טוב לדעת שראית, ולשמוע את דעתך על דמדומים
ובקשר לזמן של התגובה, עדיף מאוחר מאשר מוקדם או לעולם לא
. נשאר לי רק לחזק את רוב דבריך. האמת היא שכל הערפדים שם, כולל "שלושת המופרעים"
, לא ניסו לראות כמו ערפדים, בכלל אי אפשר להגיד מראה של ערפד במאפיינים כאלה צרים שקשורים ללבוש מאוד מסויים, למה לא גם כל בן אדם שלא לובש חולצה לבנה וגינס הוא לא בן אדם!
. זה שרגילים לראות ערפד בלבוש קלסי מהמאה ה19 או בלבוש גותי, לא הופך את זה ללבוש "ערפדי" שכל ערפד חייב ללבוש. לכן אני לא חושב שזה רק כדי להסתיר את ערפדותם, זה גם יכול להיות שהם רגילים ללבוש לבוש רגיל. חוץ מזה בסרט, בדיוק כמו שרואים בתמונה ששיתפתי כאן, שהם לובשים גם שחור, פשוט לא רק, לא כל יום ולא כולם. אני גם מסכים עם זה שהם ניסו לא לראות ערפדים, האמת שזה פשוט יותר משחושבים, פשוט לא לשלוף ניבים בציבור ולא לשתמש בכוחות על אנושיים בפרהסיה וכו. הם נראים רגילים גם ככה, אבל עם לבוש מסויים שמאפיין "ערפדים" בציבור, במקום שאין אפילו אנשים שמתלבשים ככה(בניגוד לערים גדולות למשל) זה פחות או יותר כמו ללכת עם שלט על הגב שכתוב עליו "אני ערפד"
. לא מומלץ במיוחד כי הם באמת ערפדים. אכן הכל יחסי, הצימחוניות זה גם שנון ומצחיק, הם עדיין שותים דם, פשוט של חיות במקום אנשים, אז הם מקבלים את מה שהם חייבים, אפילו כנראה דם אכותי יותר משל אנשים(עם כל הג'אנק פוד שיש בימנו
), ההוכחה לכך היא שאדוארד הביס את גיימס
. אובכן הם חייבים דם, זה ממזון היחיד שהם צריכים, אז דם של חיות במקום דם של אנשים זה הרע במיעוטו, הופך אותם ללא פחות מפלצתיים מאדם ממוצע
. צמחוננים כי מוותרים על מנה פופולרית ומסורתית לטובת מנה שתגרום פחות נזק
(כי גם צמחוניים פוגעים בצמחיה!
). אם זה מעלה ותחליף מספק כל אחד ישפוט לעצמו, במקרה הנ"ל כנראה שכן. בנוגע למורים באמת לא הבנתי או פספסתי, סך הכל עדיין ראיתי פעם אחת ובקולנוע
. לא שמתי לב לזה שהם נודדים או דברו על כך. והבית גרם לי עוד יותר לחשוב שהם גרים שם קבוע, אבל שחושבים על זה, מעל למאה שנה של חיים אז יכולים להרשות לעצמם כמה בתים
. אני נוטה לחשוב שזה בעיקר בגלל מזג אוויר והעובדה שהם יכולים לסתובב בחוץ בשעות יום רוב הזמן, למעשה ערים גדולות וכמות האנשים רק מורידה תצומת לב מהם ותמקומות שאפשר ללמוד או לעבוד בהם וכו. גם הסיכוי שישימו לב שמישהו נעלם ושהיה אכפת למישהו(מה שלא רלוונטי למשפחה של אדוארד למשל).פשוט יכול להיות שהם לא אוהבים מקומות הומי אדם, העדפה אישית. שאת מציגה את זה ככה, זה באמת לא כזה נורא כמו שזה נשמע, אבל להגנתי אני יאמר שגרר אותי המשפט "אם אני הייתי בת 100 בחיים לא היית מוצא אותי הולכת לבית ספר!!!"
