דרכי התמודות
למרות שכרגע אני בישראל, אין לי מושג אמיתי על מה נעשים יחסי הציבור. גם הגענו לאחר הראיון המדובר, גם נעזוב עוד יומיים ובאמצע גם יש כל מיני בעיות בריאותיות של בני משפחה. מהמעט שנחשפתי אליו מתגובות של בני משפחה, אני חוששת שיחסי הציבור להגברת התודעה הם בעייתיים. מצד שני, כל הגברת תודעה מחייבת קודם כל הטיה לצד הנגדי של ההתעלמות (הגזמה, בקיצור), כך שאני מתקשה לחוות דעה האם הפעולות נכונות.
תסמונת האלכוהול העוברי היא בעיה רצינית, המחייבת התייחסות רצינית, ולאו דווקא בהקשר ילדים מאומצים.
אני מתקשה להסכים עם הקריאה להפסקת אימוצים בכלל (ואכן חושבת שזהו מדרון חלקלק) מצד אחד, אך מן הצד השני מבינה את מי שחי לצד ילד פגוע בדרגות קשות, הרואה את חוסר המודעות של הציבור ומרגיש כילד העומד ליד הסכר ומנסה לעצור את השטפון בעזרת אצבע בלבד.
כו, יש הרבה "מן הצד השני" בתגובתי זו (וגם באחרות), כי במצבים רגשיים אין תשובה אחת נהירה וברורה. אם רק כולם היו שומרים על גישה מכבדת את קולם של האחרים, היה אפשר לדבר על הנושא ללא התלהמות, ואולי היה אפשר להגיע לתובנות ממשיות. בינתיים נראה שהרוב מתבצרים בעמדתם, ולא מאזינים באמת לצדדים אחרים, למעט חיפוש במה אפשר לתפוס אחרים במילה לא מתאימה, ועל סמך זאת לפסול את כל הנאמר.