יששששששששששששששששששש!!! איזה אושר!!!!!!!!!

מזל טוב. זו בדיוק התוצאה שאני קיבלתי היום

גם אני יצאתי במחול וירטואלי. בעיקר משום שגם הערכים האחרים תקינים.

Dave1972

New member
וואוו! מדהים! כל הכבוד! הרבה יותר מרשים מההישג שלי.

איך עשית את זה?

אבו זקן

New member
איזה יופי!

מן הסתם התחלת להזריק אינסולין, או עברת ניתוח קיצור קיבה, הלא כן? קשה לי להאמין שיש דרך אחרת להוריד A1C מ-10 לפחות מ-6 תוך חצי שנה. אבל מה אני יודע.

LaSaponaria

New member
גם אצלי זה לקח חצי שנה ואז הפסקתי עם הכדורים (זה היה במרץ).

tulkin

New member
גם אצלי ירד מ11 ל5.5 בתוך חצי שנה :)

תזונה דלת פחמימות+פעילות גופנית+"מזל" שנבע מהמאפיינים הספציפיים של המצב שלי והעובדה שתפסתי את זה מהר מאד.
&nbsp

אבו זקן

New member
וידוי

אני חייב להודות שמלבד הפרגון הטבעי שנובע מלבי הטוב, ההישגים שלכם די מעצבנים אותי... אני נלחם במשך חודשים בשביל כל עשירית אחוז ב A1C - בעשר השנים מאז התגלתה המחלה הצלחתי להוריד 1.1%, וזאת בשילוב של מטפורמין, הורדת משקל (למרות שלא הייתי בעודף מעולם), שינויי תזונה משמעותיים ופעילות גופנית. טפי.

Dave1972

New member
אתה עם סוכרת 2 או 1?

נדמה לי שאתה עם 1. אולי מכאן ההבדל?

tulkin

New member
קודם כל אנחנו מעריכים את ליבך הטוב, ובכלל את הערותיך החכמות

וכמובן גם את ההומור הדק.
צריך גם מבוגר אחראי בפורום :)
ואני גם מתנצל אם אני מעצבן אותך בצורה כלשהי - זו כמובן לא הכוונה.
מצד שני, אולי הגעתי לפורום קצת באיחור, אבל קצת פספסתי את "הסיפור" שלך. אולי בכלל התחלת את העניין עם איזה 6.8, ואז לרדת הרבה יותר מ1.1 נקודות אחוז זו ציפיה לא ריאלית :) אני מניח שזה לא המצב, אבל אני פשוט לא יודע מה אתה מנסה, מה המטרות, והאם בכלל אתה מרגיש שנכשל או מתקשה בהשגת המטרות.
&nbsp
שים לב שמה שמשותף לשלושתינו כרגע, זה שכולנו איבדנו משקל רב מאד כחלק מהליך ההתאזנות. ואני מניח שלעניין הזה יש תרומה משמעותית להישגים האלה. אם לך לא היה עודף משקל לא יכולת "להינות" מהאפקט המופלא של תהליך ההרזיה (מצד שני, כנראה גם לא סבלת מלהיות שמן... נראה לי שאתה יוצא מורווח בחשבון הזה). לאף אחד מאיתנו אין עדיין נסיון עם שמירה על איזון תוך שמירה על משקל. אני הכי קרוב לגלות (אמור לעשות A1C פעם ראשונה אחרי 8 חודשים, מתוכם בחצי שנה האחרונה שמרתי פחות או יותר על משקל. האם הצלחתי לשמור על 5.5 שהיה לי? עליתי בהרבה? עליתי בקצת? האם בלי ההרזיה הדיאטה עתירת השומנים שלי תצליח לשמור על פרופיל הכולסטרול המושלם שהצלחתי לחזור אליו לאחר גילוי המחלה ובמהלך ההרזיה? אני מודה שהפופיק שלי רועד מהמחשבה. באמת. אני לא יודע מה אני אעשה אם פתאום הכולסטרול שלי יקפוץ שוב ל 300. או אם הA1C שלי יעלה ל6.2....). נדע עוד שבוע וחצי.
&nbsp

אבו זקן

New member
זה יפה מאד...

שאתה מחזיק אצבעות לטולקין. אני אשב לי בחושך, כרגיל (ובימים טרופים אלה יש לי הרגשה שזאת תחזית עם סיכוי טוב להתממש
).