. שיודעים את כל החומר, שיש חיים פרטיים נורמליים בלי בעיות נעורים, שיש להם אפילו בני זוג קבוע והיכולת לנשוך קרציות. זה באמת לא נורא. מבריזים שיש שמש, יודעים את כל החומר ולא צריכים לחרוש. חיים חיים נורמליים והלימודים לא מרכז חייהם, זה לא סידור רע אחרי הכל
. בקשר לאבא רופא, בטוח שזה תורם לסטטוס שלהם בחברה, ושהוא מומחה ומוערך. מנצל את נצחיותו לשפר את כישוריו והידע הרפואי שלו
. זה מצויין בכל מקרה, סתם התבדחתי שבגלל זה הם ממשכים ללכת לבית הספר
. האמת שמה שאמרת נכון לגבי כל ערפד, הם יכולים לנצל תזמן להגיע למומחיות, וגם ההשקפות חיים שלהם לא שטחיות רגעיות וכו, יש להם את כל הזמן שבעולם להכל, no rush. כל אחד היה מת שהיה לו רופא ערפד, אוליי אז לא היו קורים כל כך הרבה טעיות רפואיות ורופאים גרועים
. אני נוטה לחשוב שהוא היה רופא גם לפני, ואוליי זה אחת הסיבות שהוא בחר לחיות ככה. למרות שלא בטוח. בנוגע לאנשים גוססים, בדיעבד כן, אבל לא נראה לי זה אחת הסיבות שהוא במקצוע, הוא הפך אותם לערפדים בנסיון אחרון להציל אותם וכנראה כאשר הוא היה פחות מנוסה, לשם השוואה לא נראה לי שהוא הופך עכשיו כל בן אדם גוסס לערפד, הוא מודע לזה שזה "טבעי" ויותר מדיי ערפדים זה רע, הוא אמץ אותם במקום שימותו אבל זה לא תופאה חוזרת
, נראה לי שהוא מנסה לעזור בדרכים קונבנציונליות, המשפחה שלו זה יוצא מהכלל
. בנוגע לא-מיניות, התרבות זה בכלל לא נראה לי הסיבה העיקרית, פשוט רואים שהם כאלה, רואים שהם לא מיניים!, ואני מתנגד לטענה של Xylophone שאם הם מתחלקים לזוגות הם מיניים. אגב התרבות לא קשורה, כי אפשר לחשוב שהתרבות זה הסיבה העקרית שבני אדם מקיימים יחסי מין או שא-מניים לא יכולים לתרבות, בעצם במשפט הזה חיללת את כל מה שאנחנו אומרים פה תמיד
. לגבי נשיכה זה לא כל מי שהם נושכים הופך, הקורבנות מתים לגמרי, לא הופכים לערפדים. מי שהם הופכים זה במכוון ומרצון בעיקרון, וזה מה שיפה, לא זומבי סטייל
. זה לא בדיוק התרבות, פשוט בני התמותה עושים תהתרבות בשבילם
, וזאת הסיבה שערפדים גם תלויים במישור מסויים בהישרדות האנושות, דם וילודה, המשפחה של אדוארד הוכיחה שלדם של אדם יש תחליף, אז כבר דבר אחת פחות
. אי אפשר באמת לקרוא לזה התרבות, כי זה לא יש מאין, זה המרה, הפיכה או אימוץ. העצירה לפני שהורגים זה באמת התגברות על היצר הכי חזק, שמראה על כוח רצון ושליטה עצמית מאוד גבוה, המבחנים האלה באים לביטוי כל יום, במיוחד לאלה שחיים בסביבה אנושית, ועל אחת כמה וכמה לאלה שבוחרים לחיות 'צמחונים'
, אבל שהם הופכים או שותים בלי להרוג(כמו שאדוארד עשה, בלי להפוך את בלה) אז זה במבחן הכי קשה, כי הוא כבר באמצע ה'תהליך הטבעי', זה הוא מול התאווה ומול "החיה" במגרש הביתי. כאן עובר הגבול הדק בין חטיף לערפד
. בין מזון לישות
. "מדהים! לילה שלם של שיחות בלי מזמוזים!" אווץ זה דבר כו נדיר בימנו ?
. הרי מזמוזים שיכולים לפעמיים יכולים לשמש גם לסתימת פיות או לגרום לשיחה לאבד מרצינותה ומטרתה האמיתית, הם מדברים הרבה בצורה נורמלית בגלל שהקשר הוא אמיתי. כן גם אני מאחל לך קשר כזה או לפחות ללילה בלי בלי מזמוזים
ובן זוג אחד שלא רוצה רק סקס
. בנוגע ל"רק שלא יהיה ערפד"
, אני צריך לספר לך משהו. בשפה/ סלנג הערפדי לא אומרים נשיכה(bite) ולהפוך(to turn), במקום זה משתמשים במונחים, הנשיקה האפלה(dark kiss) ולאמץ/לחבק(embrace). ככה שכל מי שאוהב חיבוקים ונשיקות לא למהר לפסול!
. אבל האמת שגם אם יש ערפדים
, הסיכוי שתפגשי ערפד ועוד ערפד שלא יראה בך חבית יין, זה בערך הסיכוי שתפגשי גבר שלא יראה בך אובייקט מיני
. אני חושב שזה שהוא ערפד זה יותר פרט טכני ומה שהוא, שלא לדבר על כך שגם בלה יכולה לצטרף, אדוארד לא שוויוני!
. בהחלט אפשר גם לראות תזוגיות עצמה בלי קשר לזה, ובעיקרון יש גם בני אדם כאלה(או שלא)
. אוליי זה גם על אנושי
. אני חושב שכל אחד שהוא לא חלאה יראה באונס דבר דוחה ופשע חמור. אדוארד מסוגל לקרוא תמחשבות שלהם ולדעת בדיוק מה האנסים חושבים ורוצים לעשות. בעוד שבלה, כנראה לא ממש הבינה מה בדיוק הם רצו והתכוונו לעשות לה. בכל אופן זה ההרגשה שלי. עובדה שאדוארד אומר לה שהוא היה צריך להרוג אותם ובלה אומרת שלא, ואז הוא אומר לה שהיא לא יודעת מה הם חושבים. צריך לציין שבלה עצמה היא בחורה חכמה ולא פחדנית, למרות שהם רבים ולמרות כל הסיכויים היא עשתה מה שהיא יכולה כדי להאבק, המקרה הנ"ל בלה אפילו הכניסה לאחד מהם בירכיה במקום הנכון והורידה לו תחשק. בלה אמיצה
. בקשר למסעדה, יפה איך הוא קורא תמחשבות של כולם שם לפי התור " כסף, סקס, כסף, סקס, חתול", ושהוא אומר לה שהוא לא יכול לקרוא את שלה, היא שואלת אם משהו לא בסדר אתה, הוא עונה לה " אני מספר לך שאני קורא מחשבות ואת חושבת שמשהו לא בסדר
אתך"
. אוליי הוא לא מצליח לקרוא את המחשבות שלה בגלל שהן לא כאלה שטח