאטור הישן שלקחו ממך אפשר כנראה לנקות בחומצה ולהתקין עוד פעם אבל על החלפה לחדש מרוויחים יותר.

חי צומח

New member
עם כל הכבוד לכחול לבן...

ויש כבוד, מסיבה לא ברורה דווקא אלקטרה ותידראן הם המזגנים הם הדירוג האנרגטי הגרוע ביותר (D/E/F). משום מה, דווקא המותגים הזרים הם אלו עם הדירוג האנרגטי הטוב יותר (A/B). שכל אחד יעשה את השיקול שלו. מתקני מזגנים לרוב עובדים עם הרבה מותגים, ושווה לברר מראש כמה יעלה להפעיל את המזגן לחודש. החסכון הוא בפערים של מאות שקלים בשנה!!!

רינתפ

New member
משום מה?!?

משום שבמדינת ישראל לא מעניין אף אחד איכות סביבה, אם אפשר לסגור את חופי הכינרת לציבור ולהפוך אותם למכרה זהב לכמה מקורבים אז קדימה... אם אפשר לבנות בתים חדשים ולהרוס את הרי ירושלים יאאלה.. ואם להתקין מערכת הטפלת מים ביתית עולה קצת יותר מאשר מערכת רגילה, אז נחסוך בהוצאה החד פעמית ונזהם את המים. כי ככה זה בישראל, ומשום מה בעולם המערבי (אירופה אוסטרליה ארה"ב קנדה)* זה לא כך, הסביבה חשובה מאוד! לכן המזגנים הם עם הדירוג האנרגטי הטוב יותר, לכן מוצרים רבים לא נוסו על בעלי חיים ועוד ועוד.... לכן עם כל הכבוד לכחול לבן, וכמו שכתבת יש כבוד, צריכה להיות לנו כתושבי כדור הארץ גם כבוד לכדור הזה... (אפרופו עמותת אדם טבע ודין- הם יצאו בקמפיין חדש למען האוויר יחד עם חברת קוטון שמייצרת בגדים 'שומרי סביבה'. הקמפין הוא חולצת טריקו נחמדה ב-59 ש"ח ש50% מהעלות שלה עובר לאדם טבע ודין למען האוויר. - שווה)

למעלה