יש כאן אנשים שלא מאמינים בזכויות אזרחיות

כוונתי לדברי עדי ADIAVN

היה מובן מאליו שדבריי המשך מדברי עדי ADIAVN שתיאר כמה סוגי רשלנות, ובאותו הקשר כתבתי שאותם הרשלנים הם הבעיה. באותו הקשר לא מתאימים דברייך "אסור לעצור" מכיוון שטובת הילד היא שבעל רשלנות מהרשלנויות שעדי תיאר לא יאמץ שום ילד. לדוגמה טובת הילד שילד לא יאומץ לרשותו של מעשן כי אז יחשף לדמות מעשנת ולעישון יד שניה ולדמות רשלנית מבחינה רפואית וכלכלית. וכמו כן יתר הרשלנויות שעדי תיאר

adiavn

New member
יש כאן אנשים שלא מאמינים בזכויות אזרחיות

לא משנה אם אתם בעד זה או לא, אדם בוגר במדינת ישראל רשאי להתחיל לעשן. לשתות אלכוהול. להמר בחו"ל. לקחת משכנתא שאין ביכולתו לעמוד בה. לחלל שבת. לא להתעמל. לאכול לא בריא. להוליד ילדים שאין יכולת כלכלית לפרנס אותם.
ואינספור דברים אחרים שיכולים לגרום לנזק לטווח ארוך. זו זכותו של כל אזרח.

והנה, פתאום, קמה קבוצה של אנשים יהירים, ומחליטים שהם "יגנו" על אזרחים אחרים מפני עצמם.
אותם "עושי צדק" החליטו שאין לאזרחים ואזרחיות בוגרים זכות לפתוח בהליך אימוץ מכספם שלהם. הם "יגנו עליהם" כדי שלא "יעשו טעויות".
הם ימנעו מהם לעשות מה שכל אזרח אחר יכול לעשות.

היו תקופות חשוכות בהסטוריה בהן קומץ של אנשים החליט לכפות את השקפתו על אחרים "כדי להגן עליהם". יש עדיין ארצות שבהן נעשים דברים כאלה. זה מדרון חלקלק מסוכן ביותר.

אין בעייה עם לחנך, להתריע ולהסביר.
כפייה זה דבר אחר. דבר מתועב.

לא לעצור את האימוצים חלילה!

אבל חייבים לעשות איזשהו שינוי בשיטה הקיימת שבה:
1. הרופאים של העמותות מרווחים כסף רב מלאשר ילדים לאימוץ ונוצר ניגוד איטרסים קשה. מכירה אישית לא מעט מקרים שכשהילד הגיע ארצה או אני או רופאים אחרים מיד (!) ראו שמדובר בילד הלוקה בתסמונת או מאד סביר שלוקה בה. איפה היה רופא העמותה חודש קודם ברוסיה? כולל מקרים שבהם ההורים עצמם חשדו ושאלו את רופא העמותה והוא הכחיש במרץ שלילד יש סימנים מחשידים, והילד באמת לוקה בתסמונת בצורה המלאה שלה ועוד ועוד.
2. העמותות לוחצות לעיתים ולעיתים מכריחות משפחות לקחת את הרופאים שלהם ולא מידעות אותם על הבעיותיות הנוראית בכך.
3. מגיעים הרבה (לא אכנס להערכה של אחוזים שוב כי זה מאד מרגיז פה אנשים) אך מדובר בהרבה ילדים שאני רואה במרפאה שלי מדי שבוע שמגיעים פגועים, ולית דין ולית דיין. לא המדינה לא העמותות ולא אף אחד אחר לא לוקח אחריות עליהם, לא מתקצב את הטיפול הרב מערכתי וארוך השנים בהם, לא מתענין והם נופלים לתוך סבך מערכת הבריאות הקיים בלי זכויות ברורות. רבים נופלים בין הכסאות ולא מקבלים טיפול מיטבי כי הקופה לא מממנת להם אותו.
3. אין הכנה נכונה של הורים לקראת האימוץ והורים רבים שאימצו ילדים פגועים באים אלי ואומרים: "לו רק מישהו היה מזהיר אותנו, לגבי האפשרות לקבל ילד פגוע, לגבי האחוזים, היינו נערכים אחרת (או היינו נמנעים מלאמץ, הוא היינו מאמצים בארץ או כל מיני אמירות אחרות). זכות ההורים הפרוספקטיביים לדעת ולקחת החלטה מושכלת על סמך נתוני אמת.

