יצירות לא מוכרות

L m a o

New member
יצירות לא מוכרות

יש מספר רסיטלים לפסנתר בתיאטרון צוותא שאני חושב ללכת אליהם. אני לא מכיר את רוב היצירות, ולא מצאתי מידע עליהן באינטרנט. אשמח לחוות דעת על היצירות ועל הפסנתרנים. 11.8 - דוראל גולן בתכנית: י.ס.באך (וולטון) :פר כורל פרליוד; ס.פראנק : פרליוד , פוגה ווריאציות אופ` 18; פ.מנדלסון : פנטסיה אופ` 28; ולנטין אלקן : "משתה אזופוס" אופ. 39 /12; א.גריג : סונטה אופ` 7; פ.רזבסקי: "בלוז של "מטוויית הכותנה של וינסבורו". – להב שני בתכנית: י.ס.באך: טוקטה בדו מינור 911 BWV; ל.וו.בטהובן: סונטה בפה מינור אופ` 57 "אפסיונטה" פ.שופן : בלדה מס` 4 בפה מינור אופ.52(מכיר); ס.פרוקופייב : סונטה מס` 6 בלה מג`ור אופ` 82. – יוני פרחי (את היצירות שפה אני מכיר טוב מאוד, רק רציתי חוות דעת על הפסנתרן) תכנית: מחווה לפרדריק שופן: פולונז בדו דיאז מינור מס` 1 אופ `26 מס` 1; סקרצו מס` 1 בסי מינור, אופ` 20 נוקטורן במי במול מג`ור, אופ` 9 מס` 2; סונטה מס` 2 בסי במול מינור,אופ` 35; בלדה מס` 1 בסול מינור, אופ` 23; בלדה מס` 2 בפה מג`ור,אופ` 38; בלדה מס` 3 בלה במול מג`ור, אופ` 47; בלדה מס` 4 בפה מינור ,אופ` 52

GustavM

New member
תלך לרסיטל של להב שני

להב פסתרן ענק, ואני אשמח גם לדעת מתי הרסיטל - יום ושעה, כדי שאוכל ללכת גם. גם התוכנית שהוא מנגן מאוד מרשימה...

Moridin

New member
אם אתה לא מכיר את היצירות

אז לך לכל הרסיטלים.

GustavM

New member
שאר הפסנתרנים

את דוראל גולן שמעתי בקונצרטים לא פעם ולא פעמיים. כפסנתרנים יש לה טכניקה מסחררת שלמעטים בארץ יש. לעומת זאת תמיד חסר לי עומק בנגינה שלה - הן פיזי (הדינמיקה אף פעם לא עולה על מצו פורטה, כנראה בגלל שהיא שחיפית
) והן רגשי/אינטלקטואלי. אבל אם לא שמעת אותה אף פעם - בהחלט כדאי ללכת. פסנתרנית מהבולטות בישראל. את יוני פרחי לצערי לא שמעתי מעולם, אבל שמעתי לא מעט עליו. הוא מופיע בדי הרבה קונצרטים, ולרוב זה סימן טוב (למעט החוחא ואיטלולא שנקרא גיל שוחט).

L m a o

New member
תודה לשניכם

אבל את הבלדות של שופן, כששמעתי פעם ראשונה- הן שיעממו אותי עד מוות. אני לא רוצה להשתעמם. בדרך כלל אני מתחיל לאהוב יצירות אחרי כמה שמיעות, והיצירות האלו לא מוכרות וכנראה לא כל כך קליטות.. מנסיונכם, זה לא קורה עם ברסיטל? ובכיף אלך לכולם, הבעיה היא שאני מאיזור הדרום, ואין אוטובוסים בשבת.. אבל אני יכול לישון אצל אחותי
. http://www.habama.co.il/Pages/Description.aspx?ArticleId=5597&Subj=5&Area=1 אם אתם הולכים, אפשר לעשות שם מיני מפגשפורום

amitmis

New member
אולי לא הבנתי נכון...

השתעממת מהבלאדה הראשונה של שופן?!

L m a o

New member
לאא..

מהרביעית כששמעתי אותה בפעם הראשונה. האמת שלא הייתי ממש מרוכז בה.. אבל אני צריך לשמוע יצירות כמה פעמים בשביל לאהוב אותן, במיוחד שקטות.. והראשונה היא אחת האהובות עלי.

amitmis

New member
את שאר הבלאדות כלל אינני מכיר!

את אחת מהן שמעתי פעם אחת. את הראשונה - מאות פעמים. אני חושב שאין אדם בעולם שחושב שיש בלאדה אחרת של שופן, שהיא יותר יפה מהבלאדה הראשונה שלו...

