יש יום למרק יותר מהיום הזה???? יאללה שרשרו

cial 1

New member
|../images/Emo16.gif.../images/Emo16.gifשבת שלום למקום זה ולך../images/Emo48.gif../images/Emo63.gif

כול מילה חקוקה למעלה . וגם כאן הכול בתפוז רואים. נו זה גם דרך של העידן החדש באינטרנט. נקבל הכול בברכה גם נברך את תפוז על במה גדולה זו. לגבי אמש בלילה הכול בעזרת בורא עולם בא על מקומו ומטר של סליחות. אני אספר לך במסר . בעזרת השם יום ראשון. גולדה היחודית כאן. אוהבת כול אחת כאן. אין להבדיל. ממש מבורכות אתם לי ואני לכם שבת שלום לך.
חני
 

יוכי68

New member
חני, אני שמחה שהכל בא על מקומו בשלום

רק עכשיו קראתי והבנתי שקרה לך משהו לא נעים........מאחלת לך הרבה שמחה ושתדעי להתגבר על תקלות בקלות מבלי לפגוע עמוק בנשמה.......שבת שלום
 

רותי410

New member
חני, מניסיון, מי שפוגע עדיף להתעלם ממנו

להשתדל לא לקחת ללב. אז נקווה שמחר יהיה לך יום טוב יותר, ושבת שלום לך ולכולנו
 

cial 1

New member
את צודקת רותי410 אבל יש גבול.

האמיני לי שלא ידעתי על תפוז הרבה וגם שהיום כול העולם רואה כול משפט. כאן . וזה בסדר אבל לפגוע בי שלא מכירים בכלל. אותי אישית. וגם בבני משפחתו זה מפחיד. את ועוד אנשים מבורכים לעודד וכך צריך. אני פשוט לא יוכלה לשבת כך בחיבוק?ידיים וגם לא יודעת לתת מענה . ממש רעדו ידי והגבתי וזה לא אני כי לא רגילה לזה.. תודה לך על העידוד וגם לך שבת שלום. בעזרת השם יבוא הכול על מקומו. חני. מאוד רציתי לתת היום כאן מתכונים של דגים. אבל המורל ירוד אצלי. יהיה טוב סליחה על כך שהגבתי. שוב שבת שלום ולילה טוב חמודה
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמרק ירקות מקומח

מרק ירקות מקומח/יוכי מרק שמזכיר לי את הילדות בשיעורי כלכלת בית........... בסיר רחב וגדול: לחמם כמה כפות של שמן/ 2-3 בערך לטגן בשמן בצל חתוך לרבעים במיוחד לילדים שלא אוהבים בצל וניתן להזיזו הצידה/ מי שאוהב עדיף קצוץ. להוסיף כרפס חתוך דק כולל הגבעולים והעלים – להמשיך לטגן להוסיף 3-4 גזרים חתוכים לקוביות להוסיף 2 קישואים חתוכים לקוביות להוסיף 1/4 כרובית חתוכה לפרחים בינוניים להוסיף 2 תפו"א גדולים – קוביות את כל הירקות לערבב ולאדות היטב....להוסיף תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה, מרק עוף ולהמשיך לערבב... לירקות יש להוסיף 3 כפות קמח (תלוי בגודל הסיר) ולערבב היטב... להוסיף מים רותחים (מקצר את הזמן) ולערבב... לבשל ולטעום – לתקן את התיבול במידת הצורך... עם הבישול המרק מסמיך .....לא לרכך יתר על המידה את הירקות.........טעים! כמובן שניתן להוסיף: איטריות/אורז/קוביות סולת/וכדו
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמרק אפונה יבשה

