מרק עדשים ואורז
טעים טעים המצרכים: כוס וחצי אורז אני משתמשת באורז מלא כוס וחצי עדשים כתומות בצל אחד קצוץ מלח ,פלפל שחור מרק עוףכורכום גרונות של עוף או הודו ההכנה לקצוץ את הבצל ולטגן עד שיזהיב. למלא סיר גדול במים, שלושת רבעי סיר למלא. לשטוף היטב היטב את האורז והעדשים ולהוסיף לסיר ,להכניס את הגרונות ולבשל חצי שעה. אחרי חצי שעה להוסיף תבלינים מלח ,פלפל שחור ,כורכופ ,ומעט אבקת מרק עוף, להמשיך לבשל עוד 40 דקות בערך אם חסר נוזלים להוסיף. זהו לכבות גז ולאכול עם קרוטונים או שקדי מרק בתאבון. אין צורך להשרות את העדשים לפני הבישול הבישול הארוך מספיק להם.