יעוץ בהחלפת חברת גז

fireman

New member
אני מתייחס לעניין השואל בהודעה

הראשית שגר בדירה בבניין שבה רוב הסיכויים שיש חיבור חד פאזי של 25A או במקרה הטוב 40A. תלת פאזי - הסיכוי קלוש לדעתי. לגבי בתים צמודי קרקע\וילות - גם אם תרצה וגם אם לא אתה מקבל ת"פ.

אם פי 3

New member
../images/Emo45.gif הנגר באמת אמר לנו

שכדאי לתכנן שקע תלת פאזי ליד הכיריים, למקרה שאי פעם בעתיד, נחליט שאנחנו רוצים כיריים קרמיות, גם אם כרגע זה לא נראה באופק - בדיוק כפי שאנחנו בונים ארון שיכול להתאים למדיח, למרות שאין לנו שום כוונה לקנות כזה בעתיד הנראה לעין.

אכן ../images/Emo45.gif

ולא רק מבחינה כלכלית הכיריים ההלוגניות לא כדאיות אלא גם בגלל אופן הבישול בלהבת גז- ברגע שהנמכת- זהו הלהבה נמוכה בהלוגן לוקח לכירה זמן עד שהיא מתקררת ומגיעה לגובה הרצוי, ואז זה נשאר שם עד שהיא התקררה מעבר לכך ושוב הכירה תתן חום מקסימלי וממנו תגיע לגובה המבוקש וחוזר חלילה מה שאומר שבבישול איטי- כל תחתית הסיר תישרף! אלא אם כן תעמוד מעל הסיר ותערבב נון סטופ גם הטרמוסטט שלה בחימום המקסימלי עובד ככה, ולכן אין חום תמידי על הסיר, זא אי אפשר להכין מוקפצים כמו שצריך אם מבשלים הרבה בבית, לדעתי הכירה הזו היא ע ו נ ש! וכהוכחה- לא קיים אף מטבח מקצועי עם כיריים חשמליות, כולם עם להבת גז! רק אם מדובר על משפחה שלרוב חייה על טייקאווי או חמגשיות מהחותנת- אמליץ על הכיריים האלו

כמו כל דבר צריך לדעת לעבוד איתו

המצב שאת מתארת לא קיים בכלל , כשאת מורידה את החום בכפתור אין תוספת של חום ההלוגן כבה הוא נדלק עוד פעם לאחר יותר זמן . כירים הלוגניים עובדים וכבים כך דרך הפעולה שלהם תמיד באשר לאוכל התוצאות מוכיחות שבישול מבוקר יותר וגם איטי יותר נותן תוצאות יותר טובות בהלוגן יש בקרה מדוייקת הרבה יותר על החום מאשר בכיריים של גאז .

אני כבר שש שנים סובלת

ולהגיד שאין תוספת של חום .... תגיד לי רק כמה זמן מרגע שכיבית את הכירה ועד לרגע שהיא מתקררת לחלוטין זה הרי לא קורה באותו רגע, כך גם לגבי הנמכת החום, זה לא קורה באותו הרגע, ולעולם אין מצב של חום אחיד שוב.... אם ההלוגן היה טוב יותר היית רואה אותו בכל מטבחי המסעדות אבל לא- שם משתמשים בגז- כי זה נותן חום רצוי ואחיד תעשה חיפוש בפורום מתכונים- אחת לחודש נפתח שם שרשור בעניין כשהיחידים שממליצים על ההלוגן הם רק אלו שתקועים איתם...

להגיד שמישהוא תקוע אם הלוגן

זה מצחיק, כי להחליף לכיריים של גאז זה עולה כמה מאות שקלים בלבד . במסעדות רוצים תוצאות מהר על אש גבוהה מאוד . אני לא מבין את ענין החום אם החום גבוה מידי מורידים את הסיר מהחום לדקה או יותר, גם בכיריים הלוגניות וגם בכיריים של גאז . בהרבה מסעדות משתמשים לא בגאז ולא בהלוגן אלא בכיריים שהם פלטה של ברזל כאשר יש אש מתחת . בדומה לכיריים על חשמל .

תראה כשאתה משקיע סכום

לא מבוטל על כיריים, נדמה לי שהעלות של הכירה ההלוגנית היא פי חמש אם לא יותר מעלות של כירת גז אתה לא תראה את כל השלילי שבדבר, מה לעשות טבעו של אדם אני תקועה עם הכירה הזו כי על מנת להתקין גז אני חייבת אישור מהעיריה וזה כרוך בטפסולוגיה שלא נגמרת (כי כאן, אם הקבלן שבנה את הבית לא דורש את האישורים לכך מערימים עליך קשיים כשאתה עושה זאת לאחר טופס 4) הדבר היחיד שהוא חיובי בכירה הזו זה אופן הניקוי שלה- פשוט ומהיר אבל לעבוד עליה...אתה אומר להוריד את הסיר מהחום... זה לא בדיוק עובד כך, אם אתה מכין משהו שדורש צמצום נוזלים על אש נמוכה לחצי שעה- אז מה? חצי שעה תעמוד ליד הסיר ותחכה לרגע שההלוגן חוזר לעבוד בשיא הכוח על מנת להוריד את הסיר מהכירה כל פעם? כשהחלופה היא גם זולה וגם יעילה יותר

בדיוק בשביל צמצום נוזלים המציאו את

הכיריים ההלוגניות . אנחנו קנינו את הכיריים ההלוגניות לא לפני המלצה של השכנים שלנו ולאחרינו קנו עוד אנשים לפי ההמלצה שלנו . אני יכול להבין שאולי לך זה לא מתאים , זה בסדר גמור, אני לא סוכן שלהם .

בינא

Member
חברות הגז העובדות בשוק הגז המרכזי

פז-גז; סופרגז; פטרולגז; אמישראגז; דורגז; ועוד כמה. הבעיה שלכם, היא שהייתם יותר מידי זמן "בקומה". נושא מחירי הגז המרכזי עולים כל פעם מחדש, כי ברוב הבתים המשותפים, אין אף אחד שבאמת אחראי לראות מה ואם ממלאים בכלל גז, לפי החשבון שנשלח. מולץ בחום לקחת את העסק ברצינות ולבדוק אחורה עם אמישראגז, את כל החשבונות ששלחו מיום תחילת האספקה, תוך איום על מעבר לחברה מתחרה והליכה לתביעה משפטית, אם לא תבוצע בדיקה מקיפה. המקביל, רצוי שתכתבו לרשות לצרכנות ולמשרד המסחר והתעשיה, במידה ותגלו חריגות והבדלים בין מה שסופק למה שחוייב, לאורך השנים. כל זאת לפני בצוע מעבר לחברה מתחרה. תופעי לדעת כמה איום כזה, יכול להשפיע על מחירי הגז, על השרות ועל ההתיחסות מצד אמישראגז. מניסיון לאורך הרבה שנים - אמישראגז היא החברה המובילה באספקת גז בצובר, מבחינות רבות. אם הם ימצאו את טענתכם מוצדקת, גם תקבלו זיכוי. מומלץ לנסות לפני מעבר לחברה מתחרה (אני לא שותף).

למעלה