מתכון למרק אפונה מהיר וטעים/יוכי ראשית חשוב שהאפונה היבשה תהיה "טרייה" ולא "ישנה" אחרת לא יתרכך בקלות. בסיר גדול ממלאים כ 8-9 כוסות מים מוסיפים 3 כוסות אפונה יבשה מבוררת מביאים לרתיחה...מנמיכים ומבשלים כחצי שעה עד 3/4 שעה - עד לריכוך האפונה לשים לב שהמים לא ייגמרו. להוסיף כ 8 כוסות מים(כמעט כל המים התאדו), קוסברה קצוצה - חופן נכבד בצל קצוץ דק מלח, כורכום, א. מרק, פלפל, מעט פפריקה מתוקה ו - כשתי כפות שמן.........מבשלים כמה דקות נוספות ומוזגים לצלחות בתוספת לחם קריספי או קרוטונים, או איטריות/אורז.
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמרק כופתאות

מרק כופתאות/יוכי כופתאות: 500 גר' קמח מצה 4 ביצים שלמות 2 כפות שמן מלח, פלפל, א. מרק מים - "כמה שנכנס" - עד ליצירת בצק נעים ליצירת כדורים , כדאי שיהיה רך כי לאחר מס' דקות המים נספגים (להתחיל ב2 כוסות מים ולהתקדם בהתאם......הבעייה שאני לא מודדת אני שמה את הקערה תחת הברז ומיד מערבבת עד שמתקבלת לי עיסה טובה) למרק: 2-3 גזרים מקולפים וחתוכים לשניים 1 קישוא מקולף וחצוי 1 בצל מקולף שלם כמה גבעולי כרפס 2 תפו"א מקולפים וחצויים לבשל את כל הירקות עד לריכוך........למעוך גס ולהוסיף מים עד כדי 3/4 סיר בינוני-גדול........להביא לרתיחה. להוסיף מלח, פלפל, א. מרק, מעט כורכום. להכין כופתאות בעזרת הרטבת הידיים, כל כופתאה בגודל של כאגוז.....להכניס למרק החם ולכסות חלקית........הכופתאות תופחות מאוד וצפות......עוד כמה דקות של בישול וסיימנו......לשובע. אם את רוצה את המרק בשרי כמובן שניתן להוסיף חלקי עוף או בשר ולבשל היטב לפני הוספת הכופתאות.
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמרק בתוך מרק

מרק בתוך מרק/ המתכון של הרברונן הכנה וצילום: יוכי לפני כמה ימים סיפרה גולדה מאיר1 על סעודת שבע ברכות חלבית שהיא עורכת. בין השאר היא כתבה שם: "נגיש מרק כתום ובתוכו מרק אפונה עם קרוטונים." משם הרעיון למרק הכתום: לטגן שני בצלים חתוכים גס ב 50 גרם חמאה ומעט שמן זית להוסיף קוביות משלושה גזרים, שני תפ"א וכמה בטטות שמנות לאדות על אש נמוכה כחצי שעה להוסיף מים רותחים כדי כיסוי ועוד 2 ס"מ לתבל ב: מלח, פלפל שחור, שבבי שום, קינמון, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון ומעט א' מרק ומעט אגוז מוסקט טחונטרי לבשל לפחות שעה וחצי לטחון היטב בבלנדר סטיק להקרים עם מעט שמנת יוצא סמיך מאוד ומאוד ארומטי למרק הירוק: לטגן שני בצלים חתוכים גס בשמן זית עם 2 שיני שום להוסיף קוביות משני תפ"א להוסיף מים להוסיף 3 קופסאות שימורים של אפונה גרגרים, מסוננות מלח, פלפל שחור, טימין יבש, רוזמרין יבש ומעט אבקת מרק עוף לבשל חצי שעה ולהמשיך כמו המרק הקודם לקרוטונים: קרצתי צורת לבבות מפרוסות חלה יבשות משבת וטיגנתי בשמן זית בו טיגנתי קודם קימל לרצועות בטטה: קולפים בקולפן בטטה לרצועות מטגנים בשמן זית עד הזהבה ומייבשים להגשה: מוזגים מרק כתום באמצע יוצקים מצקת של מרק ירוק בזהירות. נוצר עיגול בתוך עיגול במרכז העיגול הפנימי את הקרוטון לידי שתי רצועות בטטה ומעט מעט פטרוזיליה קצוצה דקדק שווה שווה כל טוב, רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: מרק תוך כדי

