ישראלים מסריחים~!!

רק ישראלים? הגזמת

נראה לך שבישראל יתקנו עוולות עולם? אתה צודק, זה מכעיס לראות את זה, אבל מדובר בונדליזם שהיא בעיה אוניברסאלית, ולא בישראלים. גם הישראלים ונדליסטים. הבריטים לא? האירים לא? (אני לא אשכח את הצעירים האירים שהטרידו את החברה שלי כשהיינו שם בטיול, שלחו ידיים לכיוונים אינטימיים וחטפו לה את התיק, ככה באמצע הרחוב, באמצע היום). האמריקאים יותר טובים? הצרפתים? האיטלקים? היפנים? הרוסים? הברזילאים? ההונגרים? הפולנים? בני נוער רבים הם ונדליסטים. זה חלק מהקידמה, מהחינוך הליבראלי יותר. הרדיפה אחרי החופש, החירות וזכויות האדם מביאה איתה את תוצרי הלוואי שלה - חופש זה לא רק חופש להיות אדם טוב. זה גם חופש להיות אדם רע. הבעיה היא כלל עולמית. בעיה אנושית. חבל שאנחנו כל הזמן מאשימים את עצמנו כאילו בישראל המצב חמור יותר מבמדינות אחרות. צריך רק לקחת את הבריטים בתור דוגמה ואת ההרס שהם זורים בכל מקום בו יש משחק כדורגל, ולהבין שמצבנו יחסית טוב. שבת שלום

obbb

New member
טעות

בכל עם יש נגע רע. הבעיה שאצל העם שלנו, יש הרבה מזה. מתוך כלל הבני נוער שנוסעים לחו"ל, אחוז גבוה אכן משחיטים ועושים בלאגן כלשהו. מקרב שאר העמים - האחוז הוא נמוך מאוד ולא מהווה מדגם מייצג. ועניין שיש להתייחס אליו, הבריטים למשל, אם הם אכן משחיטים משהו, זה מהסיבה שהם פשוט שיכורים ברמות שקשה לתאר במילים, הישראלים הורסים פשוט בשביל הכיף והסיפוק העצמי, ההרס מספק אותם. אצל הבריטים או עם שיכור אחר לדוגמאת האירים, זה נעשה לעיתים נדירות מתוך שכרות מוגזמת וחוסר מודעות למעשים, לא מתוך סיפוק והנאה מוזרה - כמו שאצל הישראלים, שאצלם המעשים הללו אינם תלויי-אלכוהול.

זה חלק מהקידמה???

תגיד, אתה קורא את מה שאתה כותב? ואם כן, אתה מבין את מה שאתה קורא? ונדליזם זה לא חלק מקידמה ולא קשור לליברליות. חופש וחירות הם ערכים נפלאים שמאפשרים לך לקחת החלטות, אבל ההחלטות הללו כפופות למגבלות. הן לא אמורות לכלול ההחלטות כגון את רכושו של מי מה לשבור או לטנף ומתי. ההחלטות הללו יכולות להיות החלטה של לאן לנסוע, מה לראות, מה ללמוד, בשום פנים ואופן לא כיצד להתעמר בחדרנית, כיצד להפריע לתושב המקומי בדרך האפקטיבית ביותר, וכיצד להשמיד את הרכב שאתה שוכר. אם אתה לא מבין את ההבדל בין חופש וונדאליזם, זה כנראה משום שהחינוך שקיבלת היה חינוך קלוקל, לא בגלל שקבלת חינוך דמוקרטי או ליברלי. אם כבר מדובר על חינוך, הרשה לי להזכיר לך שני משפטים מהמקורות היהודים (משנה, מסכת פרקי אבות) שחונכתי לאורם: "יהא כבוד חברך חביב עליך כשלך" ו- "נאמר במדרש: 'ואהבת לרעך כמוך' רבי עקיבא אומר: זה כלל גדול בתורה." שני המשפטים הללו הם נר לרגלי כאשר אני במגע אם אנשים, בין אם מדובר באנשים מוכרים ובין אם מדובר באנשים זרים.

