ישראלי שישב בארץ בכלא על פגיעה מינית

Daria34

New member
ישראלי שישב בארץ בכלא על פגיעה מינית

בילדות,מצליח בהודו לאמץ ילדה בת 4 דרך הסכם עם פונדקאית.
אין כול כך בדיקות רקע למי שמאמץ בהסכמים שכאלו ולכן לא עלו
על העבר שלו.בכלל לרשויות בארץ מוגדר כפידופיל.

לא ניתן להוציא את הילדה מחזקתו,אבל יש עליו מעקב צמוד ונדרש ממנו לעבור טיפול פסיכולוגי.
הסיפור פורסם.אתמול.תחת הכותרת Israeli serial sex offender adopts an Indian girl via surrogacy

מסכנה הילדה!!

China8

New member
נורא ואיום

אבל לא כל כך הבנתי מה זה אימוץ דרך פונדקאות. האם הוא האב הביולוגי? האם יש לו קשר ביולוגי לילדה? דריה, את יכולה להרחיב קצת?

Daria34

New member
אני מחכה גם לקבלה של יותר אינפורמציה

על כמה תהיות בעניין הכתבה.הרגשה שלי שהוא האבא הביולוגי של
הילדה.
יצחק קדמן עזר הבריאות הגיבו על המקרה שחייבים לעשות שינויים
כדי להגן על הילדים שמגיעים לארץ בהסכמים שכאלו.
בשש שנים האחרונות הגיעו כ-200 ילדים לארץ דרך
הסכמי פונדקאות.
במקרה אחד נלקחה ילדה כבר מחזקתה של אישה נכה בכול הגוף
שהשתמשה בפונדקאית שהתהליך נעשה בהודו והלידה בארץ.
אין לה שום קשר ביולוגי לילדה.לפי הרשויות כול התהליך נעשה בצורה לא חוקית.

fatfat

New member
לקשור את המקרה של האם הנכה בכל גופה

לזה של הפדופיל זה לעשות לה עוול. במקרה של הנכה מדובר באשה שכל חטאה הוא שרצתה להיות אמא למרות נכותה הקשה.
היא לא עברה על החוק (אולי ניצלה פרצות בחוק) ולמרות הנכות הקשה מסוגלת להעניק לילדה תנאים נאותים לגידולה.

ואגב בעולם הנאור כן הכירו בנכות מאה אחוז לשמש כאמהות. מצרפת קישור לכתבה על אשה ללא ידיים שמטפלת בתינוקת שלה

Daria34

New member
לא מסכימה איתך בכלל!היא לא יכולה

לעניק לה חיים נאותיים לגידולה.
ילד צריך גם מגע פיזי מהדמות שנקראת אמא!!
ולא עשיתה לה שום עוול,זכותי לחשוב שהדרך שבחרה להגיעה לאימהות לא נאותה.

fatfat

New member
היא לא תוכל להעניק לה טיפול פיזי אבל

כן תוכל להעניק לה מגע פיזי: לנשק, שיניחו את הילדה עליה, אני לא יודעת אם היא מסוגלת להזיז את ראשה אבל אם כן לגעת בה בעדינות באמצאות פניה. וגם מסוגלת לדבר אליה בטון רך, לספר לה סיפורים, להסביר לה דברים.

Daria34

New member
צ"ל תנאים נאותים,הזכות של הילדה לתנאים שכאלו

גוברים על הזכות שלה להיות אמא.
היא פשוט קנתה אותה.אז מה יש לה זכות עליה כי שילמה כסף בשבילה?
את באמת לא רואה שום דבר פסול במה שעשתה?
טוב שלקחו אותה ממנה.בטח עוד נשמע על הילדה בעתיד
שתשאל מי אני ומאיפה באתי ואיך ולמה?

fannyd

New member
נגעת בנקודה מאד חשובה

בפורום הזה מעלים על נס את המניע האגואיסטי "אימצנו כי רצינו להיות הורים". שאלה טובה האם מבחינה מוסרית זה מספיק.

גילעד 63

New member
רציתי להיות אמא

הוא התשובה של מור יוסף במקרה המדובר. ממה שקראתי בדבריה עולה לדעתי שאלה נוספת לשאלה שאת מעלה.
היא אומרת באופן מאד ברור שהיא האמא של הילדה הזו. שבלעדיה הילדה הזו לא היתה מגיעה לעולם.
השאלה היא איפה שמים את הקו כמדובר ברצון להורות. לטענת הגורמים המשפטיים, יכולותיה כאם נכה הן לא העניין העיקרי. העניין העיקרי הוא שהיא בעצם היתה ה"מפיקה" של הילדה הזו. (לא מצאתי מילה אחרת, שלא לומר הגורם המממן) היא ריכזה את כל הגורמים שהיו דרושים להבאת ילד לעולם כאשר לה עצמה לא היה שום קשר גנטי, ביולוגי, פיזיולוגי מכל סוג שהוא לילדה עצמה.
יש כאן תורם זרע, תורמת ביצית ופונדקאית והיא המנצחת על המלאכה ולוקחת את הילדה בסוף ובעצם מאמצת אותה.
אני מנסה לחשוב קדימה על הילדה הזו במקרה (שנראה לי שאכן יקרה) שהילדה תימסר לאימוץ למשפחה אחרת. כמה "אמהות" יש לילדה הזו. תורמת ביצית, פונדקאית, האישה שהגתה אותה ודאגה שתגיע לעולם ואמה המאמצת. ארבע אמהות. ממש אחד מי יודע.
דעתי האישית אחרי הרבה מחשבה היא שבלי קשר בכלל ליכולת שלה לטפל בתינוקת הזו, שזה דיון בפני עצמו, הזכות להורות מסתיימת בקו שבו אתה צריך את שלושת הגורמים (ביצית, זרע, פונדקאית) מבחוץ. בשלב הזה אפשר לעצור ולומר עם כל האמפטיה לרצון להורות. עד כאן. זכות הילד קודמת.

