יש לי בקשה קטנה צאו רגע מהקטע של

Red Star

New member
דרך אגב

אם אני הייתי חושב שהערבים לא חיים בדמוקרטיה מרצונם החופשי - -אני- (!)הייתי חושב שהם נחותים (מבחינה מסוימת).
 

Leiden

New member
ההבחנה אינה "תקופתית"

עמדות של שמאל וימין מובחנות היטב. "שמאל" ו"ימין" מתארות דיכוטומיה, אבל מאחוריהן יש רשת לעמדות: שמרנות, קומניסטיות, לאומניות, דתיות, סוציאליזם, ליברליזם. אלו עמדות עמוקות שכשלונו של הסכם אוסלו, אם להשתמש בדוגמא שהצעת, אינו משנה. הסכם אוסלו אינו משנה את השקפתנו לגבי צורת הארגון הרצוייה לחברה, תפקיד הלאום והדת במדינה, הגבולות והציביון הרצויים למדינה ויחסינו למאב המעמדות. זה אולי סקסי להציג את עצמך כ"איש מרכז" או "א-פוליטי", "בלתי מזדהה" וכו', אך הימנות על השמאל, אין בה בכדי להעיד על הסכמה מלאה עם עמדות שמציג ארגון זה או אחר.
 
יש לי בקשה קטנה

לרגע תצא מההסתכלות האתנוצנטרית, הדיסהומאנית והצרה שלך. ימין ושמאל, תסתכל מסביב על המציאות ועל כמה שקרה בפרספקטיבה היסטורית-רחבה ואז אולי תבין שכל הקטע של השמאל והימין בארץ לא השתנה (פרט לכינויים שאנשים מדביקים אחד לשני) כמו המציאות, מה שהביא את הימין להבין שאי-אפשר לשלוט בעם אחר ולקרוא "די לכיבוש" ואת השמאל להחריף את המאבק נגד הכיבוש ונגד העוולות החברתיות. האינתיפדה גרמה לשתי מגמות - רוב הציבור הישראלי מבין את מה שהשמאל העקבי הבין ב-1967 (שולמית אלוני, ישעיהו ליבוביץ', רן כהן, עמוס עוז, אמיל חביבי), הימין הקיצוני עובר לפסים של אלימות רחבה וקריעת הדמוקרטיה הישראלית כשהוא רואה איך מפעל ההתנחלויות שלו קורס לנגד עליו ע"י מי שבנה אותו - אלה הם מורדי הליכוד, חלקים מהמפד"ל, האיחוד הלאומי, נוער הגבעות, מועצת יש"ע, אנשי כהנא חי ומתנחלים שמאיימים ב"מלחמת אחים" (פעם אחרונה שבדקתי יש לי רק אח אחד והוא גר בתל אביב) והשמאל הישראלי שנמצא במבוכה גדולה מכיוון שרובו התבסס על דגל אחד - סיום הכיבוש - וכעת הוא לא יודע איך להתמודד עם סיום חלקי בלבד של הכיבוש ואיך לחבור לשכבות המוחלשות ולהתעסק בדבר החשוב באמת; המצב הכלכלי-חברתי. \ אז אפשר להתרכז כאן בבעיה האמיתית - איך מיישמים את חזון הרצל, מגיעים לשלום עם כל מדינות ערב, מכוננים מחדש את מדינת הרווחה בצורה מודרנית ונאורה, מפרידים את הדת מהמדינה, הופכים את ישראל למדינה שתהיה אור לכל העולם, חיים בדו-קיום עם ערביי ישראל ושמים בראש סדר העדיפויות הלאומי את ענייני החינוך, הבריאות והרווחה, לצד המחקר, הפיתוח, ההשכלה הגבוהה, הטכנולוגיה והמדע. אם תרצו - אין זו אגדה
 
תיקלוט, הומני או לא ב2050 לא יהיה..

דו קיום, תהיה כאן רק מדינה פלשתינית, ההסתכלות שלי היא מאד רחבה ואני מכיר את כל הגורמים והשיקולים הן מימין והן משמאל, אתה לא מחדש לי כלום, זה שאתה קטלגת את המושג דמוגרפיה כמשהו גזעני ולא הומני זה כי אתה אפילו לא יודע מה המושג הזה אומר, לך תיפתח מילון!, אין שום קשר לגזענות או חוסר הומניות. מצב חברתי-כלכלי זה נושא אחר לחלוטין.
 

Leiden

New member
וודאי שיש קשר

1. ייחוס כוונות גזעניות לקונספט מסויים מהווה הבעת דעה/עמדה. אני מקווה שאינך נוהג לבדוק את עמדותייך במילון. אגב, גם מובנן המקובל של מילים משתנה בחלף הזמן, כמו תפיסות עולם. 2. לטעון כלפי "האזרח נמרוד" שאינו יודע מה משמעות המושג "דמוגרפיה" זו שטות. 3. לבקשתך: "דמוגרפיה- כתיבת העמים, חלק מהסטטיסטקיה העוסק בחקר הרכב האוכלוסייה ותנעותה...", אבל אולי למילון שלך יש דעה אחרת. 4. השימוש הפוליטי שנעשה במונח "דמוגרפיה" מעודד הפחדת ציבור אחד מפני הפחדת ציבור אחר, בדרך כלל על בסיס הבחנה אתני או דתי. האם טענה של מישהו כי יש לעשות הכל על מנת שמספר השחורים בארה"ב יישאר ללא שינוי וליצור הגבלות הגירה המבחינות על בסיס גזעי, אינו נראה גזעני בעינייך?
 

Red Star

New member
ההבדלים בין שמאל וימין

הרבה אנשים אומרים שהיום הימין והשמאל התקרבו זה לזה וכבר לא ניתן לראות הבדלים של ממש ביניהם. שקר וכזב והבל הבלים! ההיפך הוא הנכון: דווקא כשעמדותיהם נראות דומות, אז ההבדלים ביניהם מתחדדים יותר מתמיד, כי העמדות לא מסיחות את דעתנו יותר!
 
אם היית שומע את הנאומים גם של שרון

גם לפיד וגם פרס, כולם רוצים בסופו של דבר אותו דבר, שלום ומדינה יהודית במדינת ישראל - לא רעיון זמני. כל השאר מיעוט סהרורי, אחד רוצה להשמיד את הערבים, לשמור על ארץ ישראל שלמה. השני אומר אם נשאר יהודים אחרי שלפלשתינים תהיה מדינה, אז נשאר אם לא אז לא, העיקר שנהיה מוסריים (מתים).
 
למעלה