בניגוד אליך

אני לא סותר את הערכים שאני מייצג. אם בציטוטים עסקינן - ניטשה אמר שכשאתה נלחם במפלצת, הזהר פן תהפוך למפלצת בעצמך. החינוך שקיבלתי לא היה קלוקל, והבנת הנקרא שלי לא רעה בכלל. אל תזלזל בי בזמן שאתה מנסה לענות לדברי. חופש הוא חופש. מגבלות הן מגבלות. חופש ומגבלות מנוגדים זה לזה. בעולם המתקדם והנאור של היום, בני האדם מחנכים למקסם את החופש ולמזער (עד לאפס) את המגבלות. החינוך החדש והמודרני הוא חינוך של בתי ספר דמוקרטיים, חירויות אין סוף, ומגבלות - אין. מחיקת דמות המחנך מביאה לחופש הזה, שיש לו תוצרי לוואי לא נעימים. אם אני מעודד את הסטנדרטים האלו? לא. לדעתי בני האדם מבקשים להתפנק כמה שיותר ומעגנים את זה בחוקים. נכון להיום מחוקקים חוקים שמסירים מעלינו מגבלות, ולא כאלו שמגבילים אותנו. ממשלה דמוקרטית שתחוקק חוקים מגבילים - תוחלף. דוגמה - ראה מה קרה כשביבי נתניהו ניסה להגביל את הקצבאות ואת הפריצות הקיימת בחלוקת כספים מטעם המדינה לאזרחים. אני אומר דבר מאוד פשוט. הגיע הזמן לאפשר למערכת החינוך לחנך. מורה צריך להיות מורה ולא חבר. הורה צריך להיות הורה, ולא חבר. חוקים צריכים גם להגביל, לא רק להרשות. בני הנוער של היום עושים את מה שהם עושים כי הם זועקים לשמיים לעזרה. הם שוברים כל מוסכמה כדי לקבל את מה שהאדם צריך לקבל כדרך הטבע - הנחיה, גבולות, מוסר וסטנדרטים להתנהגות. לא ימי לימוד שמתחילים בשעה 8 וחצי ונגמרים בשעה 12, עם מורים חסרי אונים, שמקבלים על הראש מההורים ומהמנהל כשהם מרימים קול על התלמיד. הפתרון שאני מציע זה מערכת ענישה מתקדמת, ומתן האפשרות למורים לחנך באמצעות שיטות אפקטיביות. לדוגמה - תלמיד שמרסס גראפיטי בבית הספר ונתפס, צריך להשאר בבית הספר מדי יום עד השעה 7 בערב למשך חודש, ולהצטרף לצוות הנקיון. בחור שנתפס משחיט חדר בבית מלון, אפילו אם הוא בן 15, צריך להכנס לכלא לתקופה שתבהיר לו שהחברה לא מוכנה לקבל התנהגות כזו מצדו. כשאני מגיש תלונה על אדם שתקף אותי בכביש בגלל שצפרתי לו, המשטרה צריכה לכלוא אותו לתקופה שתבהיר לו שאי אפשר להתנהג ככה, ולא לומר לי ש"דברים כאלו קורים, הוא פעל מעצבים, שכח מזה וסע הביתה". בימינו, ההפקרות בחינוך של בני הנוער זה דבר שמוכיח את עצמו אחר כך לאורך כל הדרך. הצבא סובל מזה (בעבר לא היו כאלו כמויות של משתמטים וחיילים שנראים כמו סמרטוטים מהלכים ברכבות), בתי המלון סובלים מזה, מעניקי שירותים סובלים מזה... עזוב, יש לי בטן מלאה על החינוך ועל מערכת האכיפה במדינה, ובמדינות רבות בעולם. לא נפתור את זה כאן.

זה לא רק הישראלים, יש משו במה שאתה אומר...

אבל תן לי לחדד את מה שהתחלתתתתתתת ונדליסטים יש בכל מדינה, זה לא רק הישראלים ותאמין לי שאני הסתובבתי מלא בעולם. הבריטים, האירים והאמריקאים לא פחות ונדליסטים מאיתנו זה גיל טיפש עשרה, גיל שלא ממש בוגרים במחשבותם ועושים מלא שטויות, משחקים אותה גברים וחושבים שזה מצחיק כולנו עושים שטויות מידיי פעם אבל אצל כולנו הקווים האדומים שוניםםםםםםם צריך לדעת איפה לשים את הקו האדום בגבול הטעם הטובבבבב לחרבן באמצע החדר? לזרוק אופנוע לבריכה? מה זה מה אנחנו קרימינאליםםםםם מגעיל תתחתתתתתתתתתת צריך להדגיש שהעולם לא ממש מת עלינו הישראליםםםםםםם לא בגלל הונדליזים בגלל דברים אחרים אבל מה, שיש לו תחוסר חיבה אלינו ועוד אנחנו מתנהגים ככה, יש להם סיבה מספיק טובה לא לארח אותנו אצלכםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם או לא להכניס אותנו למועדום כלשהווו ובצדקקקקקקקקקקק ועוד דבר התייר הישראלי הוא התייר הכי פחות רווחי להם משאר התייריםםםםםםם כי הישראלים תמיד מחפשים את הקומבינות תמיד מחפשים את הזול והאנגלים והאירופאים באים עם פאונדים או יורו אז הם לא עושים חשבון לכסףףף כמונו מה איכפת לי שהאירים ככה, מה איכפת לי שהאנגלים ככה אנחנו צריכים להסתכל על עצמנו בראי ולראות איפה אנחנו יכולים לשפר את עצמנווווו ולא להתנחם בזה שהשאר גם ככה וכו'. שאנחנו יוצאים לחו"ל אנחנו מייצגים את את עצמנו, את המדינה שלנו למרות שלא הכי מתים עלינו בואו נשאיר להם רושם שאנחנו בני אדםםםםםםםםם ולא חיות כי ככה מתנהגים חיות בגו'נגל תנסו להתחיל עם תיירת ותגידו לה שאתם מישראל ותראו את התגובה שלה אז תחשהו על זה בסך הכל כולנו יוצאים להנותתתתתתת מהחופשה שלנו ולחזור בשלום שבפעם הבאה לנו ולחברים שלנו יהיה קבלת פנים נעימההההה באותם מקומותתתתת חאלססססס חברה צאו תהנו תקרעו עולמותתתתת אבל בלי שטויותתתתתתת

למעלה