יעוץ בהחלפת חברת גז

רינתפ

New member
אוויר נקי מהנשימה הראשונה

הם מדברים על זיהום אוויר בכלל! ציטוט של הפלייר "זיהום האויר בישראל הפך לבעיה כאובה! עמותת אדם טבע ודין מקדמת הצעת "חוק אויר נקי לישראל" בשביל אלה שכבר כאן ואלה שבדרך (צילום של אישה בהריון). למעלה מ- 1000 אנשים מתים כל שנה מזיהום אויר. אחד מכל 5 ילדים (בגוש דן) סובל ממחלה בדרכי הנשימה הנגרמת כתוצאה מזיהום אויר. במרבית מדינות המערב קיים חוק אויר נקי. גם לנו בישראל מגיע חוק אויר נקי. ..."

הם משעשעים הירוקים הללו

גם אני ירוק ונעזרתי בעמותת אדם טבע ודין בעבר, בנושאים ירוקים שלא קשורים בזיהום אויר . הם חברה מצויינים וטובים , אבל עדיין הם לא הגיעו להכרה , שהדבר היחיד שיציל את העולם שלנו הוא עוד זיהום , זה נשמע מוזר אבל זו מחשבה בהפוך על הפוך . היות ואף גורם לא יצליח למזער ואפילו במקצת את זיהום האויר , בכדי לסבר את האוזן נחוצה ירידה של 80% בזיהום האויר בכדי להציל את כדור הארץ מאסונות אקלימיים שנובעים מזיהום האויר ( כל מה שידוע שיקרה מההתחממות הגלובלית ). עוד זיהום יבטיח סופית שהתתחממות הגלובלית אכן תתרחש וכמה שיותר מהר יותר טוב, כי גם בנושאים האחרים של איכות הסביבה אנו לא נמצאים במצב מזהיר - זיהום הים ,מקורות המים וחוסר מקום לאשפה המצטברת במליארדי טונות בעולם . דעתי האישית היא שבנושא זיהום האויר כבר אין מה לעשות, עברנו כבר את נקודת האל חזור ( האופטימיים טוענים שהיא תבוא בעוד 10 שנים ). צריך לדאוג לנושאים האחרים של איכות הסביבה, כי אף אחד לא הולך להקטין את זיהום האויר וגם אם כן זה לא יהיה בכמות מספקת . אני מכיר את הטיעונים שהאדם לא אשם בהתחממות הגלובלית , אבל זה לא משנה הנזקים יתרחשו כך או כך . אני אישית לא מתעסק עם זהום אויר יותר ואפילו פועל בכוון ההפוך .

רינתפ

New member
../images/Emo4.gif קצת פסימי מצדך, לא?

נכון שכנראה עברנו את נקודת האל חזור בנשוא זיהום האויר, אבל יש עוד הרבה מה לעשות... נתחיל במה שהתחיל את הדיון הזה - מזגנים. אם כל אחד יקנה לביתו החדש מזגן לאחר שהוא בדק האם הוא לא מזהם כמו שאנשים בודקים את צריכת החשמל שלו זו התחלה. שלא לדבר על זיהום ממפעלים שאם הם יתחילו לקבל קנות במיליונים של דולרים ולא באלפי שקלים בודדים הם יתיחסו לנושא הזיהום אחרת. אתה יודע שזיהום האויר בחיפה יותר גדול מזיהום האוויר בקליפורניה!! בקשר לשאר בעיות איכות הסביבה: עם כל מי שבונה את ביתו יבנה בבניה ירוקה אקולוגית, אולי הוא ישקיע קצת יותר כסף בתהליך הבניה אבל הוא יחסוך כסף בצריכת האנרגיה העתידית. הוא יחסוך בצריכת מים נקיים במידה והוא יתקין מערכת מים אפורים. בקיצור המודעות חשובה כאן מאוד, וידע הוא כוח. במידה ואנשים יתעניינו יותר ויבדקו גם את הנושא הזה באותה רצינות וחשיבות שהם בודקים סוגי מטבחים או צבע למרצפות הם יוכלו לשפר את הסיבה הקרובה שלהם, כול קול קובע
הבעיה היא שבישראל לאנשים לא איכפת, לא מסביבה לא מבעלי החיים, לא מהעתיד. יש משפט אינדיני שאומר שאת הסביבה/אדמה קיבלנו למשמרת מהילדים שלנו. (אני לא זוכרת את הציטוט המקורי, אני אחפש אותו) היות והפורום הזה הוא לא פורום בנושא איכות הסביבה אני אסתפק בזה, אבל כרכזת חוגים בחברה להגנת הטבע במשך מספר שנים וכבעלת תואר שני בג"ג אני יכולה להגיד לך שהבורות בנושא היא עצומה! אחרי כל השתלמות מורים שאני והצוות שלי העברנו למורים גילנו כמה מעט אנשים מודעים לסביבה שלנו.

