יש כאן אמהות שלא

ronita

New member
אנילא והצטערתי על זה

עם הילד השני החכמתי ואני בחופשה ללא תשלום. מומלץ!!

אלה_ה

New member
אני חזרתי אבל באיחור ומאוד בהדרגה

חזרתי רק אחרי 7 חודשים וגם למשרה חלקית. בחודשים הראשונים הרגשתי שאני לא מסוגלת לעזוב אותו ולכן נשארתי. אח"כ הרגשתי שאני לא מסוגלת לשבת בבית והשארתי אותו עם מטפלת.

anat_i

New member
חל"ת

גם אני נשארתי בבית עם כל ילד כ-7 חודשים. שווה ומומלץ!!

מיכללב

New member
המשך למה שכתבתי....

מתוקי בן שמונה חודשים..וזהו..אני נאלצת לעזוב..וזה קשה אחרי המון שנים בחברה....וכל הזמן קיוויתי שימצאו לי תפקיד עם שעות נורמליות ולא שמונה עד חמש...אבל התבשרתי שלא..ואני צריכה לסיים את הפרק הזה. אני מניחה שאני אתרגל הרי לא הייתי בעבודה כבר 9 חודשים...ואחרי הכל אין לי מצפון לראות את מתוקי בשש בערב סחוטה ועייפה...אני מוכנה להתפשר על הקריירה בשלב הזה של חיי...אבל זה קשה. למישהי יש מושג באשר לדמי אבטלה..כי זה נחשב לפיטורין. לפחות פיצויים אני אקבל. תודה על התגובות!!!!

noa_f

New member
יש לביטוח הלאומי אתר מאוד מפורט

כולל אפשרות להורדת טפסים.

נעה גל

New member
והנה קישור אליו

האתר של המוסד לביטוח לאומי. ואני נשארתי עם אורן שנה בבית, וכשהיא היתה בת שנתיים יצאתי לחופשה ממנה טרם חזרתי (האמת היא, שבחלק גדול של הזמן הייתי בלימודים), כך שיוצא שגם איתמר אני כבר שנה בבית (לפני חודש וחצי הוא החל ללכת לבית התינוקות). בכל מקרה, אני מחפשת עכשיו עבודה, והפסדתי תפקיד מ-ד-ה-י-ם עבורי בגלל שהודעתי מראש שפעמיים בשבוע אני אאלץ לצאת בשעה 3 אחה"צ, ו3 פעמים בשבוע אני אוכל להיות עד איזה שעה שצריך. לא מתאים להם (ומכיוון שיש לי מידע פנימי מתוך החברה אני יודעת שזו הסיבה היחידה שלא קיבלתי את התפקיד). מקומות עבודה לא אוהבים אמהות.

מיכללב

New member
"מקומות עבודה לא אוהבים אמהות"

כמה נכון, כמה כואב...אחרי שנים שנתתי את הנשמה , הזמן והאנרגיה..לבנות,להשפיע,לשנות ועכשיו אני אמא.. אז מגיע לי עונש? המנהל שלי הסמיק, "אני מבין אותך" אמר...הוא לא מבין אותי ולא יבין לעולם... וגם אם זה יקרה לאשתו הוא לא ממש יבין אותה... טוב,כבר החלטתי ואין דרך חזרה. מסתיימת לה תקופה ובמקום עבודה חדש..יידעו קודם כל שאני אמא. כי זה קודם כל מה שבחרתי להיות!!!!

אלה_ה

New member
אמהות וקריירה לא הולכים בד"כ יחד

יש ילדה אחת בגן של ילדי שמישהו מהמשפחה/ביביסיטר בא לקחת אותה. אף פעם לא ההורים. כשהילד שלי רואה אותי הוא רץ ומחבק אותי באושר. ואני חושבת עליה לפעמים שאין לה את החוויה הזו. וכשהחלטנו להביא ילד אמרתי שאני לא מוכנה שאחרים יגדלו אותו. אני לקחתי על עצמי לעבוד משרה חלקית כדי להיות איתו יותר מתוך מודעות שזה יעלה לי בנושא הקריירה. אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה..

