צר לי
את מחפשת דרכי טיפול, בעוד אני איני רואה בתסמונת האלכוהל העוברי מחלה שמחלימים ממנה, אלא מצב קיומי, שאפשר לטפל בו. הפתרונות אינם מעלימים את התסמונת, אלא משפרים את יכולת התפקוד. השיפור יכול להיות רב, יכול להיות מועט, ותמיד תלוי במצב התחילי.
מכיוון שהתסמונת כה רבת גונים, הטיפול בה מערכתי, וככזה הוא שונה מאדם לאדם (חולה ומטפל כאחד). לכן, אין כאו שאלה האם הטיפולים הקנדה שונים מהטיפולים בישראל, אלא מי המטפלים שמסוגלים לטפל טיפול רב מערכתי. זו השאלה הפרקטית, שמי שאינו חי כאן אינו יכול לענות עליה, ורופא שחי על קו בין ישראל לכל מקום אחר בעולם כן ידע.
מתוך מה שכתבתי לעיל, ניתן להבין כי אריאנה, למרות שאינה רופאה או מטפלת, ולמרות שלא תוכל לתת עצות מקצועיות תקפות למקרים שונים ממקרי ילדיה, יכולה להיות מקור לתשובות, כי התשובות הן מי יכול לטפל, והן על איכות טיפולו, ולא תשובות על כיצד הוא עושה זאת.
כמובן שיש גם קטע מחקרי, אך לא תמיד מי שעוסק בחקר זיהוי מצב, יכול לתת מענה לטיפול באותו מצב. כדי להתקדם במחקר צריך להתמקד בזיהוי, ואילו טיפול הוא חיפוש דרכים להעלים (או לפחות לצמצם) את מירב התסמינים האפשרי.
אני חושת שתשובתי אינה עוזרת לך במאום, אך לא רציתי להשאירה ללא מענה. אם את מרגישה שהיא פוגעת בך עוד יותר, אנא, קבלי את התנצלותי.