ישראלי שישב בארץ בכלא על פגיעה מינית

Daria34

New member
זה לא מספיק מבחינה מוסרית כלפי הילד.

השאלה המתבקשת האם הרצון שלנו להיות הורים מוביל לרמיסת זכויות של אחרים במצוקה?הכוללת כמובן את זכויות הילד שאנו מבקשים לאמץ
או כמו בדוגמא מעל כאשר הרפואה והטכנולגיה מסייעת באופן מלאכותי בהולדה.
מבחינה פילוספית המעבר מתפישה ביולוגית של הורות לתפישה חברתית יחודית
יוצר בעיה בפירוש הזכות להורות.

זואילי

New member
זה עניין של ראייה ותפיסה

אני חושבת שמזל גדול שהרפואה והטכנולוגיה מסייעת באופן מלאכותי בהולדה.
ומצד שני אני חושבת שגם יש מקום להגביל. הכל תלוי מקרה.
מה שאין ספק לגביו הוא כמובן זכויות הילד שאנו מבקשים לאמץ.

fannyd

New member
עם זאת יש אבל גדול

שהעיסוק בהיבט המוסרי לא מצליח להדביק את הקדמה הטכנולוגית. כיום כבר לא מדובר רק בזכויות הילד שמבקשים לאמץ אלא זכויות הילד אותו מבקשים להפיק.

Daria34

New member
נכון הוא לא מספיק.אני מאמינה ובעצם כבר יש

זעקה כמו של ילדים שכבר הם בעצם בוגרים על זה שהזכויות שלהם נרמסו שביקשו
להפיק אותם,אפילו פניות לבית המשפט על הזכות למידע מי התורמים שלהם.
בעיקר ילדי תרומת זרע כי הם הרוב.
גם ישנם הרבה קבוצות של תורמים שטוענים שלא הבינו את ההשלכות
של מתן תרומה וחלק אפילו ממש מצערים על כך והיום מובילים את הרעש
עם להפסיק עם כול הבנקים למיניהם שעוזרים בהפקת ילדים.
ישנם הרבה בעיות משפטיות שמתמודדים עימם עקב התקדמות הטכנולוגיה.
בכלל זה יצר פתח להרבה דברים לא טובים כי הרבה משפחות מנהלות חיים
עם סודיות כי אפילו לא מציינים לילד עצמו שהגיע מתרומה.
טוב לא חסרים דוגמאות כמה בעיות מוסריות יש בעצם הנכונות והיכולת
בהפקת ילדים.

זואילי

New member
רק כדי לאזן קצת

אני מכירה הרבה. מאוד. נשים שהרו מתרומת זרע.
אף לא ילד אחד חי בסוד.
הילדים שאני מכירה שומעים מגיל 0 על האין אב ובהמשך על בנק הזרע.
והילדים הבוגרים - אלה שאני מכירה. (שנות העשרה בעיקר וגם חברה בת 20 פלוס) - לא עניין אותם המידע מי התורם.
אז כרגיל - אי אפשר לצאת פה בהכללות גורפות.

מי שמסתיר מילד את היותו מתרומת זרע או ביצית - אני אישית ממש לא בעד סודות וליבי על ילד שאופן הגעתו לעולם היא סוד. זה עצוב מאוד. כמובן שעל אחת כמה וכמה כשהסוד מתגלה.
ושימי לב אם אנחנו מדברות כאן על שמועות וסרטים או קריאה בפורומים (לא מהיכרות אישית, כי אני ממש לא הכרתי אישה שהסתירה מילדיה את אופן הגעתם לעולם) - אם יורדים לעומק העניין של הסתרה ונושא של חיפוש מידע, אז במרבית המקרים זה מתחיל באמא. שהיא מלכתחילה לא היתה שלמה עם הבחירה שלה. ותמיד נושא התרומה היה אישיו שכמובן חלחל גם לילדים

אם תורם זרע התחרט - הוא הפר הסכם.
אבל אני אישית בעד לתת לו את הזכות לשנות דעתו ולהשמיד מנות שנותרו בבנק וטרם השתמשו בהם.

Daria34

New member
מה הכללה הגורפת פה?זה שלחלק זה לא מפריע

לא עושה את זה מוסרי,זה עוד יותר לא מוסרי שבגלל שיש שלא רואים בזה בעיה נתעלם מכן אלו
שמרגישים שנפגעו מהפקה הזו.
ישנם רבים שיגידו שהם בסדר עם זה אבל באמת לא מרגישים
כך,אני מכירה אישית כמה והאינטרנט מלא כבר בבלוגים של ילדים
וגם מבוגרים שהיו חלק מהפקה הזו.
ישנה בעיה בסיסית בכול ההפקה הזו שהיא מניעה מכוונת
של ילד להיוולד להורים סוציאליים ולא גנטים.
שאנו כבר מודעים גם הודות לרפואה והטכנולוגיה וגם עקב עדויות
ונסיונות רבים של ילדים שאומצו על הנתק הזה וקשיי ההסתגלות
בלגדול במשפחה שכזו.
מעבר שוב שהאם גם להשגת המימוש האגויסטי שלנו להורות
לא רמסנו זכויות של אחרים חוץ מהילד עצמו.

fannyd

New member
לא בטוח שמשקיעים הרבה מחשבה

מה יהיה הרבה אחרי גיל 0. אישית הכרתי רק ילדה אחת שנולדה מתרומת זרע. היא ידעה מגיל 0 ושנים היה שקט תעשייתי שהתפוגג בגיל ההתבגרות. שמעתי מחברתה של אמה שלנערה קשה מאד לשאת את חוסר הידיעה לגבי שורשיה הביולוגיים מצד האב ויש לה השגות בלשון המעטה לגבי הצעד שאמה עשתה לפני שנים. לדעתי האישית לכל אחד יש זכות טבעית להתחקות אחר השורשים הביולוגיים שלו וממש לא הייתי מקילה ראש ואילו בגלל שרבות כל כך עושות זאת. אבל באמת, זה לא מחייב איש זולתי.
.