מיכללב

New member
אלה.את צודקת במאה אחוז

ואני מסכימה איתך!!! רק קיוויתי להישאר באותו מקום עבודה והזדעזעתי שלא... לכן זה קשה כי אני שם המון זמן והשקעתי.. ואף אחד לא מעריך... אז כמו שבעלי אומר "את צריכה מקום עבודה שמקבל את העובדה שאת קודם כל אמא"...וזה מה שאני צריכה!!!!

dganit1

New member
מיכללב ראיתי את הודעתך

וגם אני מתלבטת אם אוכל לחזור לעבודה אחרי לידה רציתי לשאול אותך ואחרות אם נניח הבוס כן היה מוכן להתחשב בך (אני מאמינה ששלי יסכים) אילו שעות היית מבקשת לעבוד???

mizy

New member
דמי אבטלה

כדי לקבל דמי אבטלה את צריכה קודם כל ללכת ללשכת התעסוקה, אם את אקדמאית אז עדיף ללשכת התעסוקה לאקדמאים עם תעודת זהות ואישור על תואר. אם את לא אקדמאית ויש לך הכשרה מקצועית, תביאי איתך את התעודה. לאחר כמה שבועות תקבלי אישור מלשכת התעסוקה, ואז תוכלי להגיש תביעה לביטוח הלאומי בצירוף האישור הנ"ל ו- צילומי 8 תלושי משכורת אחרונים (כולל דמי הלידה). ב ה צ ל ח ה !

anat_i

New member
לא צריך להגזים....

אפשר עדיין לעבוד משרה מלאה וגם לגדל את הילדים! מחקרים גם הראו שהם לא נפגעים מזה. אני עובדת משרה מלאה (עד 15:30) ומאחר והגן מסתיים ב-13:20 - גם את הילד שלי לוקחת מטפלת, וכך גם למעלה ממחצית הילדים בגן. היום מאד מקובל שנשים עובדות משרה מלאה והילדים יוצאים שמחים ומאושרים!

noa_f

New member
עד 15:30 זו משרה מלאה?

ברוב מקומות העבודה זו מוגדרת כ"משרת אם" או משהו בין חצי ל3/4 משרה! יש לך מזל רב!

anat_i

New member
אכן משרת אם

שזו משרה מלאה לאחר הפחתה של 25 דקות. יום העבודה מתחיל ב-7:30. 8.5 שעות נחשב למשרה מלאה ולא ל-3/4. בטח שלא לחצי.......

במקומות עבודה על בסיס חוזה אישי

אין בד"כ דבר כזה משרת אם, ועד כמה שידוע לי זה גם לא מעוגן בחוק. מה שכן מעוגן בחוק - זה שעת הנקה עד גיל 7 חודשים. אני עובדת 9 שעות, מתחילה לעבוד בשעה 06:30 ומספיקה לקחת את אריאלי מהגן בשעה 16:00. אומנם היא רשומה (יחד עם עוד "ילדי הייטק") עד 16:30 אבל אין לי את הלב להשאיר אותה אחרונה

אלה_ה

New member
משרת אם לא מקובלת ברוב מקומות

העבודה הקרייריסטים כמו בתחום ההיטק. שם משרה מלאה היא לא 9 שעות אלא לפחות 12. ומצפים גם בסופי שבוע. ואז האישה צריכה לחשוב האם לגדל את הילדים או להתמסר לעבודה. למעשה המחשבה היתה צריכה להיות של שני בני הזוג אבל ברוב מכריע של המקרים זו האמא שמוותרת על הקריירה ולא האבא. בעצם "מוותרת" היא לא מילה מתאימה כי היא לא מוותרת על הזמן שלה עם הילדים..

anat_i

New member
אז אפשר להתפשר

על מקום עבודה פחות "קרייריסטי" ולא חייבים ללכת לקיצוניות שניה ולשבת בבית או לעבוד חצי משרה, אלא אם כן זה באמת מה שאת רוצה וגם יכולה להרשות לעצמך. אני התיחסתי להגזמה שבדבריך, כאילו אם את לא באה לקחת את הילד מהגן אז את לא מגדלת אותו אלא אחרים.

למעלה