ישראלית לשעבר: גנץ הטריד אותי מינית לפני יותר מ-40 שנה

gidishemer

New member
ברור לך שזה פרופיל פיקטיבי, נכון?

בינתיים כבר הביאו מספר צילומי מסך שבהם היא מספרת שזה לא היא אלא שהיא שמעה על מישהי ששמעה על מישהי. אחרי זה היא כתבה בכלל דברים טובים על הבחור. חוץ מזה, סימנים קלסיים של פרופיל פיקטיבי (כולל התמונה שלחלוטין לא תואמת את הגיל התיאורטי שלה).

תמיד יש פייק, הפעם יש יותר מתמיד. זה משהו שנצטרך לחיות איתו

הקטע הזה של התמונת פרופיל שלה

היה מבחינתי המסמר האחרון. ואני בדרך כלל מאוד מאוד מאוד זהירה בלחרוץ משפט בגין הטרדה. עם זאת הצמידות לבחירות, ה"צורך" בתוספת הסיפור הנוסף של הבחור שנזכר באמא שלו ואחותו בת השבע.. זה לא ש השם של גנץ עלה לכותרות רק עכשיו. הוא היה בתפקיד מרכזי גם קודם. למה לא התלוננה כשעלה לכותרות? הלכתי לבדוק את הפורפיל וברגע שראיתי את התמונה... אני עם אלו שחושבים שזה פיקטיבי בצורה מרגיזה.

דונודו

New member
הפרופיל לא נראה כזה פיקטיבי

או לפחות מישהו השקיע המון עבודה, הוא פעיל מ-2011 עם המון פרטים אישיים. ובחיי שלא הבנתי מה הבעיה עם התמונה (ועם שאר התמונות של אותה אישה שיש בפרופיל).
&nbsp
קצת לא נעים המהירות שבה נשלף ה״בינתים חפרו עליה ומצאו ככה וככה״ (כתבה עליו דברים טובים? גם א׳ על קצב), שלא לדבר על ״למה היא לא התלוננה קודם״ המוכר והאהוב. זה אותו זובור קבוע, כאילו #metoo לא קיים.
&nbsp
דוגרי גם לי אינסטינקטיבית זה נראה כמו עלילה מגושמת, אבל אני לא יודע לנתק את הרושם הזה מההקשר הפוליטי, ואני לא חושב שזה אפשרי. אולי זה מסביר איך זה שחצי אמריקה בטוחה שבלאזי-פורד היא סוכנת של הדיפ סטייט (כי גם היא, מיד גילו שכל העדים שלה מכחישים, ומה פתאום היא נזכרה דווקא כש). אובייקטיבית זה קצת מוקדם (עבר מה, חצי יום?) להחליט שהיא פייק ניוז.

danakama10

New member
אף אחד לא השקיע מינימום מאמץ שזה יראה אותנטי

בפייסבוק שלה מתנוססת הודעה מלפני מספר חודשים שם היא מתלוננת עליו וכששואלים אותה אם הוא הטריד אותה היא אומרת שהיא שמעה על זה, הוא היה כמה שנים מעליה והיא לא היתה שם בתקופה שלו.
פרסמו גם שלפני כשנה היא עצמה כתבה בפייסבוק מה פתאום אשה מתלוננת אחרי כל כך הרבה שנים כשמישהו נהיה מפורסם.
אפילו את 2 ההודעות האלו היא לא טרחה למחוק, כך שמראש היא הבינה שאף אחד לא יקח אותה ברצינות, ולא איכפת לה. זה אולי מתקשר לתמונה שלה, כי כשאני ראיתי את התמונה חשבתי לעצמי היא בטח על סמים.
בקיצור, לא שהשחקנית בלזי פורד המבולבלת החביבה עם קול הילדה הרועד היתה אמינה, אבל זו כבר ממש עלבון לאינטלגנציה.

oleyashan

New member
למה אתה חושב שהפרופיל פיקטיבי?

היא נראית אמיתית לחלוטין
וגם התראיינה בהרבה תחנות רדיו וטלוויזיה
חוץ מזה שהיא הגישה תלונה במשטרה או ככה היא מציגה בפייסבוק שלה
https://www.facebook.com/navarone.jacobs.5

vinney

Well-known member
לאיזו משטרה היא הגישה תלונה? בכפר הירוק?

שמעתי שהיא הגישה תלונה בארה"ב, זה נורא שיעשע אותי. גם זה שהגישה תלונה על משהו שכבר מזמן התיישן, וגם במדינה שבכלל לא רלוונטית לאירוע... מריח יותר כמו אירוע PR.

oleyashan

New member
...

אין לי מושג
אני לא יודע אם מה שהיא מספרת קרה או לא
רק התפלאתי על הכותרת שלו שהוא אומר שברור לו שהיוזר הזה בפייסבוק הוא פיקטיבי מה שלא נראה בכלל

vinney

Well-known member
אני אחכה לדנהקמה שתגיב, מעניין לשמוע את דעתה.

Fellowship

New member
אותו רציונל - שתגיש תלונה ושיחקרו.

ההבדל היחיד והתהומי הוא שכאן זה נראה תעמולה נטו,
ברמה המעליבה את האינטיליגנציה, לפחות היו משקיעים

danakama10

New member
חלילה שיחקרו

יש גבול כמה כספי ציבור אפשר לזרוק על טענות פיקטיביות או לא על דברים שהיו לפני 40 שנה. חלאס.