בנית בית קשורה לאיכות החיים והסביבה

אני אומר כן לכל הקשור בבניה ירוקה ולכל הקשור לכל הנושאים של שמירת הטבע לדורות הבאים . פרט לנושא אחד והוא זיהום האויר . אם מזוהם בחיפה זה רק באשמת בני אדם ולא מישהוא אחר, בני אדם צורכים את המוצרים שמייצרים במפרץ . צריך להודות שבנושא זיהום אויר אנו הירוקים נוצחנו , מה שנשאר זה רק לקרב את הניקוי של הטבע , לפני נשנאבד את המאבק גם בנושאים האחרים של איכות הסביבה והחשובים לא פחות .

רינתפ

New member
../images/Emo45.gif אני איתך ../images/Emo140.gif ועם האויר ../images/Emo6.gif

אין ספק בכלל שהזיהום בחיפה זה רק באשמת בני האדם, ובבני אדם עסקינן לא?! אם המפעלים באזור חיפה היו מקבלים קנסות מטורפים היו פילטרים על כל הארובות = אוויר, ולא מזרימים פסולת לים= מים. האשמים הם בני האדם, אבל איזה בני אדם? ישראלים שמחפשים קיצורי דרך ורווח מהיר על חשבון הסביבה: אויר, מים, על חשבון בעלי החיים, על חשבון אנשים אחרים: רעש, משכורות וכד' במדינות העולם הראשון זה לא קורה!! בוא ניקח את הדיון צעד אחד אחורה- הרי הכול מתחיל בחינוך, סביבה נקייה היא גם האפשרות ללכת על מדרכה בלי להיתקל כל כמה צעדים "במוקשים" כמה אנשים שאתה מכיר אוספים את הקקי של הכלבים שלהם? השבוע נסענו אחרי טנדר שפלט עשן שחור מסריח שגרם לי ולבעלי להשתעל כמו מטורפים, עד שעצרנו בצד וחיכינו שהוא יתרחק, אתה חושב שזה יעזור לרשום את המספר שלו ולשולח למשרד לאיכות הסיביבה? זהו שלא! אבל אם לכל אחד מאיתינו היתה מודעות אותו אדם היה לוקח את המכונית לתיקון ברגע שהתגלתה הבעיה או שהמשטרה היתה נותנת לו כזה קנס. אבל בישראל זה לא קורה. כמה אנשים מפרידים את הזבל שלהם בבית לעיתונים/פלסטיק/זכוכית/אורגני? אתה בטח יודע, שלמשל בגרמניה יש פחי אשפה (גם בתחנת הרכבת וגם בתחנות אוטובוס) שמחולקים ל4 חלקים, ואנשים מקפידים לזרוק כל דבר במקום. בקיצור...הקרב הזה הוא קרב שצריך לנהל בדרך של חינוך, וכל אחד שיעשה בביתו ועל פי יכולתו כדי לעזור לסביבה שלנו זה כבר ישפר את המצב. אתר מעניין על גיאוביולוגיה ובניה ירוקה

yrnkrn

New member
חי צומח, ליצרנים מקומיים יש דירוג A

מה שכתבת היה נכון פעם אבל היום יש מגוון דגמים בדירוג A גם ליצרנים המקומים. לדוגמה, דגמי תדיראן WIND45-3, SPIRIT-IN 10, SPIRIT-IN 15, SPIRIT-HIGH 10. דגמי אלקטרה EDMV-27, JAMAICA 35T, ELCO INV 10, אלקטרה INVERTER, ELECTRA 12 ועוד.