ItsikH

Member
כל ה-4 יפות, לטעמי מהטובות ביצירותיו אבל מכולן היפה ביותר והמיוחדת ביותר בעיני היא... הרביעית דווקא, לדעתי בניגוד לאחרות יש בה מקוריות שחורגת מהסגנון השופניסטי המוכר.

L m a o

New member
מסכים.

הרביעית
אבל גם בראשונה יש את האלמנט השופניסטי.. הדיסוננט הכפרי והשקט הזה..

L m a o

New member
גם אם לא תתלהב ממנה

תשמע אותה עוד כמה פעמים, ותאהב אותה יותר מהראשונה. לי זה קרה, אולי גם בגלל שקצת חרשתי על הראשונה.

ItsikH

Member
יש שונות גדולה בביצועים כיוון שאלו יצירות מיוחדות, ודאי בהשוואה להרבה יצירות אחרות של שופן. ביצוע יפה לטעמי (אם כי יש מי שיטען שיבש מדי) - של צימרמן (חלק 1 וחלק 2). הביצוע של רובינשטיין שהכרתי מילדות שונה מאוד אבל יפה לא פחות בעיניי - כי זו יצירה שמאפשרת לדעתי טווח רחב של פרשנות.

L m a o

New member
ביצוע יפה בהחלט.

אני חושב שאלך לשופן ב25.08, מחר זה לחוץ מדי.

BanjoKazooie

New member
!!!!!!!!!!!!!! דוראלן גולן !!!!!!!!

לך לרסיטל של דוראל גולן!! הפרלוד כורל ופוגה של פראנק.. יצירה מדהימה!! וגם מנדלסון הפנטזיה יצירה ממש ממש יפה.. ניגנתי את 2 היצירות האלו ... כל כך יפות!! ואלקאן?!? כמה מנגנים אלקאן בארץ? אני גם רוצה ללכת אפשר עוד פרטים איפה זה בדיוק שעות ועלות?!! וואי כל כך הרבה יצירות שאני אוהב ברסיטל אחד אני משתגע!!!

L m a o

New member
הממ

http://www.habama.co.il/Pages/Description.aspx?ArticleId=5597&Subj=5&Area=1 דיי! אני הולך! לא מעניין אותי! לפי מה שתיארת, נשמע מפתה. ובהחלט רציתי לשמוע אלקאן.. הרבה מלחינים טובים לא מבוצעים בארץ.

Spianist

New member
:)

רסיטל ראשון: רסיטל לא שגרתי,נקטלג כ-רסיטל מעניין מאוד. אלקאן היה מבין הפסנתרנים הטובים במאה ה-19 על פי עדויות של בעלי בינה,עילוי אמיתי, וכך יצירותיו. למען האמת כפי שידוע לי op.39 אלו הן האטיודים בסולם מז'ור,לא ידוע לי השם שנכתב בהודעתך, האופוס כולל את הסימפוניה לפסנתר סולו,וקונצ'רטו לפסנתר סולו. סגנונו של אלקאן הינו רומנטי,יצירותיו מעלות השתוממות,בקושי הטכני הנדרש. הוד התבלבל, והנגנית לא תנגן את הפרלוד כורל ופוגה של פראנק אלא את הפרלוד כורל ווריאציות,כפי שנכתב על ידך, אלו הן יצירות שונות,עם זאת כל יצירה של פראנק בעלת ערך אמיתי. כפי שאמרתי הרסיטל מקבץ יצירות בעלות גוונים שונים ומיוחדים, נתייחס ליצירה של רזבסקי-אחת היצירות הלא השגרתיות, שימוש במרפק לנגינה על הפסנתר,היא אינה כוללת מלודיה ברורה, מעין תיפוף על הפסנתר. שני הרסיטלים הנוספים הם "ללכת על בטוח", יצירות מדהימות אחת לאחת. איתן.

L m a o

New member
הממ..

זה פרלוד, פוגה, ווריאציות של פראנק, הפרלוד כורל זה של באך בעיבוד של וולטון.. בכל אופן, אני חושב שאלך לראשון, למרות שזה לא תלוי בי בגלל הנסיעות והכרטיסים שאני מקווה שיהיו.. כל עוד זה לא ישעמם, זה בסדר.

Spianist

New member
אכן כך...

עם הפרלוד פוגה ווריאציות של פראנק, קיימת היצירה פרלוד כורל ופוגה גם היא מן יצירותיו של פראנק,רבים חושבים שהיא אחת מן היצירות הנבחרות. איתן.

למעלה