Fellowship

New member
לא מדובר על הפן הפלילי

אלא תלונות שמתגלות כנגד אנשים בכירים בנקודות זמן רגישות מבחינה ציבורית ומה עושים עמן.

danakama10

New member
אתה אומר שתגיש תלונה ויחקרו

ועכשיו אומר שלא מדובר על הפן הפלילי.
איפה בדיוק רצית שהיא תגיש תלונה? אני חשבתי שאתה מתכוון למשטרה, אבל עכשיו אתה אומר שאתה לא מדבר על פן פלילי. התכוונת שתגיד תלונה בפני ראש הכנסת? בפני הציבור?
בכל מקרה, עברות לכאורה שיש עליהן התיישנות, לא צריך לחקור אותן לא בפן פלילי, לא בפן מוסרי ולא בשום פן אחר.

מויקפדיה:
שלושה הסברים עיקריים, ניתנים לקיום התיישנות בנזיקין:
להגן על הנתבע מתביעות ישנות:
כדי לאפשר לו להתגונן כראוי; הנתבע עלול לאבד ראיות המוכיחות את חפותו.
כדי לאפשר לו ולאחרים הרוצים להשקיע בו ו/או לעשות עמו עסקים, להעריך את הסיכוי שייתבע בלי לבדוק זמן רב מדי אחורה.
התובע המאחר בתביעה נתפס כפחות ראוי לסעד, ואף כמי שוויתר על זכויותיו.
לציבור יש אינטרס שהמערכת לא תעסוק בתביעות ישנות: יש בהן פחות עניין לציבור, יש קושי מעשי בבירורן, והבירור עלול להפר סטטוס קוו שנשמר תקופה ארוכה.

Fellowship

New member
יש כנראה תלונה נוספת ודיברתי באופן כללי

אם מישהו טוען שנפגע, שיגיש תלונה במשטרה כדי שיחקרו,
ברור שזה לא רלוונטי אם כבר חלה התיישנות על העבירה.
&nbsp
אבל כאשר מדובר באדם המועמד לתפקיד בכיר (שופט עליון, ראש ממשלה, לא יודע מדוע אלו הדוגמאות שקופצות לי לראש),
אז לדעתי יש כאן פן נוסף הדורש בדיקה, ככל שניתן לבצע כזו והיא רלוונטית ככל שהתלונה נשמעת רצינית יותר.
לדוגמא, אם יש למתלוננת הוכחות לדבריה, אז למרות שבפן הפלילי לא ניתן להעמידו לדין,
לדעתי ראוי לתת לתלונה הזו במה ולהציג את הנתונים.

danakama10

New member
מי אתה רוצה שיבצע את הבדיקה לפן הנוסף?

יולי אדלשטיין? השב"כ?
(במקרה הספציפי הזה אין בכלל צורך בבדיקה, כי כפי שכתבתי, בהודעה ישנה היא כותבת שזו שמועה שהיא שמעה והיא בכלל לא היתה בכפר הירוק בתקופתו).

וכן, הדוגמאות האלו צצות רק כשמודבר באדם שמועמד לתפקיד בכיר. אף אחת לא תתלונן על יוסי מהמכולת שלפני 40 שנים הראה לה את איבר מינו. איכשהו עושה רושם שיותר ויותר מועמדים לתפקידים בכירים סרחו כשהיו בתיכון...
אם לא מדובר בהאשמה בעבירה שאין עליה התיישנות (כגון רצח), אותי זה לא מעניין, ומבחינתי שלא יפרסמו את השטויות האלו ויחסכו כספי ציבור. היינו כבר בסגה הזו.

vinney

Well-known member
אני הייתי רוצה בדיקה ולו כדי להפריך את הטענה ולהראות שקרנית.

את כל כך נהנית להכפיש נשים שמעזות להתלונן על תקיפה מינית, ובינתיים את עושה את זה בלי שום הוכחה עניינית וממשית. לא היית רוצה להיות צודקת עובדתית לפחות פעם אחת בחיים?

Fellowship

New member
"את לוקחת אותי לפרוצדורה, רינה", אני מדבר על המהות

מן הראוי לבדוק.
לא באמת משנה אם יקימו גוף בדיקה, אם יאפשרו לגוף חקירתי קיים לבדוק,
ארגון אובייקטיבי כלשהו יבדוק, הצגת כל הנתונים התקשורת, עימות וכו', לא באמת משנה,
מה גם שאם מדובר בתלונת שווא, יש להעניש את המתלוננת ע"מ להרתיע מתלוננות שווא אחרות.

זה בכלל לא משנה שהנושא הספציפי הזה נראה כמו תעמולה,
זה גם בכלל לא משנה שאני אצביע "כחול לבן", מכיוון שהעקרונות לא משתנים כתלות בנאשם הפוטנציאלי.

נושא תקיפות מיניות הוא כ"כ חמור וכ"כ רגיש, שלא ראוי לבטל אותו כלאחר יד,
הבעייתיות של בדיקה ממרחק זמן הוא ברור ולכן צריך למצוא את האיזון,
האיזון, לדעתי, מתבטא בתקופת התיישנות עבור אדם מהיישוב,
יחד עם מנגנון בדיקה נוסף עבור אדם בעמדת מפתח רגישה.

JimmyGee

New member
It is not possible to check and prove

something that happened 40 years ago. Not even something that happned 20 years ago.
I'd say nothing over 7 years.

How exactly are you going to prove where you were and what you did on an exact date 40 years ago?
Let's say that someone accused you of raping them and you were in a different city or even a different country at that time. If it was 6 months ago you have a chance of proving it. If it's 20 years ago, no chance.

למעלה