ירידות

Shining Dark

New member
איזו צרות עין!

הבחור דיסלקט.. הוא אשם בזה? אשם שיש לו לקות שנולד איתה? אשם שהוא לא יכול לעשות שום דבר בשביל לתקן את זה? אשם שקשה לו לקלוט תבניות של מילים? זהו כמו שלמישהו יירד ממך בגלל צבע העיניים שלך, או בגלל המוצא שלך? הרגתן אותי, איזה חוסר אמפתיה יש לכן!

ChilD SouL

New member
שתי מים ותרגעי - WILL YOU../images/Emo35.gif

לא מדובר פה על אדם דיסלקט שזה משהו מובן או אדם שטועה לפעמים - כולנו בני אדם סה"כ. מדובר פה על אדם שפשוט לא יודע לכתוב נכון כי... זה חור בהשכלה כנראה. מצטערת, אבל לי זה מוריד. מציק לי שמישהו רושם לי על במקום אל. או ילך במקום אלך. או עם במקום אם. לי זה מציק. ולא, אבא שלי לא אשבלום קור ואני בעצמי לא מתיימרת להיות אחת כזו - אבל עדיין... זה מציק לי בעין לראות טעויות כאלה, קורה. אפ'חד לא מושלם.

L y c a n

New member
או לחילופין

רושם באנגלית LYING במקום LINE??
(או יותר נכון מפרש ככה..) בד"כ לא דורשים מאחרים מה שאנחנו לא יכולים לספק..

ChilD SouL

New member
חה חה חה.

כולנו אנשים וכולנו טועים לפעמים. השגיאות עליהן אני מדברת זה לא שגיאות של טעויות פעם ב... אלא חוסר השכלה מנימלית או לא יודעת מה. חשבתי שדיברתי בשפה קלה וברורה. ולפעם הבאה - אם אין לך משהו חכם להגיד [כמו ההודעה שכתבת] פשוט - אל. קח את זה כטיפ לחיים, בחינם.

Shining Dark

New member
איזו שנינות..

"שללתי בחור פוטנציאלי בגלל שגיאות כתיב בהודעות או סתם בדיבור במחשב וחוסר ביטוי של האות א' בזמן עתיד בזמן שיחה - זה פשוט כזה TURN OFF." זה לא "חוסר השכלה מינימלית", נורא מצטערת להודיע לך! אז את דורשת מאנשים לכתוב בצורה נכונה ומדויקת, אבל את בעצמך לא יודעת להתבטא, להתנסח ולהעביר את דעותייך בכתב? כן.. את כותבת בשפה קלה וברורה (ואף פשוטה למדי), אך יש פער עצום בין הודעה להודעה עם סתירות תהומיות! שלא נדבר על השפיטה שלך והסקת המסקנות המיותרת לחלוטין! מאיפה לך לדעת שאדם שכותב בשגיאות כתיב לא דיסלקט, סליחה עשית להם אבחון? מאיפה לך לדעת שמדובר בחור בהשכלה? תעשי מחקר בנושא ותגלי שבין זה לבין חור בהשכלה יש הבדל עצום. ודבר נוסף את הטיפים שלך קודם תיישמי בעצמך ואחרי זה תציעי אותם לאחרים!

ChilD SouL

New member
אהמ....

אני כותבת בפורום, לא דוקטורט - את לא באמת מצפה ממני להשתמש בשפה מפוצצת. בדיוק כמו כולנו כאן - אפילו את. אני לא מבינה מה הבעיה שלך, זכותי לשפוט בנאדם לפי איך ומה שבא לי - לא מתאים לך, חבל. ותסלחי לי, אבל מבחינתי בנאדם שבגיל 20+ לא יודע לכתוב בלי טעויות [ואני לא מדברת על טעויות פה ושם כמו שכולנו עושים] - הוא בעל חור בהשכלה, שוב - דעתי, תחסכי ממני אז את ההרצאות שלך בקשר לשפיטה וכו'. ההודעה שכתבתי לבחור הייתה על סוגייה פרטית בנינו - כנ"ל הטיפ. למרות שגם לך הייתי ממליצה להשתמש בו. ותחסכי ממני הודעות שלך, אם את לא מסכימה עם דעותיי - את מוזמנת לא לפתוח הודעות שלי. ערב מצויין שיהיה לך וסופש מקסים.

L y c a n

New member
אז מה הטעם של לכתוב?

