ירדן -רופא שיודע לכתוב את הברור בעליל.

שניהם אותו קישור

ובאשר לשירשור - אל תחשוב שזה כל כך קל לי זה לוקח זמן. אבל עכפ לא הבנתי איך זה קשור לכאן.

באמת לא הבנת?

אני שואל שאלה פשוטה: אם אתה אומר על המצוות שהן הבל, איך אתה מצפה שמישהו ישמור מצוות, ואף לתקוף אותו אם הוא לא שומר אותם?

אוקיי עכשיו אני מבין

כפי שאמרתי בעבר, אני חושב שאדם כנה יבין שאין לו ברירה אלא לקיים מצוות. אדם שלא מבין זאת הוא או טיפש או שקרן או שלא חשב על הסוגיה הנ"ל מסיבה כלשהי או שילוב של סיבות למשל עצלות, פחד, תאווה ועוד.
במקרה של רועי הוא אכן אדם חושב ומחפש את האמת אך לא מספיק. יש לו עוד תקוה מאת 'הנותן לבהמה לחמה'.

אתה חושב כך

ורועי החושב, חושב אחרת...
אם זה עד כדי כך ברור לך, ברמה של אין ברירה אחרת ומי שלא מבין זאת הוא או שקרן או טיפש או עצלן וכו' תואיל בטובך להציג את הסוגיה ולהוכיח את דבריך.
האם אתה חושב שחצי מעם ישראל (הערכה מאוד מאוד אופטימית) הוא או שקרן או טיפש או עצלן?

בסדר חובת ההוכחה עלי

אני אנסה אבל אני אמרתי כבר כמה פעמיים שאסא כשר אומר זאת טוב יותר ממני ובצורה יסודית.

דבריו של כשר מובאים בספר המופת יהדות ואלילות

וקשה לסכמם במשפט. אני מאוד ממליץ על הספר הזה. בלי קשר אני מנסה לכתוב משהו משל עצמי (שהוא למעשה ניסוח משלי לדבריהם). אבל זה כלל לא פשוט.

קודם אמרת הפוך

שהדברים הם כ"כ ברורים עד "שאין לו ברירה אלא לקיים מצוות. אדם שלא מבין זאת הוא או טיפש או שקרן"
עכשיו אתה אומר ש"זה כלל לא פשוט"

מה שברור הוא חוסר היכולת שלנו (בני האדם)

להחליט החלטות. מכאן להגיע ליהדות זה לא פשוט כלל. אבל מרגע שקנית זאת גם זה ברור. נק' המוצא צריכה להיות המוגבלות שלנו והמסקנות הנוראות והאיומות עבורנו. איננו מסוגלים לפעול בעולמנו מבלי להניח הנחות משלנו ! המציאות אינה נגלית לנו ! אבל יש אנשים שפועלים כאילו ברור להם מהו העולם ואיך לפעול בו. אלו הם צבועים או טפשים או שניהם גם יחדיו. ולא מענין אותי מה אחוזם בעולם.

לכן ביקשתי

שתראה לי כיצד דבריך הם בבחינת 2+2= 4
כל עוד שלא עשית זאת, אתה לא יכול לבוא אליו בטענות.

המוגבלות היא בבחינת 2+2=4.

לזה אני בא בטענות. שאנשים מתעלמים מהמוגבלות. הבוז לגאי יונים.

עכשיו אני אבדתי אותך...

אמרת שהדברים ברורים עד כדי כך "שאין לו ברירה אלא לקיים מצוות. אדם שלא מבין זאת הוא או טיפש או שקרן"
ושאלת:וכי אינני יכול לבוא בטענות למכחיש ש2+2=4 ? ?
אז אם הדברים כ"כ ברורים לך כמו 2+2 תאמר איך.
ואם "זה כלל לא פשוט" אתה לא יכול לבוא אליו בטענות, שלא קיבל את עמדתך.
הא בהא תליה.

קיום הבעיה ברור. הפתרון לא ברור

הבעיה - אין לנו מספיק "ידע" בשביל לקבל החלטות. הפתרון - היהדות.

למעלה