חומר מעניין למחשבה... ../images/Emo34.gif
היתה לי עכשיו
שיחה עם אמא שלי.. עושה רושם שאנחנו הולכים להיות בכמה מפגשים עם פסיכולוג או משהו כזה.. אני מקווה שזה יעזור לה לקבל את הנושא..
היא טוענת שאין לי מלידה את הנטיות ההומוסקסואליות.. אלא שזה מהשנים האחרונות בגלל כל מני התנסויות וכו´. זה לא אני- זה *קרה* לי, פיתו אותי לזה או משו בסגנון הזה... וכל מני שטויות כאלה. בגלל הנסיבות התדרדרתי לזה. אבל מבין כל הדברים האלה שהיא אמרה, משהו אחד כן משך את תשומת ליבי- שבהתחלה פטרתי אותו כעוד חוסר ידיעה- ואז זה התחיל להשמע הגיוני. וחשבתי לשתף אותכם ברעיון. אנחנו כל הזמן אומרים שהחברה מקבלת יותר טוב את ההומוסקסואליות. זה גורם לנו להרגיש יותר טוב עם זה- בעתיד יתיחסו אל זה בצורה רגילה. מחשבה נהדרת. אופטימית ונחמדה. אבל מאיפה בא המיתוס הזה? אין שום דבר חדש בהומוסקסואליות. המיעוט הזה של האנשים שאוהבים אחרת- תמיד היה קיים. לא השתנה מאז ימי התנ"ך. וגם תמיד ידעו. מה מייחד את התקופה הזו עכשיו, שאנחנו טוענים שמקבלים יותר? התשובה היא- כלום. אנחנו תמיד אוהבים, כבני אדם, לחשוב שהתקופה הזו יותר טובה. שהיא שיפור מהקודמות- והיא בעצם תהליך שיפור בעצמה. מעיין התבטאות ישירה של התקווה שלנו לתוך תפיסת העולם. "מחר יהיה יותר טוב". הרנסאנס למשל- זה היה כל הרעיון. נגמרו ימי החשכה של ימי הביניים, אנחנו עכשיו בתקופה נאורה של מדע ואמנות. המהפכה התעשייתית- נאחנו בונים עולם יותר טוב ובו האוטומציה תפטור אותנו מהצורך בעבודה קשה, עבדות וכו´. וככה אפשר להמשיך לכל הזמן.. אני לא אומר שמחר לא יהיה יותר טוב- רק שזו תפיסה שמובלעת כל הזמן בלי שנדרוש באמת הוכחות אליה- ואנחנו מייצרים הוכחות כאלה בצורה לא אובייקטיבית כל הזמן. כן- ההומוסקסואליות הוצאה מההגדרה שלה כסטיה ומתייחסים אל הנושא יותר טוב. אבל כנ"ל נעשה להרבה מאוד דברים. מייצגים את ההומוסקסואליות יותר- בתקשורת וכו´. יש יותר מודעות. אבל לפני 50, 100 שנים, כל נושא המיניות לא היה מיוצג או במודעות. אנשים הסתירו אותו. היום הנושא של המין מוחצן ומאוד עוסקים בו. ובין השאר עולה גם ההומוסקסואליות. אז אם מסתכלים פרטנית על הנושא של ההומוסקסואליות- כן, היחס והגישה השתפרו רבות. היום הרבה יותר טוב, החברה שינתה את היחס שלה. אבל- אם מסתכלים כמו שצריך, בהקשר הכולל- אז שום דבר לא השתנה. החברה לא שינתה את היחס שלה. היא שינתה את הפנים של הכל- והיחסים בין הדברים נשמרו. .. סתם חומר למחשבה..
ארז