זואילי

New member
אאוצ'. עם הסיומת הזאת מחקת אותי ואת

זכותי להורות.
לא קראתי את הקישורים אז באמת שאין לי מושג מה הסיפור שם.
אבל כמו בכל דבר- הכל תלוי במי המדובר.

גילעד 63

New member
זואילי יקרה

המקרה המדובר מעלה סוגיה משפטית/מוסרית וכשמדברים על הדברים ברמה הזו השיחה נהית מטבע הדברים מאד קרה ועקרונית. הרי ברור לך שאפילו שאני לא מכיר אותך בכלל אין פה כוונה "למחוק" מישהו. אני בהחלט אשמח לשמוע את הצד שלך אם כבר העלית אותו. אחד הדברים שאני הכי אוהב זה לשנות את דעתי בעניינים מהסוג הזה. זו היתה המסקנה האישית העקרונית הראשונה שהגעתי אליה אחרי מחשבה של שעה. בטוח שזה הרבה יותר מורכב. במקרה הספציפי הזה הנכות של מור יוסף רק מוסיפה שמן למדורה באיזשהו אופן.

נוני 75

New member
היה פה מעשה לא חוקי

מי כמונו יודע על הכמיהה להורות ,וכל דרך לגיטמית, אימוץ, תרומת זרע ,תרומת ביצית, טיפולי פוריות אפילו הריון טבעי

כאן יש מספר בעיות ועברות על החוק

א. פונדקאית שלא ברור אם הבינה לאן היא נכנסת
ב. הטסת הפונדקאית לחו"ל- היא לא חוקית ושם בוצעה ההפריה
ג. תורם זרע שתרם שלא דרך הצינורות המקובלים (סליחה על כפל המשמעות :)) כלומר מבחינה בירוקרטית
ד. נרמז שהפונדקאית רצתה לעזוב לאחר כמה כשלונות והופעל עליה לחץ
ה. והסוגיה של מצבה של האם -האם מסוגלת לגדל ילד במצבה .

יש גבולות שאסור לחצות.

זואילי

New member
עכשיו אחרי שקראתי על המקרה

העניין הלא חוקי היחיד שהיה כאן הוא שלרווקה בישראל אין היתר להיעזר בשרותי פונדקאית. ואותה פונדקאית חזרה לארץ ללדת (ואם הבנתי נכון היא היתה כאן גם במהלך ההריון). זה בנוגע לחוק.
לגבי שאר הדברים-לא קשורים לחוק אלא יותר לסוגיות מוסריות שעליהן אפשר לדון בנפרד. הן לא היו עבירה על החוק.

נוני 75

New member
לזואילי

דיוק: הפונדקאית היא קרובת משפחה שטסה לחו"ל לבצע את ההפרייה ואז חזרה לארץ להמשך מעקב הריון ואז עלו על הנושא
יש פה מספר עברות על החוק

זואילי

New member
עוד דיוק

עצם זה שהיא שימשה פונדקאית לרווקה ועברה את ההריון והלידה כאן- שוב- עבור רווקה, זו העבירה.
אם אותה פונדקאית היתה עושה את זה עבור זוג לא הנסיעה היתה הבעייה ולא הלידה.

fannyd

New member
יש כאן שתי בעיות שונות

האחת, התמודדות עם הסתירות בין הרצון לנורמות החברה בה חיים
האחרת הגדרה של מסוגלות הורית.
במקרה הנדון נעשה ניסיון מודע לפרוץ את הגבולות ע"י קביעת עובדות בשטח והשאלה אם החברה יכולה להרשות לעצמה להכשיר פתרונות כאלה.
עם כל הצער שבדבר אין כאן מסוגלות הורית מתקבלת על הדעת וזה בכלל לא דבר משני. ממקומי כאמא לבנות די גדולות הסנגוריה של פאטפאט נשמעת לי די מופרכת.

Daria34

New member
פאני בהחלט צודקת יש פה שני בעיות

שונות.היא פרצה גבולות כי ידעה שלא הייתה מקבלת אישור לתהליך עקב אי מסוגלות
הורית.שרוצים עזרה מהחברה זה גם נותן לה זכות לפיקוח ובדיקה צמודים למי שמבקש
לממש את הזכות שלו להיות הורה.
מי שהיא עשתה זה אשכרה גם קרוב מאוד לסחר בילדים.
אין זה לטובת הילד להיווצר מכתחילה כילד לא רצוי לאימו הטבעית וכילד הנועד
להימסר לאישה זרה בהסדרים שכאלו.

למעלה