דניאלה אין כמוך באמירת אמת,מחזקת אותך!!

גם מהזוית הפסיכולוגית יש פגיעות.קוראת אותך והכל לצערי מאד מוכר לי.
אכן אלו דברים שחייבים להיות מול העיניים.
בעניין ניגוד אינטרסים שהזכרת-גילוי נאות
בשעתו הוצע לי להיות מאבחנת פסיכולוגית של עמותה וסירבתי.
כדי לא להיות מושפעת אף במילימטר.

לנו אין כח לתביעות ומלחמות. את הכוחות יש לשמור לטיפול בילדה

העמותה חייבה אותנו לקחת את הרופא שלה למרות שהתנגדנו.
מיד כשראינו את הילדה המתוקה שלנו ברוסיה חשדנו שהיא לוקה בתסמונת בגלל תווי פניה היחודיים לרבות תעלת פילטרום חלקה לחלוטין, הקף ראש קטן, פתולוגיה מאד אופיינית של הלוע ובית הבליעה, עיכובים התפתחותיים נרחבים ועוד. הרופא הרגיע אותנו והיה מאד נחרץ ובטוח בעצמו. טען שאכן לילדה צרכים מיוחדים (שמראש הסכמנו לקבל) אך בשום אופן אינה לוקה בתסמונת אלכוהול עוברי. טען גם שהוא מומחה לזיהוי התסמונת ועלינו לסמוך עליו. אז באמת סמכנו.

כבר בשבוע הראשון להגעתנו ארצה התברר שהילדה לוקה בתסמונת באופן מלא. לא היה רופא מבין ה-8 שראינו כבר בשבועים הראשונים עקב בעיות רב מערכתיות שונות, שלא טען בתוקף שהילדה לוקה בתסמונת באופן מלא. האבחנה אוששה מאז פעמים רבות על ידי מומחים שונים בארץ ובארה"ב, לרבות פרופ' גידי קורן.

כרגע צריכים לתמודד עם שלל חזיתות על בסיס יומי: עיכוב קוגניטיבי, בעיות בריאות לרבות בעיות לב, מחלת ריאות, קשיים בבליעה, שאיפת מזון קבועה לריאות, בעיות במערכת העיכול, אנמיה קשה, קשיים בספיגת מזון, עיכובים התפתחותיים, בעיות שפה, בעיות רגשיות ועוד.
כשאתה לא יודע במה לטפל קודם, כשכל השבוע מוקדש לטיפולים והתייעצויות אין כח לחשוב על תביעה.

בנוסף, מלחמות ותביעות אינן הדרך שלנו, והן גם לא יועילו: זה לא ישפר את מצב הילדה אלא רק יגרע כוחות וזמן יקרים מאיתנו. זמן וכוחות שאמורים להיות מוקדשים לילדה המקסימה שלנו, כדי לנסות להביא אותה למקום הכי טוב שאפשר במסגרת המגבלות המולדות שלה ולנסות להאריך ולשפר את חייה כמה שאפשר.

eee60

New member
זה מרתיח את הדם!!!

מבינה אותך לגמרי ומאוד מצטערת אבל אסור שרופא כזה ימשיך. לתת חוות דעת.אפשר לפנות לגופים ממשלתיים ואפילו למבקר המדינה

fannyd

New member
קוראת ומתקשה להאמין למראה עיני

אם היו חשדות כל כך כבדים למה לא התייעצת עם רופא נוסף כפי שעשית אחרי האימוץ במיוחד בהתחשב בעובדה שאימוץ מרוסיה כרוך ביותר מנסיעה אחת? גם לא מקבלת את האין כח לתבוע. אם הרשלנות של הרופא והעמותה כל כך ברורים איפה הקושי?

סמכנו על הרופא. הוא שכנע אותנו שהוא מומחה לזיהוי התסמונת.

בדיעבד הרבה שאלות עולות, אך בזמן אמת אתה מאד חסר אונים ורוצה להאמין שאומרים לך את האמת. סמכנו על הרופא ועל העמותה שהם רוצים את טובתנו ופועלים כדי להבטיח אותה. לא הבנו בכלל אז שיש פה ניגוד אינטרסים כלכלי. חשבנו שהרופא באמת רוצה בכל מאודו להזהיר את ההורים מפני בעיות עתידיות. שהוא איש מוסר ופועל עבורנו בלבד וקודם כל, ולא עבור שום גוף אחר. הרי זה אנחנו ששילמנו לו.

