יש לי דעה מסויימת בקשר לנצרות

אני לא חושב שזה ככה.

היהדות של היום בהחלט מתבססת על אמונה. אין דת שלא מתבססת על אמונה.

כן. שמעתי.

שטניזם היא תפיסה אתיאיסטית ואנרכיסטית השוללת אמונה דתית, סדר חברתי ומוסר ורואה אותם כדברים מגבילים ולא טבעיים. השטניזם משתמש בשטן כדימוי להתרסה כנגד הממסד הדתי. הם אינם מאמינים שאכן יש שטן ואינם דת.

L e s t a t

New member
מה אנרכיסטי?

שטניזם היא דת הדוניסטית, היא אומנם שוללת אמונות מסויימות (נצרות למשל) ולחלוטין את הרעיון שיש אלוהות הגבוהה מעל לאדם, אבל היא אינה שוללת סדרים למינהם ואם תיכנס לאתר תראה שהוא האתר של הארגון המייצג של השטניזם והשטניזם נחשב לדת לכל דבר.

L e s t a t

New member
ודרך אגב, מי שמאמין בשטן

ומחשיב את עצמו לשטניסט, בוודאי לא קרא את התנ"ך השטני או לפחות אינו נחשב ל"שטניסט עפ"י לה-ויי".

אבל השטניסטים יודעים

מה הוא האמת ויודעים שהם עושים רע ויודעים שהם עובדים את השטן את הרע

L e s t a t

New member
רואים שלא טרחת לקרוא

שטניזם היא פילוסופיה הדוניסטית-אתאיסטית, השטניסטים לא מאמינים בשטן כביישות ולא מאמינים באלוהים ולא מאמינים שהם "רעים". אלו שכן, לא משתייכים לקבוצות או לפילוסופיה של כנסיית השטן ולה-ויי.

זה לא שטניזם

האתר שהבאת הוא בסך הכל קוריוז שמבטא קבוצה תמהונית זו או אחרת. שטניסטים לא מאמינים לא בשטן, לא באלוהים ולא בשום דסר על טבעי.

נדמה לי שהשטניסטים יתנגדו לדבריך

האמונה בשטן אינה אתיאיסטית. אם תדפדף קצת אחורה בדפי הפורום תראה הגדרות לשטניזם וכן לאתיאיזם.

השאלה האם אכן מדובר בשטניזם

הן הרחובות של תל אביב והן האינטרנט מלאים בילדים שלובשים שחור, עושים פירסינג, שומעים מוזיקת פאנק וחושבים שהם שטניסטים/מכשפות/פאנקיסטים וכו´. האם מדובר במקורות מוסמכים?

L e s t a t

New member
ומאחר ופעם הייתי שטניסט

אני מציע לך לקרוא את הספר "The Satanic Bible" מאת אנטון שאנדור לה-ויי (Anton Szandor LaVey), מייסד כנסיית השטן.

amichai58

New member
זה לא לפי הנחיות אלוהים

זה הטעות שלך ושל הרבה דתיים אחרים - אני מתכוון לכך שאכתוות "כוהני התד המוסמכים מחליטים מה נכון, וזאת לפי הנחיות החל" הם אולי חושבים שזה נכון, אבל זה לא נכון הם לא יותר קרובים לאלוהים מסתם נוצרי או מוסלמי, התפילות שלהם לא עוזרות יותר, זה שהם עושים באמת את רצון האל, זה פרוש אינדיוודואלי שלהם ושל קהל חסידיהם. תבין, זה לא אטאיזם. זה לא כפירה באלוהים, אלא כפירה בכך שהממסד הרבני מייצג משהו אלוהי.

masorti

New member
אני מתכוון בדיוק למה שכתבתי...

בתקופת התנ"ך היו התגלויות ונביאים, ואי לכך - כוהני הדת של אז פעלו לפי הנחיית האל (וכשסטו מההנחיות, היו נביאים שדאגו להבהיר להם זאת). הממסד הדתי של היום פועל מתוך ייפוי כוח משורשר במשך הדורות, והמחויבות לקיים את פסקיו נובעת מהסמכות שבידו ולא מההנחה שהוא מצליח או לא מצליח לקלוע לדעתו של האל. נ.ב. חבל שתסתתר מאחורי עירפול וטיעוני שווא. ברור לי מעל לכל ספק שאתה יוצא מנקודת מבט אתיאיסטית. כבר הבנתי מתוך כתיבתך בפורום שאתה מחסידי מועצת גדולי הכפירה של "שינוי".

