ישר כח לאנשי כרם שלום

יוֹאב

New member
ישר כח לאנשי כרם שלום../images/Emo45.gif

חברי קיבוץ כרם שלום, ללא יוצא מן הכלל, עזבו את בתיהם בקיבוץ למשך ימים ארוכים, ועברו להתגורר במתקן של צה"ל הממוקם באשקלון, על מנת לאפשר לכוחות הבטחון להתאמן לקראת ביצוע ההתנתקות. הם השאירו להם את הבתים פתוחים, והקיבוץ שלהם הפך לבסיס אימונים. כל הכבוד על ההקרבה

181818181818

New member
אל תשכח

אל תשכח את ההקרבה של המתנחלים שהקריבו במשך 20 שנה את חייהם בשביל שיואב יוכל לחיות עם פיגוע פה פיגוע שם אבל לא יותר מדי. ובכרם שלום קיבלו מלון הנופש אני לא מוצא שום הקרבה

OMER G17

New member
הם לא הקריבו את עצמם..

הם בחרו לחיות שם בשביל האידיאולוגיה או בשביל הבית והשטח הזול או מכל סיבה שהיא לא בשביל להגן על הקיבוצים והערים ליד הרצועה...ישיבתם שם לא עוזרת ולא עזרה מעולם לשום צורך ביטחוני

לילה טוב!

ישיבתם שם עוזרת לביטחון.. הם סופגים את הטרור של הערים הסמוכות. ואם אני טועה - אז שאלה לי אליך - למה ממגנים את אשקלון, ומקימים מערכת שחר אדום לקראת ההתנתקות? והם כן הקריבו את עצמם. בין אם אתה מסכים עם הערכים שלשמם הם התמסרו, ובין אם לאו - זו הקרבה. כשם שאני רואה הקרבה מצד אנשי כר שלום, למרות שאינני מסכימה עם המהלך הזה.

OMER G17

New member
למה ממגנים את אשקלון..

למקרה הכי גרוע..שהיה יכול לקרות גם בלי קשר להתנתקות...חוץ מזה שפינוי ישובי צפון הרצועה באמת קצת מקרב לאשקלון...מזה ועוד סיבות..כמו זה שאותם ניתן היה לספח אולי לא היה צריך לפנות אותם..בכל מקרה התועלת רבה מהנזק בתוכנית הזאת בזה אין לי ספק

הממ

התשובה שלך אינה עונה לשאלה שלי. אני אשאל שוב - לפי מה שאתה טוען, ההתיישבות בגוש קטיף אינה קשורה להגנה על הערים והיישובים הסמוכים. אם כך, תסביר לי בבקשה לשם מה יש למגנם, דווקא עכשיו?? לילה טוב!

יוֹאב

New member
המתנחלים הקריבו עצמם בשבילי?

הכיצד? איך קשורה השהות שלהם בשטח האוייב, לבין הבטחון האישי שלי?

בכך

ששהותם ב"שטח אויב" סופגת את הטרור של הסביבה - ואילו לא היו יושבים שם - קו החזית היה הרבה יותר קרוב אליך.

OMER G17

New member
דייי..ואני באמת אמור לקנות את זה?

אם ישראל הייתה מחוץ לעזה אולי המציאות הייתה שונה שם....ולפחות הייתה לנו את ההצדקה המוסרית לעשות מה שבא לנו כי לא היינו כובשים ולא היינו פוגעים לערבים שם בשגרת החיים בצורה קשה...ואני לא באמת מאמין שהמתנחלים חטפו אש בשביל הישובים בתוך הארץ

אתה לא חייב..

אז תענה לי בבקשה - למה התקינו שחר אדום?? "הייתה לנו הצדקה מוסרית" - כן, כן.. אחרי עזה, עדיין לא נהיה מספיק מוסריים בגלל מרחב מחיה, ואחר כך בגלל רצץ טוריטוראלי ואחר כך שוב "אנו כובשים" - ורק לאחר שכולנו נעוף בנחת מהארץ, תהיה הצדקה מוסרית.. too late. אנו פוגעים לערבים בשגרת החיים בעצם נוכחותינו בארץ.. אתה לא מאמין - לא אתווכח איתך.. אם זה חשוב לך, אני מציעה לך לחקור קצת יותר את הנושא. לילה טוב!

OMER G17

New member
חקרתי את נושא האמונה...

אבל אני לא ממש מסכים עם עצם הדרישה מאדם שעוזב את הדת לבחון את הנושא...אני לא דורש ממך תשובה למה את כן מאמינה...

אי הבנה ../images/Emo13.gif

אמרת שאינך מאמין שהתמנחלים חטפו אש בשביל היישובים בתוך הארץ. על אמונה זו דיברתי.

יוֹאב

New member
קו החזית?

מי מאכיל אותך בלוקשים האלה? היית פעם או פעמיים בגוש קטיף אני מניח. אף פעם לא פתחת מפה והבטת היכן ממוקמים היישובים המיועדים לפינוי? המתנחלים יושבים על החוף ובצמוד אליו. ממערב להם - ים, ממזרח אליהם - הפלסטינים. וממזרח לפלסטינים, אנחנו הישראלים. אז איך בדיוק קו החזית יהיה קרוב אליי יותר, כאשר המתנחלים יחזרו לארץ?

OMER G17

New member
יפה מאוד יואב..עוד נקודה חשובה

שהמתנחלים חוזרים עליה שוב ושוב בלי היגיון

קו החזית, בהחלט.

הייתי מעט מאוד פעמים בגוש קטיף.. מקווה להיות שם עוד.. פתחתי מפה, כמה מפות בעצם.. כן, אני יודעת היכן היישובים המיועדים לפינוי. קו החזית יהיה יותר קרוב אליך - בכך שהוא יועבר לאשקלון.. מי מאכיל אותי בלוקשים האלה? זה חלק מהשטיפת מח.. לילה טוב!

למעלה