זה מרק שכמו שהוא טעים כך הוא מהיר. פשוט לא מכינים את החומרים מראש אלא תוך כדי הבישול, וכדאי להשתמש במעבד מזון על מנת לגרר את הרכיבים לקטנים עד כדי בישול בצ'יק צ'ק שמים סיר עם מים על הגז, על הלהבה הגבוהה מקלפים גזרים, מרסקים במעבד מזון ומוסיפים לסיר כך גם עם בטטה, תפ"א ומה שעוד אוהבים כמה עלי סלרי וגבעולים חופן אורז חופן עדשים כתומים מלח, פלפל שחור טחון, מעט כורכום או כמון (לא חובה) אבקת מרק מעט סוגרים הסיר במקביל מטגנים בצל קצוץ דק על להבה אחרת במעט שמן זית או חמאה או מחמאה כשמשחים מעט מכבים האש ומעבירים תכולת המחבת לסיר המרק 10 דקות אחרי רתיחה זה מוכן כל טוב, רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: מרק שעועית וקבנוס

שילוב מוצלח שהתוודעתי אליו במקרה שוב, מרק של עשר דקות בסיר עם מים רותחים מוסיפים: תפ"א מרוסקים בפומפיה או במעבד מזון תכולת קופסת שימורי שעועית ברוטב עגבניות עם הרוטב שבה 2 כפות רסק עגבניות מומסים במעט מים כדי להימנע מגושים כפית קורנפלור מומסת במים כנ"ל תבלינים מעט פסטה שבורה שתיתן גם עמילנים, כך שאין צורך באבקת מרק במקביל מטגנים פרוסות קבנוס חתוכות באלכסון במחבת עם מעט שמן מעבירים תכולת המחבת לסיר מוכן כשהפסטה רכה מאוד כל טוב, רונן
 

למוןדבש

New member
מרק עדשים כתומות

מטגנים בסיר הרבה בצל, כרישה וסלרי מוסיפים עדשים כתומות קטנות (חבילה קטנה אחת) תפו"א חתוך לקוביות 2-3 גזרים הרבה עלים של סלרי, פטרוזיליה - בצרור, לא חותכים כדי שאפשר יהיה להוציא א. מרק פלפל שחור גרוס + מלח כמובן מוסיפים מים
אי לפעמים מכינה גם גרסא מעוכה של המרא הזה - שמים הכל בסיר, מבשלים (מוסיפה יותר כתומים - גזר ובטטה) מועכים בסטיק יוצא מרק "כבד" יותר אך טעים לא פחות (אולי יותר!)
 

רותי410

New member
נשמע טעים מאוד. אפשר עם שעועית לא משומרת, אני

מניחה? יש שעועית שנמכרת כבר אחרי שרייה ורתיחה, כך שהתהליך יהיה אמנם ארוך יותר משימוש בשעועית בקופסה, אבל קצר משימוש בשועועית רגילה. ממש עושה חשק.
 

למוןדבש

New member
מרק תפו"א

מטגנים בצל כשנהיה שקוף מוסיפים 2 כפות קמח ומעט מים ומערבבים מוסיפים עוד מים (כדי שהקמח לא ישרף) ומכניסים לסיר: הרבה כרישה פרוסה לעיגולים (בערך גבעול וחצי) תפו"א חתוכים לקוביות גזר פרוס פטריות (הכי טעים טריות) מטבלים בא. מרק, פלפל שחור גרוס (הרבה) ומלח כשהמרק מוכן כותשים פנימה 2 שיני שום - מוסיף המון טעם וניחוח מדהים בתאבון
 
למעלה