amichai58

New member
שוב על ההבדל שאתה לא מבין

אני לא אטאיסט אני מאמין שיש אל אני לא מאמין שהרבנות של היום היא נציגתו כנ"ל לגבי מוסדות הכנסיה וכוהני הדת האיסלמים וכו´. הם רחוקים מהאל, ועיקר עבודתם מבוססת על פירוש מנטאלי, ודת שהיא באוריינטציה של כסף ושל כוח, ולא על חיבור לאל כפי שהיה לנביאים, ולקדושים שונים - לא רק בישראל, ולא רק ביהדות, אלא בכל העולם. השרשרת שתארת - במהלך הדורות התפצלה פעמים רבות (למשל "השבטים האבודים") וזה רק אקראי שנולדת בתוך שרשרת רבנות מסויימת. זה לא חייב להיות הנכון. יכול להיות שנולדת דווקא למקום עם דעות פחות נכונות מאחרים. הרי כללית אתה מאמין שיש אחרים שנולדו לדת שיקרית אז אם באופן כללי זה יכול להיות, אז זה יכול להיות לך. למה דווקא שלך זה נכון, ושל אחרים לא ? בגלל שזה אתה ? בגלל שאם לא אז תמצא את עצמך פגוע ? שוב - זה לא אומר חוסר אמונה באלוהים אלא חוסר אמונה שהרבנים הם מיצגים את רצון האל. יחי ההבדל.

masorti

New member
השרשרת התפצלה פעמים רבות??

מה קשורים השבטים האבודים לענין? בהנחה שכל פוסק הוסמך ע"י פוסק קודם, יש רציפות בין פוסקי ימינו לבין כהני הדת של תקופת המקרא. אי לכך, ייפוי הכוח המקורי תקף לפוסקי ימינו, גם אם ענפים שלמים של פוסקים אבדו במרוצת הדורות. וכבר הסברתי לך שלא משנה האם הדעות שלהם "פחות נכונות מאחרים". (אם כי הנחת העבודה היא שהם כן צודקים בפסיקתם.) הנקודה היא שיש להם את הסמכות לפסוק. ושוב, חבל שתיתמם. מטרתך לגרום לאנשים להיות חילונים מוחלטים (וכברירת מחדל, גם אתיאיסטים). הרי אם הרבנים לדורותיהם אינם אמינים, מיד כל ההלכה מתמוטטת ואין ברירה אלא להפוך לחילוני מוחלט. (הרי אין שום דרך לזהות שום הלכה "נכונה")

amichai58

New member
השבטים והרבנים

הקשר של השבטים האבודים לענין הוא שהם בעצם יהודים - שקיבלו דתות אחרות. כל פעם מוצאים אותם, פעם איזה שבט הינדי עם סימנים של יהודים, וכמה אחרים. בכל אופן כיום ברור שהם לא בארץ לא נודעת, אלא שינו דת. כלומר היו פוסקים שפסקו אחרת, וכך אנשים הצטרפו לדת אחרת. אתה בתור זה שבתוך הדת היהודית שיך לאלה שפסקו שישוע, או מוחמד אינם שליחי אמת. היו פוסקים אחרים שהמירו את הדת. לגבי הענין השני שהכל יתמוטט - זה בדיוק הענין שאתה ושאר הדתיים או המסורתיים מפחדים - אם זה לא נכון, אז אם מה נישאר ? - פחד בהחלט לגיטימי. רק שלא בטוח שתהיה התמוטטות - מה יהיה בימי משיח ? - כל הדתות יתאחדו, הלא כן ? - לאו דווקא סביב הרבנים לובשי השחורים. יכול להיות הוא ימצא דרך לאחד את כל הדתות, ולבנות משהו חדש. זו דת אם אלוהים, ושילוב של דתות אחרות. וזה דת - כי יש אמונה באלוהים, אבל חוסר אמונה ברבנים אז הרב פסק שישוע או הבודהה או מישהו אחר אינו שליח אלוהי, אז פסק, זה בן אדם, שאולי לא זיהה דמות אלוהית. יכול לקרות. וזה שגם אתה לא מזהה את זה, במידה שזה נכון, זה בעיה שלך. וזה שאתה נעול כ"מסורתי" - ולא מוכן אפילו לשמוע דעות אחרות, ולהתעקש שזה או אמונה ברבנים או אטאיזים - זה גם בעיה שלך. יש הרבה שלא מקבלים את הרבנים ומאמינים באלוהים. אתה לא רוצה לראות זאת - שוב בעיה שלך. וכך גם לא תזהה את המשיח, אם זה יהיה כזה שידע שכן. אתה תחשוב - רק הרבנים. האמת יכולה להיות אחרת. אם כן יש אמונה באלוהים, בלי רבנים. יש גם נציגי אמת של אלוהים - שהרבנים שאתה כמסורתי מקבל, לא מקבלים. למה ? כי כך פסקו חלק לפניהם, וחלק אחר לא, והוא היטרף לדת אחרת.

למעלה