Dave1972

New member
אחרי שתענה לטולקין, אני אוציא תוכנית תמיכה מהמגירה. :)

אבו זקן

New member
זה היה, כמובן, בקריצה

וכמובן עם גרעין קטן של אמת (אבל אל תגלה לאף אחד, אני בטוח שרגשות כמו קנאה הם משהו שאף אחד מלבדי לא לוקה בו).
&nbsp
הסיפור שלי בקיצור: אובחנתי כסוכרתי (סוג 2) לפני כעשר שנים, עם A1C=7.4. כל ימי הייתי רזה ולא השתוללתי עם סוכר (אם כי פחמימות זמינות היו לחם חוקי, תרתי משמע), ואין לי קרובים מדרגה ראשונה עם סוכרת, כך שזאת היתה הפתעה. התגובה הראשונה שלי היתה, כמצופה, הכחשה. אחרי שהבדיקות הבאות אוששו את התוצאה התחלתי בפעילות גופנית אינטנסיבית בשילוב עם שינויים תזונתיים לכיוון של פחמימות עם ערך גליקמי נמוך ונסיון (לא לגמרי מוצלח) לשנות את הרגלי האכילה שלי מארוחה אחת גדולה ביום + זוטות ונשנושים לכמה ארוחות קטנות. לזה התלווה כדור גלוקומין אחד, שהפך די מהר לשניים, וה- A1C הגיב בירידה איטית, שנמשכת עד היום. לפני כשנה, בעקבות עליה מתסכלת ב A1C (כנראה על רקע לחץ נפשי באותה תקופה) החלטתי ל"התחרד" ועברתי לדיאטה מעוטת פחמימות (ביי ביי ספגטי אהוב, שלום ולא להת', אורז, עופו לי מהעיניים, תפו"א. לחם? אתה אוכל של סוסים!) כשאת מקומן תופס בעיקר שומן מהצומח בדמות טחינה, אבוקדו והמון אגוזים ופיצוחים +חלבונים כיד המלך וענף הלול. ה A1C הגיב בירידה של 0.1% בששה חודשים, שהיא בערך הקצב שהייתי מורגל אליו עוד מקודם, אבל אני מתמיד בדיאטה הזאת מסיבות שונות - אחת מהן, אגב, היא שאנמיה קלה ובלתי מוסברת שליוותה אותי שנים ארוכות נעלמה לה לפתע. אולי היתה לי רגישות כלשהי לגלוטן (אם כי נבדקתי, כמובן, לצליאק ויצאתי זכאי) ואולי זאת סתם מקריות, אבל הרבה שנים עברו מאז זכיתי לראות את ההמוגלובין (HB) שלי בירוק. בסך הכל, במשך עשר שנים הורדתי את ה BMI שלי מ- 24.3 ל- 21.3 (השלתי 10 ק"ג שהם כ 14% ממשקל הגוף, וזאת מנקודת התחלה די נמוכה) ואת ה A1C מ- 7.4 ל- 6.3.
&nbsp
בסך הכל אני לא מתלונן, ברור שמצבי טוב למדי והדיאטה לא נורא מכבידה עלי, אבל טרם השגתי את המטרה של A1C < 6 שהצבתי לעצמי מזמן. הרופא שלי, אגב, חושב שאני פסיכי ומסרב לשתף פעולה. "תמשיך לעשות בדיוק את מה שאתה עושה" הוא אומר לי, ואפילו ציטט לי פעם איזה מחקר לפיו לחולי סוכרת טוב יותר להיות עם A1C מעל 6...

tulkin

New member
אפשר להפעיל עליך את התוכנית שהיתה לי בשביל דייב :)

דייב, מסתבר כבר לא צריך את העזרה שלי יותר. אבל הבטחתי שיש לי תוכנית בשביל להוריד אותו עוד יותר, ועושה רושם שאתה נמצא בדיוק במצב שהוא חשב שהוא תקוע בו...
&nbsp
סתם, יותר ברצינות שתי שאלות לסיפוק סקרנות/השלמת התמונה:
1) כמה פעמים ביום אתה מודד סוכר, אם בכלל?
2) איזה פעילות גופנית אתה עושה בימינו, אם בכלל? כמה פעמים בשבוע?
&nbsp
ואם תרצה להמשיך, אני אשאל עוד... אם התאוריה שלי נכונה, יש מצב שאתה יכול לרדת עוד די בקלות :)
&nbsp

אבו זקן

New member
תשובות

1. לא קבוע ולא בכל יום, מדי פעם בהשכמה, מדי פעם לאחר ארוחה ומדי פעם לאחר אימון גופני.
2. אירובי וגם אנאירובי, 3 פעמים בשבוע כל אימון נמשך כשעתיים וחצי (שעה אירובי והשאר משקולות ומכונות עינויים שונות בחד"כ, עפ הפסקות ארוכות יחסית למנוחה).
3. לא בטוח שסיפרתי מה הגיל שלי: 63.

זה מעצבן? האיש שאתו אני חיה מעצבן

אתה יודע מה זה לחיות עם בן זוג כבר 45 שנה. מאז שהכרתי אותו לא עלה גרם אחד במשקל. אוכל כל מה שבא לו (בדרך כלל בא לו המון פירות, ממתקים ופחממות מכל הסוגים). במשפחה שלו יש סוכרת תורשתית, עודף כולסטרול ובעיות ראיה. (אחיו ממשיכים את המורשת) והוא כלום טפו טפו טפו. הוא בכלל לא מבין עם מה אני מתמודדת. לזכותו יאמר שהו מפרגן ושמח כש"הולך" לי.

למעלה