זה בכוונה מיועד לוויכוחים ודיונים, בדיוק בגלל זה יש את אפשרות ההוספת תגובה, ולאו דווקא בשביל לתמוך. היא רצתה להביע הסתייגות מדעתך, והביעה אותה.. את כנראה לא ידעת לקבל ביקורת.. אז בן אדם טועה בכתיב.. וואלה, איזה באסה! ממש משנה! גם הודעות SMS ד"א, הן ברמה של הפורום- לא רואה צריך גדול להתאמץ בשביל לחזור על ההודעה ולתקן אות אחת כשגם ככה ברור מסר. וכן, אין לי צורך בטיפ הזה..
ובקשר לדיסלקטים: זה בדיוק כמו לבקש מבחור שנקטעה לו רגל במלחמה לרקוד סלסה. תחשבי על זה.

MetalSlider

New member
בלי לפגוע ולהכנס לוויכוחים מיותרים,

בכלל קראת את ההודעות לפני שהגבת? נראה שחיברת כמה מילים בראש והרכבת משפטים בלי קשר. היא לא דיברה על בחור ספציפי, למה נראה לך שהוא דיסלקט? 'חור בהשכלה' ,גדול או קטן, אני לא חושב שישנה הגדרה קבועה ומוחלטת. אבל אם בא לך ללעוג לעצמך, תחקרי קצת. אולי יש בניכן משהו אישי, אולי סתם בא לך לתקוף.בכל אופן, זו זכותה במלאה לפסול כל בן זוג שלא נוח לה איתו. אפשר לקיים מערכת זוגית תקינה ללא משיכה?

ChilD SouL

New member
אנ'לא מבינה למה לכל חור צריך להכניס

כסף. אתה יודע, יש אנשים שמחפשים אצל אחרים דברים אחרים מלבד כסף. ולשאלתך - כן, יזיז. זה לא ישנה את התמונה אם הוא עשיר או לא, כסף לא מרשים אותי - מצטערת.

pain is MY love

New member
מה הפאקינג קשר????

נשאלה פה השאלה מה מוריד לנו נכון? אז ענינו! מה לא בסדר בזה? ואם לבחור של מיטל יש שלפוחית רגיזה??? זה סיבה לדחות אותו? ואם את חברה שלי דוחים בחורים עם עיניים כחולות זה אומר שהיא גזענית חצופה וחסרת תועלת?! כולה שאלתם שאלה אז ענינו.. אני לא מדברת על דיסלקציה כמחלה אלא על שגיאות כתיב *ודיבור* (שפה אי אפשר להאשים את הדיסלקציה) שממש מציקות לי באוזן ובעין למי שישי בעיה עם זה יכול לבוא אליי וללמוד מתי שמים דגש באותיות בגד כפת! שלום תודה.

Zoharrr

New member
חבר שלי כותב עם שגיאות כתיב

קשות ונוראיות... עלה מרוסיה לפנ 8 שנים ועדיין כותב לא נכון... אז אני מתקנת אותו,ואנחנו בד"כ לא מתכתבים אלא מדברים... אבל הוא הבנאדם הכי מקסים שפגשתי אי פעם...אם הייתי מסננת אותו בגלל זה,רק אני הייתי מפסידה...

danielo18

New member
come on...

זה שאדם לא כ"כ מקפיד על "שני/שתי" זה לא אומר כלום עליו ועל האישיות שלו (רק שהוא אולי הבריז מכמה שיעורים בלשון בתיכון)..

לדעתי אתה טועה

זה מראה על חוסר, חינוך חסר, ודוגמא לא טובה מההורים= סביבה לא משהו. למרות!! שהיה לי חבר שהיה באמת גאון, מוכשר בטירוף מהנדס חשמל מצליח מאוד, אבל באמת הייתה לו בעיה והוא לא רק טעה, אלא תמיד! אבל תמידד!! אמר הפוך, לא משנה מה. אבל כן, זה בדרךכלל turn off רציני ביותר! וגם אני הייתי תלמידה מאוד גרועה בלשון ובכלל, ויש לי עברית רהוטה.

Shining Dark

New member
יהה.. וואו לבן אדם יש חוסר.. וואו..

מה הבעיה של זה? מה הבעיה שיש לו איזשהו קושי? אז הוא רע בגלל זה? אז הוא שתלטן? אז הוא מניאק? כולה קושי מסוים.. ולא משנה מה הסיבה לכך, כשיכול להיות שזה משהו נוירולוגי ואז בכלל לא יכול לשנות את זה.. אבל עזבי את זה.. תראי לי בן אדם אחד מושלם? שאין לו שום קושי? תראי לי אחד כזה! אז לבן אדם יש שגיאות.. סו וואט!

תקרא שוב מה שכתבתי

ואז תראה שזו הייתה דוגמא ליוצא מהכלל. אבל לרוב, אין מה לעשות, זה נראה מטומטם.

למעלה