יצא לי לחשוב על משהו.. נראה לי חדש...

maverick 42

New member
אתה יכול להגדיר את:

המונח מידות של חומר הגוף? ואולי אף לתת דוגמא?

aetzbar

New member
כבר דובר רבות בפורום זה על המושג

"מידה של חומר" . זהו מושג מטאפיסי שאין לנו גישה תחושתית אליו, והדרך המקובלת אליו היא דרך השיקוף. אנרגיית הרחיפה של גוף ממשי - משקפת את מידת החומר שלו. א.עצבר

volkanian

New member
אז למה כשמתסתקלים על יסודות

דרך STM (Scanning Tunneling Microscope) רואים תמונה לא רציפה שמורכבת מסריג? ולמה לגוף לא יכול לפלוט אור בכל הצבעים אלא רק בצבעים מסוימים?

כלומר אתה מאמין ב"יסודות מוחלטים"?

על סמך מה אתה פוסל את האפשרות שיסוד, בהשקפת רצף, אמנם שומר על איפיוניו במידות גדולות וקטנות, אבל לא עד אינסוף של גדלות וקטנות? האם וידאת אמפירת קיומו של חומר רציף בקנה מידה אנושי, בקנה מידה גלקטי, ובקנה מידה תת אטומי או שזו הנחת יסוד שנובעת מעצם הגדרתו כרציף? יש להביא בחשבון שהגדרות יכולות להילקח גם באופן יחסי, כלומר שרציפותו של החומר תקפה באופן יחסי לטווח מסויים של מידות ולא יותר מכך.

הגיוני למדי להניח

שהמודל הבדיד נותן איפיון מוצלח למבנה ולתכונות של חומרים ומקיים התאמה איזומורפית עם האידאות של החומרים. אבל אני לא חושב שהוא יכול להקרא איפיון אובייקטיבי, וייתכן מאוד שהוא בכלל שיקרי במהותו...

ailag

New member
defuse >>

שים לב של aetzbar אין כל ידע אקדמי, ויש לו הסטוריה ארוכה בפורום של המצאת תאוריות והצגה, שנראית די אמינה, של עמדה כאילו הוא הביא מהפכות למדע והוכיח שאינשטיין וחבריו טועים. כמו כן, מעל לחצי מהמונחים בהם הוא בד"כ משתמש הם מונחים שהוא עצמו המציא, לעתים גם עם כללים שהמציא במיוחד בשבילם. אקיצר, שתדע כמה קרדיט לתת לתשובות שלו.

maverick 42

New member
למרות שאין לו ידע אקדמי

איני עומד לפסול את תשובותיו רק על סמך עובדה זו. מידה ואמצא סתירה בדבריו, אז אפסול את תשובותיו. עד אז - זהו דיון מדעי לכל דבר.

SpyKid

New member
סתירה בדבריו היא תנאי מספיק

אך לא הכרחי, מספיק למצוא אי-התאמה לתוצאות מדידה. (אפשר לבנות מערכת אקסיומות שאמנם תהיה קונסיסטנטית, אך כל קשר בינה לעולם האמיתי יהיה מקרי ביותר).

pelegs

New member
יש כזה דבר כבר

זה נקרא "מתמטיקה"
סתם, סתם. אני אוהב מתמטיקה.

SpyKid

New member
בדיוק.

והנה הבדל בין מתמטיקה למדע (בלי להפחית מערכה של המתמטיקה, כמובן, שהיא דבר נפלא בפני עצמו).

ailag

New member
לא אמרתי לפסול

נתתי דיסקליימר, למקרה שהטון של עצבר ישמע אקדמי יותר משהתוכן יהיה אקדמי. לי אישית יצא לשכנע אנשים בדברים בלי כוונה ובלי שהיה לי מושג בהם, רק בזכות טון בטוח שכזה.. (בד"כ לא בנושאים מדעיים, אבל אני לא רואה מניעה שזה גם יקרה) זה לא בריא.

aetzbar

New member
אם תקליד בחיפוש מתקדם דמות ומהות

או תקליד צירוף מידות , תקבל מענה לרוב שאלותיך. בברכה א.עצבר

Defuse

New member
תודה לכולם!! שמח ששאלתי בפורום הזה ../images/Emo13.gif...

למעלה