החשדות פאני היו גדולים לפני שהרופא העמותה הסבירו לנו שהוא מומחה עולמי לזיהוי התסמונת (דבר שהתברר לימים כפשוט לא נכון, לפחות מבחינת התמחות רשמית). אחר כך כבר נרגענו כי הוא מאד בטוח בעצמו ונחרץ שלילדה אין התסמונת בשום אופן, ואף הסביר לנו למה עלינו להרגע.

הוא אף טען שהוא ליתר בטחון שולח את הנתונים למומחה הכי גדול לתסמונת בעולם היושב במוסקבה, ושגם הנ"ל אישר שאין כל חשש שהילדה סובלת מהתסמונת.
לימים כשביקשנו לדעת מיהו אותו מומחה עולמי במוסקבה, והאם נוכל ליצור איתו קשר בעצמנו, הרופא סרב לענות.

לגבי תביעה: זו לא דרכנו ואין לנו כח. מה יצא מזה? רק מלחמות והתשות ואת הכוחות אנו רוצים להשקיע עכשיו בילדה. השנים הראשונות אחרי האימוץ הן חלון הזדמנות שלא יחזור בכדי לנסות להגיע למיטב ההשגים. אחר כך זה כבר די אבוד. אני רוצה להאמין שגם הרופא וגם העמותה למדו לקח מהמקרה שלנו, אך לאור סיפורים אחרים שאנשים מספרים לי אני כבר בכלל לא בטוחה.

מה שלי כואב זה שהוא מעולם לא התנצל או ביקש סליחה. אנשים אחרים סיפרו לי שבהזדמנויות שונות הוא הודה שפישל לגבינו ושזה "כתם בקרירה שלו". אך לנו מעולם לא טרח להתקשר או להתנצל. העמותה כן התנצלה מאד.

fannyd

New member
מה זה התנצלה?

לא דרשתם שתקח אחריות למחדל? גם לעמותה וגם לרופא יש ביטוח בדיוק למקרים כאלה. הם קודם כל בכתובת שצריכים לממן את הטיפולים להם נדרשת בתך, לפני המדינה. מקרה כזה ראוי גם שיועבר לטיפולו של משרד הבריאות. צריך לפרסם את שמם של העמותה והרופא כדי שלא יפילו אנשים נוספים. זאת החובה הבסיסית של מי שנפגע.

eee60

New member
צריך מזל בחיים..

לרופא הזה יש מזל.הוא לא התנהג כשורה לא בזמן הבדיקה ולא אחר כך.אם זה היה קורה למישהו אחר הרופא הזה היה הולך לכלא

אומר לך מה יצא מתביעה: כספים שיסייעו לכם ולילדה ויאפשרו

לה את הטיפולים הטובים ביותר שהיא זכאית לקבל ולהקל עליכם ועליה (גם לאחר 120 שנה...)

fatfat

New member
הרטטת את לבי עם הכנות של הדברים הכואבים שתיארת

ולמרות כל הקשיים זכית באוצר אמיתי. היא ילדה קסומה ובנותי מאוהבות בה

KallaGLP

New member
אכן אלה רעות חולות המחייבות תיקון.

תודה שתיארת את המצב בצורה לא מתלהמת, לא מכלילה ובלי לנפנף בנתונים לא בדוקים. הלוואי שכולם ילמדו ממך. הייתי שמחה לתרום למאבק המתנהל בסגנון כמו שלך.

adiavn

New member
אבל הקריאה בתוכנית של רינו צרור היא לעצירת אימוצים

יש עובדות שכולם כאן מכירים:
למרות אינספור מאמצים, המדינה היחידה שממנה ניתן לאמץ כיום בישראל היא רוסיה. וזה לא שלא ניסו לפתוח מסלולי אימוץ מול מדינות נוספות או לשמר ערוצי אימוץ שהיו ובוטלו.
&nbsp
הפסקת אימוץ "מהמקומות האלה", כפי שרינו צרור סיכם, משמעותה הפסקת אימוץ מחו"ל באופן מוחלט.
&nbsp

למעלה