ישר כח לאנשי כרם שלום

orenberg

New member
מה?

אני מבין שלא היו פיגועים בירושלים, חיפה, ת"א ונתניה.

הרֵעוּת

New member
שלחו אותם לשם!

הם שם בשליחות הממשלה! שרון הוא זה שאמר להם לתפס כל גבעה, ליישב ולפתח אותה.

OMER G17

New member
וחבל..אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא

לדעת להודות בטעות ולתקן אותה..וזה מה שהוא עשה

יוֹאב

New member
שלחו אותם?

תראי לי מתנחל אחד שעבר לגור בגוש קטיף, שלא מבחירה אישית שלו! הממשלה, ברוב אטימותה, איפשרה לעבור לשם. אבל היא לא שלחה אף אחד. כל מי שעבר, עשה זאת מבחירה.

יוֹאב

New member
לא שליחות ולא נעליים

אם זו היתה שליחות של הממשלה, אז מדוע אותם שליחים ציוניים, לא מבצעים כעת את השליחות של הממשלה, לחזור ארצה?

הרֵעוּת

New member
השלא צריכה להיות הפוכה -

איך רה"מ, ששלח אותם לשם ואמר להם ששם יתיישבו, יכול לקרוע אותם מאדמתם, פרנסתם וקרוביהם? וכל זה - בצורה בלתי דמוקרטית בעליל.

TheOrion

New member
בלתי דמוקרטית!?

הטענות שלכם חוזרות על עצמן, והן לא נכונות בעליל. התהליך הוא דמוקרטי 100%. אני רוצה לשמוע מה לא דמוקרטי בתהליך.

הרֵעוּת

New member
לפטר שרים כדי שיהיה לך רוב,

זה לא דמוקרטי. לסגת מהמצע שבגללו נבחרת, זה לא דמוקרטי. לעשות בדיוק ההפך ממה שמשאל מתפקדי הליכוד קבע, זה לא דמוקרטי. לתהעלם בברוטליות מרגשות הציבור, וממשאל עם, זה לא דמוקרטי. ולעשות את כל זה כדי להציל את עורך - זה הרבה מעבר ללא דמקורטי, זה גועל נפש.

OMER G17

New member
בסדר אבל לא הפכנו לדיקטטורה..אני

אישית לא מעריץ של שרון ודרך הפעולה שלו והלוואי שהיה מתקיים משאל עם..אבל כמו שכתבתי כאן במקרה הזה המטרה אכן מקדשת את האמצעים!

יוֹאב

New member
משאל עם?

בשביל מה? מישהו עשה משאל עם לגבי הקמת התנחלויות בעזה?

יוֹאב

New member
מה את אומרת?

הסמכות לפטר שרים ניתנת לראש הממשלה בלבד, כי הוא זה שצריך לדאוג שהיא תתפקד על פי הקווים המנחים שלו. להזכירך, שרון לא רק מפטר את השרים, אלא הוא זה שמלכתחילה ממנה אותם. שר רשאי להצביע נגד החלטת ממשלה, בתוך ישיבת ממשלה, אבל בכנסת כל השרים מחוייבים לממשלה, וברגע שהם לא עושים את זה, מן הראוי שראש הממשלה יפטר אותם. כללי הדמוקרטיה מאפשרים לראש הממשלה לפטר ולמנות שרים כאוות נפשו, כל עוד הכנסת מאשרת זאת, אז מספיק לבכות.

OMER G17

New member
נכון מאוד לגבי הפיטורים...זכותו לא

מסכים איתך לגבי המשאל עם מכיוון שזה היה צעד נחוץ בשביל הרגעת הרוחות והפרכת טענות כמו אלה שמושמעות עכשיו ע"י הכתומים למיניהם

TheOrion

New member
../images/Emo6.gif

את מתכוונת ש: לפטר שרים כדי שיהיה לך רוב => מסריח אבל דמוקרטי. לסגת מהמצי שבגללו נבחרת => מסריח אבל דמוקרטי. לעשות בדיור ההיפך ממה שמשאל מתפקדי הליכוד קבע => לא קשור בכלל. ראש ממשלה לא קשור למשאל מתפקדי מלפגה כזו או אחרת. להתעלם בברוטליות מרגשות הציבור => הוא דווקא לא מתעלם. רוב הציבור רוצה התנתקות. להתעלם ממשאל עם => היה משאל עם?
. לעשות את כל זה כדי להציל את עורך => הוכיחי.

הרֵעוּת

New member
אחרי שהוא הבטיח להתייחס לתוצאות

משאל מתפקדי הליכוד - מאוד קשור. רוב הציבור רוצה התנתקות - תוכיח. ואל תגיד לי סקרים, כי הם לא משקפים כלום, וד"א - הסקרים כוללים גם את האוכלוסיה הערבית, שדעתם לא אמורה לקבוע אם לגרש יהודים מביתם. להתעלם ממשאל עם - להגיד שיעשה משאל עם ולא לעשות אותו, אם לא הבנת. ועוד משהו - אם תשים לב, דיקטטורות עלו ע"י משטר דמוקרטי. היטלר - איך הוא הגיע לשלטון? בדמוקרטיה! איך הוא השתלט על כל ענייני המדינה - בצורה דמוקרטית! ניסיון הפוטש הכניס אותו לכלא, השתלטות על השלטון, שטיפת מח ודיקטטורה - לא. ולא. זו לא היתה השוואה בין היטלר לשרון. ממש לא!

הרֵעוּת

New member
ברור שמבחירה, אבל זו היתה שליחות של

הממשלה. הממשלה תמכה, יצרה ועודדה את התהליך הזה. ומי שמעליך - מסכים איתי.

orenberg

New member
הממשלה תמכה

היא לא שלחה אותם לשם, יש הבדל. כמובן שהכל היה ללא משאל עם. סוף סוף מתקנים את הטעות הגדולה שעלתה לנו בהרבה קורבנות, ותורמת לסופה של מדינת ישראל כמדינה יהודית.

למעלה