או.קיי., גם אם לא הכל מוצא חן בעיני, בכלל, הצלחת עכשיו
לשפר את האווירה מבחינתי!
כן, מסתבר שבהגדרה "אווירה משפחתית", כל אחד משנינו מתכוון למשהו אחר. מה אתה מתכוון, כתבת כרגע כאן בעצמך.
ומה אני מתכוונת? אנסה להגדיר, אף שקצת קשה לי להעביר את זה למילים, כי זאת בעצם הרגשה; כשאני מדברת על 'אווירה משפחתית', אני מתכוונת למקום שבו האווירה הכללית נעימה, מורגשים בה אהבה או לפחות חיבה, קבלה וכבוד הדדיים. כך ש-לי אישית, נעים להיות במקום כזה ולכתוב בו. איפה שאני לא מרגישה כך, לא נוח לי לכתוב, למשל.
אז כך אני מרגישה כאן בדרך כלל. וכך הרגשתי כמעט כל הזמן בפורום בלשנות, בתקופה שניהלתי אותו. וכך אני מרגישה בעוד פורומים אחדים שמתקיימים בהם התנאים שציינתי קודם.
וכשהם מתקיימים, oni בכלל לא מגיעים להתבטאויות לא נעימות או לא מכבדות אחד כלפי השני.
ואני מבינה מדבריך ששנינו, אכן, רואים דברים מסויימים באופן שונה לגמרי, או מזוויות שונות לגמרי. אז נקווה שנצליח לגשר עליהם!
אני יכולה להבטיח לך, שבכל דבר ובכל מקום שאני כותבת (בין אם זה במכתבים פרטיים, בפורומים, במכתבים רשמיים וכו'), אני משתדלת לכתוב בצורה נעימה, מכובדת ומכבדת, ולא לפגוע באנשים.
ואם אני מרגישה מותקפת איכשהו, אני שוקלת אם לענות בכלל, ואם כן, איך לענות בצורה שלא תפגע סתם, אבל כך שגם לא יפגעו בי.
לדוגמה: קיבלתי אתמול, בזה אחר זה, שני מכתבים קצרים שנגעו לאל"י, אך נכתבו רק למייל הפרטי שלי. לדעתי הם נכתבו בצורה חצופה ומאד לא יפה. עניתי על כל אחד מהם בסבלנות רבה ביחד עם אסרטיביות, ובלי לרדת לרמת החוצפה של הכותבת. אבל החלטתי שאם יגיע מכתב שלישי - אני כבר לא אענה עליו. אעביר אותו לטיפולם של אחרים. לשמחתי לא היה בכך צורך, כי הכותבת לא חזרה אלַי.
ונכון, זה לגיטימי שאנחנו שונים בדברים שונים. רק שעלינו לזכור שאם אנחנו רגישים לעצמנו, עלינו להיות רגישים גם אל זולתנו.
Bonan nokton kaj ĝis.