חי צומח

New member
אז למה לא מפרסמים את זה?

אני חי מהפרסומות של מתקיני המזגנים במוספי סופ השבוע. שם מפרסמים דירוג אנרגטי, ויצא שכל הישראלים זוללים חשמל, וכל המיובאים חסכניים. אז אולי שווה לשנות את הפרסום, אבל זאת כבר בעיה של היבואנים והייצרנים. בכל מקרה, אני מקווה שהמודעות תלך ותתגבר. אם זה היה תלוי בי, הייתי מעלה את המע"מ על מוצרים זוללי חשמל, ומוריד אותו למוצרים זהים שחוסכים חשמל. חייבים לעודד את הנושא, וזאת דרך טובה בעיני.

yrnkrn

New member
המידע מופיע בבירור באתרי היצרנים

אלקטרה תדיראן המודעות לנושא עלתה מאוד מאז שהכריחו את היצרנים לעבוד לגז R410 ושהנהיגו את דירוג היעילות A-G. מה דעתך על השימוש בנורות רגילות לעומת חסכוניות? מדובר בצריכת אנרגיה פי ארבע(!) לאותה תפוקת אור ויותר גרוע נורות רגילות מחממות את הבית ובקיץ צריך למזג את החום הזה.

חי צומח

New member
איפה בדיוק זה מופיע???

מתוך ההמלצה באחד האתרים, כיצד לבחור מזגן: ==================================== "1. המזגן צריך להיות מבוסס על טכנולוגיה חדשנית שתעניק לכם אוויר איכותי, קר (או חם) בדיוק בטמפרטורה הנכונה. גם לאמינות יש כאן תפקיד חשוב. כל פשרה בסעיף הטכנולוגיה תפגום בתועלת שתפיקו מהמזגן שלכם. 2. המזגן צריך להתאים במדויק לצרכים שלכם, לדירה שלכם, ולסגנון החיים שלכם: שלא יהיה חלש מדי, או חזק מדי, שלא ימוקם במקום לא נכון, ועוד. אם המזגן לא יתאים לכם אישית – תיהנו ממנו פחות. 3. המזגן חייב להיות מלווה באחריות מלאה ובשירות איכותי ויעיל לאורך שנים. שירות כזה מתחיל ברגע ההתקנה וממשיך,בנאמנות, לאורך כל התקופה בה אתם רוצים ליהנות ממנו. אם לא תקבלו את השירות שאתם צריכים, ובזמן - ההנאה שלכם ממנו תיפגם." ==================================== מה חסר? נכון - דירוג אנרגטי! למה הם לא מכניסים אותו? כי הרוב המכריע של המזגנים שלהם הוא בדירוג נמוך מאוד. הקיצר, עוד חזון למועד ידידי... ונורות? כן אני בעד לחסוך. PL זה מגניב.

איריסג

New member
מערכת מיזוג

אנחנו כבר מזמן קיבלנו החלטה - באזורים ה"ציבוריים" (מטבח, סלון וכו') - מערכת מיני מרכזי. בחדרים - לכל חדר יהיה מזגן משלו. או כמו שדרור שלי אומר - "אני לא מתכוון לעשות משאל עם כל פעם שאני רוצה לפתוח מזגן אצלי בחדר השינה." גם מבחינת העלויות אני חושבת שזה עדיף מאשר לנסות להרכיב מערכת שתוכל לקרר באופן לא זהה חדרים בבית של 200 מ"ר בנוי.

פיטנגו4

New member
להיפך, אני ממש ממליצה

יש לי מזגן אוורסט של בית המזגן, בן 8 שנים. עובד מעולה, פרט לכמה תקלות קטנות וסבירות ביותר. אנחנו מאד-מאד מרוצים וממליצים לכולם. דני, איש המזגנים שלי, הוא עצמאי אבל מוסמך מטעמם, ונותן שירות מעולה, מהיר, מקצועי, ולא מגזים מעבר למחיר עלויות החלפים. לפעמים הוא הגיע ואפילו לא דרש כסף (חשבתי להמליץ עליו לחיים הכט ל "יצאת צדיק") כנראה ההבדל ביננו הוא שאני מרוצה מהשירות ואת לא. אם תרצי פרטים שלו - אשמח לתת לך במסר.

