יצירות לא מוכרות

Moridin

New member
כדאי שתנמק את הדעה שלך

אני משוכנע שמאדם כמוך, כזו הצהרה חזקה חייבת להסתמך על הרים של ראיות ונימוקים. אני גם בטוח שזה שלא הסברת את ההצהרה הזו זה רק כי לא היה לך זמן ושאם תרצה תוכל בקלות לכתוב ספר על הנושא.

amitmis

New member
אני לא יודע אם היית ציני, אבל זה נכון!

על הגאונות של שופן אני באמת יכול לכתוב איזה ספר עב-כרס. רק מלנגן שופן התוודעתי לחלק מהגאונות שלו, ובאמת שאם היה לי זמן - הייתי כותב הרבה יותר. אני רוצה להתנצל על ההודעה שלי, עקב היותה לא מנומקת בעליל. שכחו ממנה, בינתיים, בבקשה. מה שכן - אשמח אם בתגובה להודעה הזו, כתבו הודעה מנומקת יותר כתגובה, שם כתבו למה אתם לא מסכימים איתי. זה באמת מאוד מעניין אותי. ואני מצטער אם תגובתי הקודמת נשמעה מעט מזולזלת. היא לא. תודה למגיבים...

ילדים, ילדים....להרגע!

אין שום צורך להשוות בין שופן לפרוקופייב. אבל ממש - שום צורך. הם לא קשורים אחד לשני משום מבחינה סגנונית שהיא.

Molchansky

New member
מסקרן אותי

במה באמת מתבטאת הגאונות של שופן לא צריך לכתוב ספר עב-כרס, מספיק כמה שורות בהודעה כאן מבחינה מוזיקאלית במה מתבטאת הגאונות של שופן? (ואם התשובה שלך היא מעורפלת ולא כוללת מונחים מוזיקאליים, עדיף שלא תענה... וזאת כנראה התשובה היחידה שיש לך)

אפשר לכתוב שלל ספרים...

אבל בקיצור, חוץ מהמנגינות היפיפיות שגורמות לקהל "להרטיב את הכיסא" מהתרגשות, שופן היה קונטרפונקטיסט מהדרגה הראשונה והוא באמת היה אמן הצורות הקטנות. קח לדוגמא את הפרלוד במי מי מינור. אומנם יש שם מנגינה פשוטה וליווי של אקורדים, אבל כל נסיון להסתכל על זה במונחים אלה בלבד, יגיע למבוי סתום ויפספס את הפואנטה. כל הקולות עצמאיים ונעים במקביל (אמרנו קונטרפונקט?) ונותנים את האפקט המדהים של מצלולים דיסוננטים ופתרונותיהם. גם הבס עצמו מדהים מול כל אחד מהקולות (בראש ובראשונה הסופרן) בדיוק כמו באך, וקפיצות בבס בהחלט מסמנות את האירועים המבניים ביצירה. הוא ללא ספק הושפע מבאך, והיה מעיין באך של תקופתו, רק שפוגות לא היו במודה אז (חוץ מאשר במוסיקה מקהלתית, או ב"תרגילים" של מלחינים שונים) ומיצא את יכולתו בפרלודים ובד'אנרים המיניאטורים האחרים בהם כתב. לראות בו מנגינה יפה וליווי זה לפספס את כל הפואנטה.

Molchansky

New member
ולא רק זה

מה שהרשים אותי אישית אצל שופן זו גם ההרמוניה הכרומטית שלו והולכת הקולות איך מאקורד צפוף הוא פותח את המנגינה בהולכת קולות מדהימה והתוצאה היא כמו מעבר בין שיחים ועצים מאוד צפופים ואז נפתח לנגד עיניי המאזין גן עדן שמכיל פרטים רבים ויפים. (אפשר לשמוע את זה הרבה בסונטות שלו, שאגב אני ממליץ לשמוע את הראשונה שכל כך שונה משופן המאוחר יותר, כי הוא כתב אותה כשהיה מאוד צעיר וכנראה עוד לא גיבש את הסגנון המאוחר, אבל מאוד יפה ומשעשעת) אני בהחלט מסכים לגבי הגאונות של שופן, בלי קשר לפרוקופייב לא סתם הוא נשמע שונה מכל מלחין רומנטי אחר.