יסמין@

New member
גם אני

מכירה הרבה אימהות שהרו מתרומת זרע וכמובן סיפרו על כך לילדים/ות.
יש להדגיש, שכל אלו שאני מכירה הן אימהות יחידניות מבחירה. זה ברור שכאשר מדובר באם יחידנית, מייד עולה וצפה השאלה: איפה האבא. אבל כאשר מדובר בזוג - השאלה לא עולה. ואולי חלק מהזוגות מעדיפים לא לגלות זאת משום שיש אי שיוויון בין האימא לבין האבא והאב חושש וכו' וכו'. ובאסוציאציה זה מזכיר כמובן ילדים/ות שנולדו מהמאהב של אימא ומסיבות ברורות האם מסתירה זאת מהם ומבן זוגה.

Daria34

New member
ישנם מדינות שהספיקו להדביק או בעצם

אפילו לא היו צריכים כי מראש לא מתירים הפקה של ילדים.
או שמתירים, אבל תרומת זרע לא יכולה להיות אנונימית למשל .
פה בפירוש הזכות של הילד למידע לשורשיו הביולוגים הוא הגורם
לקביעה זו.

KallaGLP

New member
פונדקאות בעייתית מאוד מבחינה מוסרית

אפילו עוד לפני שמגיעים לזכויות הילד לדעתי. ככל שאני חושבת על זה יותר, לו אני המחוקק - הייתי פוסלת שימוש בגוף של אדם אחר שיש פוטנציאל לפגיעה פיזית לאותו אדם (גם במקרים שהאדם נתן את הסכמתו המלאה לכך) לכל צורך פרט להצלת חיים.

Daria34

New member
שראיתי את התמונה של החוות בהודו של

הפונדקאיות פשוט התחלתי להרגיש לא טוב.

fannyd

New member
מעניין איך כל האנשים שמודעים לזכויותיהם

יודעים לממש את אותן הזכויות דווקא במדינות שם זכויות האדם בכלל ונשים בפרט לא בדיוק ביג דיל.

זואילי

New member
יש גם פונדקאות בארה"ב

יש גם תרומת ביצית בצ'כיה.

צריך להזכיר גם את זה.

Daria34

New member
בארה"ב זה עולה הון,וגם היא לא דוגמא כלל

מדינה שהכי פוגעת בזכויות של הפרט.
כסף כסף על חשבון זכויות בסיסיות אנושיות.
לא רק בהפקה של ילדים אלא גם באימוץ ילדים,עסק לכול דבר.

fannyd

New member
השאלה לאן נהרו כולם

לארה:ב או להודו ומי מבכה את מר גורלם של מי שאינו יכול עוד להגשים חלום פונדקאות בהודו. דווקא בערוץ 1 שודר השבוע פרק ב' של סקט "חצי השמיים" שם נטען שהודו היא שם דבר בכל האמור בסחר בבני אדם. האנשים הרגישים כל כך לזכויותיהם ידעו גם ידעו לעצום את העיניים כשהיה להם נוח. קשה לצפייה אבל מומלץ http://www.iba.org.il/media/

יסמין@

New member
גם אני

לא מצליחה להבין את המשפט הזה (מהלינק שמשתפרת שמה): "שאימץ ילדה מאם פונדקאית" בייחוד כשמדובר בילדה בת 4.
למה הכוונה? היא נכנסה להריון מביצית שלה או של מישהי אחרת ומהזרע שלו, גידלה את הילדה 4 שנים ורק אז הוא לקח את הילדה? ולמה הוא אימץ אותה אם היא מהזרע שלו? ואם היא לא מהזרע שלו, מה המשמעות של "פונדקאית"?

משתפרת

New member
קישור לידיעה בעיתון india today

מתמיה שמדובר באימוץ של ילדה בת 4, שנולדה בפונדקאות.
אם העובדות נכונות יש כאן בעיה רצינית. באימוץ רגיל חייבים להציג תעודת יושר, שמי שמוגדר כפדופיל או ככזה שביצע עברות מין לא יכול להשיג. כנראה שבפונדקאות- הרשויות מעניקות את האבהות בלי לבדוק את כישוריו של ההורה המיועד... מפחיד.

משתפרת

New member
הגבלות על פונדקאות בהודו

לאחרונה נאסר בהודו על פונדקאות עבר זוגות חד מיניים או אדם יחיד. אישורים לפונדקאות יינתנו רק לזוגות שנשואים שנתיים ומעלה.
איכשהו הידיעה על פונדקאות עבור גבר לא נשוי שמתברר בהמשך כפדופיל מתקשרת לי אל ההגבלה הזו...

למעלה