אם פי 3

New member
ומה עושים בהפסקת חשמל?

גם ככה הכל מנוטרל, שלפחות אפשר יהיה להכין משקה חם, ואולי מרק. חשוב בעיני להשאיר לפחות מקור אחד שאינו חשמלי. אגב, זה גם שיקול (אחד מתוך כמה, כשההכרעה עוד לא נפלה) בחימום הבית - האם להסתמך על חשמל בלבד, ולקפוא בעת הפסקת חשמל (שקורית לרוב בחורף).

יש אמגזית ! או יש כיריים בעלות

מבער גז אחד שעולות 100 ש"ח הן עובדות על מיכל קטן בגודל של מטהר אויר לשרותים . הן באות בארגזון יפה מפלסטיק 10 שנים לא הייתה לי שום בעיה של שימוש בחשמל .

אם פי 3

New member
ולמצוא אותן במחסן בזמן החושך?

הרי אם מוציאים אותן רק בהפסקת חשמל, הן יהיו מתחת לכל הערמות האחרות...

fireman

New member
כיריים חשמליים\גז

כמה עובדות שלא צויינו כאן. הספק כולל של מערכת כירים חשמליים כ-5000W. בבניין מגורים הסיכוי שבדירתכם חיבור חשמל של 40A או בכלל 25AX3 הוא נמוך אם חיבור החשמל בדירה הוא של 25A יש לשלול את אפשרות הכירים החשמליים על הסף מאחר ושדרוג מערכת החשמל בבית היא סיפור של בין 3000-6000 ש"ח. עלויות הגז בצוברים מרכזיים הן מנותקות מהמציאות ואני מכיר את זה מהבית הקודם שגרתי בו....בחודשיים הייתי מגיע לחשבון של 500 ש"ח....רק שתבינו כמה משתמשים בגז אצלי בבית. היום אני משתמש בבלונים, כצפוי בכל הבתים צמודי הקרקע\קוטג'ים\וילות. נכנסתי לבית בסביבות יוני ואני עדיין עם הבלון הראשון של ה48 ק"ג - כבר 4 חודשים.... עלות מילוי של בלון כזה אם אינני טועה 200 ש"ח מה שאומר שאני כבר בחסכון של 400% לעומת גז מרכזי. בחישוב עלויות בין כירים חשמליים לשימוש בבלוני גז לא הייתי שוקל בכלל את האופציה הזו (וזה כמובן במידה וחיבור החשמל הדירתי מאפשר) הגז יהיה זול הרבה יותר. אגב, אם בבניינים שלכם הדיירים מגובשים אכן ניתן לגרום להורדת מחירים דרסטית במחירי הגז בשימוש מצובר מרכזי אך עדיין רחוק מהמחיר שתשלמו על שימוש בבלונים.

אתה מדבר על הספק כולל

הכירים אף פעם לא עובדות על ההספק הכולל שלהן . הכיריים שלי אומנם יכולות לעבוד על חיבור תלת פזי, אבל מתוך עצלות לא הבאתי להן 3 פאזות הן עובדות מצויין על פזה אחת ..בלי בעיות

fireman

New member
אתה לא מתייחס למה שכתבתי

אלא כותב דברים אחרים. זה שכירים יכולים לעבוד על פאזה בודדת אני יודע. אם הכירים מתאימים לחיבור ח"פ סבבה לך אם תיקח אליהם רק פאזה אחת. כשמתקינים כירים חשמליים מתייחסים להספק המקסימלי והכולל של המכשיר כמו שנעשה בכל חישוב לצורך התקנת חיווט חשמלי מתאים. במקרה של חיבור דירתי של 25A המספק 5700W הפעלה מלאה של כירים חשמליים ישאירו אותך עם "רזרבה" של 700W שאיתם לא תוכל להפעיל יותר ממקרר וטלויזיה. כמו שאני מבין לך יש בבית חיבור תלת פאזי.... זה מצויין. אם היה לך חיבור ח"פ דירתי ממוצע של 25A....חבל לך על הזמן עם כירים חשמליים - חד וחלק אני לא הייתי משדרג את מערכת החשמל אצלי בבית ב6000 ש"ח בשביל כירים.

למעלה