Petrus

New member
מוזיקה פועלת גם על עוד איזורים חוץ מהשכל

אדם לא צריך להיות מלומד כדי להסביר למה מלחין כזה או אחר הוא גאון לדעתו. מספיק מבחינתי שמישהו יגיד "יא אללה איזה גאון שופן הזה, גורם לי לבכות כל פעם מחדש!" בשביל שהדעה שלו תהיה קבילה בעיניי. יצא לי להכיר לא מעט אנשים שמכירים, מעריכים ומבינים מוזיקה קלאסית יותר מהרבה אנשים מלומדים בתחום, בלי שהם בכלל יודעים מה זה ראשונה ומה זה חמישית, והדעה שלהם בעניין איזה מלחין ואיזו יצירה טובים בעיניהם, היא לגיטימית לא פחות. אולי כדי לכתוב ספר צריך להפגין שליטה וידע בתורת המוזיקה, אבל בשביל להביע דעה במעמד כזה, אני לא רואה שום צורך לנפנף בידע.

Molchansky

New member
אתה צודק

אבל במקרה של ילד שצוחק באופן קבוע על אחרים צריך להעמיד אותו במקומו זו לפחות דעתי. אתה גם יכול לשים לב שאין לי בעיה עם אף אחד בפורום חוץ מאותו ילד.

Petrus

New member
שמתי לב

ואם אתה מעלה את זה בפניי כאן בפומבי, אני מבקש ממך ומ-amitmis להמנע מהמריבות המעצבנות האלה. יש לכם בעיה? תפתרו אותה ביניכם. לא מעניין לי את הזרת למה ואיך ומי צודק ומי התחיל. כל הודעה נוספת שתכלול התגרות ו/או תכיל פוטנציאל להתפתחות למריבה תמחק.

Molchansky

New member
אז אם כבר

אתה גם מעלה בפומבי אני חושב שאתם לא עושים מספיק בשביל למגר את תופעת ההשתלחויות באנשים על הפורום אז אל תתפלא כשמישהו מתחיל להשתלח במשתלחים. החל מהשתלחויות על ניקים של אנשים, ממשיך בהשתלחויות במישהו שהעלה יצירה לפורום (Amit Avigur) וכו' אז אולי זה לא מעניין לך את הזרת אבל בתור מנהל פורום זה אמור לעניין לך את הזרת... והפורום גם נראה באמת כאילו זה לא מעניין לך את הזרת.

Petrus

New member
בכל יום נמחקות כאן הודעות

חלקן שלך, חלקן לא. אני עושה את מירב המאמצים כדי למחוק כמה שיותר מהר כל הודעה פוגעת או מעליבה, יכול להיות שאפילו לא את כולן אתה רואה.

הגאונות של שופן התבטאה בפסנתר בצורה נפלאה

ולא ממש בשאר היצירות שלו הכתובות לכלים אחרים,שם משום מה זה פחות מבריק כמו ביצירותיו לפסנתר. אבל למרות נפלאותיו הוא לא אלוהים. יש מלחינים שכתבו סימפוניות יפיפיות אבל אני למשל מחשיבה את מוצרט ובטהובן כגאוני הסימפוניות למרות שאחרים יחלקו עליי. לפחות בינתיים,שופן עוד לא הוכר רשמית כאלוהים

ודרך אגב, אם כבר דיברתי היום על עיבודים...

תדעי לך שלאחד הואלסים של שופן(ואלס במי במול מז'ור) עשו עיבוד לתזמורת, ואת האמת? אני בטוח שזה קצת נשמע מוזר כשחושבים על עיבוד לתמזורת על יצירה לפסנתר, אבל שמעתי את הביצוע הזה ומאד מאד נגנבתי!!!

כל בלט הסילפידות

הוא עיבוד לשופן. אבל זה עדיין נשאר קלאסי ויפה! אגב,אני מאוד מאוד אוהבת את בלט הסילפידות. אחד הבלטים שאני הכי אוהבת. יש לי אותו בביצוע האמריקן בלט בכוראוגרפיה של פוקין. והוא פשוט מדהים!

ItsikH

Member
*רק* מתזמר../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif איך../images/Emo35.gif איך אפשר לומר כזה דבר../images/Emo35.gif תזמור זה מרכיב כל כך משמעותי בהלחנה../images/Emo70.gif את משווה את "תמונות בתערוכה" של מוסורגסקי לתזמור של רוול../images/Emo35.gif אלו שתי יצירות שונות../images/Emo70.gif אפילו תזמורים של רוול ליצירות שלו עצמו נשמעות אחרת לגמרי../images/Emo70.gif

למעלה